SZÜLŐSÉG

Babacipő az aktatáskában, avagy drágám, apa leszel

2009. április 15., szerda 13:00

Van néhány olyan momentum a terhesség alatt, amiért különösen érdemes vállalkozni az egészre. Most nem arra gondolok, hogy a végén ott a várva várt gyerek, mert persze, hogy bizonyos IQ fölött látjuk a fától azt a bizonyos erdőt, és ott lebeg a szemünk előtt a magasztos cél. Azokra a pillanatokra gondolok, amikről már régóta álmodozunk, például, amikor kiderül majd, hogy fiú lesz a baba, hiszen nekünk csak fiunk lehet, ugye. Vagy amikor megmutatjuk az UH képet a leendő nagyszülőknek (akik amúgy semmit nem látnak egy nagy pacán kívül, de hangosan sikongatnak, hogy de gyönyörű gyerek ), vagy, s ez különösen izgalmas esemény, amikor bejelentjük a büszke apukának, a nagy, nagy hírt. Ami persze minden bizonnyal piros napos ünneppé fog avanzsálódni, zúgni fognak a harangok és patakokban folyik majd az örömkönny. Persze aztán lesz, aki meglepődik, a könnyek pedig tényleg folyni fognak, s még a harangok is zúgnak, csak hát éppen félreverték őket, azért. De ne legyünk ilyen ünneprontóak, a legtöbbször tényleg örömteli pillanat, amikor az újdonsült kispapa szemében felcsillan az értelem, hogy miért is szorongat már percek óta egy öt centis babacipőt („Azt hittem, kulcstartót kaptam…)! Éppen ezért, nem mindegy, hogy anyuci hogyan tálalja a történetet, ugyanis a családi almáriumba egészen bizonyosan bekerül majd a történet.A nők találékonyak, s a kreatív ötletek száma a témában gyakorlatilag kifogyhatatlanok. A legtöbb romantikus, számtalan vicces, de akad néhány frappáns „Hogyan mondtam el” történet is. Az egyik barátnőm például képeslapot küldött a férjének, ezzel a felirattal: „Helló Apa, hamarosan megérkezem!” Hogy mit szólt a pasas, nem részletezem, de alapvetően örült, bár kissé váratlanul érte a dolog, ráadásul azóta röhög rajta, hogy a postástól kellett megtudnia, hogy terhes a neje.

Amikor először terhes lettem, egy gólyát rajzoltam, aki berepül az ablakon, s sutyiban ott felejtettem a konyhaasztalon a kreációt. Persze a célszemélyt annyira nem érte meglepetésként a hír, mert már napok óta fő műsoridőben pisilgettem különböző teszteket, de a kép ott lapul a fiókban, majdnem tíz éve. Másodszorra eljátszottam a tipikus XXI. századi nőt, aki használja a technika vívmányait, így küldtem egy képet a telefonomról a teszt két csíkjáról. Utólag kiderült, hogy nehéz volt az értelmezés, de végül leesett az a bizonyos tantusz, nem kért hozzá segítséget.

Egyik ismerősöm babacipőt dugott a pasi aktatáskájába, ami természetesen a legjobb dramaturgiával került elő a munkahelyen, a vihorászó kolléganők legnagyobb örömére. Még mindig jobban járt a férj, mintha női bugyi borult volna elő a táskából, szerintem.

Aki türelmesebb fajta, s nem avatja be a férjet a legelső halovány sejtelmeibe, vagy csak szimplán ő maga sem tudja, hogy valami nagy dolog van készülőben, az már konkrétumokat is az apuka elé tud tárni, például a gyermek első fényképét. Mondjuk csak úgy lazán meg lehet mutogatni a nyaralós képek közé rejtve, kérdés, hogy van-e elég faarcunk a dolgokhoz: „Ja, ez? Ő a gyerekünk drágám! Ugye milyen helyes?”
Ilyenkor is hasznos lehet a rákészülés. Egy romantikus vacsora keretében, egy meglepetés-üzenetes süteménybe rejtve a nagy hírt, jó ötletnek tűnik, feltéve, ha nem eszi meg a delikvens a papírt. Egyik ismerősöm pedig a vacsora alkalmával kérdezett rá a férjénél, hogy ráér-e október másodikán. „Miért?”, s szemrebegtetve közölte a hölgy: „Akkor szülünk, drágám.”

Persze van, aki pánikba esik és hirtelen minden eszébe jut, csak a romantika nem. Ilyen esetben a nő azonnal telefonál apának, s síró-röhögő-hibbant hangvételben hadarja el, hogy „drágám, apa leszel”, minden frappánsságot mellőzve. Ez persze nem baj, mert sokszor amúgy is sokáig kell a pasasoknak gondolkodni, hogy most kiről beszélnek, róla, vagy esetleg az apjáról, mert hát az apa az csak a fater lehet. Van, aki csak fogja és kint hagyja a pozitív tesztet az asztalon, mert hát a szavaknál többet mond az a két csík, néhány férfi ilyenkor pedig elgondolkodik, hogy miért hagyta kint az asszony a lázmérőt a konyhában, csak nem beteg?!

Sok férfi viszont abszolút képben van a nő menstruációs ciklusával kapcsolatban, sőt, olyan is van, aki előbb tudja, hogy valami van, mint maga a párja. Nos, belőlük lesz az anya elkű apa. Örömkönnyek ide, vagy oda, a nagy hír után még jó pár hónapja marad apának is, hogy megeméssze a történteket. S hogy nem volt kitörő az öröm? Nézzük majd meg szülőszobán a macsó pasit, ahogyan morzsolgatja a szeme sarkát, egy háromkilós „kisvacak” láttán…

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.15 13:12:20Miss Marple

  Az első hármat csak úgy simán megmondtam, és örülve volt. A negyedikre viszont nem számítottunk, elmúltam már 40 (másfél évvel...), bombabiztos(nak hitt) védekezés stb. Úgyhogy egy este már az ágyban elalvás előtt mondtam, hogy "Figyelj, késik egy hetet. Sosem szokott. Ha én most terhes vagyok, akkor megtartom." "MegtartJUK!", válaszolta nyomatékkal. Úgyhogy másnap nem is volt meglepve igazán. (Nem úgy, mint a nőgyógyászom! "És most mi a teendő?", kérdezte. "MAGA kérdezi?!", kiabáltam. Akkor még nem tudtam, hogy spirál mellett is tökéletes gyereket tud kihordani az ember.)

  És megint örülve volt.

 • 2009.04.15 13:17:41Brumibaby

  Esetleg szimplán meg lehet válaszolni az alábbi kérdéseket:

  Miért is aludtál ma már 18 órát, abból kettőt a Sarban sorbanállás közben?

  Miért hányod össze magad minden reggel?

  Miért etted meg a kedd délután felbontott ötliteres üveg uborkát csütörtök hajnalra egyedül?

  Miért nem férsz el egyetlen melltartódban sem?

  Ha már ennyire jól nézel ki, miért visítasz, ha hozzád akarok érni, s miért merülsz azonnal álomba?  (Persze, csak ha felteszik)

 • 2009.04.15 13:18:15Brumibaby

  Sparban

  :)

 • 2009.04.15 13:30:27mazsola84

  Én asszem az izgalomtól nem bírnám magamban tartani, rögtön elmondanám.

  Amúgy én nem annyira bírom az ilyen nagy színpadias bejelentéseket, mint amit lánykérésre meg bababejelentésre szoktak kifundálni.

  Nálunk a lánykérés is tök hétköznapi volt (pont ezért volt meglepő), e köré se akarok majd nagy feneket karíteni.

 • 2009.04.15 13:32:55Hélix

  Nem tudom, mit kell ezen "frappánskodni"... Szerintem nincs annál meghittebb pillanat, mikor este, fáradtan hazaér Férjemuram, leül, szusszan kettőt, te mellé ülsz, sőt, a karjaiba vackolod magad, szerelmesen a szemébe révedsz és somolyogva elsuttogod, hogy "Szivem, azt hiszem, kisbabánk lesz"

  :o)))

 • 2009.04.15 13:38:39mazsola84

  Hélix, ezt mondom én is. Nekünk a lánykérés is kb. ilyen volt (na jó hasonló) és ezek a dolgok szerintem tényleg így meghittek és igaziak.

 • 2009.04.15 13:44:05Adelaide_

  Még azelőtt én is ilyen vacsorásbabacipősstb... beavatást terveztem. Aztán nem úgy lett. Pont kirándulni voltunk, (már akartuk a babát, de még nem tudtam, hogy sikerült) és a vacsoránál nem kértem bort, miér? kérdezte a férjem és elmondtam, hogy mi gyanúm. (Na mégis bejött a vacsorás megmondás. :) ) Aztán mikor hazajöttünk együtt vettük meg a tesztet, együtt vártuk az eredményt, és együtt sírtunk örömünkben. És pont így volt jó!

 • 2009.04.15 13:51:41mesianyu

  Az elsőnél én is készültem nagy jelenet, romantika, meg minden de a férjem tud számolni és simán feltűnt neki, hogy "valami" kimaradt. Meg már hónapok óta készültünk így akkora meglepetést sem okozott.

  A másodiknál már nem volt ennyire résen. Azt mondtam sima rutin vizsgálatra megyek, este egy UH képet nyomtam a kezébe a "pici pöttyről" csak úgy karácsonyi ajándéknak, nagyon örült :)

 • 2009.04.15 13:56:0978as évjárat

  Az elsőnél az egész lépcsőház tudta az első perctől kezdve, hogy babánk lesz, ugyanis rohantam az ember után a teszttel és kiabáltam utána: "Pozitííííííív!!!!!"

  A másodiknál a fürdőszobában hagytam, a tesztet és mikor bejött a melóból, kézmosás és....:D  Nem vagyunk azok a gyertyafényesvacsizós-kiscipős páros, de ha valakinek így esik jól...:)  Lánykérés: Össze kéne házasodni, nem? De!

 • 2009.04.15 13:56:43Vakmacska

  Mi aznap este bulira készültünk, úgyhogy ahogy reggel pizsiben előtámolyogtam a wc-ből a kétcsíkossal, közöltem, hogy alighanem ma este nem fogok vörösbort inni...Mivel viszonylag halvány volt a csíkocska, megegyeztünk, hogy majd az UH kép lesz a tuti, de addig is legyünk abban a tudatban, hogy lesz egy babánk. És lett.

 • 2009.04.15 14:04:40Gézengúz_Évi

  1. Cica ez pozitííív, ez pozitííív!!!  2. Msn-en fotó küldés, semmi reag. smsküldés, hogy nézzen msnre...semmi. telefon: cica, mit szólnál egy kistesóhoz? Kistesóóó???? szuper!de most értekezleten vagyok!:)  3. Cica, az a gyanúm, hogy itt lakik valaki... Fél éve minden hónapban ez a gyanúd. De most tuti, most tényleg. Ok, várunk két hetet, és tesztelünk. De neeem, légyszi, hozzál nekem egy tesztet este! Ok, najó, hozok. ... Hoztál tesztet? Igen, de ígérd meg, hoyg csak reggel csinálod meg! Ok, megígérem... Reggel már fél hatkor felpuszilgattam, hoyg jó reggelt apuka:)  Ja, és nem ilyen sóher, csak tesztfüggő vagyok, és az előző fél évben tényleg minden hónapban súlyos ezreket töltöttem tezstekre, és már egy héttel mensi előtt elkezdtem tesztelgetni:) Ok, nem vagy rá büszkeeee:D

 • 2009.04.15 14:04:45bédó

  Nálunk húsvéti meglepetés volt. Most, szombaton. Mondta is, hogy már számolgatott, hogy van -e valami, mert azért matekból nem buta :)

 • 2009.04.15 14:17:17dodóó

  Elsőnél megkérdeztem tőle van e már programja Október 1.-re?

  Azt mondta nincs.

  Oké akkor jössz velem szülni.  Második este az ágyban.

  Jó éjt neked.Jó éjt nekünk.

 • 2009.04.15 14:19:47evet

  Nálunk a másodiknál a kotnyeles 5 éves lőtte le a poént: Anya, mi az a táskádban? 5 perc múlva kiderült, hogy itt bizony kistestvér készülődik.

 • 2009.04.15 14:24:09Dortje

  Mi mindkétszer előbb tudtuk, hogy mi van, mint azt bármely teszt kimutatta volna.  Ugyanis először olyan hisztit vágtam le, mint még soha, a párom úgy fogott le. Majd egymásra néztünk, és a nagy harag helyett hirtelen könnybe lábadt a szemünk: "azt hiszem terhes vagyok".

  A másodiknál én is terveztem valami hasonló romantikus izét, de a hiszti megint előbb jött, mint a teszt. Akkor csak telizokogtam a párnát, hogy miért hagyja kint a fürdőjátékokat, mert mindig belelépek. "Te terhes vagy." mondta nyugodtan a férjem az egészre és igaza volt. :)  Tehát nálunk a tesztcsík már csak megerősítés volt, és persze nem lepődtünk meg.

 • 2009.04.15 14:39:42manka78

  Az első lányunk egyetlen védekezés nélküli alkalommal fogant. Mondta is az apja, hogy ebből gyerek lesz. Mikor késett, már mondta, hogy úgysem fog megjönni, ő csinálta, ő biztos benne.:) A másodiknál is hasonló volt a helyzet, de ő csak a harmadik hónapban fogant meg.

 • 2009.04.15 14:40:17vadbarack

  Én elhívtam ebédelni a páromat és egy óvatlan pillanatban elé toltam az ultrahang képet. Egy pillanatig elfelejtett levegőt venni de aztán örült :) Viszont amikor a szülei elé tolta az ultrahang képet, azok rögtön azt kérdezték: rákos vagy? :-(

 • 2009.04.15 14:40:44dodóó

  manka hadd írjam hogy detttttto.

 • 2009.04.15 14:41:32dodóó

  vadbarack,ne haragudj de én nagyon:DDD

 • 2009.04.15 14:41:36Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és

  :D:D:D

 • 2009.04.15 14:55:33bölcsésztanár

  Nálunk mindenki örült, hogy lesz tesó, nagypapámat kivéve. Ő az egykézés híve, mert az életről az a tapasztalata, hogy "nem is olyan könnyű eltartani egy gyereket" - hát igen, ők sokszor voltak éhesek gyerekkorukban. Úgyhogy nem volt boldog. Most meg, hogy másfél éves a pöttömpanna, lelkibeteg az én nagyapám, ha egy hétig nem látja. Sehova se megy mostanában, mert komoly fájdalmai vannak, de mikor betegek voltak a kölkök, feljött a másodikra, mert nem bírta nélkülük...

 • 2009.04.15 15:29:54cantaloupe

  Vegre egy vidam topik! :)  Nalunk ugy volt, hogy mar 2 eve vartunk a babara, s epp lemondtam rola, mentunk nyaralni. A sok alvast a karib-tengeri levegore fogtam. Ferjem mar akkor mondta, hogy szerinte babat varok, merthogy "ragyogok".

  Meg merges is voltam szegenyre, mit ultet belem hamis remenyeket...de igaza lett!  Ezek utan kar lett volna cipocsket csomagolni, mikor vervetel utan visszahivtak. Viszont az elso UH-kepekhez irtam a baba neveben levelet, s kuldtem neki mailen (mert sokat utazik).

 • 2009.04.15 15:43:19mormi

  Szerintem nalunk is elobb tudta a parom, mint en. Tudta, hogy meg kene mar jonnie es kozolte velem, hogy akkorak a melleim, hogy ez most vagy egy szuper menzesz lesz, vagy egy baba:) A tesztet pedig egyutt csinaltuk meg - eloszor egyutt panikoltunk, aztan egyutt orultunk a hirnek:)

 • 2009.04.15 15:57:47mammina

  nalunk a masodikat tudta a parom hamarabb mint en. mivel az elsovel iszonyatosan sokszor jartam pisilni, gyanut fogott mikor a nyomorult hosszu autozas soran minden max. negyven percben meg kellett alnunk. mikor hazaertunk a heti bevasarlas koze automatikusan vett egy tesztet is. jot rohogtunk rajta. :-) az elsonel is egyutt csinaltuk a tesztet, o nagyon vart tervezett baba volt. a masodikat kicsit kesobbre gondoltuk, de hihetetlen fazon, jokor jott.

 • 2009.04.15 16:35:30pomme-pomme

  Én meg nem is gondoltam rá, hogy érkezik, mert ugyan próbálkoztunk, de én szépen mensiidőben produkáltam vérzést, igaz, kicsit kevesebbet, mint szoktam. Aztán mivel készültem többféle orvoshoz is, gondoltam, azért nézzük meg, biztos, ami biztos. És annyira meglepődtem a második csíkon, hogy csak bementem a férjemhez (még éppen szundikált), böködtem a tesztre, és sírtam örömömben. Szerencsére hamar felfogta, hogy mit akarok. :)

 • 2009.04.15 16:55:18Krisz mami

  Mielőtt teszteltem volna, már napok óta faggattam apát, hogy "ugye, szerinted is nagyobbak a melleim?", "Te is látod ezeket az ereket? Ezek most újak, múlt hónapban nem voltak". Az őrületbe kergettem.

  Mikor eljött a tesztelés ideje, hajnalban felkeltem, megcsináltam a tesztet, de nem bírtam kivárni azt a pár percet, szerintem annyira izgultam, hogy meg sem mertem nézni. Így felraktam a szekrény tetejére (mert sutyiban csináltam meg, nem akartam, hogy észrevegye), és visszafeküdtem aludni. 1-2 órával később megnéztem, ott volt a második csík, de nem mondtam meg egyből neki, mert aznap éppen vizsgázott. Elvittem vizsgázni, hazamentem és örülgettem a két csíkomnak. Majd később felhívott, hogy menjek érte, mert végzett a vizsgán. Sikerült neki, és míg hazafelé tartottunk, kiböktem: "azt hiszem kétcsíkosak vagyunk".

  "Tényleg?", "Hadd nézzem" - mondta miután hazaértünk.

  "Ez egyértelmű két csík édesem" - konstatálta, és ezzel le is volt rendezve, hogy akkor most jön a baba.

 • 2009.04.15 18:27:21pirosalma

  Én simán csináltam egy tesztet, mert már erősen gyanakodtunk. Aztán mikor hazajött a férjem, az ölébe ültem, elmondtam a nagy hírt és utána bőgtem egy nagyot! :D Nem tudom, olyan felfoghatatlan volt, hogy elsőre összejött! Csak "kockáztattunk" és bejött! :)  Mi nem nagyon tudunk nagy felhajtást csinálni a dolgoknak. A szüleinek is úgy mondtuk el, hogy hát dolgozgatunk, ezt meg ezt csinálunk a házon és ...gyerekünk lesz! :)

 • 2009.04.15 18:50:52másutt

  En vagy egy hetet vartam a kimaradas utan, es egeszen biztos voltam mar a dologban.

  Otthon egyedul megcsinaltam a tesztet, es kb 2 orat remegtem. Le volt rakva a teszt az asztalra, 5 percenkent odamentem megnezni, hogy "ott van-e meg a csik"  Elmentem setalni, vettem egy ures udvozlolapot, valami aranyosat, egy allat a kolykevel (tigris?) es megirtam, arra az esetre, ha nem tudnam szavakkal elmondani.

  Nem is tudtam.

  Hazajott, es a kezebe nyomtam a boritekot.

  Elolvasta, es ramnezett, dobbent arccal es azt mondta:

  "muti a tesztet!"

  Kicsit megdobbentem, de hoztam.

  Azutan egyutt orultunk, de szerintem kb 1 orat sokkban volt az ember, mindenfele badarsagot mondott es csinalt, mintha fejbevertek volna...

 • 2009.04.15 19:24:14raszta macska

  Mi is együtt csináltuk a tesztet. :) Szerintem ahol tervezett baba, ott sejti úgyis apuka is.  Viszont lánykérésben el tudtam volna képzelni kicsit fantáziadúsabbat is.

 • 2009.04.15 19:28:44Mimas

  Azért szívesen olvasnám egy-két apa beszámolóját.

 • 2009.04.15 20:49:41Párizs

  Irigykedve olvaslak titeket, Gézengúz Évi írásán még el is pityeredtem, olyan megható volt. :):)

  Én a múlt héten csináltam egy egycsíkos tesztet, de nem adom fel! És örülök nektek!

 • 2009.04.15 20:52:07Tessina

  aranyosak ezek az UH-s sztorik, de az én pasim szerintem be is adta volna a válópert (na jó, talán nem:P), ha nélküle megyek az első UH-ra. ilyen is van:)

  én amúgy az orra alá dugtam a tesztet.

 • 2009.04.15 21:38:38csibe101

  nálunk nem volt meglepi, elég hamar kezdtem tenyészteni a rókákat... így a párom szólt, hogy teszteljek, mert tuti.

  de ahogy a nagymamám megtudta az aranyos volt.

  elmentünk vele ebédelni. Mama addig rendezkedett amíg rámborította az innivalót. Egyből mondta, hogy keresztelő lesz... Mi meg szép csendesen rábólintottunk, Igen Mama lesz néhány hónap múlva...

 • 2009.04.16 00:39:16ready_real

  Mikor először megláttam a két csíkot. Összeestem. Émelyegtem, görcs állt a gyomromba. Nem akartam még gyereket.

  ÉS a gyerek is réjött, nem akar még engem.

  Remélem ha itt az ideje, nem kell így görcöslgetnem a dolgokon, és meg fogom érezni, vagy a párom megérzi mi a szitu.

 • 2009.04.16 08:07:59Blueray

  Nálunk az elsőnél nem volt tesztcsík (teszt az volt, de nem használtuk). Talán nehezen hihető, de ráéreztem. És bejött.

 • 2009.04.16 08:14:16szajberpiraty

  Apuka beszámolója:  Kiabálás a fürdőszobából:

  -Apuka leszeel!  Én meg csak átöleltem, amikor visszajött. Semmi trükk, se gyerekcipő stb.  Viszont volt rejtélyes kérdés a nagyszülők felé kajával kapcsolatban: Kismama ehet ilyet?

 • 2009.04.16 10:42:02liliales

  Mi nem számítottunk rá, hogy ilyen gyorsan fog majd jönni a gólya... Mikor megtudtam párom épp elment dolgozni... Telefonon mondtam el neki, mert nem bírtam egyedül mit kezdeni a ténnyel. Erre ő rám vágta a telefont úgy megijedt. Nem éppen erre számítottam. De mire hazaért (mire felfogta)örült. :) És azóta is... :)

 • 2009.04.16 12:01:56di

  Mi együtt vártuk hónapról hónapra, aztán volt a beágyazódásnál vér, ami miatt telejsen lemondtam, no megint nincs baba. Aztán köv. héten szédülés, kávét nem tudtam meginni stb. tűnet után alig bírtam kivárni, hogy szombat reggel legyen és a mensi első napja ami nem volt, csak a 2 csík! Korán keltem én is, de amilyen izgatott voltam utánnam jött és együtt vártuk a csikokat:D, aztán együtt örültünk. Azóta, ha kicsit is rosszul érzem magam aggódom, terhes vagyok...most még nem szeretnénk kistesót. Nálunk apa nem számolgatós fel se tünne ha vmi nem stimmelne:), pedig tud ám számolni és jó matekos is. A 2.nál aszem kitalálok én is vmit, bár ha együtt készülünk rá...húú de rég is volt ez.

 • 2009.04.16 13:57:18cseperke

  Mi együtt készültünk rá-és nagyon örültünk mikor pozitív lett a teszt. Bár azt sajnáltam, hogy görögdinnye-hassal fogok az oltár elött állni(már ki volt tűzve a májusi esküvő). Aztán a kicsi meggondolta magát, mégsem akart a mi gyerekünk lenni. Most készülök az esküvőre-nem lesz nagy hasam. Talán majd utána összejön...

 • 2009.04.16 13:58:07zelzele

  Nalunk sem volt kiscipi, miegymas. Mar par napja kesett, amikor feleszmeltem, hogy valami hianyzik...De valahol rogton tudtam, a teszt mar csak onigazolas volt. Apaval csinaltam, aki fel sem fogta csak az elso UH utan. Arvinom most mult 1 eves:-)))))))))

 • 2009.04.16 13:58:28zelzele

  kiscipo

 • 2009.04.16 14:25:02Mucok

  Én az elsőnél megvettem a Szily-féle Kitolást ajándékba. A tantusz rögtön leesett persze.

  A másodiknál és a harmadiknál pedig együtt csináltuk a tesztet. Én pisiltem, ő öt perc múlva bement ellenőrizni.

 • 2009.04.16 15:13:13nácska

  Többen írtátok már, nálunk sem volt semmi különös. Mivel terveztük, vártuk, mindent együtt csináltunk (számolgatás, teszt, első UH). A másodikat viszont a nagytesó leplezte le, minden előjel nélkül egyik délután undorral megtagadta a cicit, és nem volt hajlandó többet szopizni. Nemsokkal utána teszteltünk, pozitív lett.

  Mucok,

  Szily-féle Kitolás, nagyon kemény! Főleg, hogy én az első szülésem után kaptam meg, a kórházba olvasgatni. Majd belepusztultam, hogy úgy röhögjek, hogy ne fájjon a császáros heg.

 • 2009.04.16 22:07:37Wiskas

  Nálunk az első gyanús jel külföldön ért, munka ügyben utaztunk. Cirkuszoltam, hogy legalább fél liter tej legyen nekem reggelre - én aki soha nem reggelizem. Aztán másnap reggel annyira szédültem, hogy egész nap kapaszkodva jártam, majd gyanúsan erősek voltak a szagok. Pár nap múlva mikor hazaértünk megvolt a két csík. Együtt néztük.

  A másodiknál terveztük a tesót, de nem sejtettük, hogy elsőre sikerül. Párom külföldön, a 15 hónapos kiscsaj furán lóg rajtam, mint aki megpróbál kisajátítani. Így teszteltem. Na ezt nekem is meg kellett emésztenem! 2 gyerekes anya leszek?! Persze nagyon boldog voltam és nagyon féltem is. És a párom csak másnap este ér haza... Munka közben nem sokkolhatom ezzel, így vártam. Picike cipőt dobozoltam neki (tudván, ha valódi gyerekcipőt kap nem érti mit akarok a lányunk cipőjével - de ezt sem értette :)

  Majd mikor nagy nehezen leesett neki a "mégis mit szokott jelenteni a kiscipő?" kérdés után, csak ennyit mondott: Terhes vagy? Gratulálok.

  Én is neked. - mondtam :)))

 • 2009.04.19 11:13:43englishteacher

  Fantasztikus volt ez a kitétel: egy bizonyos intelligenciaszint felett....Igen egy bizonyos intelligenciaszint felett nem nézed és láttatod hülyének a nagyszülőket (akikre aztán majd rálőcsölöd a gyermeket, ha neked éppen nehéz az élet. És garantáltan nehéz (is) lesz, amikor már nincs anyanapod és nincs se gyes se gyed és a bunkó főnököd ezt nem érti meg (hja az intelligencia...). A helyzet az, h aki most így tekinti a szüleit és a férje/felesége szüleit, az nagy valószínűséggel ugyanezt fogja kapni annak idején a saját - most előre imádott - gyermekeitől.

 • 2009.04.19 11:16:59englishteacher

  Ja és még vmi: a sztori nem a családi almáriumba á kerül bele - lévén az egy szekrény - hanem a családi legendáriumba..... ami azoknak a kedves vagy kevésbé kedves történeteknek a gyűjteménye, ami aztán száll szülőről gyerekre stb

 • 2009.04.20 15:58:59akárki

  Nekem olyan furcsa, ha az apukának szólni kell, hogy valami van. Az én párom jobban számon tartja a menszeszemet, mint én, és kérdezi, hogy mi a helyzet, ha úgy ítéli, hogy valami gáz van, és késik.
  Ha sanszos lenne, ott állna a fürdőszobaajtóban, amíg tesztelek.

 • 2009.04.30 15:14:41Kyra-kutty

  Én ma fogom elmondani a férjemnek! Maradok a romantikus közhelynél, étterem, meghitt vacsora és majd közben elédugom a díszcsomagolásos 2 csíkosat...
  Ja, és tetszik a programja felőli érdeklődés :))
  Nagyon izgulok.
  Tegnap előtt volt egy pozitív tesztem és ma ismétlés során ugyan az az eredmény. Remélem most nem téved. 5 éve várunk erre!!! Rengeteg kudarc, sikertelenség és csalódás van a hátunk mögött.
  Nem tudom meddig fogom kibírni bőgés nélkül, mert tegnap igyekeztem felkészülni egy esetleges tévedésre, de ma már egész nap vigyorgok mint a vadalma:)
  MA ELMONDOM!

 • 2011.07.27 22:54:03Toyotásember

  Fiatal apuka jelöltként elmesélem nálunk néhány
  napja hogyan történt:

  Terveztük a babát már régen, de nem akart összejönni, mígnem feleségem egyik nap megjelenik egy teszttel, elém rakja és a következőt kérdezi.

  Szerinted ez az ellenőrzőcsík a másik kettő mellett eléggé el van színezdődve ????

  Mire én, Hááááát Jaaaa Szerintem igen (konkrétan csak a vak nem látta a tesztcsíkot)

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta