SZÜLŐSÉG

Sokkoló videóval kampányolnak a tiniterhességek ellen

2009. május 23., szombat 09:24 |

Sokszor foglalkoztunk már a tinédzserek felvilágosításával, s a téma valóban kimeríthetetlen, mindig van ugyanis egy újabb generáció, aki bajba kerülhet, eltévelyedhet, a kampányolást ezért soha nem lehet abbahagyni.

Az alábbi videó első ránézésre akár igazi is lehetne, persze a szemfüles néző azért hamar rájön, hogy megrendezett dologról van szó, melyet egyes információk szerint a youtube-ról is le kellett venni egy időre. Aki sokat szörfölgetett már az interneten tudja, hogy ennél sokkal sokkolóbb anyagokat is találhatunk, ráadásul a videó célja pont a figyelemfelkeltés.

Kamasz gyereket nevelni nem sétagalopp, s erre évről évre rájövünk, ráadásul soha nem tudjuk biztosan, hogy hol csúszhat el a gyerek, vele együtt pedig mi is. Míg a drogozás elleni kampányok folynak a csapból is, addig a fiatalkori szex következményeiről nem beszélünk sokat, pedig egy nem kívánt terhesség romboló hatása ugyan úgy kihathat a gyerek egész életére, mint az egészségkárosító drogok. S nemcsak az abortusz veszélyeire kell gondolni, hanem egy kihordott terhesség következményeire, ami nem csak akkor vágja ketté a gyerek életét, ha bűncselekményt követ el a szülés után, hanem akkor is, ha olyan helyzetbe kerül, hogy föl kell nevelnie egy gyereket, a élkül, hogy saját maga kész emberke lett volna már.

Hogy a védekezés nélküli szex súlyosságát mennyire veszik komolyan a tinédzserek, kérdéses. Mint ahogy mindenben, nyilván ebben a témában is változik személyenként az, hogy mivel lehet hatni az értelemre. Van, akinek az észérvek, egy normális családi háttér és sok év jó nevelése elegendő ahhoz, hogy néhány perc boldogságért ne fizessenek túl nagy árat. Bizonyára olyan is akad, akit csak a rossz példa riaszt el, nos, az ő számára hatásos lehet egy elrettentő eset, videó, történet. Elrettentő lehet a terhesség és a szülés miatti szégyenérzet, a társaktól való elszigeteltség, közülük kitűnés, a hosszú távú problémákat sok kamasz nem képes belátni, ami egy gyerek születésével járhat.

Ebből a szempontból nem szerencsés például a 14 éves anyuka története, ami hónapok óta bonyolódik, hiszen a megszületett baba apjának először egy 13, majd egy 15 éves fiút hittek, s mint utóbb kiderül, az idősebb gyerek volt az igazi. S bár világszerte megdöbbenést és felháborodást keltett a fiatalok esete, bizonyos nézőpont szerint a gyerek által sztárokká váltak a történet szereplői, ezáltal pedig inkább pozitív, mint negatív példaértékű lehet az eset.

Hogy hogyan sikerül a tinédzser terhességeket ezzel a videóval csökkenteni, kérdéses, mindenesetre próbálkozásnak nem rossz.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.23 16:26:40Penya666

  Hat ez a video nagyon szar. Majd ettol nem fognak szexelni a kis agyatlanok. Ugyammar.

 • 2009.05.23 16:43:14baudolinA

  A franc megegye, sehol sem látom a videót, így sosem fogom megtudni, mivel sokkolják a tiniket. :D

 • 2009.05.23 17:28:51bölcsésztanár

  Hát, maga a téma nem élettől elrugaszkodott (kiskamasz szülés közben), de nem szeretnék annak a 12 éves lánynak a helyében lenni, aki ezt a videót nézi, anyukája meg nem beszél vele a szülésről. Egy életre bevésődhet, hogy a szülés egy sikítós rémálom. Vigyázni kéne talán vele, mert egészséges gyerekek szemléletét ronthatja el egy életre.

 • 2009.05.23 18:28:58zolnaid

  Megnéztem ezt a videót. Hát mit mondjak, magam se szeretnék egy sportpálya közepén szülni, de ilyen gyorsan igen.

 • 2009.05.23 18:54:55capor_

  NEm igazán értem a videót. Nem a terhességtől kell elriasztani a gyereket, hanem a biztonságos együttlét fontosságát kell a tudatukba vésni...

 • 2009.05.23 19:26:30Neocon

  Akkor mar inkabb ez a video: http://www.youtube.com/watch?v=nojWJ6-XmeQ

 • 2009.05.23 19:44:13BAndus

  A mi osztályunkba, harmadik vagy negyedik évfolyamon levetítettek egy szülést elejétől végéig. Egyik osztálytásnőm - magamat is beleértve - sem szült 25 éves kora előtt.

 • 2009.05.23 19:56:09Magenta

  Én rossz helyre jártam suliba, semmi ilyesmivel nem riogattak minket.
  De azért úgy gondolom, hogy egy videóra fogni azt, hogy nem szül valaki, tényleg pszichológusért kiált.

  Ha megnéztek egy Kékfényt, többet nem mentek ki az utcára?

 • 2009.05.23 20:20:20bogyócska

  13 évesek voltunk, mikor tőlünk egyszer megkérdezték vmi oltásra várakozva az sztk-ban, hogy a fogászatról vagy a kisbabákról akarunk filmet nézni. Mondtuk, a fogászatról. Aaaannyira durva volt (közelről mutattak irtó ronda fogakat, meg a foghúzást, folyt a vér, hányingere lett mindenkinek), hogy inkább mégis a kisbabákat kértük... Na ott meg a betét használatát mutogatták szülés után... A védőnő aztán rájött, hogy nem igazán jó ötlet volt megkérdezni, akarunk-e videózni. :D

  Ez a videó szörnyű.

 • 2009.05.23 20:47:45opti

  kb 17 évvel ezelőtt egy zuglói általános iskolába jártam, és ott minden lány kapott egyszer egy csomagot. Ebben sok szórólap volt különböző fogamzásgátlókról, egészségügyi és tisztasági betétekről, mintaanyagokkal. Volt még egy kis füzet amiben elég alaposan leírták a női ciklus lényegét, a megtermékenyülésről mindent, még azt is mikor milyen nemű gyerekre van a legnagyobb kilátásunk, és ezeket el is magyarázták, nem csak tényeket soroltak. Minden fogamzásgátló módszernek előnye és hátránya is benne volt. Amennyire én tudom, majd minden osztálytársnőm elolvasta, én is, és nagyon lekötött, mivel érdekesen és alaposan tárta fel a nőiesség mibenlétét, ami tudtam, hogy pár év és engem is érinteni fog. Így amikor először jött meg a havivérzésem, nem ért felkészületlenül, anyámnak már nem sokat kellett hozzáfűznie. Amikor fogamzásgátló módszert kellett választanom, már tudtam, hogy nekem mi a megfelelő és soha nem is voltam felelőtlen. Én ezt mind annak a tájékoztató csomagnak tudom be.

  Most már nincs ilyen a sulikban? Vagy csak engem fogott volna ez meg ennyire annó? Elvégre ez egy érdekes téma, hiszen a lányok szervezete erről szól.

 • 2009.05.23 20:49:03Tessina

  sonyval értek egyet:
  "Inkább arra kellett volna ráfeküdni, hogy a barátai bulizhatnak, ő meg nem. Hogy a gyerek nem kiskutya, nem lehet kikötni a bolt elé sétáltatás helyett. Hogy a pocak nehéz, és nem lehet 9 hónapig letenni.
  Rossz látni egy jó kezdeményezést így elrontani :S"

 • 2009.05.23 21:07:01Medellin

  "S bár világszerte megdöbbenést és felháborodást keltett a fiatalok esete, bizonyos nézőpont szerint a gyerek által sztárokká váltak a történet szereplői, ezáltal pedig inkább pozitív, mint negatív példaértékű lehet az eset."

  Én semmi pozitívat nem látok benne. Elég szomorú, hogy itt tart a világ. Sőt. Pontosítok. Nem értem mit jelent a fenti mondat, vagy mit akart jelenteni, hogy mi a pozitív ebben? Na mindegy, megyek tanulni.

 • 2009.05.23 21:08:35oreille

  a 10 éves érettségi találkozón alig volt pár lánynak gyereke, mert akik az 5évesen már házasok voltak, éppen váltak, a többinél eleve tárgytalan volt. a 15 évesen a negyede kb. terhes volt, a többieknek már volt, alig voltunk 3-an, akik még nem szültek. nemtom, lehet ennyire megzavart, hogy a felvilágosítást végző igen zavart doktornő azt mondta krétát keresve: hol van itt egy tüsző??????

  nagyon vacak kifogásnak találom ezt a filmet láttam a szülésről - nem szülök magyarázatot. filmekben is lehet sokszor jeleneteket látni szülésről (jó, nem nagy totálban), ott is van sikoltozás, eltorzult arc...
  szerintem is szakembert oda!

 • 2009.05.23 21:14:13baudolinA

  Bezzeg a sok pornó meg szexjelenet miatt nem kókad le. :D

 • 2009.05.23 21:19:28oreille

  :DD

 • 2009.05.23 21:28:28zolnaid

  oreille, veled értek egyet, nálunk nem mutogattak filmet semmiféle szülésről, mégse tudott az osztály az ötéves érettségi találkozón csak egy gyereket, és a 10 évesen is elég keveset. Nem akkora csoda, az első szülés életkora kitolódott már átlag 28 évre vagy többre.

 • 2009.05.23 22:19:07cicacsiga

  Ez kell a parasztnak...

 • 2009.05.23 22:34:01másutt

  bandus
  "A mi osztályunkba, harmadik vagy negyedik évfolyamon levetítettek egy szülést elejétől végéig. Egyik osztálytásnőm - magamat is beleértve - sem szült 25 éves kora előtt."

  Nagyon el vagy tevedve.
  Kb annyira, mint ha azt irnad, hogy napokon at targyaltuk a II Vilaghaboru tankcsatait, es lam, ugy elijedtunk, hogy egyikunk sem lott meg agyuval 25 evesen...

  Nalunk semmifele video nem volt, mert meg nem is volt senkinek Magyarorszagon, csak nagyon gazdageknak. Azok a 80-as evek... :)
  Megis a csajok (most 36-37 evesek!) kb negyede az elmult 1-2 evben kezdett el szulni.
  En is.

  Jelenleg Mo-on az atlageletkor az ELSO gyerek szuletesene 28. Az egyetemet vegzettek kozott meg magasabb.
  Videoval, vagy nelkule.

 • 2009.05.23 23:00:39wish73

  cant, bizonyos dolgokat muszáj kívülről nézni. mert, aki benne van, nem fog racionális döntést hozni. kérdezz meg egy lakásvásárlás előtt álló párt, mit gondol a szocpol befagyasztásáról. vagy egy gyerekproject előtt álló családot a gyes lerövidítéséről. mondom, itthon az megy, h persze, legyen jobb, legyen több pénzünk, ne pazaroljunk, de azt, ami engem érint, abba ne blasztoljanak bele. csak sajnos ez így nem megy.
  amúgy nem tudom, h amerikában a "család" fogalma alatt mit értenek, mennyit felejtettél, mióta nem itt élsz, mifelénk családnak hívják azt is, amikor vki egyedül neveli a gyerekeit. úgyhogy amikor azt írtad, h családban és boldogan élők nem állnának útjába a lombikozásnak, bezzeg én, akkor túl azon, h azóta sem értem, hogy jött ez a kettő össze, írtam neked , hogy én is családban élek. elváltam, de a lányaimmal családot alkotunk. hivatalosan is annak számítunk, nem csak fíling-szinten.

 • 2009.05.23 23:01:37VRbagoly

  Nekem a cikk szövege tetszett..

  "nemcsak az abortusz veszélyeire kell gondolni, hanem egy kihordott terhesség következményeire, ami nem csak akkor vágja ketté a gyerek életét, ha bűncselekményt követ el a szülés után"

  Milyen szépen lehet megfogalmazni, ha az eltitkoltan terhes lányok születés után kinyírják a gyereküket;)

  .. nem, egyébként szerintem ugyanúgy hülyeség az ilyen "ellenvideó", mint az egész drogprevenció.. nekem pl. vannak orvostanhallgató ismerőseim, és nekik ugye kötelezően részt kell venniük néhány szülésnél.. és főleg a csajok azt mondják, hogy egyáltalán nincs benne semmi szörnyű.. bakker, ez nem az Alien 3, amikor kirobban egy szörny az emberből.. azért hülyeség a "fiatal kori terhesség elleni" és a "drog elleni" kampányvideó, mert nem más, mint államilag támogatott agymosás.. az más kérdés, hogy nagyon kis hatásfokú, mert csak az emberek 0,01%-a veszi be, de attól még primitív, leegyszerűsített igazságok sulykolása.. a gondolkodás kikapcsolása, és az előítéleteknek az emberekbe nevelése.. közönséges agymosás.

 • 2009.05.23 23:04:02wish73

  na, én is így jártam. nem is ide írtam, bocs

 • 2009.05.24 13:22:16Gladia Delmarre

  Szerintem ez a videó nagyon béna, és nem hiszem, h eléri a célját.
  Nekünk anno, 14 évesen a Néma sikoly c. filmet vetítették le (az abortusz menete, és a testi-lelki követezményei), na az sokkkoló volt. Vér nem volt, de az érzelmekre nagyon hatott. Mindenki kapott a film utáni beszélgetés végén egy 1:1-es műanyag 12 hetes magzatot, nekem még mindig megvan. Csak rá kell nézni, és látni, h annak a csöppségnek, akit "kikaparnak" már mindene megvan, egy icipici élőlény. 3 gyerekem van, mind tervezett volt, és ha be is csúszna még egy (mert ilyen előfordul), akkor sem tudnám elvetetni.
  A fiatalokat sztem nem ilyen filmekkel kéne fenyegetni, hanem értelmesen, időt áldozva rá kommunikálni feléjük a felelőtlen szexuális élet következményeit (esetleg meghívott vendégekkel, akik átéltek bizonyos dolgokat), úgy a terhességet, mint a betegdséget terjedését.

 • 2009.05.24 13:26:57Gladia Delmarre

  A lényeg, ami kimaradt, h ez a film engem és tudom, h még sok osztálytársamat is arra ösztönzött, h védekezzünk, hogy ne kelljen egy ilyen pici lényt megölnünk.

 • 2009.05.24 15:04:27kriszi

  Ez a film pocsék. Próbál valamit sokkolni, az sem az igazi, aztán semmi csattanó, semmi képi lezárás vagy valami. Arra jó, hogy esetleg (!) felkapja a fejét az ember, hogy most mivaaaaan, de mivel nincs válasz, ez is elsikkad pillanatok alatt. (Egyébként először azt hittem, arra gyűlnek a kölkök, hogy épp megerőszakolnak valakit, na AZ tényleg durva lett volna.) A korai terhességben nem a terhesség és nem a szülés a legkeményebb, ezt lenne érdemes tudatosítani, de ezt millióan mondták már előttem.

 • 2009.05.24 16:09:03Hemish

  cozumel

  Esetleg annyira ismersz, hogy így kijelents BAROMSÁGOKAT rólam?!

  Már megbocsáss, de hogy merészeled megkérdőjelezni amit írok?!

  Én tudom, hogy 14 évesen nem voltam kész rá, és az osztály háromnegyede (az 75% nem 90%) SEM!

  Légyszíves vegyél vissza az acsargásból! Észrevettem TE mindenkit betámadsz akinek más a véleménye mint NEKED!

  TE ULTRAOKOS!

 • 2009.05.24 16:16:48Hemish

  cozumel

  Légyszíves ne állíts fel rólam állapot jelentést! Elég merészen fogalmazol, látszik hogy el sem olvastad amit írtam!

  Ezzel is csak önmagadat minősíted!

  A VIDEÓ NAGYON GÁZ és nem ezzel kellene kezdeni a tinik felvilágosítását!

  És bár a volt osztályomban már több gyerek van, az osztály 55 %-a tehát több mint a fele még mindig gyermektelen!

  Az pedig hogy egy osztálytársam úgy döntött ahogy, szerintem nem az én "fóbiáimat" vagy véleményemet tükrözi! AZ ő döntése volt, nem az enyém, ennyi!

  Úgy csinálsz mintha bárki aki meghoz egy ilyen döntést, már rögtön alávalóbb lenne NÁLAD, vagy annál akinek már van gyereke!

  Hát igen, csak te meg a többi képmutató lehettek SZENT-ek!

  Ripacskodó banda!

 • 2009.05.24 16:19:03cozumel

  Hemish

  itt szo sem volt velemenyek utkozteteserol. A Te fobiadrol van szo, amit mostmar kb. masfel eve kiserunk figyelemmel, nem, nem en egyedul, hanem minden rendszeres poronty-olvaso.

  Szinte soha nem szolsz semmihez, csak a szulesvideokhoz/tiniszexhez
  mert ezeknel elhisztizheted a kamaszkorodban levetitett videot,
  amire te rafogod a szulesfobiad.

  Holott a kettonek koze nincs egymashoz, de tagadj nyugodtan tovabb, az egyszerubb.

 • 2009.05.24 16:27:02baudolinA

  Hemish,
  biztos vagy abban, hogy a gyermektelen osztálytársaid döntése abból fakad, hogy megnéztek egy videót, ami akkor sokkolta őket?

 • 2009.05.24 18:33:49Solar

  cozumel: Azért az én 15 éves hugom sem kezdett el repesni az örömtől amikor a suliban erről volt szó és levetítették a videot.

  Noha nem láttam rajta, hogy nagyon kiakadt volna, de azt biztosan állítom, hogy megdöbbent rajta.
  Előfordulhat, hogy valaki nem kész rá, nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye. Nem reagálunk ugyanúgy dolgokra, azért ez elfogadható, nem?

 • 2009.05.24 18:37:11Kaliff

  És amikor faszik elájulnak a szülésnél?

  Vagy amikor azért válik el a házaspár mert a faszi képtelen többé nőnek nézni a feleségét?

  Volt már ilyen poszt itt is! Volt róla vita is!

  Nem kéne megkövezni valakit virtuálisan mert más a véleménye.
  Szerintem.

 • 2009.05.24 18:51:16oreille

  ti ismertek pasikat, akik elájultak szülés közben? biztos van olyan, de az ismeretségi körömben még nem terjedt el ilyen történet és az ismerőseim ismerősei sem említették még soha. pedig az elmúlt 2-3 évben csak úgy potyogtak a gyerekek, szóval jelölt lett volna bőven...

 • 2009.05.24 18:57:02cozumel

  Nem akarok feszkot, mert mindenkinek joga van ide hetente jarni, havonta, felevente, meg ahhoz is, hogy cska egyetlen kommentet irjon egesz eleteben.


  DE

  A tisztanlatas vegett.


  Ha Hemishnek ez lett volna az elso ilyen kommentje, akkor talan irok valamit, talan nem, de egeszen biztosan nem azt, amit irtam.


  Azt, amit irtam, azert irtam
  MERT EZ KB. A HUSZADIK HEMISH HOZZASZOLAS
  amelyik valamilyen formaban arrol szol, hogy a szules undorita.

  Ertheto?

  Nem egy kommentje alapjan vontam le a kovetkeztetest,
  hanem eleg sok
  konzisztens
  komment
  alapjan
  valamit
  azert
  mert
  semmi
  mashoz
  meg
  nem
  szolt
  hozza.

  Tehat, nem a velemenyet nem tisztelem, hanem azt allitom, hogy fobiaja van.

  Termeszetesen tisztelhetem is a fobiajat,
  mint ahogy egy anorexiasnak is tisztelhetnem a velemenyet
  hogy o 170 centisen es 35 kilosan meg mindig
  kovernek latja magat

  de en az anorexiasnak is inkabb elmondom
  hogy ez mar beteges
  es keressen segitseget.


  Nem azert, mert geci vagyok, hanem azert, mert ennek latom ertelmet.

  Es persze mindenki donthet ugy, hgoy neki semmi baja, es inkabb en vagyok a geci megiscsak.

  Nekem ettol tenyleg nem lesz rosszabb....

 • 2009.05.24 18:58:46Patcapone

  Volt ilyen történet itt a porontyon is.

  Akkor is ki lett marva egy hozzászóló aki nagyon fel volt háborodva a szülésvideókon. Ő ezért vált el, úgy emlékszem. De az nem Hemish volt.

  Viszont azt is elhiszem, hogy erről sokan inkább nem beszélnek. Ki az aki ezzel dicsekszik...?

 • 2009.05.24 18:59:33cozumel

  Oreille


  vicces, hogy 25 evvel ezelott az "ajuldozos apak" miatt nem akartak engedni az apas szulest.
  Azota lefolyt par ilyen, de a legenda makacsul tartja magat (annak fejeben, aki ebben akar hinni).

 • 2009.05.24 19:00:09Patcapone

  Szerintem hozzászólt máshoz is. Én úgy láttam, de most meg nem mondom melyik poszthoz.

 • 2009.05.24 19:00:18Brumibaby

  coz, ez nem semmi, hogy így emlékszel, ki mit mondott.

  Nem humorizálok, komolyan, nekem Hemish semmilyen szinten se rémlik.

  Volt ugyan régen vki, aki szintén nagyon sok felkiáltójelet használt, de azt hiszem, az nem ő volt

 • 2009.05.24 19:01:21cozumel

  Patcapone

  en erre nem emlekszem, lecci konkret posztot, mert erdekelne.

  Az termeszetesen igaz, hogy sokan nem beszelnek errol....mint ahogy a parok nagy resze BARMILYEN temaban inkabb a szonyeg ala sopor, aztan csodalkozik, mikor mar nem lehet jarni rajta....:-(

 • 2009.05.24 19:01:50Brumibaby

  Na látjátok. Patcapone meg emlékszik rá.

  A múltkor szöcske megvilágította, hogy kell az Indában a felhasználók kommentjeit keresni, de azonmód elfelejtettem.

 • 2009.05.24 19:04:48Magenta

  cozumel, egyszer hozzászólt valami utazásoshoz is, ahol leteremtette hasonlóan barátságosan a jónépet, hogy bezzeg az ő barátai bejárták egész Amerikát a féléves gyerekkel, itt meg hányan rinyálnak, hogy utazzanak-e a minikkel vagy sem.

  És őt pl. azért jegyzem meg, mert szinte mindenhez hasonlóan hisztériás módon szól hozzá, talán egy-két szülésposzt volt a kivétel.

 • 2009.05.24 19:08:46Patcapone

  Nagy Angelina Jolie fan asszem. Napokban olvastam valahol, ott is le lett teremtve.

  Azé' nem irigylem, vazze.

 • 2009.05.24 19:14:08cozumel

  Brumi

  Nem emlekszem mindenre, es lehet, hogy furcsa, de nem is olvasok minden posztot, sot, idonkent egy hetig sem porontyozok :-)))

  Szoval nekem is maradnak ki dolgok, de azert vannak stilusok, nickek, hsz-k, amik valami miatt evekig megmaradnak a fejemben. Foleg az ilyen kilogalolab velemenyek maradnak meg a fejemben :D (lehet, megis genya vagyok :D)

 • 2009.05.24 19:16:32cozumel

  VH

  jo is az, en imadom :-)

 • 2009.05.24 19:42:15Kaliff

  oreille: Én ismerek egy ilyen párt. Izé...most már nem pár.

  De csak jóval a válás után derült ki, hogy hát a szülés óta nem szexeltek.
  A férjnek nem ment.

  Fóbia lenne? Nem tudom, nem értek én ehhez.
  De tény, hogy én sem nézem meg ezeket a videókat.

  Hogy a srácoknak jó-e? Hát azt meg végképp nem tudom. Maradok a kaptafánál.
  Én nem mutatnám meg a gyerekeimnek. Akkor se ha kérnék.
  Ha megtalálja a neten és megnézi, hát az az ő dolga.

 • 2009.05.24 19:46:46Heatherette

  hát, Kaliff, mióta itt olvastam, hogy már mesekönyvek készülnek 4 éveseknek a szülésről, konkrétan olyan képekkel illusztrálva, hogy anyuka puncijából konkrétan csúszik ki a gyerek, és nézi az egész rokonság, hát még azon csodálkozom, hogy nem ovis korukban vetítenek le egy igazi szülésvideót. mert vannak szülők, akik szerint a gyerek az pici felnőtt, és a gyerekeknek joguk van ezt már látni 4 évesen is akár, mert megértik, sőt élénken érdeklődnek. hát ma ez a divatos felfogás.

 • 2009.05.24 19:49:52Kaliff

  Heatherette: Jaja, erről is volt itt egy poszt.
  A mesekönyv azért az más nem? Ott rajzok vannak, nem arcbavágó annyira. Gondolom.

 • 2009.05.24 19:53:29Heatherette

  nemsokára jön a Káma szútra 4 éveseknek :)

 • 2009.06.01 10:50:23phare

  "Tegnap futottam bele egy olyan videóba, hogy "az AIDS a 30 év alatti heteró nők körében terjed a legjobban".


  Hehehe, akkor még mondjátok hogy a melegek körében terjed az AIDS...

  Nem szép dolog a káröröm, de annyiszor a pofámba vágták az index fórumon hogy a melegek = AIDS, hogy most jól esett leírnom.

 • 2009.06.01 11:03:07cidre

  Phare, remélhetőleg ez a hír bearanyozta a napodat. Mindenkinek kell egy kis boldogság.

 • 2009.06.01 15:23:40Raulone

  röviden: ez a videó pocsék

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta