SZÜLŐSÉG

A női táska és a kocsiablak is veszélyes lehet a gyerekekre

2009. augusztus 10., hétfő 19:37 |

Amikor kisgyerek érkezik a családba, fordul egyet a világ és más szemmel kezdünk nézi az egyébként pöpecül berendezett otthonunkra. A kedvenc kaktuszunkat például száműzzük a folyosóra a Mici néni ajtaja elé, a macskát nem engedjük be a szobába, a vásárlásnál pedig a jelszó a gyerekbarát és a biztonsági zár lesz. Mert hát ki tudja, mivel tehet magában kárt a gyerek. Egy amerikai internetes babaoldal összeszedett néhány olyan háztartási veszélyforrást, melyre először nem is gondolnánk, hogy bajt okozhat. Pedig a legártalmatlanabbnak tűnő tárgy is komoly, akár végzetes sérülést okozhat a kicsiken, mint például a lufi, egy pihe-puha kispárna, vagy csak egy rossz helyen felejtett, kincsekkel teli női táska. S míg a legtöbben azt gondolják, hogy a konnektorvédővel és a csúszásgátlókkal, valamint a különböző biztonsági zárakkal kivédhetnek minden veszélyforrást, addig nemcsak az ártalmatlannak tűnő dolgok, hanem egészen hétköznapi háztartási eszközök is veszélyesek lehetnek. Ezekre pedig nem árt odafigyelni, még akkor is, ha természetes, hogy nem engedjük a gyereket bemászni a sütőbe az almás pite mellé...

Mosogatógép

Bár egyre több háztartásban van már mosogatógép, néhány évtizede még nem nagyon lehetett kis hazánkban értelmezni ezt a problémát. A veszély pedig ott leselkedik a tiszta (vagy még nem tiszta) kések és villák körül, ugyanis a mosogatógép ajtaját igazán könnyen ki tudják nyitni a legkisebbek is. Éppen ezért figyelni kell arra, hogy az éles és szúró eszközöket mindig „fejjel” lefelé helyezzük a tárolórészbe. A készülékbe helyezett mosogatószer is ártalmas lehet a gyerekekre: nemcsak attól kell tartani, hogy megeszik a mérgező szereket, hanem könnyen irritálhatja a bőrüket és a szemüket is. Figyeljünk arra, hogy csak közvetlenül a mosogatás előtt töltsük fel mosogatószerrel a gépet! Soha ne hagyjuk nyitva az ajtaját, s az éppen kész program után figyeljünk arra is, hogy ne nyissa ki a gyerek, mert a meleg levegő (és meleg evőeszközök-edények) égési sérüléseket okozhatnak!

Lufi

Akármilyen meglepő, a lufi egy nagyon veszélyes játék, még akkor is, ha csak egy levegővel teli, ártalmatlan gömb. 1973 óta több mint 110 gyerek fulladt meg tőle, anyagából kifolyólag ugyanis tökéletesen képes a torokhoz illeszkedni, s ezzel teljesen meggátolja a légzést. Szakértők azt javasolják, hogy nyolcéves kor előtt - akinek van gyereke, tudja, hogy nehéz ezt betartani - ne engedjük a gyereket lufit fújni, vagy ha igen, csak a felügyeletünk alatt. Ha egy lufi kidurran, azonnal szedjük össze a darabjait és dobjuk ki, ugyanis nemcsak az egészen kicsi gyerekekre veszélyes, a nagyobb gyerek is a szájába veheti szórakozásból.

Sütő

No, igen, ez viszonylag egyértelmű veszélyforrása lehet a háztartásunknak, minden családban kering egy-egy leforrázott gyerekről szóló történet. Ráadásul a gyerekek már félméteres korukban megmagyarázhatatlan vonzódást éreznek a különböző gombok nyomkodása, tekergetése iránt, így a tűzhely beindítása komoly bajt tud okozni. Ne hagyjunk tehát semmit a főzőlapokon (villanytűzhely esetén), ne csak a konyharuhákra, edényfogókra figyeljünk, már kész ételeket se tároljunk rajta. Lehetőség szerint a hátsó lapokat, vagy gázrózsát használjuk, hogy ne tudja véletlenül se magára rántani a szemfüles gyerek a forró ételt! Már olyan tűzhelyeket is lehet kapni, ahol a gombok a felső lapon találhatóak. 1991-óta gyártanak olyan készülékeket, melyeken gyerekzár is van, érdemes a már meglévő gépeink gyártóinál érdeklődni, lehetőség van-e utólag beépíteni ezt a funkciót. A sütő-főző készülékeink különben is legyenek tabuk a gyereknek, elég egy rossz mozdulat, csak nekidől és kész a baj.

Puha párnák és rácsvédők

Velünk született ösztönünk, hogy a kisbabákat valamilyen puha, lágy és meleg kuckóba tegyük. Igen ám, de ha valami túlságosan is puha, azzal nemhogy jót teszünk, hanem egyenesen veszélyeztetjük az életét. Az első alapvető szabály a babák fekhelyével kapcsolatban, hogy ne legyen benne a klasszikusnak nevezett párna, csak egy tiszta textilpelenka, vagy egy legvékonyabb babapárnácska. A vastagabb, béléses párna ugyanis ahogy belesüpped a gyerek feje, teljesen felveszi a kicsi arcának a formáját, elzárhatja a légutakat, ráadásul ki sem tud a szorított helyzetéből keveredni a gyerek, aki talán az oldalára sem tud fordulni még. Figyelni kell hasonló okok miatt a kiságy rácsvédőjére is. Mindig ellenőrizzük, hogy jól van-e minden pontján rögzítve az anyag, s hogy nem lóg le semmiféle kötözőzsinór a babához, ami szintén fulladást okozhat.

Gyerek nyakába akasztott dolgok

Bár rendkívül praktikusnak tűnhet, a legtöbben nem szeretik használni az olyan eszközöket, ami a gyerekhez erősít valamit. Ilyen például a cumilánc. Nappal persze rendkívül jó szolgálatot tehet, hogy ne kelljen percenként mosni a kiköpött cumit, éjszaka viszont nem ajánlatos használni, nehogy a baba nyakára tekeredjen. Vannak olyan darabok is, amik túl rövidek ehhez, igaz, továbbra is veszélyesek maradnak, mert akármire rátekeredhetnek. Pontosan ezért semmilyen nyakba akasztós, zsinóros dologgal ne altassuk el a picit, se partedlivel, se kedvenc, felhúzható játékkal, a nyakláncról nem is beszélve.

Gyerekkészítmények, olaj, krém

Persze semmit sem jó, ha csak úgy megeszeget a gyerek, néha mégis megkaparint egy-egy popsikrémet vagy hidratálót. Vigyázzunk azonban, mert számos készítmény olyan anyagokat tartalmazhat (hydrocarbon például), amely veszélyes tüdőgyulladást okozhat vagy visszafordíthatatlanul károsíthatja a picik tüdejét. Olyan készítményeket vásároljunk, amelyek nemcsak tartalmában, hanem csomagolásában is gyerekbarátok, vagyis gyerek-ellenállók. Szakértők szerint még ezek a nehezen kinyitható csomagolások sem állítják meg a kíváncsi gyerekeket, de legalább lelassítják őket, amíg például elő nem kerülünk mi is.

A család kutyája

Nemcsak kutyabarátok, hanem gyerekbarátok is lehetünk, ráadásul egyszerre. Ez azonban azzal jár, hogy a gyereknek meg kell tanítani néhány alapvető szabályt a kutyával kapcsolatban. A legfontosabb azonban mégis az, hogy ne hagyjuk őket egyedül soha, a leghűségesebb és megbízhatóbb kutyában is furcsa érzéseket kelthet egy nyüzsgő, vad mozdulatokkal közeledő gyerek. Ráadásul a kicsi érkezésével kedvencünk úgy érezheti, hogy kiesett a gyümölcskosárból, a féltékenység pedig ronda dolgokra sarkallhatja a kutyánkat. Tanítsuk meg a gyereknek, hogy csak finoman simogassa a négylábú barátunkat és soha ne zavarja, ha eszik, vagy éppen ugat és acsarkodik.

Kocsiablak

Az egy gombbal felhúzható és lehúzható hátsó ablak a kocsiban még a felnőtteket is elszórakoztatja néha. Nekünk azonban általában több eszünk van annál, hogy kint felejtsük valamelyik testrészünket, amikor ezzel a remek dologgal szórakozunk, nem úgy a gyerekeknek. Életveszélyes sérüléseket szerezhetnek például, ha a nyakukat csípi be a megállíthatatlanul felkúszó ablak. Igaz, sok autóban nem megy tovább az üveg, ha ellenállásba ütközik, számos, régebbi típusú autóban azonban nincs ilyen funkció. A menetszéllel játszó gyerekkezeket pedig apa is oda tudja csukni, ha nem figyel, ezért tanuljuk meg mi is, hogy bejelentjük, ha a hátsó ablakokat készülünk felhúzni.

A kistáska csodái: körömlakk, parfüm

Ha gyereked van, nincs helye semmiféle lazaságnak. Már a táskádat sem dobhatod hanyagul a kanapéra, a szemfüles utód ugyanis hamar vérszemet kaphat egy csinos kis retikül láttán. A legnagyobb baj persze nem az lesz, hogy összenyálazza a gyerek a csili-vili mobilunkat és eldugja a lakáskulcsot úgy, hogy sosem találjuk meg. Elég, ha rászabadul a körömlakkunkra, rúzsunkra vagy rátalál a manikűrkészletünkre, ami olyan lehet a számára, mint egy fegyvertár. A dezodorokról, parfümökről ne is beszéljünk, könnyen a szemükbe fújhatják őket, és a szájukba kerülhet az oda nem való készítmény. A női táskák tartalma nemcsak mérgező lehet a picikre nézve, de fulladásveszéllyel is fenyeget.

forrás: www.parents.com

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.08.11 12:59:51Magenta

  Próbálok, mert muszáj, de aaaaaaaaaaaaannyira édes.
  Egyébként most, hogy elpakoltunk, felfedezte, hogy a parketta szélénél kilóg egy-két vezeték, amit alatta vezettünk el. Most majd felszedi azt, ha kipihente magát. :D

 • 2009.08.11 13:00:54Ribizlee

  anyámnál a szigor az volt, ha a szemüvege fölött nézett... sőt, a fejére feltolt szemüveg fölött is tudott nézni!!!
  mér' van az, hogy az unokáinál ez nem működik?! :-D

 • 2009.08.11 13:10:20drlucifer

  Dániel valamelyik estefelmászott a pihenőszékbe (a kis kúszóbajnok). Feküdt benne hason és a válla felett lesett hátra, hogy na, ügyes vagyok? :DDD

 • 2009.08.11 13:17:51Magenta

  Másnál is úgy van a gyerek, hogy tömve a gyerekszoba játékkal, de azok persze nem érdekesek...?

 • 2009.08.11 13:22:37Ribizlee

  Magenta, ez teljesen természetes! :-)

 • 2009.08.11 13:23:33csutkababa

  Hát persze!
  Ez a normális!

 • 2009.08.11 13:26:15drlucifer

  Magenta!
  Természetesen. A távirányító, a dvd, meg az internetkábel sokkal érdekesebb...

 • 2009.08.11 13:30:19Ribizlee

  ennél csak egyvalami érdekesebb: a más gyerek játéka!

  ugyanaz a játék egy barátnál sokkal izgalmasabb volt, nálunk már centi vastag por állt rajta otthon, a szomszédban meg mindig azzal játszottak... ki érti?!

 • 2009.08.11 13:32:55Magenta

  Egy olyan játék van, amit nem un meg, amióta kaptuk: egy orángután (gorilla?), ami hangokat ad, ha meghúzzák a fülét vagy a száját.

 • 2009.08.11 13:33:40Zamat

  Ribizlee:)))) az én mamim tudott úgy, de úgy nézni, hogy egyből jókislány lettem, pedig 6 fiú veszett el bennem:)), anyum is tud, de ő már nem annyira:))
  hát igen drlucifer és akkor a koszos cipőkről és a szemetes kukáról még nem is beszéltünk.......

 • 2009.08.11 13:36:47Ribizlee

  ó igen, a cipőtalpak! de csakis koszosan!!
  (a nagyobbik a szemétlapátot is rendszeresen körbenyalta...)

 • 2009.08.11 13:37:44Zamat

  nálunk ezúgy zajlott, h anya a sok játék felét elpakolta és kb. 3 havonta kicserélte őket, úgy örültünk neki, mintha új lett volna:)))

 • 2009.08.11 13:38:54Magenta

  Én múltkor feküdtem hason a padlón, olvastam, férj elvileg játszott a gyerekkel, érzem, hogy valaki nyalogatja a talpam, kicsit megrázom a lábam, hogy a macska arrébb menjen onnan, erre lerúgtam a gyereket. :((((
  Azóta hátranézek inkább.

 • 2009.08.11 13:39:40Magenta

  (és ezután még a csokitól féltem, muhhhhhaha)

 • 2009.08.11 13:39:52Ribizlee

  Magenta, ááááááááááááááááááááááá! :-DDD

 • 2009.08.11 13:45:31csutkababa

  Magenta
  Neeeeee:)))))))

 • 2009.08.11 13:48:42Magenta

  A lábak valamiért nagyon érdeklik. Télen nyilván egyszerűbb lesz, mert most úgy néz ki, hogy a babakocsiból is majd' kiesik, és az emberek lábát nézi.

 • 2009.08.11 13:49:25lm

  A lányunk a papucsokat szereti nagyon. Amint leültem pl. a gép elé és lazábban van a lábamon, elragadja és megpróbál elszaladni vele (13 hónapos), figyelve, hogy mi erre a reakciónk. Van egy játéktároló doboza, oda szeret elrejteni mindent, amit elrabol: lehet ez papucs vagy éppen memory stick.

  Más, a 3 éves unokahúgom, aki már egyedül járt wc-re addig nyomogatta a wc illatosítót (az a kis egyszer pusszogtatós izé), hogy már csak a csattanást hallották kintről a szülei, hogy elájult.

 • 2009.08.11 13:49:41Magenta

  Amúgy szerencsére nem kapott nagyot, mert a cicust is csak arrébb hessegetni akartam, csak nem számított rá szegényem.

 • 2009.08.11 14:25:06Silverveil

  Magenta,

  hát nem tudod, hogy a cicust magadhoz kell venni és megszeretgetni? Akkor lehet abbahagyni, ha már megfelelő hangerővel dorombol:)

 • 2009.08.11 16:23:45drlucifer

  Zsidó Rt!
  "viszont a sok hisztis kisnyanyapicsa irritáló"

  Ezt mire érted? Vagy még inkább kire?

 • 2009.08.11 16:24:23rath.dinen

  Zsákos: nem is magamnak, a gyereknek :-))

  A mi gyerekünk is papucsfixált. Ő nem a szomszéd gyerek játékait csaklizza el, hanem a papucsukat. Már beszél, a Balcsin nyaraltunk, amikor közeledett egy csapat fürdőző papucsban, gyermek reakciója: "Jönnek a papucsok? Igen?"

  Szerintem az összes kis haverja papucsát felismerné mondjuk egy vetélkedőben :-)

  Egyébként engem az lep meg a legjobban, hogy amikor abba a korba ért, hogy kezdte felfogni, amit mondtunk neki, tök komolyan vette a nem szabadot. Nagyon sokszor betartja, sőt, van, hogy megkérdezi, szabad-e. Tudom, hogy ez nem tart sokáig :-), de arra jöttem rá, hogy tényleg van a gyerekekben egy igény, hogy megismerjék, hogy működik a világ, mik a szabályok. A lázadás szerintem csak akkor jön majd, amikor már elég sokat tud a rendszerről ahhoz, hogy biztonságba érezze magát a hőzöngéshez.

  Érdekes, hogy sokakban (bennem is) olyan élénken él a gyerekkorunknak az a része, amikor már utáltuk, amikor meg akarták szabni, mit tehetünk és mit nem, hogy csuklóból azt feltételeztük, hogy ez minden korosztály számára így van. Hát jelentem, nincs így.

 • 2009.08.11 16:25:02rath.dinen

  drlucifer: ne regeagálj ezekre, most komolyan.

 • 2009.08.11 16:40:27drlucifer

  Rath!
  Mindig kiveri a biztit az ilyen, az a baj. Akkor ne tolja ide a képét, ha idegesíti. Tudom, hogy hagyni kéne a francba, csak hát én ilyen lökött vagyok, hogy nem állom meg szó nélkül. Egyszer tuti megvernek emiatt, mert néha élőben is beszólok. Leginkább akkor, amikor az ikrek alszanak a babakocsiban, valami vadidegen meg szó szerint rájuk esik. Na azt nembírom megállni. Meg ha rám csapják az ajtót valahol...

 • 2009.08.11 16:44:41rath.dinen

  De ezek azért csinálják, hogy ugorj. Ha nem ugrasz, akkor nyertél.

  Szerinted tényleg idegesíti? Tényleg édekli egy percig is? Leszarja. They say jump you say how high... Ne ugorj, és főleg ne olyan magasra, ahogy ezek szeretnék.

 • 2009.08.11 16:59:42szövetszöcske

  Érdekes, hogy zsidópornó hozzászólótársunk végre nem egészségügyi poszthoz is hozzászólt, és ráadásul milyen visszafogott napot tart, nem érzem benne a régi jó világostorozó tüzet...

 • 2009.08.11 17:50:22Magenta

  2009.08.11 14:25:06Silverveil

  De, tudom, úgy szoktam, de ha csiklandozzák a talpam, beindulnak a reflexek.

 • 2009.08.11 18:31:48manka78

  Magenta! Nálunk is ugrik a kicsi a csupasz lábakra. Általában feltett lábakkal tv-zünk, netezünk esténként, rögtön ráharap a lábujjainkra, utána pedig elégedetten kacag.:)

 • 2009.08.11 22:03:51glad az egyetlen

  A kutac védő első pillanatra nekem is hülyeségnek tünt, de volt aki leírta már korábban olyan tapasztalatát, hogy néhány gyerek túl hamar tanul meg járni. Ritka de ők önveszélyesek.

 • 2009.08.11 22:07:00glad az egyetlen

  Nálunk problémás szitu eddig kettő volt.

  Egyszer amikor a nagyobbikat átraktuk a rácsos ágyból egy kis ágyba akkor néhány hét után valahogy álmában az oldalfal és a matrac közé beszorult a nyaka. Még szerencs hogy időben meghallottuk.

  A másik egy félrenyelés volt.

 • 2009.08.11 22:36:34Mimas

  Bocs, lm, de meg kell kérdeznem: az unokahúgod letüdőzte? Komoly függés lehet...:)

 • 2009.08.11 23:29:05bölcsésztanár

  Én kiskoromban az üveggömb fenyődíszt ettem meg. Anyámék alaposan átvizsgálták másnap a bilit, ott volt egyben...
  És egyszer majdnem megfulladtam egy gömb alakú savanyúcukortól. Nagyobbacska voltam, emlékszem, hogy kezdtem búcsúzni az életemtől. A cukor meg kezdett olvadni, úgyhogy végül lement.
  Egyszer meg lefejeltem az üvegajtót, kicsúszott a lábam alól az előszobai kisszőnyeg. Csak a homlokom repedt fel, de a család persze bepánikolt, mert iszonyúan vérzett. Jó kis szilvesztert csináltam nekik.
  Egyszer meg fürdés közben kedvem támadt kipróbálni a fregoli zsinórjával, hogy milyen lehet akasztott embernek lenni. Végül csak a fejemre esett az egész, de még púp se lett, csak nagy leszidás.
  Valahogy csak felnőttem...

  Az a baj, hogy ezeket a veszélyforrásokat én kiküszöbölöm a gyerekeim esetében, de mi lesz a többivel, amire nem is számítok? Fel lehet mindenre készülni? És mi van, ha más vigyáz rájuk?

 • 2009.08.11 23:37:31manka78

  A nagyobbik lányunk 2 éves lehetett, mikor vettünk egy autót. Mielőtt elmentünk érte a szalonba beugrottunk az egyik üzletbe, ahol kapott egy szem Campino cukorkát. Be volt csomagolva az az egy szem cukor, szorongatta a kezében a gyerek. Aztán már a szalonban egyszer köhögni kezdett. Valahogy, valamikor kibontotta a cukorkát a gyerek és bekapta, mi pedig az ügyintézés közben nem vettük észre. A lábánál fogva ráztam ki a gyerekből a cukorkát a szalon közepén. Soha többet a közelébe sem engedtem annak a sima, selymes cukorkának.

 • 2009.08.11 23:50:26dodóó

  Én a szalonnától fulladtam meg majdnem.
  Rágós volt és ahogy nyeltem le az pirosa lement a zsírosa sehogy nem akart.Aztán mégis.....:-)

 • 2009.08.11 23:52:17glad az egyetlen

  "...de mi lesz a többivel, amire nem is számítok? Fel lehet mindenre készülni? ..."

  Persze, hogy nem lehet mindenre felkészülni, de számomra van egy bizonyos szint amit az esszerüség határán megteszek.


  "...És mi van, ha más vigyáz rájuk?..."

  Na igen ez már más tészta és bevallom én ezért 2 éves kora alatt nem nagyon mertem még közeli családtagokra se hagyni a gerköcöt.
  Akartam is egy cikket erről, de különöskép a nagyi gázos. Szenilis már szegény és habár szereti felemlegetni, hogy minket is felnevelt, de régen volt már az, illetve az is rontja a képet, hogy már akkor is volt egy csúnya baleset az ő felelőtlenségéből.

 • 2009.08.11 23:55:48glad az egyetlen

  Nekem amúgy a félre nyelésnél a korábban porontyon írt cikk infója segített.

  A cikkben szereplő kisgyerek sajna nem volt ilyen szerencsés. :(

 • 2009.08.12 00:18:43manka78

  Glad! Olvastam a múltkor, mikor írtad. Örülök, hogy baj nélkül megúsztátok.

 • 2009.08.12 09:16:43Silverveil

  Magenta,

  Milyen színű egyébként a cica?

 • 2009.08.12 09:28:18drlucifer

  Glad!
  Én is olvastam a múltkori sztoritokat! Ezen felbuzdulva a páromnak is elmagyaráztam, mit kell csinálni,ha félrenyel a gyerek. De az tuti, hogy én simán szívrohamot kaptam volna...

 • 2009.08.12 10:01:35yukikoka

  Glad, hol írtad le a félrenyeléses esetet?

 • 2009.08.12 10:05:51drlucifer

  Yuki!
  Az OFFban.

 • 2009.08.12 10:07:02yukikoka

  köszi Luci:)

 • 2009.08.12 20:41:49glad az egyetlen

  Hát igen, az biztos, hogy ha nem készülök rá anno ennyire, akkor hirtelenjében nem biztos, hogy jót lépek.

 • 2009.08.12 20:59:52glad az egyetlen

  Amúgy szerintem az eddigi "hasznos" állandó topicok közé még fel lehetne venni pár egészség/biztonságról szólót, mint "mit tegyünk ha lázas/beteg a gyerek" illetve egy elsősegyély topicot ahol nem csak megoldások vannak hanem másokkal megtörtént tanulságos esetek, illetve a gyerekülés is egy örökzöld téma.
  Nem rég pedig volt egy korház véleményezó topic is, az se rossz ha valaki szülés elött áll.

  Szerintem ezek mind fontosabbak lennének mint a jelenlegi öt ami most ott van.

 • 2009.08.12 21:07:08rita a felcser

  Mit csinaltal? Heimlich-et?

 • 2009.08.12 21:29:33Magenta

  Én is vettem már hasznát annak, amit ott csutkababa leírt.

  OFF:
  Silverveil, a cicc egyszínű szürke és fehér nyakkendője meg cipője van. :)
  ON

 • 2009.08.12 21:43:06Magenta

  Silverveil, ha még jársz erre:

  http://kepfeltoltes.hu/090812/K_nyelemben_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 • 2009.08.12 22:10:16glad az egyetlen

  A korábbi fulladásos topicban volt is erről egy jó ábra.

 • 2009.08.12 22:11:11glad az egyetlen

  rita a felcser
  Nem.
  Nem tudom mi a neve, de azt amikor a kezedre(térdedre) fekteted (arc földfele néz) aztán a lapocka közé csapni határozottan.
  Kb 3-4 ütésre szabadult ki a falat.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta