SZÜLŐSÉG

Gyereknapló: Abigél a fodrászszékben vonyít

2009. január 26., hétfő 08:30

Abigélnek már igen aktuális volt egy hajvágás, elől az orráig ért a haja, alig látott ki mögüle, hátul meg nem tudom meddig ért, mert göndör, és rendszerint össze-vissza áll. Így hát nagy esemény történt vele a héten, megkapta az első fodrász-időpontját.El is mentünk a fodrászkisasszonyhoz annak rendje és módja szerint, délután fél ötkor, én egész nap izgultam, vajon milyen csinos frizurát vágnak majd Abigél fürtjeiből. Megérkeztünk, a gyermek csodálatosan érezte magát, kapott egy lufit, beült a kisautóba, dudált, közben nézte a tévében a Thomast, egészen addig, amíg a fodrász néni hozzá nem ért a fésűvel.Mert akkor éktelenül ordítani kezdett, a fiatal fodrászlány szinte sokkot kapva ugrott hátra, akkor Abigél ismét elmerült a Thomas-ban, majd amikor a fodrász közeledett, megint ordítani kezdett. Rendkívül vicces jelenet volt, nekem legalábbis, a fodrászkisasszony azonban szó szerint bepánikolt és remegett a félelemtől. Rémülten nézett rám, és csak annyit bírt mondani, hogy „sír”. Hát persze, hogy sír, mondtam, minden gyerek sír, ha a hajához nyúlnak. Nem, egyáltalán nem sír minden gyerek, mondta a remegő fodrászlány, márpedig ő csak tudja, hiszen minden nap gyerekek haját vágja. Be kell valljam, ezen egy csöppet meglepődtem. Abigél azonnal ordít, ha a hajához érnek, és tényleg, hirtelen végigfuttattam az agyamon, ordít, ha az előke meg a sapka leszedésénél véletlenül meghúzom a haját, minden hajmosás vörös fejű üvöltésben végződik, hajszárítás kizárva, az már fuldoklós hiszti, (így, remélem a védőnő nem olvassa, de hajmosás nálunk csak havonta egyszer van), a legjobb a fésülködés, akkor az a fajta ordítás van, amikor levegőt sem vesz, és akkor is ordít, ha csatot akarok tenni a hajába. Ezért is vittem el a fodrászhoz, mert csat híján már alig látott ki a haja mögül. És én szentül hittem, hogy ez minden gyereknél így van, amíg a még mindig sokkban lévő, tanácstalan fodrászkisasszony fel nem világosított, hogy a legtöb gyerek nem sír, és náluk imádnak lenni a gyerekek, és ők erre büszkék, mert ők nem holmi felnőtt fodrászat.Na, hát mindegy, mondtam, ha sír, akkor sír, akkor is vágja le gyorsan a haját és kész. Hiszen így nem maradhat, úgy néz ki, mint egy pulikutya, én viszont nem merek a közelébe menni egy ollóval. Ő nem vágja. De vágja! De nem vágja. De vágja! Ő síró gyereknek nem vágja. Akkor már megsajnáltam, mert tényleg halálra volt rémülve, Abigélt nem sajnáltam, mert tudtam, hogy csak hisztizik. Kivettem a kisautóból, persze nem akart hazamenni, nagyon jól érezte magát, csak hagyják békén. Otthon aztán beültettem az etetőszékbe, mögé osontam, és három nyisszantással levágtam elöl a haját, hogy legalább lásson valamit a szemeivel. A lenyűgöző eredmény a fényképeken látható. Persze mondanom sem kell, hogy ordított.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2009.01.26 13:16:26manka78

  G. Évi! Én sosem szárítom meg a hajamat, hagyom magától megszáradni. Ilyenkor télen megmosom du. 4 felé és reggelre még nem mindig száraz. Nyáron is kb. 3 óra hossza mire megszárad, viszont így nem töredezik. Régen utáltam, hogy természetes, göndör hajam van. Már megszerettem, mert csak mosás, balzsam, kifésülés, fixáló hab és kész. Még az esküvőnkre is azt mondta a fodrász, hogy vétek lenne hozzá nyúlni, így kiengedve volt és csak a fejdíszt tette bele. A szüleim jól összehozták, mert a színe és selymessége az anyué, a göndörség és a mennyiség az apué.

  Már megszerettem és sokan meg is csodálják, megkérdik, hogy természetes-e. Legalább ez legyen a jó rajtam.:)

 • 2009.01.26 13:23:26Magenta

  manka, nekem a szememre szokták kérdezni, hogy "igazi"?

 • 2009.01.26 13:23:37Gézengúz_Évi

  manka78, pont így ovltam én is... gyerekkoromban utáltam, nagyon... le is vágattam 1cm-esre, több alkalommal... Aztán felnőttem, és az esküvőre megnövesztettem. És fura lett, hogy nem találkoztam oylan nővel, aki ne mondta volna, hogy úúúristen, hogy irigyli a hajamt. És ez tetszett:) Úgyhogy marad a hosszú haj, mostmár szeretem... csak tényleg macera mosni, ha kicsit se szárítanám, akkor legalább 2 nap lenne mire megszárad, nyáron, szárítás nélkül majdnem egy nap... De hála az égnek nem kell gyakran mosnom...

 • 2009.01.26 13:24:29Gézengúz_Évi

  ja, azt akartam még írni, hoyg annyira utáltam, hogy tinikoromban feketére akartam festetni... a vörös szemöldökömhöz, szeplőimhez, meg hófehér porcelán bőrömhöz roppant jól nézett volna ki:D

 • 2009.01.26 13:27:05Berilimi

  Nálunk a kicsi lánykának van természetes göndör haja, ha megmosom (két hetente, mert utál hajat mosni), akkor már a háta közepét veri. Elöl mindig vágok neki egy kis frufrut, de csak pár tincsecskét, mert amint egy picit hosszabb, már kunkorodik mindenfelé. A fején megszámlálhatatlan sok forgó van, nem is tudom milyen frizurát fog majd kitalálni magának nagyobb korában. Egyenlőre copf, vagy csat (de az erősebb változat), aztán annyi. Ha már egy hétnél régebben mostunk hajat, akkor olyan fürtös, alig lehet reggelente kifésülni. Hiába a balzsam, vagy bármi más.  A többi csimotám haját és a páromét is én vágom. Mindegyik elégedett vele. Igaz, a lányoknak leginkább csak a végéből vágok, egyedül a nagy fiamnak van rendes rövid haja. Kínlódok is vele rendesen, mire levágom.

 • 2009.01.26 13:34:40manka78

  Magenta! Tudnak jókat kérdezni::)))

  Mindig beszerettem volna festetni, de a szüleim nem engedték, én meg jó kislány voltam. Apukám mindig azzal érvelt, hogy sokan olyanra festetik, mint az enyém eredetileg. Mióta együtt vagyok a férjemmel, azóta kórusban ellenzik a dolgot. Vagy 3 éve tetettem bele szőke tincseket, de már lenőttek és elvesztek a hajamban. Nem igazán érvényesült. Egyszer, ha bátor lennék, úgy szeretnék olyan igazi, dögös, vörös sörényt, de kéne hozzá egy raklapnyi festék.:)))

 • 2009.01.26 13:36:30piszti

  Az ordításhoz sajnos nem tudok tippet írni, azoknak, akik még gyerekvállalás előtt állnakviszont lenne egy talán jó tanácsom.

  Lehet van, aki hülyének néz, de én 9 hónaposan vittem először fodrászhoz, sima mezei fodrászhoz. Persze akkor még csak pár nyisszantás volt és észre se vette, de azóta kéthavonta viszem (mondjuk ő fiú az igaz-mehet a rövid frizu)

  A fodrász is azt mondta jót tesz neki, mert bár több haja nem lesz :) de erősödik.

  Szóval lehet hülye vagyok, de már két éves és eddig elkerült minket a hiszti, mert tudja mi vár rá. ennyi voltam

 • 2009.01.26 13:39:50Berilimi

  Mondjuk mi is nagyon korán elkezdtük neki vágni a frufrut, nem is ellenkezett, ellenkezik soha sem. De a hajmosás... Kész rémálom. Néha. Máskor meg saját magának mossa, mosolyogva, aranyosan, következő alkalommal, meg mintha előtte még soha sem történt volna ilyen, úgy üvölt...:-))

 • 2009.01.26 14:06:31angyalom

  Nekem fiam van, és úgy látszik szerencsém is van... Legalább ebben :D Ő 2 éves koráig szinte nem növesztett hajat,utána durván sűrű haja kezdett kinőni. 1 cm hosszúságnál jön a hajnyíró gép, anya neki megy, és már kész is a tündérkém. Ő addig sír, amíg el nem kezdem neki nyírni. 3 perc az egész. oldalt rövidebbre, legalul még rövidebb, és a szélén nullással élt vágok neki. 2* megnéztem hogy csinálja a fodrász, azóta gondolkodom, hogy pályát tévesztettem ;)

  Kitartást az ordítozósoknak, és a lányos szülőknek!!!

 • 2009.01.26 14:19:49manka78

  A 13 hónapounknak még alul annyira göndörödik, hogy egy ideig felesleges lenne a fodrászkodás. Elől már elég hosszú, de nem zavaró. Ha a szemébe fog lógni, akkor majd anyukám levágja, annyira még tud ő is nyírni. Én nem vállalnám, mert nem vihetném utána ki az utcára.:)))

 • 2009.01.26 14:22:43Berilimi

  Manka, dehogy nem, nem akkora szám, ha egyszer el is rontod, két hét alatt megnő, utána már könnyen tudod, mi volt amit rontottál... :-))

 • 2009.01.26 14:22:55evet

  A lányom is a hajmosás kapcsán ismerkedett meg Petőfi Sándor Pató Pál úr című versével. Még most 5 évesen is több napig készül a hajmosásra, fésülni nem nagyon engedi magát, a hajnövesztéshez viszont ragaszkodik. Fodrásszal szerencsére sose volt gond, a nagyobb műsorokat itthonra tartogatja. Csattokal, gumikkal elvétve próbálkozom, az 50%-os veszteség garantálható a nap végére, inkább hajráf, hajpánt vonalon mozgunk.

 • 2009.01.26 14:27:39Pelikan

  MM, szerintem gyönyörű ezzel a hajjal is. Nem tudom milyen gyerekfodrászat az, ahol meglepődnek egy síró gyereken, az én lányom sem mosolyogva tűri, gondolom, nemcsak ketten vannak így ezzel.

 • 2009.01.26 14:31:06

  sztem mi pont ugyanabban a fodrászatban voltunk! nekem nagyon bejött, helyes volt a lány is, tényleg nem erőszakol semmit, amit a kicsi nem akar. de a kétévesem megállás nélkül fészkelődött, rugózott meg minden, amit amúgy is reggeltől estig csinál. a hajvágás kb. 5 perc volt, amolyan alapfrizura.

 • 2009.01.26 14:54:04manka78

  Berilimi! Inkább nem próbálkozom.:)))

  Egyszer ovis koromban a két szomszéd lánnyal játszottunk fodrászosat. Én voltam a fodrász, ők a vendégek. Élesben ment a hajvágás. Én csináltam nekik olyan frizurát, hogy utána egy egész team dolgozott rajtuk. Másnap meg is kérdezte az óvónéni, hogy milyen elvetemült fodrásznál jártak.:))

 • 2009.01.26 15:03:53pomme-pomme

  Én gyerekkoromban nem üvöltöttem. Csak csorogtak a könnyeim, és teljesen leizzadtam mind a hajszárítás, mind a körömvágás végére. Gyakorlatilag lehetett volna újra fürdeni vinni utána...

 • 2009.01.26 15:06:47tollseprű

  Enyém is ordít... mindig. Jelenleg az egyetlen működő megoldás, hogy odavisszük neki az etetőszék elé a Thomast és nézi. Így legalább nem folyamatosan rángatja a fejét. Persze ordítani így is ordít, és a sok kis szúrós haj mind beletapad a könnyeibe, belemegy a szájába... egy élmény...

 • 2009.01.26 15:22:46Berilimi

  Manka! :-))) Én a saját szempillám vágtam le állítólag... a szülők szerint.

  A kislányom viszont valamelyik nap a hajamba vágott bele. Még szerencse, hogy hosszú. Apjával papírt vágtak, amikor kijött hozzá mert dolgoztam. Kezében az ollóval. Aztán kérdezett valamit, s én szokás szerint mondtam neki, hogy jó. Erre megfogta a hajam és egy jó nagy tincset levágott!!! A párom meg vihogva állt mögötte... És közölte velem, ez a rutin átka! A gyerek ugyanis azt kérdezte, hogy a hajad is levághatom? :-)))

 • 2009.01.26 15:41:57Dortje

  MM!

  A fiam kicsit idősebb, mint Abigél. 3-szor vágtuk a haját. Egyszer anyukám géppel, akkor nagyon sírt. Aztán kitaláltam, hogy a fürdetésénl imádja a vizet megfogni, és amikor ezzel játszik, nem vesz észre semmit. Így Jól bevizeztem a haját, kis csúcsokat formáltam belőle, és a csúcsokat levágtam. Nem tudom érthető-e... Így elég gyorsan készen van az ember, és nem is néz ki gázul. Múltkor is így vágtuk le. Most meg már egészen érdeklődve figyeli. Nem szabad tökölni vele, meg félni, mert azt megérzi.

  Remélem segített.

 • 2009.01.26 17:00:43burek

  A gyakori hajmosás szerintem is rosszat tesz. De ami még rosszabb: egészen csecsemőkortól mindenféle kencéket és hajbalzsamokat használni. Hozzászokik a gyerek haja, aztán soha többé nem tud lejönni róla. Minek. Víz, és max. babasampon.

 • 2009.01.26 17:22:10macskaszemű

  Nálunk hajnyírás még nem volt, a most kezd nőni itt-ott a haja (16 hós), de a mosást utálja. Kéthetente szoktam, vagy ha ráken valamit :). Amúgy a nemszeretem dolgoknál, mint pl. a körömvágás, és hasonlók, az vált be, ha nekiadok valamit, ami nem játék, és amúgy tilos. Pl. telefon, pittyenős lázmérő, akármi, csak felnőttcucc legyen. Aztán ha kész az akció, ráérek cseretárgyon agyalni :).

 • 2009.01.26 17:25:08burek

  jaj, ez nagyszerű ötlet. A cseretárgyra meg végül lehet, hogy nem is lesz szükség, mert egy idő után talán el is felejti, miért kapta a pittyegős lázmérőt

 • 2009.01.26 17:37:03baudolinA

  Na, akkor leírom, hogy nálam hogy megy a hajmosás, hosszú litánia lesz tippekkel, lehet szörnyülködni. :)

  Két léből mosom, az utolsót alaposan letisztálom. A sampont csak a fejbőrre teszem, és lazán, finoman bemasszírozom. NEM bevakarom. :) A haj hosszára nem kell sampont tenni, annak elég az a mennyiség, amennyi a felhabzás után a kezemen marad. Azt rárakosgatom a hajamra, és kb. 5 percig hagyom, hogy beszívódjon. Balzsam: mivel iszonyatosan hosszú a hajam, én szoktam tenni (gyerekeknek szerintem nem muszáj, vagy ha igen, tényleg nagyon keveset). Azt viszont kizárólag a haj hosszára, a tövének még a közelébe sem megyek, mert zsírosít. Öblítés: mindig langyos (hideg felé hajló) vízzel, a túl meleg vagy forró víz csak elősegíti a faggyútermelést - vagyis hamarabb zsírosít. Olyan a fejbőrnek, mintha leforráznák. Szóval a hajat langyosabb vízzel kell mosni, mint a test többi részét. És mivel a hajamra igenis hiú és kényes vagyok, kizárólag gyógynövényes samponokat használok, és bizony-bizony bioboltból veszem őket. :)  A vizes hajat SOHA nem szabad törülközővel dörzsölni. Tudjátok, a filmekben szokott ilyen lenni: jön ki a 90-60-90-es főhősnő a zuhanyzó alól, s miközben a csengő telefon felé megy, a fejét oldalra hajtva iszonyatosan dörzsöli a haját és a fejbőrét. Na, hát ez is olyan, mint a "push-push" a szülésjelenetekben. Hibás. Sőt: rosszabb, mert megtöri a hajat. A törülközőbe finoman bele kell bunyolálni, hogy leitassa a víz nagyrészét, majd pedig ugyancsak nagyon óvatosan "lelapogatni" róla a vizet. Semmi dörzsölés. Bűn. A haj gyilkosa.  Sosem szárítom a hajamat hajszárítóval (törülköző a vállamra, a hajamat szétterítem rajta, aztán hadd száradjon). Mondjuk az enyém egyenes, úgyhogy kicsit hamarabb szárad, kb. 5 óra kell neki, hogy csontszáraz legyen. Nyáron pedig a napon szárítom, de nem a déli órákban, hanem délelőtt vagy késő délután. Gyereknél vagy kisgyerekes anyáknál a kivárás kissé nehezebben megoldható, de akkor legalább ne a legmagasabb fokozaton és ne nagyon közelről történjen a szárítás. A vizes hajat ne a törülköző szárítsa meg. A vizes hajat sokáig törülközőben vagy sapkában hagyni (Magenta már tudja :)) olyan, mintha egy pisis csecsemőt még két órán keresztül ott hagynátok a pisiben. A fejbőr felpállik, mindenféle lerakódások lesznek rajta. Ugyanígy nem szabad vizes hajjal lefeküdni, akkor már inkább egy enyhe hajszárító.  Hajmosás utáni fésülés: a vizes hajat egyáltalán nem szabadna kibontani, mert vizesen még érzékenyebb, és hatfelé törik. Ha valaki azonban nem bírja kivárni, vagy attól tart, hogy hatalmas kóc lesz a fején, akkor nagyfokú, ritkás, lehetőleg fából készült fésűvel (nem kefével) bontsa ki a nagyját. Félhosszú vagy hosszú haj esetén a fésülést nem a fej búbjáról kell kezdeni, hanem a haj közepéről lefelé. Semmilyen esetben nem szabad türelmetlenül tépni, mert egy-kettőre megtörik.  Egyéb hajápolási tippek: a kamillateával történő öblítés csillogóvá teszi a hajat. A citrom erősít: fél liter vízhez 3 evõkanálnyi frissen csavart citromlevet kell adni. Hajmosás után le kell öblíteni a hajat az oldattal, nem kell lemosni (lehet grapefruit vagy narancs is). De ugyanígy 1 liter forró vízbe bele lehet tenni 1 evőkanál rozmaringot, zsurló, zsályát vagy ezek keverékét, 15 percig lefedve állni hagyni, és mikor langyos, utolsó öblítőként használni.  Éjszakára tessék kibontani és kiereszteni a hajat, levegőzzön kicsit. Én úgy alszom, hogy a hajam többnyire a fejem fölött van, tehát nem zavar éjjel. Akinek hosszú haja van, gyakran váltogassa a frizurákat, hajválasztékot, mert a haj könnyen kikophat. Rendszeres időközönként (kb. négyhavonta) vágni szoktam belőle kb. 3 centit, hogy a megtört végeket eltüntessem. Biotint is szoktam szedni (általában a Biovanne elnevezésű készítményt), de nagyon jó a sörélesztő is, és persze figyelni kell a táplálkozásra is, hehe. :)  Hajfestés, dauer stb. esetén a haj fokozottan ki van téve a vegyszereknek, úgyhogy ilyenkor nem árt egy-egy gyakoribb gyógynövényes pakolás, öblítés.  Végül pedig ajánljon valaki egy olyan könyvet/honlapot, amelyikben kifejezetten extra hosszú hajúaknak való frizurák vannak, mert kifogytam az ötletekből. :)

  Plusz mondja meg valaki, hogy hívják azt az izét, amivel kontyot lehet készíteni. Hosszú anyag, belül dróttal (a stabil tartásért), a közepén van egy lyuk, azon át kell húzni a hajat, majd felcsavarni. És azt is tudni szeretném, hogy Pesten hol lehet ilyent kapni. Mert sehol nem találok, brühühüüü...

 • 2009.01.26 17:47:19madz

  baud, ez durva volt. megállapítom, hogy te hajsznob vagy :) (ezzel még jöttem neked a múltkoriért)

 • 2009.01.26 17:50:34baudolinA

  madz, szerintem még Subbantósdit is lepipáltam kommenthosszban. :) Pontosabban egy kommenthosszal győztem. :)

  Egyébként igen, írtam, hogy a hajamra hiú és kényes vagyok. :)

 • 2009.01.26 17:57:40madz

  igen, és mindezt egy nagyon szűk és specifikus témakörben. grat!

 • 2009.01.26 18:00:40zolnaid

  www.posta.hu/object.F4D1BCAF-A1C2-43F4-9D21-147F64D0D8AA.ivy  hairagami. (itt hajformázó néven)

 • 2009.01.26 18:02:58zolnaid

  hairogami a jó név, egyébként így egy rakat ötletet ad ki pici boltokra a gugli az első találati oldalon.

 • 2009.01.26 18:05:23baudolinA

  zolnaid,

  lábad elé vonulok. :)

 • 2009.01.26 18:09:09zolnaid

  áhh, lemondok róla :))

  könyvet azt nem tudok, a mi könyvtárunkban biztos nincs :DDD

 • 2009.01.26 18:09:57baudolinA

  zolnaid,

  ez a baj, hogy az általam ismert könyvtárakban sincs. :)

 • 2009.01.26 18:14:37anyatájger

  anyám..., baudolin... én nem is tudom, mit mondjak erre :)))

 • 2009.01.26 18:15:04zolnaid

  Menj be egy jó nagy könyvesboltba, és nézd meg, hátha találsz. Mostanában sok szép nagy album jelenik meg ilyen témában.

 • 2009.01.26 18:20:59baudolinA

  Voltam már. Amiket láttam, azokat többnyire tudom. Illetve az eddig látott könyvek 3/4-e (terjedelemben) a más hajhosszal is foglalkozik. Ami engem nem érdekel. :)

 • 2009.01.26 18:42:39baudolinA

  Okoska hozzászólásáról jut még eszembe (ez már rövid lesz): befőttesgumit se tegyetek a jány hajába, mert: 1. megtöri, 2. iszonyatosan tud fájni, húzódni, amikor kiveszik.

 • 2009.01.26 18:52:09csutkababa

  OFF

  Áruljátok már el, hogy a pitlibe' tud egy digitális mérleg testzsírszázalékot számolni!

  Csak ráállsz,oszt micsinál veled, hogyan számolja ki? VAgy a talpad zsírja alapján????

  Nem bírok rájönni.

  VAgy ez átverés?

  ON

 • 2009.01.26 19:04:17baudolinA

  csutkababa,

  passz. Még a neten is lehet olyant találni, hogy az életkorodból, a nemedből és a BMI-ből kiszámolja. De hogy ez mennyire reális...

 • 2009.01.26 19:30:02zolnaid

  Kalóriát is tud ám számolni egy digitális mérleg! be kell ütni a kaja kódját és kiszámolja. Szóval igen, bele kell ütni még adatot :)

 • 2009.01.26 19:34:44dodóó

  Megnéztem az összes képet Abigélről amit MM felrakott.  Gyorsan elment az idő.

 • 2009.01.26 19:45:30anyamadár

  Egyszer mikor nagyot rácsodálkoztam egy testzsírmérő szerkezetre elmagyarázták, hogy valamilyen gyenge feszültséget vezet beléd és annak a gyorsasága alapján számít testzsírszázalékot.  De ne röhögjetek ám :)))

 • 2009.01.26 20:08:36anyamadár

  na ugye mondtam :)))))) majd megkérdezem a Zuramat neki hogy mérik mer' ő gyúr és ő jár rendszeresen :)))

 • 2009.01.26 21:46:43piszti

  A mi mérlegünk is tud ilyet mérni én se értem pontosan, de a felületén van fém, mezitláb kell ráállni és állítólag nem érezhető elektromos valamiket bocsájt ki és gondolom ezek segítségével.... valami.... Plussz fontos, hogy ne legyen 20 centis bőrkeményedésed. Én ennyit tudok. Talán soha nem használtam ezt a funkciót az önbizalmam miatt:)))

  Ez persze szobai mérlegre és nem konyhai mérlegre vonatkozik.:)

 • 2009.01.27 11:47:27lapöti /borshowhordozó

  sziasztok :) nemrég tudtam meg, hogy babócánk lesz, azóta olvasgatok itt ott :)  releválnék: én nem üvöltöttem, csak hangtalanul potyogtak a könnyeim, senki nem hitte el, hogy fáj a fejbőröm :S sajnos Testvérem egyik gyerkőce is örökölte ezt a csodát...kész kínszenvedés egy fésülködés, bár már megszoktam, de nem pitiszka a fejemhez :))))

 • 2009.02.06 22:52:14Erenya

  Helló  Bocsánat a tudatlanságért, de én azon a babonán nőttem fel, miszerint a gyereknek másfél éves kora körültől csutekig kell nyírni a haját, mert attól erősödik, aztán ha lány, akkor ovikezdéskor elkezdheti növeszteni, mert ha nem nyírják párszor tövig, akkor felnőttkorában is csak két szál vékony haja lesz. Nekem tömött hajam van, anyukám szerint azért, mert 8 éves koromig rövid volt, és rendszeresen vágtuk.  Amúgy én imádtam fodrászhoz járni, anyukámat dauerolták, festették, sok színes magazin volt, engem meg a mosolygós kis tanulólányok nyírtak, és én választhattam ki, milyen színű kendőt kérek a nyakamba :)

 • 2009.02.06 22:58:34oreille

  Erenya, beletúrva most a hajamba, nálunk ez nem jött be :-))  megkérdeztem egyébként én is a fodrászomat erről, szerinte hülyeség.

 • 2009.02.06 23:05:22Erenya

  oreille, köszi, végül is már sok mindenről, kiderült, hogy hülyeség, ami anyáink korában dívott :P eggyel több v kevesebb... :)))

 • 2009.02.09 01:24:30dodóó

  Abigél Boldog névnapot kívánunk neked!!

  Legyen nagyon vidám napod!!!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta