SZÜLŐSÉG

Kempingezzünk gyerekkel, irány az Adria!

2009. május 19., kedd 08:50 |

Kempingezni nem csak kamaszkorban, vagy húszévesen lehet, hanem gyerekkel is, csak sokkal sportosabb történet.

Mert nem elég három váltás bugyi két pólóval, hanem jóval nagyobb pakkot kell összekészíteni, vagyis anya az egész lakást bezsúfolná a kocsiba, amitől apa konkrétan idegbajt kap. S mivel itt a nyár és a nyaralós történeteknek szezonja van, megosztom veletek a tavalyi Adrián töltött kempingezésünk tapasztalatait, hogy milyen sátorozni két gyerekkel, ráadásul nagyon messze.

Az előzményhez hozzátartozik, hogy rendszeresen nyaraltunk különböző városokban, apartmanokban, Horvátországban, de a tengerparti sátorozás valahogy jobban vonzott minket mindig is. Elhatároztuk hát, hogy kipróbáljuk, mit bírunk és nekivágunk, hiszen a legkisebb is sátorkompatibilissé vált háromévesen.

Mivel nem szoktunk hosszú távon előre tervezni programokat, természetesen ezzel a dologgal is vártunk az utolsó pillanatig, volt útlevél és egyéb kalamajka. Nem tudtunk mást, csak hogy mikor megyünk és honnan, a célállomást pedig homály fedte az utolsó pillanatig. Mivel azonban mindenhol retek idő volt, azaz esett az eső az Isztrián, sátorral és gyerekkel ez annyira nem vicces, indulás előtti este döntöttük el, hogy inkább tovább autózunk, s lemegyünk egészen délig, mit nekünk az a plusz három óra. Gyors körtelefon, s este tízkor már ki is találtuk, hogy Primosten lesz a végcél, ahol klassz a kemping és kevéssel Trogir fölött található (Balatonról indulva durván hat óra út).

A hajnali indulással nem volt semmi gond, ötkor már a határ felé döngettünk két alvó kölyköcskével, s követtük a tornyosuló felhőket hosszú órákon át. Aztán, amikor már mindenkinek tele volt a csizmája és kinőtt az ülőgumónk, egy nagy hegyvonulatot átlépve, hirtelen beütött a hőség is, s ezzel elkezdődött a hányáspara. A maradék két órát az útból igen zaklatottan tettük meg, hol emésztett almadarabkákat törülgettünk, hol visító gyerekeket nyugtatgattunk (mindenféle bevetett készítmény ellenére), de mi nem törtünk le. Mire megérkeztünk a kempingbe, már a minden mindegy állapotba kerültünk, s csak a véletlen műve, hogy nagyon jó parcellát sikerült kifognunk, ami karnyújtásnyira volt a parttól, ráadásul árnyék is volt rajta.

Az itt eltöltött egy hetünket nem részletezem, mert annyira lelassult az idő, és a vízparton kagylószedésen, labdázáson, pihenésen, játékon kívül nem sok minden történt velünk, csak szívtuk magunkba a látványt és a sós levegőt. A sátorozás és a kemping viszont megér néhány gondolatot.

Sátorozni nem csak a hangulata miatt jó, hanem azért is, mert hirtelen minimálisra redukálódik a napi rutinhoz kötődő teendő. A reggeli, ebéd és vacsora utáni edények ellötybölésén, kevés pakolászáson kívül, nincs nagyon dolgunk. Ráadásul igazán vicces, ahogyan a nap meghatározott idejében, lavórral vonul a kemping népe mosogatni, attól függően, hogy ki nyerte meg a munkát. Apropó, lavór. Van néhány olyan eszköz, ami nélkül nem lehet sátorozás alatt élni, többek között ez a vödörféleség is ilyen, amiben a mosatlan edényt gyűjtjük. De ne felejtkezzünk el a kötélről, folyékony mosószerről és számos nélkülözhetetlen eszközről, például kalapácsról és ragasztóról.

Az utóbbi különösen fontos lett volna, mivel sikerült egy lyukas alvómatracot elvinnünk és sehol nem találtunk a problémára megoldást, ezért az éjszakáinkat alternatívan kellett megoldani, vagyis mindenféle puha dolgot gyűrtünk magunk alá, pokrócokat, hálózsákot, törölközőt, leeresztett gumimatracot és mókusokat.

De ne felejtkezzünk el az extrákról sem! Bizonyos kor fölött egy kempingben nem élet az élet asztal és székek nélkül. A nyugágy is hasznos lehet, meg a napernyő, ha pedig a gyerek nem a két kaviccsal eljátszó típus, akkor nem árt, ha egy kisebb játszósarkot is elcsomagolunk neki. Érdekes egyébként megfigyelni, hogy a különböző nemzetek hogyan művelik ezt a történetet. Az olaszok úgy érkeznek meg, mint egy hadsereg, a nők úgy dolgoznak, mint a katonatisztek, mosnak, főznek, mosogatnak, etetnek, gyereket vadásznak, miközben a férfiak remekül elszórakoztatják magukat a kemping különböző pontjain. A németek művelik a legprofesszionálisabban a kempingezést, a kényelmüket nem bízzák a véletlenre. Nem csak ők építik fel a legkáprázatosabb pavilonokat, hozzák a legjobb grillsütőket, néhányan muskátlit is biggyesztenek a lakókocsi ablakába, közvetlenül a parabola alá.

A kavicsos strandon aztán mindenki békében elszórakozik. Ha egészen délre megyünk, akkor a tenger már megbízhatóan meleg. Míg a kicsiket lebegtetjük az úszógumijukkal egész nap a vízben, addig a nagyobbak fő műsoridőben mászkálhatnak a sziklákon, kagylót, köveket gyűjtve, s úszkálhatnak kedvükre a parthoz közel. Ha jól szervezzük az életünket, az evésből sem kell nagy cirkuszt csinálni, sok gyümölccsel, némi helyi hallal, hideg ennivalóval és némi éttermezéssel könnyedén megoldhatjuk a nyaralást.

Kempingezni tehát sokkal bonyolultabbnak tűnik elméletben, mint gyakorlatban. Ugyan másfajta szervezést igényel, mint egy hagyományos utazás, a sátorozás nyújtotta szabadság olyan kikapcsolódást nyújt, amiről egyébként nem is álmodnánk. S amire nem gondolunk, hogy pont azért, mert gyerekkel megyünk, még akkor is, ha a kocsit cipőkanállal tömtük meg induláskor. Irány a tenger, irány a természet!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.05.20 14:36:22Tessina

  ha jól elmékszem, a minap prograozó matematikusként definiálta magát:)

 • 2009.05.20 14:37:04manka78

  Én megértem őket, ha terhes lennék, biztos,hogy inkább ott lennék én is.

 • 2009.05.20 14:40:20dodóó

  Mammina a hűtőnk a ti hűtőtök??
  :DD

 • 2009.05.20 14:41:30cidre

  Manka, főleg, ha első gyerekkel lennél terhes, nem? Többedik terhességnél valahogy megkopik már az ilyen beszélgetések varázsa.

 • 2009.05.20 14:41:48manka78

  Dodóó! Én tegnap akartam írni, hogy az autótok nem a mi autónk?.:)

 • 2009.05.20 14:42:53manka78

  cidre! Valószínű. Mondjuk nálunk 6 és fél év a korkülönbség a gyerkők között, így a másodiknál is voltak megkopott emlékeim.

 • 2009.05.20 15:29:50rita a felcser

  Ize-nak igaza van.
  Elfelejtettem,hogy most gyerekes vagyok es gyerekeskent kell a nyaralasokra neznem.
  NA hat en sosem voltam nyaralas -fan,vagy tengerpart,vagy akkor a ket utcaval arrebb levo strand,es nem megyek sehova.
  De a gyereket valoszinu otthon hagyom haromeves koraig a nagymamanak es megyek magamnak szorakozni,aztan majd johet o is.

 • 2009.05.20 15:48:00jewel

  Beleolvastam a 34 hetes posztba, kommentekbe, miert kell kikacagni oket nem ertem. :(

 • 2009.05.20 16:06:05szövetszöcske

  Asszem ezentúl én is ütcsit iszom, meg főzikét eszem és utánna uszikálok egy jót. Már csak szolidaritásból is, aki beleköt, azt meg széjjelmegszájkaratélyozom. Még mondja valaki, hogy nincs itt kemény mag... Az hogy egyvalaki beleköt az uszikába nem gáz, nyilvános fórum, hozzátartozik az adok-kapok(bár nem értem, annyi köcsög van itt, mér pont azokba kell belekötni akik egymással jópofizni meg a babaváráson gügyörészni, örömködni járnak ide és nem eszet osztani). De az, hogy utánna jön az egész csapat hiénázni, meg napokon keresztül cikizni meg vihogni ezen, szerintem bőven gáz...

 • 2009.05.20 16:12:07jewel

  szejjelmegszajkaratelyozom :DDD
  meg leirni sem volt konnyu :D

 • 2009.05.20 16:14:44plussbirka

  szovet, helyesen: udcsi :O)

 • 2009.05.20 16:19:36szövetszöcske

  plussbirka, szerintem az ütcsi már új önálló életet élő szó, nem az üdítő becézése. Hasonló ahogy a ravaszból ravkós lett, majd mostmár rafkós, ahogyan integrálódott a nyelvbe...

 • 2009.05.20 16:20:17Zsákos ember

  rita a felcser: nem te akartad a multkor eladni a fel vesedet zsetonert (lehet, hogy petesejt volt). akkor mit almodozol nyaralasrol? :)

 • 2009.05.20 16:23:15jewel

  na pont erre gondoltam az utcsinel :D

 • 2009.05.20 16:24:12szövetszöcske

  Ja egyébként ahogy wish is mondta, csak le kell menni bármelyik piacra (mondjuk én a Lehelen láttam legutóbb), egy csomó kofánál pari van paradicsom helyett, meg ubi uborka helyett, meg nari narancs helyett pedig a kofa nem egy édibédi műkörmös-holdjárós plázacica, hanem nagydarab szőrös hapsi, vagy mégnagyobbdarab hasonlóan szőrös néni, nekik így tetszik, a vevők megértik, szerintem érdekesebb a piacozás így, hogy van aki bezézgeti az uborkát...

 • 2009.05.20 16:29:49csutkababa

  Szövetszöcske
  Ha már nyelvészkedünk: szerinted az ízes palacsinta milyen ízű?:-))))

 • 2009.05.20 16:33:48szövetszöcske

  csutkababa, én már tavaly egy balatoni strandon keveredtem pont ilyen vitába palacsintással, amikor keveseltem, hogy lekvárt még mutatóba is alig lát az a palacsinta, a büfés azt válaszolta, hogy pont ezért írta ki hogy ízes, ha többet tenne bele akkor lekvárosnak írta volna ki és többet is kérne érte. (mondjuk ez volt az utolsó csepp tavaly a Balatonból, most újabb 10 évig nem megyek oda nyaralni...)

 • 2009.05.20 16:44:08dodóó

  Tavaly a lányok kértek a strandon hotdog-ot.
  de miután a virslit egy müanyak edénykéből vette elő ami a 30-fokban kuksolt nem kértük.
  Ismerős vett és jót röhögtünk mikor hagyma helyett szárított hagyma karikákat kapott.

  Másik ismerőst meg 8 napon belül gyógyuló sebekkel hoztuk haza miután úgy gondolta a májszbittét ő is tudja kiabálni a strandon.
  Aha.Jól megverték mert a terület az el van osztva.neki helye ott nincs.

 • 2009.05.20 16:53:17manka78

  Szöcske! Tegnap pont Magenta kötött bele a szalcsiba. Én egyáltalán nem vettem fel, inkább csavartam még egyet a dolgon. Miért kell komolyan venni a kötözködést?

 • 2009.05.20 16:56:46Vierre_

  Én sem értem ezt a dugás dolgot, mé, a lakásba hat ajtó választ el? Én spec retek hangosan visítok amikor a csóka a helyzet magaslatára jut- érzem az erotikát *irónia* és arra még soha nem keltek fel. A kussra annál inkább. Nekem sem vágyam a széna, szúrja a seggem és pöttyös lesz tőle. Ha térdepelni kéne rajta, öcsém, felállni nemtudnék róla. A kád is ilyen, fasza ha beleférsz, mi nem. :)))))))) Meg tele megy a nunám vízzel. Nem mókás. Nekem nincs választóvonal a keffentés terén az otthon és a nem-otthon között, akkor kúrom amikor kedvem van. Ált mindig van, max nem mindig jön össze. Nah.

  Az uszikáshoz nem szólok hozzá, mert köcsögök vagytok hogy bántjátok őket, parasztok *me benyal a 34. heteseknek, háha kap érte valamit, pénzt, elismerést, egy kedves mosolyt. Bruhahahahahaha*

  Izé te meg ne kényeskedjél már, én sem vagyok harminc alatt még sem dől belőlem a hiszti ha ezt az arcomba dörgölik. :)

 • 2009.05.20 16:58:03Vierre_

  most jöttem rá, hogy az egyik lágtrágyább szó a kúrás. Nem?

 • 2009.05.20 17:04:53dini78

  Vierre_: kedves mosoly :)
  Na és ezzel léptem is. :)))))))))

 • 2009.05.20 17:33:46másutt

  vierre, nemtom, attol fugg.
  nekem a "picsa".
  de ezt nagyesellyel befolyasolta az, hogy angol nyelvteruleten az egyenerteke, a "c-u-n-t" kimondhatatlan.
  valook. es azert be lehet perelni valakit.

 • 2009.05.20 17:44:16madz

  nekem a "cicám" :)

 • 2009.05.20 17:49:04dini78

  akkor ezek a szavak után én már le sem merem írni....mert biztos kivágnak a porontyról! :))))))))

 • 2009.05.20 17:57:27másutt

  dini, 'ezek utan' lecci... :)

 • 2009.05.20 18:06:40dini78

  másutt: csak a Te kedvedért...és ha kitiltanak, akkor Te kommentelj helyettem is.... :)))))

  Nos nálam a "geci" és a "baszás" szó vált ki irritációt. :))))))

 • 2009.05.20 18:18:18dini78

  Na és persze biztos lenne még pár....de asszem, ha most mindenki leírja, akkor egy hatalmas kocsmát is megtölthetnénk trágár szavakkal. :)))))

 • 2009.05.20 19:57:07'izé'

  Vierre
  Nebassssz, már elmúltál harminc?! Eddig azt hittem, hogy tizenkilenc vagy két éve, fiatal hamvas barack, erre kiderül, hogy egy harmincas nyanyók? Öööö... heló, most nem érek ré, csá, megyek szerelmes lenni Brumibabybe a picsába!

  Egyébként szerinted lesz olyan, hogy ha beírok valamit, a szövetszöcske nem írja be fél órán belül az ellenkezőjét? Amíg Punklove voltam, meg az igazi Trebitsch, addig nem, csak mióta követelésre visszavettem a vén régi arcot. Pedig nem kéne, mert ugyan amikor itt megjelent, és még ennyi büdösszájú hím se volt itt, mint ma, tényleg vigyorogtam a mindig konfliktuskerülő, ezért ezen a pelenka és punciszagú blogon hamar népszerűvé váló közhelyes okostojáskodásaiért, de idővel a kismamukáknak való megfelelési kényszer csökkenésével kifejezetten karaktert kapott, szórakoztató és szimpi lett a megformált figura. Egyébként meg rám még sose mondták, hogy "aranyosan pasis" vagyok, szóval teljesen más a céközönségünk, úgyogy simán megférnénk itt egymás mellett.

  Na gyere tücsök, mondjad! :-))))))))))))))

 • 2009.05.20 20:56:37cozumel

  Szocske draga

  mindenki behany valamitol, Te a kotelezo kezenfogasos egyuttszulestol, en meg a felnottektol eredo gugyoge beszedtol.

  Semmi baj, majd egyszer jol talalkozunk az eletben is, letolunk valami olcso amde mocskosul hatasos bort, es kozos bokor ala hanyunk. Igy rendben?

 • 2009.05.20 20:59:35Brumibaby

  izé, te egyelőre elrontottad a játékomat, illene pedáloznod elébb valami új enigmatikus nickkel, amin majd jól felismerlek.

 • 2009.05.20 21:02:01cozumel

  Amugy baromira nem olvasok terhes heteket, es baromira semmi bajom azzal, ha terhes nok a borrepedesrol, a megnott cicirol es a szekrekedesukrol beszelnek, jo magam konyvet irtam a temabol, szoval ertem en, hgoy ez adott eletszakaszban (ertsd, terhesseg) eleg fontos.

  De azert halvanyan emlekszem meg a sajat terhessegemre, meg gyakran elofordult mar, hogy parbeszedet folytattam mas terhes nokkel, es nem emlekszem totalis merteku elhulyulesre....szoval azert ez opcionalis.

  Az meg, hogy az osszefutasunk ota visszajarok kuncogni, hat istenem, van aki a homaron rohog, van aki izomtibin, en most nem mondom ki, hogy kin.

 • 2009.05.20 21:09:04rita a felcser

  Milyen konyvet?

 • 2009.05.20 21:23:05Vierre_

  Én nem vágom Szövetet mert nem áll velem szóba. Próbáltam de nem ment. Legalább háromszor megszólítottam az elmúlt fél évben de mélyen kakkantott rá. Szóval.. és izé kisszivem a hamvasságom nem kopott nyalom a szádat, nemtudommirőlbeszélsz, és a te bicepszed hogy van? :))))))))))))))

  Sztem a gecivel nincs baj, nálam kiváló kötőszó. :)))))))))

 • 2009.05.20 21:25:21cozumel

  Amugy orulok a fejlemenynek, hogy mar nem csak tyukol vagyunk, hanem tombol mar a tesztoszteron fajt is :D

 • 2009.05.20 22:40:58wish73

  szöcske, a rafkós a rafinált miatt van f-fel, nem a ravaszból hasonult.
  te a lehelre jársz? mi vagy te, bölcsész? akkora egy fostalicskát. arrafelé laktok?

  Vierre, sztem a legrondább szavakban cs- hang van.

 • 2009.05.20 22:48:40Magenta

  cozu, szülés után is érdemes megvennem a könyvet ajándékba a barátnőmnek?

 • 2009.05.20 22:51:57madz

  szerintem nem ütcsi, hanem üccsi

 • 2009.05.20 22:53:35Magenta

  Szerintem meg üdítő és még sose tört bele a nyelvem, hogy kimondjam. :)))
  De már általánosban is csúfoltak érte, hogy mindent úgy mondok ki, ahogy "kell" és nem azt mondom, hogy "vasalló" meg "bakkancs".

 • 2009.05.20 22:55:39wish73

  a zén kedvencem az "apek"-anyós mondja így. a vasallót még nem is hallottam, de pl. szőlő vs szöllőt nem értem. Radnóti még szöllőnek írta.
  a szalag is lehetne szallag.

 • 2009.05.20 22:59:35madz

  Magenta, na nem mondod, hogy azt mondod 'csokoládé' meg sosem figyel be néha egy 'viszlát' :)

 • 2009.05.20 23:01:20Magenta

  Nem, valóban csokinak hívom. :) És isten bizony, ha elterjed legalább ennyire az ütcsi/üdcsi/üccsi, rászokom.
  És nem, viszontlátásra van nálam. :(
  Tudom, modoros vagyok, meg is aszonták itt.

 • 2009.05.20 23:04:54madz

  a viszlát tök vicces, hogy a mézgagézából terjedt el :)
  eddig a csúcsmodorosság az volt, mikor egyik kollégám megtiltotta, hogy a gyerekek azt mondják, 'persze', merthogy az finnül azt jelenti, 'segg'(tényleg azt jelenti? baud?)

 • 2009.05.20 23:06:40Magenta

  Tényleg azt jelenti, párom mesélte, hogy Helsinkiben nem értették, miért bámulnak rájuk az étteremben, mikor folytak a párbeszédek evés közben, hogy ideadnád a sót? Persze.
  Aztán az ottani kollégák felvilágosították őket.

  De hogy Magyarországon egy tanárt ez miért befolyásol, azt nem látom át...

 • 2009.05.20 23:10:20madz

  Magenta, köszi, már ezt is tudom :)
  hát az a kollégám igazi csodabogár volt. de hihetetlenül jó pedagógus amúgy. a gyerekek az első héten körberöhögték a nyakkendő-mellény kombó meg az enyhén feminin attitűd miatt, pár hónap múlva már rajongótábora volt

 • 2009.05.20 23:13:34cozumel

  Magenta

  igen, a szules utani reszben is rengeteg info van, sot, koraszulottes resz is van!

 • 2009.05.21 09:05:48szövetszöcske

  Látom kaptam tegnap, kezdek szappanopera hős lenni, pedig nem hajtok rá.
  Vierre, bocs ha nem válaszolok, nem direkt van, majd akkor legközelebb cserébe válaszolok kettőt...
  Izé, szerintem meg te szoktál belémkötni, egyébként is van valami oximoronikus abban, hogy egyszerre beszólsz, hogy köcsög konfliktuskerülő vagyok, meg azért is, hogy mindig jövök ide ellentmondani neked.
  Wish, ha nem vagyok bölcsész, akkor kikerülök a fostalicska kategóriából? (irodatöltelék vagyok, mindig valamilyen szakértő vagy elemző titulussal, műszaki terület) Egyébként közel három évig a Leheltől két sarokra laktunk, most pedig a Nyugatiból jár a vonatom, néha nosztalgiából elugrok cuccokért a Lehelre, szeretem a helyet, tetszik az épület, a hangulat és király, ahogy keverednek a csövesek és a lepukkant alkeszok a környékbeli újépítésű házak pedánsfejű népével.
  Cozumel, jó, majd egyszer iszunk együtt kannásbort (bár amióta punnyadt vagyok és öreg, megiszom a nemkannás a legolcsóbbnál egy kategóriával jobb átlagbort is, csak az kevésbé hangulatos)

 • 2009.05.21 09:14:56baudolinA

  Igen, a perszével nekem is volt egy-két esetem. :)

 • 2009.05.21 09:44:20Veg_

  A kemping nekem valahogy gyerekkorom óta nem jön be, akkor se klasszikusan kempingeltem, hanem voltunk vagy 30an.
  Mi nyaraláskor kelünk, ki mikor akar, én általában hajnali 2-3kor, uszok, filmezek, sétálok, mikor mi, majd visszafex ugy 9-10ig. A párom felkel 11 körül, főzünk (kétnaponta), közben gyümizünk. Kártyázunk, kockázunk, ilyesmi, ebéd, 3 fele ki a partra, onnantól nem jövünk meg alkonyig. Akkor kiülünk, vacsi, kártyázás, dumálás, ilyesmi, és séta legalább éjfélig, de néha reggelig. Néha városnézést müvelünk nap közben is, utólag mindig megbánjuk, néha természetvédelmi területre utazást, az jó szokott lenni :) Horvátországban a légkondi nálunk nem opcionális, ha nincs légkondi, nem alszunk se éjjel, se nappal, viszont kimerülünk. Más kérdés, ha bejön valaki, és látja, hogy a 45 fokban 30ra van állitva, nem érti, mire jó. Nem visszük 15 fokkal a külső hőfok alá a hőfokot, viszont ennyi elég, hogy ne legyél rosszul a legmelegebb órában, ne ragadjon rád az ágynemü, és a légkondi arra kell. A szállodákat nem szeretem, apartmanpárti vagyok.
  Rosszabb nyaralást, minthogy a földön alszom, éjjel megdöglök a melegtől, nap közben megyek, mint a mérgezett egér, megnézek ezer várost, véletlenszerü, melyik városban alszom, mindenféle körutakra fizetek be, el se tudok képzelni. Akkor maradok itthon inkább, elmegyek naponta a strandra, és ha rosszabb az idő, járom a muzeumokat. Alvás a saját tulajdon ágyamban. Az inkább pihentet. Ha városnézni akarok, akkor kiveszem a hétfőt, pénteken elmegyünk, városnézünk, hétfőn alszunk, de az nem nyaralás...

 • 2010.01.10 20:18:26wigwam11

  Sziasztok!
  Volt már valaki Biográd Soline kempingben sátorral nyaralni.Az érdekelne,hogy mennyi a napi díj 2 főre sátor+1 autó.Tavaly Medvejában voltunk többen és kiderült,hogy luxus parcellát választottunk és ennek megfelelően fizettünk is rendesen.

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta