SZÜLŐSÉG

Szombaton indul a Születés Hete Fesztivál

2009. május 15., péntek 12:27

Hetedik alkalommal veszi kezdetét szombaton a Születés Hete Fesztivál, mely május 16-24-ig az ország egész területén számos programmal várja az érdeklődőket. A fesztivál fókuszában a szülés és születés áll, s azoknak a kismamáknak és családoknak szeretnének a szervezők tájékoztatás és segítséget adni, akik ez előtt a nagy esemény előtt állnak.

A Születés Hete Fesztivál rendezőinek célja, hogy a családok tisztában legyenek a választási és döntési lehetőségeikkel, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváival, az informált döntést elősegítő kutatási eredményekkel és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásaival.

A rendezvény a különböző szakmai és civil csoportok között hidakat szeretne építeni, s a célja az, hogy párbeszéd alakuljon ki a klasszikus és alternatív módszerek hívei között, ne pedig falak épüljenek. Hitvallásuk az, hogy ugyan ahhoz a célhoz több féle úton juthatunk el, s ennek a megvalósításához ad segítséget a fesztivál.

A szervezők negyven településen várják az érdeklődőket számos szakértő részvételével, s szülészorvosok, szülésznők, bábák, dúlák, védőnők, szülésfelkészítők, pszichológusok, homeopaták, gyógytornászok, mentálhigiénés szakemberek, szoptatási tanácsadók beszélgetnek az érdeklődőkkel.

A különböző helyszíneken nem csak a szülés és terhesség folyamatával kapcsolatos egészségügyi és pszichológiai ismeretekről, beavatkozásokról és szűrésekről kaphatnak a látogatók tájékoztatást, hanem a női léttel kapcsolatos fontos kérdésekről is hallgathatnak előadásokat, s részt vehetnek kötetlen beszélgetéseken szakértőkkel. A gyermekek életével kapcsolatos különböző nevelési kérdésekről és egyéb témákról is hallgathatunk előadásokat, a rengeteg program közül mindenki kiválaszthatja azt, ami számára érdekes és hasznos.

Május 22-én 18:00 órakor Dr. Czeizel Endre előadását hallgathatjuk a genetikáról Keszthelyen. A Gyengéd születésről szintén ezen a napon(is) tudhatunk meg mindent a XVIII. kerületben 15:00 órakor Hoppál Bori (testtudatoktató, dúla) a női test csodáiról beszél nekünk Miskolcon, Egerben, Tatán, Móron egyaránt, valamint több száz szakember gondoskodik arról országszerte, hogy érdekes információkat kaphassunk a fesztivál alatt.

A rendezvénysorozat nem eltitkolt szándéka, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a családok, s elsősorban a nők tudatosan éljék meg a várandósságuk időszakát és a szülést. Ne csak a lehetőségeikkel legyenek tisztában, hanem azzal is, hogy számukra mi az, ami a leginkább megfelelő.

A Születés Hete Fesztivál azt is szeretnék tudatosítani a szakmai szereplők, és a családok számára, hogy széleskörű, emberi és evidenciákon alapuló tájékoztatást kapjanak folyamatosan a kismamák, nem csak ezen a héten, hanem egész évben .

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta