SZÜLŐSÉG

Szőrmemellény-invázió a turkálóban

2009. március 6., péntek 14:30

A Keletinél lévő használt gyerekruhabolt feltérképezése után tesztcsapatunk egy Nagy Lajos Király úti használtruhaboltban járt, ahová előzetes információink szerint néhány napja érkezett új áru. Műszőrme-mellényből valóban elképesztő mennyiséget találtunk.Két gyerekkel érkeztünk a nagy alapterületű boltba, ahol némi keresgélés után megtaláltuk a gyerekruhás részleget. Ami legelőször feltűnt, az a különféle színekben pompázó műszőrme mellénykék sora volt. A négyéves azonnal kiszúrt egy hófehér csodát, ám a mellény egy-másfél évesekre volt szabva. Nem telt bele fél perc, a kölyök észrevett még vagy nyolc ugyanolyan fehér szőrmemellényt, melyek között találtunk megfelelő méretet neki és a nővérének is.

Az árát ekkor még nem tudtam, a ruhákon ugyanis nincs árcímke, mindent kilóra mérnek. Saccolgattam a két mellény tömegét, úgy gondoltam, nem lehet több egy-másfél kilónál. Az ár nélküli ruhák további nézegetésétől elment a kedvem, nem vagyok zöldségárus, hogy fél kézbe véve meg tudjam becsülni a súlyát és ne tévedjek nagyot.

A kétéveseknek való holmik a 7-8 évesekével együtt lógnak a vállfákon, tehát nem méret szerint különítik el őket, hanem típus szerint: kabátok, mellények, felsők, nadrágok, szoknyák, pulóverek sorakoznak a fémrudakon. A lány- és fiúruhák külön részlegen találhatók, utóbbiból természetesen sokkal kisebb a választék.

A felnőtt ruhák mellett is végigszaladtunk, ám tapasztalatlan turkálósként elképzelni sem tudtam, mi mennyibe kerülhet, így le sem vettem a vállfákról a holmikat. Cipőkből is nagy a kínálat, és a plüssállatokból is meg lehetne tölteni egy kisebb teherautót. Aki igazi turkálós élményre vágyik, az kedvére mazsolázhat a bébiruhákból és a sapkákból, amelyek hatalmas tárolókban állnak.

A lányaim rábeszéltek engem is egy műszőrme-mellényre, igaz, fehéret nem találtam a méretemben, csak nyúlszínűt, így környezetünk szórakoztatására mindhárman nyúlnak öltözhetünk most már bármikor. A három szőrmemellény mindössze egy kilót nyomott, így kétezer forintot fizettem. Ennyit a tömegsaccolásomról.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.03.06 21:59:05pirossargagumicukor

  a keletis háda sem használt ruhákat árul... a héten tökjó "hippicuccokat" vettem a kiscsajnak; alig várta, hogy megszáradjanak, pedig csak másfél éves:)

  amúgy vicces volt, hogy nyitás előtt fél órával már vagy húszan startpozícióban (zsák kézben, szem ajtóra szegez) álltak a bejárat előtt; ajtónyitáskor, mint a birkák be; mire körülnéztem hovamerre, volt aki már fél zsák ruhát vonszolt maga után. hiába, a rutin...:)

  psg

 • 2009.03.06 22:25:57mirka

  épp az ilyen rajtra kész, nejlonzsákokat megtöltő, könyöklő népség miatt ment el a kedvem a turkálóktól egy időre. azóta megpróbálom kerülni az árucsere időpontját, nekem bőven elég, ha néha kifogok egy-két darabot, szépen, nyugisan. egyébként a nagyvárad téribe szoktam néha benézni, mert az van legközelebb, de legutóbb a kispesti skála mellett találtam egy hádát, és benne egy pulcsit és egy csudálatos átmeneti kabátot magamnak :)

  a renoválásba is járok néha, ha a blaha felé járok, de a sik-sikben pl. soha semmit nem tudtam venni.

 • 2009.03.07 04:55:56zolnaid

  H., nem akarlak elkeseríteni de a héten pont a turiban gondoltam rád, ott figyelt egy kupacban jópár P. ruci :)))

 • 2009.03.07 11:26:02anyamadár

  "(tudjátok, éles kanyarral esett le a teherautóról típusúak...) "  Vagy úgy működik, hogy kap a kedves angol anyuka egy ilyen szórólapot -

  "kérem adakozzanak használt gyerekruhákat - ekkor és ekkor jövünk érte -, hogy a kelet-európai gyerekek olcsóbban jussanak hozzá."  Ezzel szórólapoznak tehetősebb környékeken...

 • 2009.03.07 12:22:26manka78

  Anyamadár! Ebből is látszik a két ország közötti különbség. Mi ilyeneket sajnos nem igazán tudnánk adományozni. Itt úgy működik, hogy a kinőtt és még jó állapotú ruhákat eladja az ember itt-ott. Mi már nem tervezünk 3. gyereket és tőlünk az egyik ismerősünk átveszi a kisebbik lányom kinőtt ruháit. Azt mondja, hogy így ő is nagyon jól jár, mert sokkal olcsóbban kap tőlem minőségi cuccokat. Én tényleg próbálom úgy csinálni, hogy megkíméljük a cuccainkat, itthonra más a ruhatára még a gyerekeknek is, mint amiben kiviszem őket. A műhelyünk tele van zsákokkal, amiben a nagyobbik lányom kinőtt ruhái vannak, mindent eltettünk róla és most bontogatom a zsákokat, ahogy nő a kicsi.

 • 2009.03.07 12:22:48manka78

  H! Az általad említett emberkéktől soha nem vennék cuccot.

 • 2009.03.07 15:14:54kriszi

  H, bizony, függőséget gyakorlatilag bármi okozhat, ez nem csak magától a dologtól függ (attól inkább akkor, ha kémiai/biológiai függőséget okozó dologról van szó), hanem a személytől, aki függésbe kerül. Nyilván tudod, hogy aki egy dologtól volt már függő, az könnyebben lesz egy másiktól is, mint akinek sosem volt ilyen gondja. Ez pszichikai függés, és személyisége válogatja. Amiről itt írsz, az a vásárlásfüggőség turira áthangszerelve. A múltkor tényleg azon gondolkoztam zsákvonszolás közben, hogy ez is egy olyan tevékenység, ami kikapcsolhatja az embert, felszabadíthatja, stresszoldó lehet. Amúgy tréningen egyszer volt is egy rongyoszsákos feladatunk, amiben az adott nagy láda cuccból kellett alkotnunk valamit. Nagyon jól működött. A lányom egyébként rongyoszsák-mániás, minden kis ficniből képes alkotni, babakorában órákig elvolt a ruháskosárral, és ma is így van, ha van benne pár izgisebb darab. Szóval a turinak valószínűleg van egyfajta terápiás hatása is (azt is el tudom képzelni, hogy a könyöklő népségnek meg olyan, mint a vadvízi evezés :D).  Egyébként meg igen, hülye lennék vagyonokat fizetni olyan cuccokért, amiket a szomszéd házban megkapok olcsóbban.

 • 2009.03.07 15:16:03kriszi

  Nemhogy olcsóbban: töredék árért.

 • 2009.03.07 15:16:55kriszi

  Ja és én jellemzően turiban szoktam magamra méretes holmikat kapni (cipőt sajnos még ott sem, olyan csak egyszer volt, belefutottam egy valószínűleg méretre készíttetett esküvői cipőbe).

 • 2009.03.07 16:18:2878as évjárat

  Nem a ruha teszi az embert, pedig sokan azt hiszik!

  A két gyerekemet negyedannyiból fel tudom öltöztetni, mintha boltból vásárolnék nekik. Az oviban meg is jegyezte naggggyon kedvesen egy anyuka, hogy annak ellnére hogy én gyesen vagyok, milyen szépen vannak öltöztetve a gyerekeim...

  Hát, igen, annak ellenére, hogy turiból...

  Kedves anyukának az anyaföld fogta meg az állát!:D  Magamnak és a férjemnek csak márkás cuccaink vannak turiból, a gyerekeknek mikor hogy sikerül. Egy szőrmemellényt naggggyon be kellene szereznem!:D

 • 2009.03.07 16:37:23dodóó

  78-as nagyon szívesen küldenék neked.

  Mert nálunk az egyik turiba vadi újak érkeztek gyönyörűek.  80-98-as méretben.

 • 2009.03.07 16:38:45dodóó

  Én lányomat is állandóan dicsérik hogy milyen csini.

  Pedig ő is turisrucis.

  Én szeretek túrni.

  Főleg mikor van rá idő és elmerülök a gondolataimban közbe....

  Az tök jó.

 • 2009.03.07 16:49:09manka78

  Pénteken bementem a turiba. A gyerekruhás asztalnál egy középkorú hölgy turizgatott. Mellette beletúrtam a kupacba és kihúztam egy cuki pulcsit, erre ő megszólított, hogy azt ő tette félre magának. Gondoltam magamban, hogy ahhoz képest jó mélyre ásta el, de letojtam, átnyújtottam neki.:(

 • 2009.03.07 17:17:21kriszi

  Látod, dodóó, terápia :D

 • 2009.03.07 17:17:37kriszi

  Manka, akkor küzdősport :D

 • 2009.03.07 20:56:02manka78

  Kriszi! Néhány éve még nem álltam volna meg szó nélkül az ilyen pofátlanságot. Mostanában már azért sikerül.:))))

 • 2009.03.07 21:31:16psyché

  en ma baba-mama bazarban voltam es szuperül bevasaroltam a gyerekeimnek nyarra nagyjabol mindent. raadasul, itt most tenyleg szerencsem is volt, mert a legtöbb polo es rövidgatyo, amit vettem teljesen ujnak nez ki. szerintem kb 2X hordhattak az eredeti tulajdonos gyerekei öket. ezt a mennyisegü ruhat, ha ujonnan vettem volna meg min a 4X-eset kellett volna kifizetnem. nalunk is van egyebkent par turi, de nem tul sok es nem tul jok. a baba-mama bazarnak viszont nagy divatja van. en is nagyon birom öket, olyan jol el lehet boklaszni es az ember ugy tud örülni minden megsporolt fillernek.:-)

 • 2009.03.07 22:31:34Heatherette

  fura, amikor vki azza kezdi, h "nema ruha teszi az embert", majd onnantól kezdve csak azt fejtegeti, hogy ő turiból öltözteti a gyerekét, mégis hogy megdicséri mindenki. most akkor számít vagy nem számít?

  mert ez így nekem nagyon "nem jön át"...

 • 2009.03.08 00:35:52cantaloupe

  Heatherette,  szuper babacuccokat turtam, 200 Ft-ert (50 cent) darabjat. BabyGap, Ralph Lauren, Tommy H, carter's markajuak. Allitom, tobbezerert tudnam eladni darabjat otthon, kar, hogy kepeket nem lehet beszurni ide. :)  Magamnak meg egy kasmirpulcsit, V kivagassal, rajta volt az arcetli, 170 dollar volt-en fizettem 15-ot.  Agytakaronk eredeti ara: 300 dollar, en fizettem erte 6!!!-ot, azert, mert serult volt a csomagolasa.  Imadok ilyen kincsekre lelni, nekem lelki drog, hogy szuper dolgokat kifogok bagoert, minosegi cuccaim vannak, de nem kapok szivbajt ha tonkremegy megis vagy le akarom cserelni, mert nem fajt sokba. :)  De szerencse is kell hozza...  Es sajnos, azt kell mondjam, hogy az otthoni "markas" cuccoknal neha jobb a kulfoldi hasznalt.

 • 2009.03.08 12:50:39Heatherette

  50 cent = 200 ft ?!?!  "Es sajnos, azt kell mondjam, hogy az otthoni "markas" cuccoknal neha jobb a kulfoldi hasznalt."  pl? mi az a magyar márka, ami annyira szar? persze, van. de sokan mondjuk azt se vágják, hogy a Budmil az magyar cég, csak mert a reklámban a szlogen angol. vagy magyar a Retro, a Persona, a J.Press, a Morgan, a USE (naná!), és hát a Tisza, tehát nem kéne eleve az összes magyar márkát lenézni, csak mert van a piacon szar is. tehát nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy még mindig jobb a túrt külföldi, mint a friss magyar.

  mert persze nagy a behülyítés is, mert ott van a hp-k kedvenc boltja a Mayo Chix, ami szintén magyar, és marhára nem minőségi, de belevarják, hogy Paris, aztán a sok idióta hordja, mert asziszi, h francia.

 • 2009.03.08 13:22:47manka78

  Heatherette! Nagy sajnálatomra már a Budmil cuccok anyaga nem magyar. Legalábbis ez volt a válasz mikor egy márkaboltban rákérdeztem, hogy mi történt, mert észrevettem, hogy romlott a minősége. Mi nagyon szeretjük a Budmil cuccokat, mert közel állnak hozzánk a finom pasztell színek. Már a 2. pamut szabadidő ruhával szívtuk meg, mert nem tartja a színét az anyag.:(

  És igen, a magyar termékek jó minőségűek, csak sajnos egyre több gyártó cég ami magyar, már nem is magyar.:(

 • 2009.03.08 15:56:07kriszi

  H,

  nem, nem a ruha számít, de azért senki nem szereti, ha a ruhái alapján kikiáltják igénytelen lompos tramplinak, a gyerekét meg gondozatlan páriának. Mert a ruháink az első benyomás részét képezik. AZ viszont baromira nem számít, hogy mennyit költesz rá, ha az a cucc megfelelő (értsd: jól néz ki, kellemes anyagú, kényelmes és jól áll - a tartósság is szempont, de szerintem egyre kevésbé, bár azért legalább egy szezont bírjon ki, ne menjen szét már attól, hogy ránéztem). Tehát a turi azért jó, mert jó cuccokat lehet szerezni onnan úgy, hogy közben sokkal kevesebbet költesz rá, mintha újonnan vetted volna meg. Hatalmas meglepetés :D  Ezen kívül még abban az értelemben jöhet elő a nem a ruha számít kitétel, hogy nem feltétlenül a legfrissebb ropogós divatot akarja vagy tudja az ember követni, főleg ha turiban vásárol, de attól még az összhatás lehet szuper. Ennyiben a "nem a ruha számít" kb. egyenlő a "nem a legújabb divatú cucc számít" kijelentéssel. (Bár neked ez nem jó :) )

 • 2009.03.08 15:57:06kriszi

  Amúgy gőzöm nem volt, hogy az emlegetett márkák magyarok vagy nem - született márkaimmunis vagyok, a nevét megjegyezni is csak egynek-kettőnek tudom :D

 • 2009.03.08 16:12:34Heatherette

  persze, h nem a márka számít, hanem a kinézet. de az igenis számít! és vannak márkák, amiknek ha bedobod a nevét, akkor magad elé tudod képzelni a stílust. tehát kurva sokat számít az, ha te nagyon favorizálsz egy márkát, mert az sok mindent elmond rólad. én nem csípem, ha vki turiból öltözködik, de azt nagyon tudom értékelni, ha vki egyszerre hord magán turit és drágáb holmit is, lásd Carrie Bradshaw. ez a karakter hozta be divatba ezt a fajta megközelítést, és tényleg működik. ez olyan nálam, mint a lakásberendezés. be lehet rendezni a bolhapiacról is, tuti, hogy a lomisoktól is jó cuccokat lehet zsákmányolni, de azért inkább bemegyek a boltba, és onnan kiválasztok vmi szépet. mert akárki akármit mond, azért nagyon látványos az, ha használt holmikból élsz. igenis megvan a maga értéke az új ruhának is, ahogy számomra öröm egy eredeti CD-t vagy DVD-t venni. én az ilyesmit értéknek tartom. hiába lehet turiból is márkásat szerezni, az már nem ugyanaz. ez olyan, mint az eredeti vagy nem eredeti Gucci táska. csinálnak olyan jó minőségű hamisítvánt igazi bőrből, hogy behugyozol a gyönyörtől, de az attól még hamisítvány. számomra ez egy kategória a turival.

  a divat meg egy tök más dolog. a márka és a divat nem ugyanazt jelenti. az emberek többsége nem ismeri a divatot, holott márkás cuccokban jár. én sem követek vakon minden aktuális divattrendet, csak ami tényleg megtetszik belőle, és a magaménak érzem. de attól, h a tél színe a lila volt, még nem öltöztem lilába. tehát csak attól nem leszel divatos, ha márkába öltözöl (kivéve akkor, ha maga a márka az aktuális divat, lásd Ed Hardy, Converse)

 • 2009.03.08 17:34:22psyché

  H, en pl Ed Hardyt semmikeppen sem vennek. a ficko roppant okos üzletember es a cuccait teljesen ingyen adja a sztaroknak, viszont veled hetköznapi emberkevel kb 10-eset fizetteti ki az ertekenek. sokan megveszik, mert ugye Madonna es egyebek is ebben jarnak. szamomra ez az üzletpolitika undorito. utalom az ilyesmit.

 • 2009.03.08 17:59:17andie

  Én abszolút kriszivel értek egyet, amikor azt mondja:

  "AZ viszont baromira nem számít, hogy mennyit költesz rá, ha az a cucc megfelelő (értsd: jól néz ki, kellemes anyagú, kényelmes és jól áll."  Én a legtöbb márkával meg lennék lőve, mert egyszerűen nem találok a cuccok között olyat, ami nekem tetszik, jól áll.

  Vannak fix boltok, ahonnan azért sok cuccom van, de annyira változó a kínálat, hogy van, amikor a fél boltot fel tudnám vásárolni , máskor meg semmit nem találok (Orsay tipikusan ilyen).

  Mondjuk ezért van az, hogy már nem nagyon tudok célirányosan vásárolni, ha valami jó cuccot találok akkor és ott meg kell venni. :-P

 • 2009.03.08 18:02:15Heatherette

  én nem azért veszek EH-t, mert a sztárok abban járnak. mikor a Von Dutch volt a sztárok mániája, akkor se vettem azt csak ezért. azért veszem azt, mert abszolút ez az én stílusom. imádom a pólóit, a pulcsijait, a farmerjeit, a EH-Converse párosítást. bár az övről már leálltam, mert megvettem 9000 Ft-ért, aztán a minta 1 hónapon belül lefoszlott róla, így meg hordhatatlan.

  egyébként nem csak Audigier csinálja így, a Louis Vuitton is ingyen küld táskát a sztároknak, h reklámozzák, ahogy a Dior meg a Fendi is. ez így működik.

 • 2009.03.08 18:12:08barbicsek

  Jó ég! Megnéztem ezt az EH-t, hogy mégis milyen. Hát borzalmas! Ezt megveszik az emberek??????? Fúj!

 • 2009.03.08 19:07:58andie

  lehet, hogy az egyik barátnőm EH-t hord?

  imádja az ilyen mintákat, bár ő meg tipikusan az a csaj, aki soha nem kérkedne azzal, hogy mit vesz, mit hord, nem is szokott beszélni ilyesmiről.  én meg ha ilyesmit felvennék, elkérnék a személyimet. :-)))

 • 2009.03.08 20:34:11cantaloupe

  Nahat, H, akkor az EH is gagyi, egy 9 rugos ovtol nem varom, hogy lefoszlodjon rola a minta. Megneztem az egyeb cuccaikat, es bocs, de nem ferfiasak, inkabb 16 eves sihederekre valok.  Amugy eska Ed Hardy: veszel 20 dolcsiert egy GAP kapucnis felsot, veszel ravasalhato matricat es voila, senki nem mondja meg a kulonbseget. :)  Nekem a magyar markakrol az Agresszor ugrott be elsore, de valoban a Madison, mayo Chix is jo pelda, semmi kis anyagok bena szabassal, vekony varrassal...egynyariak, aztan tizezret is elkernek erte. Ez nekem nem "marka".

 • 2009.03.08 20:46:35Heatherette

  cant, gagyi mindenhol van. még Amerikában is.

  az Agressor sztem már nincs is a piacon régóta. középiskolás 9-10-es voltam, amikor Agressor-mánia volt a tinik körében. az nem tegnap volt azért...

  az EH meg miért kell, hogy férfias legyen? majd ha annyira férfias akarok lenni, akkor felveszek egy Hugo Boss öltönyt. ez a fiatalok divatja. olyan, mint az Armani Jeans, csak ezen tetkóminták vannak, azon meg felirat. viszont az EH ruhák anyaga nagyon minőségi, amit 2 éve vettem is ugyanúgy hordható. igaz, kézzel mosom, mint mindent, aminél nem merek kockáztatni.

  amúgy igen, persze, hogy meg lehet csinálni otthon is rávasalással akár, bár csak az alsóbb kategóriás pólókat. sőt, szoktam csináltatni pólókat, és az emberek azt hiszik, h úgy vettem vmi nagyon menő butikban. különlegesek, bár azokkal is sok munka van, de megéri.

  amúgy cant, az, h vmi drágább, még semmire sem biztosíték. a designer holmik is ugyanúgy szétjönnek. amik minőségibbek ebben a kategóriában, azok a cipők. de a ruha, táska, öv ugyanúgy szétjön egy idő után. EH övből is van jobb minőség is, csak nem szándékoztam érte 40e Ft-ot ott hagyni. az EH stílust teremtett, ez nagyon jó ötletett valósított meg a tervező, és elérhető áron. ez egy vagány divat, ami nyilván a 30 éves üzletasszonynak nem való.

 • 2009.03.08 21:09:11kriszi

  Írtam egy hosszút, de elszállt. Azon merengtem, hogy ebben a remek közegben, ami a net :) , még az is lehetséges, hogy egy H-féle ember meg egy én-féle szóbaáll egymással, pedig valószínűleg sehol másutt nem tennénk...  Na mindegy, H, kérlek, művelj ki: mit ajánlasz harmincas izé, majdnem-üzletasszonynak, aki nem dúsgazdag?

 • 2009.03.08 21:12:32cantaloupe

  30 eves uzletasszony? Hehe, egybol oregnek erzem magam! :)  De amugy tenyleg, izles nem vita targya, ha ez tetszik, ezt veszed, arra adod ki a penzedet, amire akarod!  Igen, Hugo oltony nagyon ott van, paromnak csakis azt veszunk, igaz, o 39 evesen kicsit benan nezne ki az EH-fele polokban, olyan linkocinak. Szeretem meg az ing-farmer kombot is rajta, sportos, ferfias.  Biztos vagyok benne, hogy 18 ev multan a te ruhatarad is valtozik majd, igy van ez rendjen.

 • 2009.03.08 21:16:15kriszi

  De mondjuk azért ez is olyan izé, harminc fölött az ember vagy "üzletasszony", vagy szánalmas a túl fiatalos cuccokban, hát nem? Mármint jóformán alig van alternatíva. Ezért szeretem én is pl. a Siptár-stílusú cuccokat, azok kortalanok, a húsz alatti lányka is felveheti, meg az ötvenes asszony is, és a maga módján jól áll mindkettőjükön.

 • 2009.03.08 21:25:11Heatherette

  most reklámozzam a céget? :)

  e-mailben megírom, de ide nem, ha tényleg komolyan gondoltad

 • 2009.03.08 21:32:22Magenta

  Azér a Promodon kívül is van ám divatélet. :)

 • 2009.03.08 21:34:52Heatherette

  cant

  biztosan. de inget sosem fogok felvenni :) gyerekkorom óta viszolygom tőlük, nem tudom, miért. az öltönyt is utálom, és nem is áll jól. amit hordani szoktam, az egy AJ zakó farmerrel + ezüst karpereccel. ha mondjuk színházba megyek vagy ilyesmi. meg mostanában a kalap a mániám EH pólóval, farmerrel és deszkás cipővel. nagyon odabasz :)

  persze, ez egy 40 évesnek kurva hülyén állna, ezért öltözöm így még most.

  de az elegáns cuccok nagyon tudnak ám öregíteni! azt azért vegyétek figyelembe.

 • 2009.03.08 21:55:55csutkababa

  H

  Az inget nem árt vasalni,én is gyűlölöm:-))valszeg ezért...

 • 2009.03.08 21:57:19csutkababa

  exem munkaruhája volt az öltöny, heti 5 ing, plusz ha több napra elment, téli-nyári rövidujjú, hosszú ujjú, uuuuutáltam

  Egy kisszekrény csak az ingeivel volt tele...

 • 2009.03.08 22:02:46wish73

  csutka, már jól jártál, h elváltál:)

 • 2009.03.08 22:03:36Magenta

  csutkababa és mégsem örültél ezek után, hogy nem dolgozott és nem kellett vasalni az ingeit?  Neked semmi se jó?  :-DDDDDDDDDD

 • 2009.03.08 22:04:31manka78

  Csutka! Lehet, hogy kímélni akart téged a vége felé, hogy ne kelljen annyit vasalnod, azért nem ment melózni..)))

 • 2009.03.08 22:05:04manka78

  Magenta! Ugorj csak ki a fejemből!.:)))))

 • 2009.03.08 22:07:51Pandi

  Jujj, Csutkababa, én szeretek vasalni, de ettől még nekem is elmenne a kedvem.:)))))

 • 2009.03.08 22:08:37csutkababa

  :-)))

  Lányok, igazatok van:-)

  Amikor nem dolgozott, a vasalnivalóban hónapokig heverésztek az ingek, aztán nekigyürkőztem, és a szekrényben évekig heverésztek utána.

  Brrr.Érdekes, a vasalnivaló exponenciálisan csökkent,h elment. 2 hetente a saját mentőscucc, oszt annyi.

  Dejó!!!!

 • 2009.03.08 22:15:16kriszi

  H, kíváncsi vagyok. heatheretteblogja@gmail.com ?

 • 2009.03.08 22:20:45Heatherette

  majdnem... "heatherette.blogja"

 • 2009.03.09 08:25:11andie

  De mondjuk azért ez is olyan izé, harminc fölött az ember vagy "üzletasszony", vagy szánalmas a túl fiatalos cuccokban, hát nem?  Kriszi, szerintem nagyon nem.

  Bár még csak alulról súrolom a 30-at, nagyon fiatalos cuccokat már nem hordok, viszont üzletasszonynak se fogok soha öltözni.

  Én azt szoktam mondani, hogy nőnek szoktam öltözni. :-)

  Ebben a legtutibb megoldás és segítség a ruhák. Nem szoknya+blúz, nem nadrágkösztüm, ruha. Abból aztán van sokféle, nyárais, elegáns, hétköznapi, de ruhában mindig csinos egy nő.

  És nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nagyon kényelmesek is.

 • 2009.03.09 13:54:37andie

  Okoska ez a (nadrág-póló-zakó, túracipő) együtt értendő? Zakó meg túracipő? Hmmm?

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta