Hétvégi programok: Kiürül a város a hőségtől

A hétvégén még mindenki adjon bele apait, anyait a strandolásba, mert most legalább biztosan jó idő lesz. Ki tudja, mit hoz később a nyár, lehet, hogy idén is csak egy keddi napra esik, mint néhány éve, jövő héttől ugyanis jön a szél, az eső és a hideg. Mi konkrétan egy balatoni nyaralást töltöttünk zárt ajtók mögött, most pedig növesztjük a fenekünket a házban hűsölve itthon, pesten, hogy majd jövő héten a nyaralás alatt megint megfagyjunk valahol. El vagyunk csúszva egy ütemmel, ráadásul a nagy esők miatt nehéz bármilyen programot szervezni. Az időjárással dacolva azonban most is találhattok jó programokat igaz, kissé kevesebb közül mazsolázhattok, olyan, mintha mindenki kiköltözött volna a Gyerek Szigetre. A hőségben pedig strandoljatok sokat!

BUDAPEST

T-Home Gyerek Sziget

Ezen a hétvégén is jó programokkal várnak minket a Gyerek Szigeten, a mütyürkézős gyerekek mütyürkézhetnek a különböző kreatív sátrakban, aki pedig inkább ugrálósabb sarjjal van megáldva, megfuttathatja a kicsit, mire bejárják az egész szigetet. A Nagyszínpadon szombaton 10:30 órakor az Alma zenekar Játsszunk együtt! című interaktív műsora lesz látható, vasárnap pedig 17:30 órakor, szintén egy interaktív produkcióval a Makám koncertezik, Kimegyek holnap az állatkertbe címmel. Most is lesz persze Vándor vurstli, állatsimogató, bohóctanya és számtalan vidám program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tűzraktér

Szombaton 15:00 órakor Cirkusz Játszóház lesz a gyerekeknek, zsonglőrködéssel, akrobatikával egyaránt. Az erre fogékony gyerekeknek tehát itt az alkalom, hogy közel kerüljenek a cirkusz varázslatos világához.

Planetárium

Régóta megtekinthető a Nap családja című előadás a Planetáriumban, ahol Halász Judit kölcsönzi a hangját a napnak, s a gyerekek érdekes történetbe ágyazva ismerkedhetnek a bolygókkal, meteoritokkal és az üstökösökkel is.

VIDÉK

Győr

Győri Győrkőc Fesztivál lesz július 3-5-ig a városban, mely a tavalyi siker miatt második alkalommal kerül megrendezésre. Az egész város a gyerekeké lesz három napon keresztül, 100 helyen 1000 program lesz, színházzal, koncertekkel, s mindenféle finomságokkal várják a kicsiket és nagyobbakat is.

Szentendre

A Szentendrei Nyár és Teátrum igazi családi programokkal várj a látogatókat, július 3-5-ig SZAFT, azaz Szentendrei Art Fesztivál lesz képző- és iparművészek munkáinak kiállításával és vásárával. Vasárnap 10:00 órakor az Alma együttes lép fel, mindenki nagy örömére.

Szeged

Július 2-től augusztus 2-ig hetedik alaklommal rendezik meg a Szegedi Várjátékokat, ahol a Várkertben mindenféle érdekes programok várják a gyerekeket is. Szombaton 11:00 órakor Popeye a tengerész lesz látható, aztán 18:00 órakor az Oroszlánkirály című mesemusical. Vasárnap 18:00 órakor a Pán Péter mesemusical változatával szórakoztatják a gyerekeket. Jegyek 600-3.500 forintig vásárolhatóak.

GYEREKMENTES ÖVEZET

A hét zenei híre szegény Michael Jackson élete és halála volt még mindig, s bár megpróbáltam magam távol tartani az egésztől, azért bele-bele néztem néhány videóba és eszembe jutott, hogy határozottan szerettem ennek a palinak a zenéjét, gyerekkoromban ezen nőttünk föl. És meghallgattam a Billie Jean-t , meg a Thrillert a We are the World-el együtt, aztán meg mindenfélét és arra jutottam, hogy jó zene volt ez.

De ne hagyjuk elterelni a figyelmünket, hogy VOLT van, s a fesztiválra ugyan nem jutottam el, lélekben azért kicsit ott vagyok én is. Nehéz lenne ajánlani a rengeteg program közül bármit is, aki mégis szeretne elmenni, innen mazsolázhat, hogy mikor érdemes. Pénteken 17:30-kor mindenesetre Sepultura (lábakra ugrálás közben vigyázni, ja, és a dobhártyákra is) lesz, 23:00 órakor pedig Tankcsapda, szombaton pedig 23:00 órakor Marilyn Manson.
(A funkyt kedvelőknek pedig az Earth, Wind and Fire kihagyhatatlan. - a szerk.)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek