SZÜLŐSÉG

Az amerikai tinik telefonnal puskáznak

2009. június 19., péntek 11:55 |

mobilpuska

Az amerikai tizenévesek puskázásra használják a mobiltelefont és az internetet, derül ki egy pénteken közzétett felmérésből. A Common Sense Media közvélemény-kutató cég által megkérdezett tinik kicsit több mint fele ismerte el, hogy puskázásra szokta használni az internetet. A mobiltelefonnal rendelkezőknek pedig egyharmada szokta ilyen célra igénybe venni a maroktelefont.

A puskázók szükséges adatokat tárolnak a mobiljukon vagy sms-ben segítenek egymásnak dolgozatíráskor. Akinek okostelefonja van, az vizsgázás közben az internetről szerez segítséget vagy lefényképezi a tesztlapot, és elküldi azoknak a társaknak, akiknek aznap később lesz dolgozatírásuk.

A tanulók 36 százaléka szerint nem bűn az internetről másolni házifeladat-írás közben, 20 százalék szerint pedig ez nem is puskázás. A megkérdezett diákok 50 százaléka viszont súlyos bűnnek tekinti ezt a technikát, írja a Független Hírügynökség.

A mobilosok csaknem fele (48 százalék) szokta telefonon vagy sms-ben értesíteni barátait röpdolgozatról, bár vitatható, hogy ez csalásnak számít-e. A felmérés szerint szülők sokkal elterjedtebbnek képzelik a mobilos puskázást, mint a gyerekeik, viszont szinte minden szülő úgy gondolja, hogy csak a más csemetéje csinál ilyet.

A mobillal rendelkező tinik hetente átlagosan 440 sms-t küldenek, ebből 110-et tanítási órákon, jóllehet az iskolában elvileg nem szabadna használniuk a telefont. A diákok elismerik, hogy semmibe veszik ezt az iskolai előírást.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.06.20 18:37:42mpbm

  Jah egyébként itt egyszerűen nem az a jellemző, hogy az információnál kiveszik... Tudod, itt vannak az önkiszolgáló újgágososzlopok, a szedd magad virágföldek(!!!), meg, amikor a bevásárlókosarat kinthagyhatod pénztárcástól, telefonostól, kulcsostól a biciklin, amíg bemész a kölykökért.

 • 2009.06.20 22:01:55evaandrea

  Az ember saját erkölcsi érzéke szerint cselekszik.
  Van, akiben fel se merül. hogy más dolgához hozzányúljon, mások meg visszaadnak ugyan valamit, de elöbb megjutalmazzák magukat belőle....
  Az erkölcsi érzéktől függ, mennyire tartjuk be a szabályokat, KRESZ, Adó ...stb...
  A puskázás is egy szabály megsértése, nem?

 • 2009.06.20 22:27:22manka78

  Most eszembe juttattátok, hogy egyszer még kisiskolás koromban, talán másodikos voltam, mikor egy reggel mentünk suliba a szomszéd gyerekekkel vagy négyen. Tél volt, a hó fel volt túrva kupacokba a járda szélére. A hókupac tetején találtunk egy ezrest. Mivel még kis hülyék voltunk, jóhiszeműen odamentünk vele az egyik tanárnénihez, hogy ezt találtuk. A tanárnéni elvette tőlünk, hogy majd ő visszaadja a gazdájának. Ha-ha-ha.:(

 • 2009.06.20 23:15:07Vierre_

  Én mindig is a magam módján geci becsületesnek tartottam magam. Nem hazudok, egyszer loptam ifjú koromban, elkaptak, úgy sokkolt, hogy azóta sem, sőt még a muteréktól sem, talán mint ha a fater gatyájából kinyúltam volna valamikor egy ezrest de annyira szarul érintett, hogy soha többet. Nem kérek kölcsön, ha szökő évente még is megtörténik, vissza is adom.
  De soha nem éreztem úgy hogy ez valami kurva jó dolog és pont leszarom ha valaki nyúlt a szüleitől cigit-ezt meg azt, ha lenyúlt egy két lityó tablettás bort. Egyszerűen én gyáva is vagyok ehhez meg pluszba szarul is érint. Nem moralizálgatok én ezen. DE. Egyszer, 19 évesen- amúgy soha nem találok semmit- találtam a vonaton egy brifkót kemény négy rongyal és az összes irattal. Én akkor bizony kivettem a pénzt és vissza küldtem az iratokat. Én mint a majom a farkának úgy örültem volna amúgy csak azoknak is. Nah azóta is büntet a kurvaélet :)))) Soha semmimet, még a direkt az én szememre csinált cilinderes négyésfeles szemüvegemet ami ötven rongy volt- akkor- nem kaptam vissza, pedig buszon hagytam. Mindenkivel vér egyenes és becsületes vagyok, de azt a pénzkivételt -folyamatosan úgy érzem- azóta vezeklem a faszomba bele. Szóval lenne az a pénz ami megkísértene talán, de tuti, hogy az nem száz rongynál kezdődne már. Úgy a duplamilla környékén, de akkor meg fosnék hogy megtalálnak azok akik elhagyták. :)))))))))))))

 • 2009.06.21 01:18:35cantaloupe

  Vierre,
  na, akkor ebben kezet fogatunk. En ahanyszor keruloutat valasztottam az eletben, szazszor tort le miatta a derekam. Ezekben en sem vagyok szerencses, jobb nem sumakolnom, mert soha nem uszom meg. Soha. Elobb vagy utobb visszarepul a bumerang.

 • 2009.06.21 01:27:34pinky, the brain

  jééé, felfedezték a spanyolviaszt az amcsik??? mert Erdélyben, egyetemisták egyenesen .doc/pdf formátumból másolnak...

 • 2009.06.21 10:42:09baudolinA

  pinky,
  igen, egy ilyen egyetemista ezért nem ment át a záróvizsgáján, mert kiderült, hogy plagizált.

 • 2009.06.21 11:27:54anyamadár

  Csendes kérdésem - mijafenének megy egyetemre, francnak tanulja azt a bizonyos szakmát az aki csak így tud érvényesülni, másolással???

 • 2009.06.21 11:29:17anyamadár

  mondjuk az is csendes kérdésem, hogy mijafenének tanítanak a szakmai tantárgyakon kívül sok hülyeséget is az egyetemistáknak...

 • 2009.06.21 12:29:40Heatherette

  tipikus tanári hozzáállás. ha én nem csalok, simán megbasznak matekból az érettségin. közben meg a többi tantárgyból ötöst kaptam. tehát lett 4 ötösöm meg egy kettesem. de ezek szerint inkább egész életemben maradhattam volna 8 általánost végzett hülyegyerek, csak mert ez nem ment. én meg úgy döntöttem, hogy vhogy túlélem a matekot, megszabadulok tőle, és élem tovább az életem, és jó leszek abban, amihez értek.

 • 2009.06.21 12:53:38baudolinA

  Hát engem igazán nem lehetett soha megvádolni azzal, hogy matekzseni lennék, de közepesre mindig meg tudtam tanulni a mateket. A képletek megtanulása, a gyakorlás és egy kis logika sokat segít.

 • 2009.06.21 13:02:23Heatherette

  az a baj, hogy én nem tudok megjegyezni képleteket. egyszerűen számokat nem tudok megjegyezni, ahhoz tényleg annyira durván csak azon kell görcsöljek napokon át, h megmaradjon. és tudom úgy 2 napig. nem tudok se telefonszámokat, se születési dátumokat. nem a logikámmal van a baj. de ezzel pofán röhögnek mindenhol, senki sem hiszi el, és csak azt kapom, hogy mindent meg lehet tanulni. meg is, de amikor meg kell tanulnod 500 oldalt, és ugyanannyi időbe kerül 1 oldalnyi évszám/képlet megjegyzése is, akkor nem azokkal fogok baszakodni.

 • 2009.06.21 13:14:59baudolinA

  Heatherette,
  szerintem is gond lehetett a tanároddal. A képleteket is el lehet magyarázni. Én sem tudok magolni, úgyhogy a tanárom részletesen végigmagyarázta a képletet, hogy mit miért csinálunk.

 • 2009.06.21 13:15:33I. Pipi

  En altalanosban mindenbol 4es 5os voltam, nem volt soha problemam a tanulassal. De ettol fuggetlenul puskat az esetek 90%-aban keszitettem. Valahogy biztonsagerzetet adott. Aztan fosulin detto. Foleg amikor ket soros kepleteket kellett volna makro elmeletbol benyalni... persze a gyakorlati orakon ez soha nem jott elo - es azota sem az eletben. Azt gondolom hogy az hogy kinek milyen a memoriaja, ne az legyen mar osztalyozva.
  Szerintem sokkal fontosabb hogy legyenek eredeti otleteid, onalloan tudj gondolkodni, kreativan oldd meg a dolgokat, egyszerre tobb megoldast is tudj talalni bizonyos problemakra... Nekem az altalanos sulibol es a fosulibol is talan 1-1 tanar 1-1 mondata volt az ami jo utravalonak bizonyult az elethez. Ennyi.

 • 2009.06.21 13:23:10I. Pipi

  Egyebkent volt egy csomo tantargy ahol lehetett kepletgyujtemenyt hasznalni a vizsganal. Emberibb azert.
  Az eletben meg lehet a diploma segit bekerulni jobb helyekre, bar ketlem az alapjan hogy nagyon sok a diplomas mar.... HR-esek inkabb szimpatia alapon dontenek sajat bevallasuk szerint.

 • 2009.06.21 13:29:15Heatherette

  mondom, az én esetem speckóbb. most akkor elmondom példákkal. hiába írom le napi 50x, h hányadika van, ötvenedjére is meg kell néznem, v folyamatosan nem tudom megmondani, h hányadik hétnél tartunk. ha látok egy számot, két perc múlva annyit se tudok megmondani róla, hogy tízes vagy százas vagy ezres vagy tízezres nagyságrendű volt-e. ezzel szenvedtem a suliban is, mert mindig megkaptam, hogy nem figyelek. évszámokkal különösen gáz, hiszen ha bedobnak nekem egy számot, ahhoz nem tudom a sztorit párosítani, mert nem emlékszem a számra. fordítva szokott működni, mert megtanulom vhogy kapcsolni a dátumot a történethez, vannak ilyen-olyan trükkök. de ezt soha, senki nem fogja elfogadni magyarázatként. tehát puskázom. és nem érzek bűntudatot miatta.

 • 2009.06.21 13:29:17baudolinA

  I. Pipi,
  pedig vannak olyan szakok, ahol fontos a memória. :) Pl. tolmácsolás.
  De pl. bölcsészkaron sem árt a jó memória, mert iszonyat mennyiségű primer és secunder szöveget kell elolvasni, megérteni, majd értelmezni a vizsgán. És hiába csinálsz mindenikből jegyzetet, úgyis meg kell jegyezned egy csomó gondolatmenetet, érvelést, logikai csavarokat stb.

 • 2009.06.21 13:33:54baudolinA

  Heatherette,
  a hányadikát és a hányadik hetet én sem tudom, nekem is meg kell nézni. :)
  A dátumokat eleinte hangjegyekkel tanultam meg: minden számhoz rendeltem egy hangjegyet, és megjegyeztem a dallamát. Egy idő után már ment dallam nélkül is. :)

  Vagy pl. hozzárendelsz valamit: ha azt mondják, Marseillaise, akkor neked 3 dolog kell eszedbe jusson: Robespierre, 1789, guillotine. És erre már fel tudod fűzni a sztorit. Ha jó a vizuális memóriád, akkor csinálj kártyácskákat, amikre felírod ezeket (ne csak önmagában a dátumot, hanem 4-5 kulcsszót is), és nézegesd. Függeszd ki a szoba falára, ajtóra, hűtőre, vidd magaddal a buszon stb.

 • 2009.06.21 13:39:41I. Pipi

  mint ahogy irod 'vannak olyan szakok'. Igen, vannak, de nem minden szak a tobbezerbol. Raadsul - sosem felejtem el - azt a ketsoros kepletet a tanar sem fejbol irta fel a tablara :):) Es vegul nem is az alapjan kaptuk a jegyet hogy milyen lett a vizsgan elert eredmeny, hanem az alapjan, hogy ki forditott neki le egy angol nyelvu anyagbol x oldalt....

 • 2009.06.21 13:49:50I. Pipi

  En nem azert vagyok jo es elismert abban amit jelenleg csinalok, mert 10% puskazassal es 90% tanulassal kaptam egy diplomat. Még a HR-est sem az erdekelte hogy van-e diplomam. A szakmai eloeletem erdekelte, meg szimpi voltam. (ami meg pusztan szerencse - ld holdudvarhatas - es hat a HR-es is csak egy ember a pszichejet nem tudja elnyomni)

 • 2009.06.21 13:56:37I. Pipi

  az meg hogy milyen ember vagyok - hat meg a kulfoldon megszerzett kulfoldon adozott jovedelmemet is bevallom a magyar allamnak.
  Barmit amit ertekeset talalok, mindig visszaadom, es nem jutalmazom meg belole magam. Egyszer loptam eletemben - egy gombot heccbol egy rovidaru boltbol egy osztalytarsammal :) tinedzser koromban, mert at akartuk elni az erzest. Mit mondjak, stresszes volt meg egy szaros gomb ellopasa is. :) Es buntudatot valtott ki. Ergo jo nevelest kaptam :)

 • 2009.06.21 15:53:14Chang Yai

  Okoska drága, nyugalom, már évek óta nem rontom otthon a levegőt.
  buktattam érettségi előtt, negyedik végén diákot, nem tudtam vele mást csinálni, egy szót sem tudott, nem is akart. nem esett jól, napokig nem tudtam aludni miatta.
  nem súgtam végig senkinek az érettségit, itt-ott beszóltam, hogy ezt a helyesírást át kellene gondolni nagyon itt. nem link lógós banda volt, végigdolgozták az évet rendesen. bocs, de semmi rosszat nem látok benne. nem bánom azt sem, ha valaki segített nekik az angolvizsgájukkal. nem az számít úgysem, hogy aznap mit remegtek össze azon a papíron, hanem mindaz, amit megtanultak és tudnak. a papír csak egy papír. a tanulást és a tanítást viszont nem hagytam elszabotálni.

 • 2009.06.21 16:13:15Díjjja

  Na, itt aztán m.ki végig seggelte a gimit, egyetemet! :D
  Álszentségből az tény, hogy 5-ös-re vizsgáztatok! :D Szánalom!

  Én is egyetemista vagyok, vegyész leszek 1 év múlva!
  És bizony van olyan tárgy, amire soha életemben nem lesz szükségem és azt bizony kipuskáztam!
  A saját, nagy nevű professzoraim is maguk elismerik, hogy az egyetemen oktatott tárgyak 40%-ára semmi szükségünk, de papíron kell róla, hogy teljesítetted!
  Ilyenek az Európai Uniós ismeretek, közgazdaságtan és más jó nevű társai!

  De a szerves és szervetlen kémiát becsülettel megtanultam, mert arra igen csak szükségem lesz! :D

  Na, ennyi!

 • 2009.06.21 16:17:00Magenta

  Khm...
  Csak rámutatnék finoman, hogy azok köcsögözték, szánalmasozták stb. le a kommentelőket, akik bevallottan végigpuskázták a fél iskolaidejüket.

  :)))))

 • 2009.06.21 16:27:37Díjjja

  Én a felét nem!!! :)

  Gimiben meg sem fordult a fejemben, hogy puskázzak!
  Pedig a matek nem ment! Nagyon nem.. :)
  És valahogy mégis felvettek egy jó nevű egyetemre!
  Más ment azon kívül..
  De bizony, ha vmi számolásos dolog van az egyetemen, azzal megküzdök! :)
  És levelezőre járok, szóval nem veszek föl busás lóvét a tanulmányi átlagom után, pedig meg lehetne nézni egy nappaliséval együtt a 2 átlagot.
  És munka mellett, néha megengedem magamnak azt a luxust, hogy amire nem lesz szükségem, azt nem annyira veszem komolyan!

 • 2009.06.21 17:36:28Vierre_

  Magenta, bukó, mert én nem puskáztam, úgy fostam a lebukástól mint az állat, még is azt gondolom, hogy komoly morális ítéletet hozni abból, hogy valaki puskázik álszent szar duma. Az érvem fentebb az volt, hogy aki még nem hazudott és nem "bűnözött" így-úgy, az váltson meg minket, ne más. :))))))) És annak van igaza, aki amondó, hogy ne egy nap alapján ítéljenek meg egy tudásanyagot, ha jól olvastam tanár, továbbá ne essünk már abba a demagógiába, hogy aki puskázik az tuti MINDIG puskázik. Felhoztam műv.szervezőnek a makroökonómiát, nah én megértem baszod, ha azon valaki puskázik. Én spec négyesre érettségiztem matekból és mai napig imádom, de a faszom pölö a magyarba. Imádok olvasni, tág az érdeklődési köröm, de úgy szartam le magasról, hogy tudtam kell egy hármas írásbeli hogy ne kelljen seggelnem szóbelire, meg is lett, kettes, csókolom. Egyszerűen van ami nem kell miközben egy csomó más érdekel. Kéne egy laza reform, hogy ne felesleges adattömeggel gyúrják már középiskolában a kamaszkor csúcspontján tartó ifjúságot. Pölö. :) És én mint nem-tanár kurvára nagyra értékeltem amikor segítettek az érettségin ;)))))))))))

 • 2009.06.21 18:01:30édriennn

  Nagy újdonság,h telefonnal is lehet puskázni....még bénák is...be kell scannelni amiből írsz felrakni telóra oszt csókolom:D Nem kell mindig puskázni na de könyörgöm egy átlag diáknak is át kell valahogy mennie kémiábol...amíg nem pofátlanság szinten megy a dolog nekem semmi bajom vele,minek tanuljak olyat ami ugyse kell késöbb?Nem vagyok a mértéktelen seggelés híve,mindeböl kell egy alapszint a plusz meg csak abbol amit az ember használni is fog.és még azt hiszik azért van túlterhelve a gyerek mer fárasztó az énekóra....

 • 2009.06.21 18:16:42KornéliaHanna

  volt olyan tanárom, aki plussz pontot adott a dolgozat előtt leadott puskáért - már ha az olyan volt. Nyilván nem a bescannelt, telefonra töltöttért ;)

 • 2009.06.21 18:33:36PrincessConsuela

  7 éve van telefonom. 7 év alatt sem írtam 440 sms-t nemhogy egy hét alatt. mondjuk puskázásra jól jött az új.:) jó nagy érintőképernyője van és jó felbontású képeket is csinál. lefényképeztem a tételt aztán meg már csak ki kellett írnom.:)

 • 2009.06.21 21:21:18madz

  azt szeretném kérdezni, hogy miért vesszük egy kalap alá a tanulást a seggeléssel (magolással)? még anyamadár írta, hogy ha azt húzod, amit beseggeltél... és utána többeknél is láttam
  nekem sikerült néha a vizsgákon, sőt szigorlaton olyanokat behúznom, hogy csak pislogtam, és a készülési időben egy szót nem sikerült leírnom. aztán elkezdtünk beszélgetni a vizsgáztatóval, és ötössel jöttem ki. nem kamuvizsga volt, nem volt hülye a tanár, meg éhes vagy fáradt sem volt, egyszerűen látta, hogy alapvetően penge vagyok, tudom a cuccot, és jó volt velem beszélgetnie.

 • 2009.06.21 21:30:09Vierre_

  madz baszki, ez nem kicsit kemény önfényezés volt. :))))) Persze nem baj, de majdnem megvakultam mert kiütötte a szemem. :)) A beseggelés meg szleng. Tod. Mint a baszki. :))))))))))

 • 2009.06.21 21:31:15Vierre_

  toldok: szleng a tanulásra IS és a magolásra is. ;)

 • 2009.06.21 21:55:51madz

  Vierre, néha én is hadd már :))) itt mindenki annyira faszacsávó, meg annyi pöpec kis sztorit olvastam már, én meg kurvajól rizsázok, na! :)
  azér a seggelést pont tudom, mert nyelvszakokon mondják épp, hogy ahhoz nem csak a fejed kell használni :)

 • 2009.06.21 22:09:16anyamadár

  Beseggelés alatt azt értettem, mikor az adott tétel minden egyes részletét megtanulod. Mikor nemcsak azt tudod, hogy ki és mikor, merről támadta meg akárhány fős seregével az ellenséges csapatot, hanem azt is, hogy ki írt róla színdarabot és milyen különféle visszhangja volt a csatának az elmúlt évszázadok alatt.

  Nem negatív értelemben használtam, hanem amikor tényleg nekiülsz és MINDENT bemagolsz, megtanulsz, beseggelsz...

 • 2009.06.21 22:11:00Magenta

  anyamadár és van ilyen a felsőoktatásban? Már akinek erre van kapacitása?

 • 2009.06.21 22:17:40édriennn

  Angoltanárom mesélte a következő storit:

  Srác 4.év végén bukásra állt angolból.Tanár szenvedett vele,nagyon át akarta engedni,de a srác csak nem csinált semmit.Utolsó héten már lemondtak róla teljesen erre beállít az angol nyelvvizsgájával (még akkor volt mikor nyelvvizsga=5ös érettségi) Hiába próbálta bebizonyítani az igazgató,h a nyelvvizsga hamis nem sikerült.A tanár tajtékzott.A srác pofátlanul következő héten bement az osztályába és várta,h éltessék.át kellett ültetni egy külö9n terembe h ne skalpolják meg....

  neh ez már nem tolerálható

 • 2009.06.21 22:19:26édriennn

  nem lehet mindig 100%osnak lenni és mindenkinek van olyan,h ZH/TZ elött olyan beteg h nem tud tanulni,de egy puskát bescannelni,lekicsinyíteni 5 perc,főleg olyan tárgybol ami soha a büdös életben nem fog kelleni...

 • 2009.06.21 22:21:37anyamadár

  Magenta ez egy soktényezős dolog szerintem, nagyon sokféleképpen lehet tanulni:
  - van olyan ember aki leül és képes megtanulni kis idő alatt három oldalt, mintha szavakat tanulna egy idegen nyelven,
  - van aki rengeteget olvas és egyszerűen be fog neki ugrani, hogy Aiszkhülosz melyik darabjához használhatta fel a szalamiszi ütközetből nyert tapasztalatait,
  - van aki megtanulja az évszámokat, személyeket és összeköti a dolgokat,
  - van aki rajzol, ábrázol, összefüggéseket keres,
  - és így tovább. :)))

  Én beseggelés alatt az összes tanulási módszert értettem,a lényeg, hogy megtanulta azt a két tételt és abból húzza az egyiket. Erről szólt amit Madz kifogásolt. :)

  Nem tudom otthon hogyan lehet normálisan felkészülni minden tantárgyból egyetemen, mert ahogy elnézem a tesóm tanulmányait és visszaemlékszem a két lánytesóm tanulmányaira meg tanulásaira, rengeteg hülyeséget tanultak a gyakorlati vagy lényegesebb dolgok helyett.

 • 2009.06.21 22:26:08manka78

  2009.06.21 13:02:23Heatherette

  Ez elég érdekes, ahhoz képest, hogy töris vagy.

 • 2009.06.21 22:28:26Magenta

  A tolerálható dolgokról:

  "2009.06.20 01:31:42Magenta

  Hű, micsoda felháborodás volt itt!

  A puskázás csalás. Ez tény, akkor is, ha nem tetszik.
  Aki életében nem hazudott vagy csalt, az hazudik. Ez is tény, ebben egyetértek Vierrével.

  DE

  Azért van különbség aközött, hogy valaki azért puskázik, mert annyi anyag van, amit már lehetetlen teljesíteni és aközött, hogy "ez az, fasza gyerekek, ez nem csalás, hanem szemfülesség".
  Ez utóbbi ember az, akiről azt gondolom, más dolgokban sem az egyenes utat fogja választani, hanem a könnyebbet. Mindenben meg fogja keresni a kiskapukat és nem fogja visszaadni azt az elméleti pénztárcát. Szerintem.

  Van három gyerekem, 99%, hogy fognak puskázni. De dicséret nem jár érte."

  Nem tartom magam álszentnek. :)

  Azt meg, hogy az egyetemeken sok baromságot tanulnak, én is tudom. Ezért hagytam ott.

 • 2009.06.21 22:29:23wish73

  mi az a TZ??

 • 2009.06.21 22:31:28Magenta

  Témazáró?

 • 2009.06.21 22:32:56wish73

  nálunk ilyen nem volt a főiskolán. gimiben meg nem rövidítették így. mindig tanul az ember

 • 2009.06.21 22:33:55Magenta

  Vierre, írtad feljebb, hogy visszaütött, hogy kivetted a talált tárcából a pénzt.
  Lehet, hogy pozitívan is működik, én mindig kis becsületes voltam (vagy nagyon hülye? :-D), és kaptam már vissza a táskámat teljes tartalmával együtt (pénz, kulcsok, kocsi pótkulcs, iratok, minden), könyvet, amit a vonaton hagytam, múltkor pedig kopogott egy csaj az ajtón, hogy visszahozott egy gyógyszertári receptet, amit kifújt a szél az ablakon, én meg észre se vettem. :)

  Visszafele is műxik. (a műxik madz kedvéért)

 • 2009.06.21 22:50:00Vierre_

  Magenta, írtam, én kibaszott becsületes ember vagyok, az átlag ízlésnek túlontúl is, egyenes és őszinte. Nekem is csomó mindent dob a life, embereket, élményeket, szituációkat. De baszod, a kurva szemüvegem nem dobta vissza. :))))))))))))))))))))))))

 • 2009.06.21 23:28:46wish73

  kicsinyes vagy Vierre. írj egy listát lost and found fejléccel, azt rájössz, h a lost-oszlopban egy kurva szemüveg van, a másik oszlophoz meg új papírt kell elővenned

 • 2009.06.22 00:02:47Vierre_

  Wish igaz igaz, de akkor is fáj. :))))))))))) Te figyeljémá. Van rád négy nap kölyökmentességem. RAndi? Sör? Valami? :)))))))))

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta