SZÜLŐSÉG

A Poronty egy nagy olasz család lett

2008. december 31., szerda 18:00

Tavaly szilveszterkor azt vizsgáltuk, mely posztokra kommenteltek a legtöbben, milyen témák érdekelték leginkább az anyákat. Az idei év utolsó napján pedig beszámolunk, mivel is foglalkoztunk ebben az évben, milyen újdonságokat és sorozatokat olvashattatok itt a Porontyon.Idén kétévesek lettünk, folytattuk a nagy sikerű napló-sorozatunkat: idén Abigél bébinaplóját olvashattátok, akinek életét novembertől a gyereknapló rovatban követhetitek nyomon, miután egyéves lett és kinőtte a bébikort. December végén a bébinapló is folytatódott, hanna második kislánya mutatkozott be múlt héten, és innentől kezdve hetente jelentkezik. Mivel a szerkesztőségben nem akadt több bátor nő, aki gyermeket vállalt volna, ezért miután az előző terhesnapló írója, dexterke augusztusban megszülte Benjámint, az olvasóink között kerestünk egy vállalkozó szellemű frissterhes kismamát, akik közül ti dönthettétek el, ki legyen a Poronty kismamája. A legtöbb szavazatott kapott kismama naplóját hétről hétre olvashatjátok a terhesnaplóban

Ovisnaplónkban Andris óvodai kalandjait mesélte el Win, az oltási naplóban pedig a kötelező és ajánlott védőoltásokat mutattuk be.

Sikeresen feltámasztottuk a szüléstörténet-sorozatunkat, amelyekkel hála az olvasóknak, minden vasárnap találkozhattok, meghatódhattok rajta és emlékezhettek a saját szülésetekre. Továbbra is biztatunk mindenkit, hogy ossza meg velünk szülésének történetét és küldje el erre a címre.

Részt vettünk a korszerű gyermektáplálás témakörével foglalkozó rendezvénysorozaton, amelyről több alkalommal beszámoltunk

Nem maradhatott ki a mindig parázs vitát kiváltó otthon szülés témája sem, jártunk a Napvilág Születésházban, részt vettünk egy otthon szüléses beszélgetésen és bemutattunk egy otthon szüléssel foglalkozó mesekönyvet is.

Rengeteg könyvet ajánlottunk elfoglalt anyukáknakbemutattuk a könyvújdonságokatterheseknek is ajánlottunk könyveket és karácsonyi gyerekcédékről is hírt adtunk. 

Mivel rengeteg receptet küldtetek be, sok cikket olvashattatok főzéssel kapcsolatban, legfőképp karácsony előtt, amikor az idő is kevés és a gyerek is szeretne beszállni a sütögetésbeA karácsonnyal amúgy is rengeteget foglalkoztunk, tele is volt a hócipőtök a sok kreatív cikkel, de mi lelkesen gyártottuk továbbra is az angyalkákat, a faliképeket és a méhviasz-gyertyákat, valamint terheseknek is mutattunk egyedi ajándékokat.

Nem maradhatott ki a kismamadivat sem, mutattunk pocakosoknak való fürdőruhákatszexi terhesfehérneműket és csinos ünnepi kismamaruhákat is.

Winnek köszönhetően részletes és érdekes hétvégi programajánlók születtek minden pénteken, hogy tudjátok, hová érdemes menni gyerekkel és gyerek nélkül. 

Folytattuk a tavaly hagyományként elkezdett jótékonysági gyűjtést, idén a San Marco utcai gyermekotthonnak küldtetek ajándékokat. Segítettünk újságpapírt gyűjteni egy szőlőszemtől oxigénhiányos állapotba került kisfiú szüleinek, akik a gyerek gyógyítására próbálják a pénzt előteremteni és találtunk babakocsit egy rászoruló családnak. A Poronty-olvasók sem maradtak ajándék nélkül, a Mikulás egy három hónapos szurikátakölyköt hozott nekik, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben fogadott örökbe a Poronty.

Az apákra is gondoltunk: dicsértük őketnevettünk rajtuk, hagytuk őket apának lenni focirajongóknak mutattuk be kedvenc klubcsapatuk gyermektermékeit. A rockzenét kedvelő apukáknak pedig Metallica és AC/DC altatódalos cédéket ajánlottunk.

Jártunk a Szigeten idén is, az állatkertes sorozatot is folytattuk és újabb strandokat teszteltünk.

Egy cikkünket a Kismama egyik őszi számában is leközölték, mintha olvasói levél lenne, természetesen forrásmegjelölés nélkül (ejnye-bejnye). Januárban létrehoztuk a Poronty off: kérések - kérdések posztot, amelyben továbbra is várjuk az ötleteket, kívánságokat, hogy még jobbak legyünk.   

A legtöbben az egyik szülésvideókat tartalmazó cikket olvasták, a három legtöbbet kommentelt cikk pedig 980 hozzászólással az Óvónők, húzzatok dolgozni!, 991 kommenttel a Felbomlik a család, ki a hibás? című cikk és 1072 hozzászólással A kisbabát hány darabbal kaparják ki a méhből? című poszt lett. 

Köszönöm Win, Mother Mary, terabithia, dexterke és hanna munkáját, valamint külön köszönet a lelkes olvasóknak, akik érdekesebbnél érdekesebb témákat küldenek és írnak a Porontyra: (a teljesség igénye nélkül) a kamasztémákat és az orvosi kutatások beszámolóit huhhh-nak, a terhesnaplót Panzejnek, a kreatív terhesposztot Mafaldának, a remek stílusú cikkeket pedig O.U.T –nak köszönhetjük. Kökényszemű Katica pécsi sorozata sajnos abbamaradt, de talán jövőre újra csatlakozik hozzánk.

Kívánjuk, hogy jövőre is ilyen sokan olvassátok a Porontyot, ahol a már ismert témákon kívül újak is előkerülnek majd, lehet rajtuk vitázni, hajat tépni, elgondolkodni, meghatódni, összeveszni és kibékülni, mint a nagy olasz családokban. Jövőre veletek, ugyanitt. A pezsgő sunyi, vigyázzatok vele, kellemes szilveszterezést!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta