SZÜLŐSÉG

Bűnt követnek el az autósülést nem használó szülők?

2009. március 31., kedd 13:40

Évente nem kevés autóbaleset, koccanás történik, ahol gyerekek sérülnek meg vagy veszítik el az életüket, csak mert a szüleik annyira ostobák, hogy nem fogják fel: a gyermek autós utaztatását szabályozó rendeletet nem azért találták ki, hogy a gyártóknak jó legyen, hanem azért, hogy védelmet nyújtson egy balesetben a gyereknek is. És az sem lehet kifogás, hogy „Mi óvatosan vezetünk, fölösleges több tízezret költeni egy ülésre”. Mit tennél az anyával, aki nem köti be gyerekét a kocsiban? Heti kérdés.A minap fővárosunkban autóztam, amikor a mellettünk lévő autó anyósülésén egy három-négy év körüli gyermeket pillantottam meg. Mentségére legyen mondva, gyerekülésben ült, ám a szabályozás szerint 150 centinél alacsonyabb gyermek az anyósülésen csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve, menetiránnyal háttal utazhat és csak akkor, ha a légzsák ki van kapcsolva. Értem én, hogy az anyának érzésre jobb, hogy kisfiával menet közben kényelmesen tud beszélgetni, de vajon miért áll be ő is azon emberek csapatába, akik sportot űznek a szabályok áthágásából? Csak itt most a gyerek épsége a tét.

A másik sokk akkor ért, amikor néhány nappal később az M7-esen egy hatalmas dzsip száguldott el mellettünk, amelynek hátsó ülésén anyja ölében egy pár hónapos csecsemő nézelődött. A városban is lehet súlyos balesetet szenvedni, hát még egy autópályán! Ebben az esetben az sem lehet magyarázat, hogy nem telik gyerekülésre. (Létezik egyáltalán olyan ok, ami miatt ekkora veszélynek tesszük ki a gyereket?) Kíváncsi lennék, mi járhatott az anyuka fejében, amikor gyermekét az ölébe vette a százhatvannal robogó autóban. Mert nekem válogatott kínzások az ilyen agyatlan emberek láttán.

Ti mivel büntetnétek az ilyen anyákat?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.04.01 15:28:04mammina

  nekunk ugyanazt a kapszulat hasznalta mind a ket gyerek amig 7-8 hosak nem lettek es nem fertek bele, aztan vettem egy-egy hasznalt babaulest ami a koztes idoben volt jo kb harom es fel eves korukig, megneztuk nincs e serulese, stb, szinte ingyen volt, majd mikor mar eleg volt a magasito, akkor a jo kis osanos kemeny 2500 ft-os magasitot hasznaljak mostmar negyedik eve, birja, igaz a huzatot es a szivacsot mar csereltuk rajta ketszer, de ugyes aposom remekul megoldotta. es nagyon jol bevalt. arra amire kellett pont megfelel. es mi meg az extra pohartartosat vettuk. :-)

 • 2009.04.01 19:28:17kváziasszonyok gyöngye

  van-e itt olyan, aki igény szerint szoptatott, nem hagyta sírni a gyerekét és születésétől tudta használni a gyerekülést?

  hogyan?

  (akinek első perctől kiszámíthatóan viselkedett a babája és sose volt olyan szakaszban, hogy 5 perc alvások közben kel fel fél órákra szopni, az ne is írjon)

 • 2009.04.01 21:20:31epresmaci

  dodóó: milyen az a biztonsági öv, amit a buszon használtok? Hol lehet beszerezni?

 • 2009.04.01 21:39:57opti

  Dodóó, ez engem is érdekel!

 • 2009.04.01 22:35:08verkaverka

  Nekem nagyon tetszik a dugódíj, ne járjon már be mindenki a belvárosba autóval, ott aztán van tömegközlekedés bőven, oszt mégis ott araszolnak az autók, mindegyikben egy darab mobilozó emberrel. Nem bánnám ha azoknak mind a buszon kéne mobilozni, dupla haszon, nem szennyez és nem veszélyeztet, Kánaán.

 • 2009.04.01 22:40:01Csöre

  Opti, nem tudom, itt vagy-e még, és benézel-e a másik poszta is, de én szeretném elkérni Tőled a dokid elérhetőségét (a "kínai"-ét. A csorekukacgrizliponthu címre küldd el, légyszi! Köszi!

 • 2009.04.01 23:16:33opti

  Csöre,

  ment a mail.

 • 2009.04.01 23:44:48ivonah

  kvaziasszonyok gyongye:

  En igeny szerint szoptattam, nem hagytam sirni, es nem tudtam hasznalni a gyerekulest (igaz, akkor meg nem volt autonk, de a szuleim autojaval utazgattunk neha). Ilyenkor kendovel kotottem magamra, a sajat biztonsagi ovemet a kendo alatt vezettem at. Szerintem biztonsagos volt, es nem ertem, hogy miert nem gyartanak ilyet. Vagy gyartanak? Amikor kicsit nagyobb lett, akkor mar tudtam ugy szoptatni, hogy kozben benne volt az uleseben. De azert ez eleg viccesen nezett ki. Ja, es nem en vezettem! :D

 • 2009.04.02 06:53:53Veg_

  "2009.04.01 22:35:08 verkaverka  Nekem nagyon tetszik a dugódíj, ne járjon már be mindenki a belvárosba autóval, ott aztán van tömegközlekedés bőven, oszt mégis ott araszolnak az autók, mindegyikben egy darab mobilozó emberrel. Nem bánnám ha azoknak mind a buszon kéne mobilozni, dupla haszon, nem szennyez és nem veszélyeztet, Kánaán."

  Hát persze! Minek mennek azok a hülyék autóval! Nos sose kivánom neked, hgoy vidékről beteg állattal kelljen felutaznod a fővárosban, miközben reménykedsz, hogy tuléli - és közben vacakolj holmi dugódijjal... Vagy tudod mit? Vigyél te tömegközlekedve magaddal több napos kiállitásra holmikat (ha ismered az ikeás kéket, na abból három szatyor teli fullra) az állattal együtt... Vagy buszozz a tömegben fájó lábbal (nem egészséges lábbal, ami fáj, hanem eleve nem egészséges lábbal, ami a szokotthoz képest rohadtul fáj...)

  Nem is értem, miért autóznak a népek, mikor olyan jó meg olcsó a tömegközlekedés (kiszámoltuk, a mostani benzinárral is, ha felmegyünk kocsival pestre, és veszük 2! jegyet, ami nonszensz, mert eleve mindenhova át kell szállni, akkor oda-vissza már 4, egy fő egálban van pénzzel. ha ketten megyünk, mindenképpen olcsóbb, ha csak az odautat nézzük a távolságival és az összes benzint, amit elhasználunk is. nem is tudom, miért nem bkvzunk, ha felmegyünk... hagyhatnánk a nemlétező p-rben is rohadt sok pénzért még pluszban, nem?)

 • 2009.04.02 08:09:03szajberpiraty

  Veg_: Nem akartalak kiakasztani, nincs több anno esküszöm. • 2009.04.02 08:11:37rita a felcser

  Tudjatok ,sem az ossejt elteves,sem az igeny -szopi nem hasznal egy szetnyomott ujszulottnek.

 • 2009.04.02 09:03:45Veg_

  " 2009.04.02 08:09:03 szajberpiraty  Veg_: Nem akartalak kiakasztani, nincs több anno esküszöm. "  Ááááááá, ha csak ez lenne, nem akadtam volna ki, csak mostanság annyi minden összejött, hogy akkor cca ez volt az a bizonyos uccsó csepp a pohárban :) Most csak annyit kérdeznék, hogy miért pont az enyémen lepődtél meg, mikor sokan jöttek annoval, én meg csak poénoltam egy mondatnyit :) De nehogy most meg te vedd ugy, hogy ujra kérdem, csak jelzem, hogy ennyi lett volna a reakcióm, ha elötte nem nyomják égnek a vérnyomásom :(

 • 2009.04.02 09:05:41kváziasszonyok gyöngye

  rita, köszi, aszittem használ, de most hirtelen okos lettem

 • 2009.04.02 09:08:42rita a felcser

  Az viszont teljesen igaz ,amit leirtal egy pici baba szoptatasi modjarol es igenyerol.Otpercenkent fel ora.Megtapasztaltam.Remes.

 • 2009.04.02 10:07:53szajberpiraty

  Veg_: Mert apósom állandóan azt hajtogatja, hogy régen ez volt, meg az volt...  Mért nem akarok birkapörköltet adni a 14 éves gyereknek, régen a gyerek összetette volna a kezét, hogy egyáltalán ehet...  Minek a gyerekülés, régen sem volt, csak a baj van vele. Simán fuvarozza az unokáit(kivéve az enyémet, mert nem engedem) rövid távon úgy, hogy nem köti be magát, gyerekek összevissza az autóban + bent van már egy deci tömény..(a gyerekek szeretnek kocsikázni!)  Kérdeztem tőle, hogy szeretné-e, hogy 30 éves sebészeti eljárással műtsék-e. Nem szerette volna....

 • 2009.04.02 10:10:05Kételkedő

  Ma reggel láttam a XII. kerületben:

  Kiss J. utca, reggel 3/4 8.

  Apuka az ölében gyermekével halad az utcában és leparkol az ovival szemben.

  Anyuka a jobb oldalról kiszáll, apuka nyitja az ajtót és kiadja az öléből a család szeme fényét. (OPEL Zafia, ezüst színű)  1. Aki nem köti be a gyerekét: Jogsi elvesz, 3 órás - folymatos - filmvetités töréstesztekről, ahol a gyerekekre leselkedő veszélyeket szimulálják. Ezután 3 órás vetítés a balesetekről - horrorfilm, karikás 18. Utána 2 órás teszt és elmélet a látottakról. CSAK ezt követően kahatja vissza a jogsit FELTÉTELESEN.

  2. Azoktól pedig akik azt csináják amit a saját szememmel láttam reggel, VÉGLEG elvenném a jogsit, és a "pelenkás alkalmi úrvezető" sem kaphatna jogsit 30 éves koráig! - köszönje az okos apukájának.

 • 2009.04.02 10:15:28Kételkedő

  Gépelési hibáim hegyekben:

  folymatos=folyamatos

  kahatja=kaphatja

  az OPEL pedig Zafira

 • 2009.04.02 10:19:22szajberpiraty

  Kételkedő:  Falun lakok, RENGETEG ilyet látok... Persze mindenki azt gondolja, hogy itt nem lehet baj, pedig itt is vannak kereszteződések.  A múltkor tolom a gyereket a kocsiban, jön szemben egy autó, csalinkázik, jobbra-balra indexel. Közelebbről látom, hogy a család szeme fénye apuka ölében, anyósülésen anyuka, és mindenki szélesen vigyorog...

  Az általad javasolt büntetéseket ha lehet toldjuk meg 300 óra közmunkával (játszótér takarítás), ha lehet...

 • 2009.04.02 10:41:55Kételkedő

  Elsőre nem akartam oly szigorú lenni....de támogatom!  TISZTELT JOGSZABÁLYALKOTÓK!  Figyelnek?  Megjegyzem két gyerekem van, ha beűlnek azonnal csatolják is magukat befele és ez így megy tizensok éve....

  Ha megérkezünk valahová addig nem kapcsolják ki magunkat amíg jár a motor....

  Nevelés kérdése szerintem. (Nem nagyképűségből írtam ezt!)  Szajberpiraty!

  Én a telek közelében sokévvel ezelőtt egy kanyarban majdnem frontáloztam egy ilyen marhával és a borjával. Nem rajta/rajtuk múlt hogy megúsztuk. Megfordultam hogy kitépem a kocsiból de kiment az oszágútra (akkor 70-es főút) és lelépett, nem értem utol.

 • 2009.04.02 11:12:24másutt

  pivonah

  "Szerintem biztonsagos volt"

  nem, nem biztonsagos menet kozben fogni a gyereket es szotatni.

  akkor sem, ha nem te vezetsz.

  semmi sem biztonsagos, csak ha a gyerek a sajat uleseben van, egy 5-os ovvel bekotve.

  es meg ugy sem minden autosulesben. csak ugy a felukben.

  lehet, hogy neked biztonsagosna tunt, de ha az elotted meno kocsinak repultok, akkor vagy a legzsakra, vagy a muszerfalra, vagy az elotted levo ulesre lesz kenve a gyerek, a tej, minden.

  mi olyan surgos, hogy nem lehet megallni szoptatni?

 • 2009.04.02 12:42:53szajberpiraty

  Bennem nagyon megmaradt az az eset, amikor apám húga elvitt a Trabant kombival kocsikázni. Vagyis csak akart, mert a dolognak gyorsan vége szakadt. Valaki kilépett elénk (5-10-el ha mehettünk), fék, és a fejem egy embereset koccant a Trabi "műszerfalán". Nagynéni borzasztóan megijedt, és egyből haza is vitt, bár semmi bajom nem lett. Sosem engedtek többet első ülésre, amíg bele nem nőttem.

 • 2009.04.02 13:03:50kváziasszonyok gyöngye

  másutt, engem komolyan érdekel, hogyan lehet autóval közlekedni egy pici babával. egy nagyon picivel, aki nem 3 óránként szopik. mire bekötöd az ülésbe, már felébred és sír a cici után. nem tudsz 3 méterenként megállni, fél órát szoptatni, megint 3 métert menni és így tovább, mert egy nap nem elég, hogy egy órás utat megtegyél.  de valahogy biztosan azok is is közlekednek, akiknek ilyen kicsi és/vagy rendszertelenül szopó gyerekük van, jó lenne tudni, hogyan. nekem nem nagyon sikerült még egyik gyerekemmel sem, amikor ilyen kicsi volt. tömegközlekedni meg nem mindenhol lehet - és elég húzós is mondjuk 4-5 órát utazni 2-3 kisgyerekkel, 3-4 átszállással, hogy eljuss a kórházba varratszedésre vagy 6 hetes kontrollra.  nyilván nem akarom életveszélynek kitenni a gyerekemet, de az sem tartom járható útnak, hogy egy órát ordítson, őrületbe kergetve a többi gyereket meg a sofőrt is. nem biztonságos ez sem.  de mit lehet tenni?  (egyébként pivonah nem azt írta, hogy a kezében tartja, hanem hogy kendőben kötötte magára. én sem hinném, hogy ez tökéletes, mert ha nyomulunk, vszleg ő fog jobban kilapulni és gyakorlatilag én nyomom agyon...)

 • 2009.04.02 13:13:00mammina

  harom hetes gyerekkel mentunk 1000 km-t, 15 ora alatt tettuk meg. ebbol kb 3 ora volt a szoptatasok ideje. (nekem a kolkok szinte azonnal bealltak a harom-negy orasa kajara) csomagtartoban tisztaba tetel, es irany tovabb. :-)

 • 2009.04.02 13:14:21Veg_

  2009.04.02 10:07:53 szajberpiraty:

  Aha! Ezt ismerem, utálom, és pont azért irtam a poénosnak szánt, de eszerint nem sikerült mondatot, hátha valaki észbekap :)

 • 2009.04.02 13:23:44ruju

  Most valszeg vmi nagyon népszerűtlent fogom írni, DE: ha kisbabám van, és ilyen problémáim vannak, mint amin kváziasszonyok gyöngye dilemmázik, akkor én mérlegelek: fontos-e kocsiba ülni (+miért és kinek), vagy fontosabb-e, hogy a gyerekem rendelkezésére állok 5 percenként fél órára. Ha az előbbi, akkor igenis üvölt, amíg megérkezem, ha az utóbbi, akkor meg el sem indulok.  Attól a sztoritól kihullott a hajam, hogy a mama magára kötötte a gyereket. Basszus. Hát ő maga nyírná ki szerencsétlent egy balesetnél.

 • 2009.04.02 13:24:13ruju

  fogok. na. meg a többi

 • 2009.04.02 13:27:15anyamadár

  Mi ket gyerekkel tesszuk meg rendszeresen a Magyarorszag-Anglia utat autoval.

  A kicsi csak ket eves volt mikor megtettuk az elso nagy utat (igeny szerint szoptatott) es neha eleg rosszul birta. A legkozelebbi kialloig, benzinkutig ki lehet birni a sirast, meg lehet probalni lenyugtatni, le lehet foglalni valahogy.

  Semmi penzert ki nem kotottem volna, ki nem vettem volna...

  Volt olyan, hogy az egesz csalad 50 km-en keresztul a Mesek Matyas kiralyrol bevezeto zenejet enekelte telitorokbol, hogy a kicsi megnyugodjon.

 • 2009.04.02 13:27:32mammina

  igen, nekunk nem volt valasztasunk, utazni kellett. a lenyeg sztem az hogy az ember ugyis tudja hogy kb mire szamitson, tehat ne kezdjen el parazni ha uvolt a gyerek, mert fog egy kicsit valoszinuleg, hanem ha ez a szitu, akkor megprobal nyugodt aggyal nekiindulni az utnak, felkeszulni, hogy nem lesz konnyu. egyebkent sajat tapasztalat - akar repulovel hossszu ut, akar kocsival - hogy sokkal egyszerubb avegen mint azt varnank. aki parazik es ideges, ott a gyerek is erzi es meg raad a hangerore.

 • 2009.04.02 13:30:17ruju

  anyamadár, bocsi nem bántásból, 2 ÉVESen?

 • 2009.04.02 13:31:41mammina

  anyamadar

  :-)

  ezt ismerem! nekunk most hogy nagyok a hazaut 10-12 oraja alatt otszazszor jar korbe a High School Musical, halasz judit, olasz gyerekdalok kombo. mire hazaerek olyan a fejem mint egy mehkas. :-)

 • 2009.04.02 13:34:33ruju

  A fiam 4 hónapos volt, amikor először utaztunk vele haza (ezer km), és azért mertünk kocsival (nem vonattal/repülővel/akármi mással) nekivágni, mert akkor átaludta már az éjszakákat. Következésképp évekig ezután éjszaka jártunk haza. Az átaludt éjszakának azonban ára van, ugye, nem is kicsi, egy átutazott után, ugye.. Nekem kb 3 nap volt, mire behoztam a lemaradást.

 • 2009.04.02 13:50:40mammina

  egyebkent nem ertem miert nem hasznaljak sokan rendeltetes szeruen a babaulest - nem kotik be a gyereket, stb - amikor azt hogy a repulon be kell csatolni az oveket, senki nem kerdojelezi meg. az is utazas, ott megis mindenki betartja. pedig kozutakon tobben halnak meg joval.

 • 2009.04.02 13:52:41mazsola84

  Barátnőmék a gyerek 6 hónapos korától ingáznak dél-Spanyolország és Mo. között. 24 órás út (2700 km) egyhuzamban, gyerek bírja (most múlt 1 éves).

 • 2009.04.02 13:54:20oreille

  Ruju, mi pont emiatt megyünk inkább repülővel, mert nem vagyok hajlandó a drága és rövid szabadságomat azzal tölteni, hogy kiheverjem az éjszakai utazást. Egyszer megpróbáltuk, soha többé. Aztán a férjem javaslatára egyszer kipróbáltuk a hajnali indulásos verziót, szar az is. rekedtre énekeltem magam, a gyerek minden megállás, pihi ellenére az utolsó kb. 4 órát végigüvöltötte.

 • 2009.04.02 13:59:26ruju

  oreille :-( Nekünk tudom, hogy nagy szerencsénk van, mert már egyáltalán nem téma az utazás, sőt, fiam nagyon izgatottan várja mindig, és mostmár régóta napközben utazunk, aminek szinte minden percét "aktívan" átéli, szó sincs még csak nyűglődésről sem, de tényleg tudom, h ez szerencse. Mi meg gyak. csak Mo-ra jártunk kocsival és mindig legalább 2 hetet töltöttünk ott, ezért lazábbak voltunk, ami a pihenést illeti (meg odarendeltünk mgunkhoz legalább 1 nagymamát, aki legalább 2 szoptatás között bögyörészte a gyereket, így én addig is pihentettem. na de mindegy, elmúlt :-D)

 • 2009.04.02 14:01:29mammina

  mi sydney-bp utvonalat tettuk meg evente ketszer a gyerek 8 honapos kora ota. 36-40 ora utazas a reptereken valo varakozassal egyutt. minden repter minden baba-mama szobajat ismertuk, minden jatszohelyet, minden zuhanyzot. teljesen jol birta. a kicsivel a leghosszabb eddig 14 ora volt. de o is jol birja. ezt szoktak meg. most olaszbol hazafele megyunk kocsival mindig - apus visszajon hamarabb - visszafele repulo.

 • 2009.04.02 14:10:00oreille

  Ruju, ez tényleg szerencse, nálunk egy rövid út (kb. 50-100 km) is sokszor nehéz a gyerekkel, pedig igyekszem felkészülni, zene, mazsola, játék, de nem bír egy helyben maradni.  a nagymama odarendelős verzió is bebukott, mert akkor azonnal indította a jaj-hol-vagyok-anyát-akarom programját. mindegy, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy de legalább végigalussza az éjszakát :-)))

 • 2009.04.02 14:14:44mammina

  oreille :-)

 • 2009.04.02 14:18:13ruju

  oreille, :-D, igen, valahogy így...

 • 2009.04.02 14:22:41ka9

  Hát gyerekkorunkban nem volt gyerekülés. Nagyanyám gyerekkorában még nem voltak Szabin-cseppek.

  Azért neknk már akkor is a lelkünkre kötötte apám, hogy nem hajolunk előre menet közben az ülésen, mert ha hirtelen kell fékezni, ott hátul nincs öv sem, és lefejeljük az első ülést. Két ülés közt ácsorgásról meg ilyenekről szó se lehetett.

  Amióta a biztonsági öv és a fejtámla - és talán az is, hogy a sokéves szekálástól belémivódott reflextől akkor is hátra voltam dőlve - megmentette az életemet, azóta értem igazán, hogy ilyen apróságnak tűnő dolgok is milyen sokat tudnak jelenteni. Pl. hogy a fejtámlát mindig kellő magasságba álítsuk.

 • 2009.04.02 14:47:56kváziasszonyok gyöngye

  mammina, nem tudom a gyereket becserélni egy szabályosan működőre :)  ruju, az otthon maradunk vagy megyünk és bőg nem válaszol a kérdésre, hogy hogyan lehet úgy menni, hogy ne bőgjön  mese, zene, mondóka kicsit nagyobb gyereknek kiváló, de egy 3 hetest nem nagyon hat meg

 • 2009.04.02 14:52:37mammina

  kvaziasszon

  nem is kell! te tudod eldonteni magadban, hogy szukseges e a bogest hallgatni mert muszaly menni, akkor is ha a tied nem csondes baba es igenis relaxalsz es vegigcsinalod, vagy inkabb pakolsz es maradsz :-) nekem a kisebbikem orditos baba volt, es bach zenet hallgattatunk vele, meg a tipikus meditalos, vizeseses zenet es eleg jol bejott. vigyazat - a vezetokepesseget befolyasolja hosszu uton, mert almossagot okoz. tapasztalat :-)

 • 2009.04.02 15:16:11yukikoka

  Mi egy majdnem 20 éves kölcsön kisautóval járunk, de gyerekülést jót vettünk. El is lopták az egyiket kb. fél éve az autóból (a másikat nem tudták kivenni).  Én nem értem azokat, akik attól érzik magukat vagány, a gyereküket életre nevelő szülőnek, hogy nem használnak biztonsági gyerekülést. Ma már elérhető áron rendelkezésre áll olyan eszköz, amellyel növelhető az autóban utazó gyermek biztonsága. Nyilván nem telik mindenkinek hiperszuper biztonságos húsz légzsákos Volvora, de gyerekülésre azért talán mégis... Igen, én is felnőttem nélküle. És? A gyerekülés nem oxigén, nyomelem vagy vitamin, ami elengedhetetlen a puszta léthez, hanem egy "befektetés", amelyre nagy valószínűséggel - és jó esetben - nem lesz szükséged valójában, ha azonban beüt a baj, jó, ha van. Ez nem túlaggódás, hanem ésszerű és felelősségteljes viselkedés. A túlzott aggódás az volna, ha azt mondanád a gyereknek, inkább ne is üljön biciklire/autóba sb., mert még a végén baj éri. ha ráadod a bukósisakot, illetve beülteted a gyerekülésbe, azzal persze nem csökkented nullára a sérülés esélyét, de ezek nélkül az lényegesen magasabb.

  És persze lehet ezt női picsogásnak nevezni, meg azon elmélkedni, hogy most akkor a gyerekünk védelménél a határ a csillagos ég, de erről azt gondolom, hogy egy gyerekülés nem elérhetetlen luxuscikk, kár filozófiai síkra terelve álszájkaratézni miatta, különösen annak, akinek a kocsijában nyilván ott a gyerekülés, és nem azért, mert olyan jól mutat rajta a cuki rózsaszín huzat

 • 2009.04.02 15:29:54rita a felcser

  Azt elitelitek,ha egy uj Audiban,vagy Volvoban gyerekules nelkul utazik a kisgyerek.En is.

  De ezzel parhuzamban az oke,hogy biciklin kivigyed a tobbi Audi es Volvo koze?

  Anyam borogass.

 • 2009.04.02 15:32:52rita a felcser

  kváziasszonyok gyöngye

  Egy tanacs,ugysem fogadod meg.Vezesd be a tapszert melle melle.Szoval etesd egyszer tejecskevel,egyszer tappal.HA nem akarsz megbolondulni.

 • 2009.04.02 15:37:00yukikoka

  Rita, a járdán és a játszótéren nem járnak autók. Anyám, borogass

 • 2009.04.02 15:46:23Blueray

  Marhajó. Azt lehet látni, hogy a gyártók mocsok módon rájátszanak a szülők (túlzott) aggodalmaira és dobják piacra a drágábbnál drágább gyereküléseket. Szegény hülye szülőknek meg lelkifurdalásuk van, ha nem a legdrágábbakat veszik, mert ugye a gyereken nem lehet spórolni!

  Az igaz, hogy a gyanúsan olcsó darabok szinte biztosan silányak (pl több, nem összekapcsolt darabból állót nem szabad venni!)de egészen baráti pénzekért lehet(ett ezidáig) stabil, bevizsgált üléseket kapni,amiknek az árától nem kell hanyatt vágódni.

 • 2009.04.02 16:23:47szajberpiraty

  yukioka: Úgy gondolom, hogy amit írtál, abban tökéletesen benne van minden. Tökéletes végszó.

 • 2009.04.02 18:10:18kváziasszonyok gyöngye

  rita, ha ez a két alternatíva van, akkor elkésett a tanács, mert az előzőekkel már nyilván megbolondultam :)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta