SZÜLŐSÉG

Karácsonyi kreatív sarok: üdvözlőlap saját kezűleg

2008. december 9., kedd 09:30

Legutóbbi posztunkban azt mutattam be, hogy hogyan üvegfesthetünk, ha nem születtünk Leonardónak. Most azt szeretném modellezni, amikor a gyereket uszítjuk rá a papírra, ollóra és a ragasztóra, s hagyjuk, hadd bontakozzon ki a kreativitása.Ugyan a postán érkezett képeslapoknak már gyakorlatilag leáldozott, a nagymama szemébe azért könnyet csalhatunk egy kis házi készítésű, karácsonyi üdvözlőlappal, amit az unoka gyártott kidugott nyelvvel. Nincs elveszve akkor sem a projekt, ha rajzban Pityu fakezű, a videón ugyanis tisztán látszik, hogy saját kézzel gyakorlatilag nem rajzolt a gyermek, becses nevén Panna, s az egyetlen, ami megdobja a készterméket (az eszmei értékén kívül), hogy a kinyitott üdvözlőlap térhatású lesz.Nincs más hátra, mint hogy beszerezzünk a gyereknek egy halom színes papírt, mi az Ikeából hoztunk 1.490 forintért egy nagy adagot, de bármely papírboltban megvehetjük. Ha nagyon professzionálisak akarunk lenni, akkor semmit sem bízunk a véletlenre és veszünk néhány figurát kivágó lyukasztót, s az így kihullott alakzatokat tesszük a képeslap elejére, valamint belsejébe. Vagy fordítva, a minta lehet a kivágás. Ezek a kis szerkezetek (van nagyobb és kisebb méretű), nem csak szettben vásárolhatók, hanem egyenként is, így esetleg olcsóbban megússzuk. Sőt, a belső, ragasztott figurák bármilyen matricák is lehetnek, textil, vagy valamilyen egyéb vastagabb anyagból készült darab.

A nagy kérdés már csak az, hogy hogyan nyílik térbe a képeslap. Nos, egyszerű, a félbehajtott kemény kartont beirdaljuk. Erre ráragasztunk egy más színű lapot (ami az összhatást is növeli majd), így nem látszik a bevágás, csak belülről, amint kihajtjuk.

A kész képeslap nem csak a nagyi polcán mutat szépen, hanem bárkinek villoghatunk vele, mint karácsonyi üdvözlethordozó, s dagadhat a mellünk, hogy a mi gyerekünk mégis mennyire ügyes. Végül tartsunk meg egyet magunknak is, mert jól mutat a konyhában a polcon.

Jó munkát!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.12.09 10:17:37Macs25

  Ez nagyon ügyes, boldog karácsonyt nektek is!

 • 2008.12.09 11:14:43mesianyu

  Ezt jövőre kipróbáljuk! Idén nincs időm Csipet meg csak a lakást ragasztaná össze :D

 • 2008.12.09 11:42:24Vakmacska

  Hát igen, figurát kivágó izé kéne hozzá, nem hiszem hogy akár kisollóval tudnék ilyen szép hópihét gyártani, de nagyon csábít, hogy kipróbáljuk.

 • 2008.12.09 12:05:52Békanőci

  Ötletes és csábító! :) Boldogat nektek is!  Bár mi még nem gyártottuk, de kaptunk már ismerősöktől olyan képeslapot, amit a gyerkőcökkel gyártottak. Kinyitós volt mindkettő, az egyikbe karácsonyfát ragasztottak zöld filcből, és papírból kivágott kis díszeket ragasztottak rá, a másikra rajzoltak egy vidám télapófejet, ami nagy, bozontos vatta-szakállat kapott. Sokkal személyesebb, mint a készen vásárolt, és évek óta kedves emlék...

 • 2008.12.09 12:06:41zskoncz

  :-)

  ez tök jó!!!  macs, sztem egy csini rajzolt hópihe is megteszi! :-)

 • 2008.12.09 13:26:55Vakmacska

  Zskoncz, lányom balkezes, én pedig kétbalkezes vagyok....(kivéve főzés, kötés-horgolás és számítástechnika)....

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta