SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: kint is vagyok, bent is vagyok

2008. szeptember 26., péntek 10:30

Ismét egy hétvége, juhéjj, nem kell agyonütnünk a vekkert, ami pontosan 6:15-kor veri ki a legszebb álmunkat a szemünkből. Jöhet az édes nyújtózkodás a paplan alatt, egészen, őőőő, 7:00 óráig. No, igen, a gyereket ezért mégsem üthetjük le. Mellesleg, s szigorúan csak a sorok között leírva, arra az örök igazságra jutottam, s nem most, hanem már évekkel ezelőtt, hogy a hétvége alapvetően átverés. Mert egész héten úgy várjuk a szombatot meg a vasárnapot, mint a messiást, visszaszámolunk, péntek kora délután pedig már egyenesen örömittasak vagyunk. Aztán kiderül, hogy hétvégén még annyit sem szusszanunk, mint hétköznap, ugyanis hivatásosan biztosítjuk az összes gyerek szórakozását, bemeneti és kimeneti higiéniáját, telítettségét, valamint a háztartás egész heti feltorlódását abszolváljuk. Jó, tudom, hogy ha nagyi leszek, útban 80 felé, majd béke lesz mindenhol, de akkor majd a köszvény gyötör, hiába, soha nem jó az, ami van. Mi azonban programoljunk rendületlenül!BUDAPEST
Fonó Budai Zeneház
Elindul az év itt is, s a régi rendszeres vendégek mellett, mint például a Kolompos zenekar, új előadókkal és fellépőkkel találkozhattok, kiváló színházi társulatok és bábelőadók is lesznek műsoron ismét. Belépődíj: 600 Ft Nagycsaládos: 500 Ft

Reneszánsz búcsú Kispesten - Egy nap Mátyás udvarában!
Szeptember 27-én, szombaton, a hagyományos búcsú a reneszánsz jegyében telik a Templom téren. Ha nem fog esni az eső, remek szórakozást nyújthat a vásári komédia és forgatag, lovagi torna, mesék forgataga és a táncmulatság. A fogadóban korabeli ételeket kóstolhatunk, s az állatbarátok a simogatóban dögönyözhetik az állatokat.

Mi újság a Pagonyban?-Varrjunk Cipelő cicát!
Havonta két szombat délelőtt, Mi újság a Pagonyban? címmel indul programsorozat változó helyszínen (hol a Pozsonyin, hol a Kispagonyban). Könyvújdonságokat ismerhetünk meg, találkozhatunk kedvenc szerzőnkkel, sőt, beszélhetünk is vele, s megtudhatjuk, mi újság Ruminivel.

Marczibány i Téri Művelődési Központ
SziaMarczi! Családi játszószombatok-Mesefolyam indul minden szombaton 10:00-13:00 óráig. Szeptember 27-én Színjátszó Tér családi játszóház lesz, ahol a színek megszületnek, összekeverednek, majd új formát alkotnak. Belépő: 500 Ft/fő; családi jegy 1600 Ft/4 fő.

Millenáris Teátrum
A Varrósuli évnyitón szombaton, 10:00-17:00 óráig leszenk folymatosan a programok. 10:00 órától Tipegő-topogó lesz, s számos program után 16:00 órától a megújult Alma-klub lesz látható a Szabadtéri színpadon. Jegyárak: Gyerekjegy: 500 Ft ; Felnőtt jegy: 700 Ft ; Családi jegy: 1800 Ft.

Pöttöm Panka Képességfejlesztõ Játszóház
Ingyenesen látogatható a játszóház szombaton, ahol a nyílt nap alkalmával megismerkedhetünk, s ki is próbálhatjuk a gyerekekkel együtt a játékokat a Reitter Ferenc utcában.

ARSAM Jóga Központ
Ingyenes gyermekjógán vehetünk rész vasárnap 10:00 és 13:00 óra között. Három korosztályban vehetnek részt a gyerekek a jógán, Ovi, Suli és Tini jóga címszó alatt.

Corvin Művelődési Ház, Erzsébetligeti Színház
Miénk a liget címmel kerül megrendezésre az ügyességi kalandjáték, mely vasárnap, 10:00 órától 14:00 óráig látogatható. 13:00 órakor Takáts Botond, alias Boti bácsi koncertezik a Kertvárosi Vígasságok ünnepén, s elénekli nekünk a Vadgesztenye Esztert. A részvétel díjtalan.

VIDÉK
Pécs
Örökség Fesztivál-Pécsi Napok lesznek már szeptember 25-től egészen vasárnapig, azaz csütörtöktől. A sok program mellett (mely lehetőséget ad arra is, hogy bemutassa Pécs jelentőségét, világörökségi és leendő kulturális fővárosi helyszíneit) minden nap 16:00 órától lesz gyerekprogram a Séta téren.

Székesfehérvár
Vigasság lesz itt is, azaz Fehérvári Vígasság(ok), ahol a felnőtt programok mellett a gyerekek is találnak szórakozást, a kirakodóvásárban, táncos felvonulásban és a sárkányhajó fesztiválon. Szombaton 11:40 órakor Eszményi Viktória és Heilig Gábor gyermekműsora látható a Városház téren.

Balatonfüred
A Tagore sétányon vasárnap egész nap régi korok játékai elnevezéssel, gyerekprogramok lesznek.

Biatorbágy
A Faluházban szombaton, 10:30 órakor a 100 Folk Celsius együttes koncertje lesz látható és hallható, együtt énekelheti kicsi és nagy a Paff a bűvös sárkányt.

GYEREKMENTES ÖVEZET
A múlt hétvégére sorozatokat ajánlottam, s remélem senki nem esett a hálózat, akarom mondnai a sorozatfüggés csapdájába. Amikor nem jár máson az agyunk csak azon, hogy vajon hogyan bonyolította a forgatókönyvíró kedvencünk életét, no de mindegy is. Ezen a hétvégén merüljünk el az éjszakában, már rögtön pénteken, a Gödörben ugyanis nagy parti lesz. 21:00 órakor Zagar kezd, lesz Anima, Vad Fruttik és Irie Maffia .
A Fehérvári Vígasságokon szombaton, ne hagyjuk ki Korda Gyurit és Balázs Klárit, ha tehetjük, vigyük az all in tábláinkat is.

A Papp László Sportarénában Hobo 30. Jubileumi koncertjén nosztalgiázhatunk. Ne hagyjuk elnyomni magunkban azt az emléket, amikor gimiben minden hétvégén elmentünk a Nagyvárad térre Hobo-klubba, ezek is mi voltunk. Mi sem bizonyítja jobban az idő múlását, mint hogy Hobo azóta inkább irodalmi vonalon jeleskedett, igaz, nem saját tollából, így új Hobo Blues Band dalokkat nem nagyon hallhatunk majd a koncerten. De a Vadászat miatt mindent megbocsátunk neki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.09.26 10:38:12Subbantósdi

  Hétvége? Nekem ez a két nap nem különbözik a többi hétköznaptól, ugyanúgy hajnalban kelek és ugyanúgy van házimunka, a gyerek sem "viselkednek" másképp, mint hétköznap, a napirend ugyanaz.

  Abban más, hogy a férjem nem megy dolgozni, ezért többet van itthon, meg vannak családlátogatások, esetleg négyesben program vasárnap délután, de azért a férjem is ilyenkor intéz olyan dolgokat, amikor megint egyedül hagy, mert elmegy vásárolgatni vagy a kerékpárját bütyköli, úgyhogy számomra ez nem annyira pihenés, mint amiről szólna...Hétközben nyugisabb és több időm van magamra, mint szombat-vasárnap, isten bizony. :o)

 • 2008.09.26 10:41:46Subbantósdi

  Amúgy meg mivel a héten lettem 34, a lányom meg holnap tölti be a kettőt, már megy egy ideje a szülinapozás, jönnek, megyünk, stb. hogy köszöntsenek és kapjon a lányom játékokat meg most hétvégén tortát is...amit gyanítok, mi fogunk megenni, hiába is igyekszik anyós a tortájával az unokáját elbővölni, mivel nem szokott az édességekre vevő lenni és főleg nem kíváncsi semmire, amit még nem ismer, a torta meg ilyen... :o) A lányom már csak ilyen magának való, ezért én nem is készülök tortával. :o) hehehe

 • 2008.09.26 10:46:25Veritas

  Subbantósdi! Boldog szülinapot nektek! :))))

  (nekem 3 hete volt)

  A hétvége nekem zűrösebb, mint a többi nap, mindig alig várom, h hétfő legyen :))

 • 2008.09.26 10:54:30agatha

  Én is mindig nagyon várom a hétvégét, mert azért a sok halogatott házimunka mellett mégis marad kis időm lustizni is. Jó ez a program a hétvégén Pécsett, de úgy látom elmossa az eső...szomorú az idő. Még jó, hogy beindult a fűtés. • 2008.09.26 10:57:47anyatájger

  Boldog szülinapot neketek, Subbantósdi!  Én is így vagyok a hétvégékkel :( Alig várom, hogy péntek du. legyen, (a régi beidegződés, ugye) aztán szombaton kiderül, hogy a férjem ugyanúgy nem ér rá, mint hétköznap (ház körüli teendők, hobbi, stb.) és a kicsi sem vágja, hogy most akkor 9-ig aludni kéne vagy legalább csöndben eljátszogatni a kiságyban :)

 • 2008.09.26 11:01:15anyatájger

  Most amúgy is nagyon le vagyok lombozva a szar idő miatt. Mi ugyanis kábé napi négy órát szoktunk a kismajommal a kertben és az utcában "játszani" és ez nagyon hiányzik. Szerencsére tegnap már kisütött a nap és ha minden igaz, hétvégén is jó idő lesz :)

 • 2008.09.26 11:09:37Veritas

  Remélem nálunk nem pont a hétvégén tör ki a dögvész. (akadna ráutaló jelek) Jó lenne családostul kimozdulni egy kicsit. :((

 • 2008.09.26 11:14:11Subbantósdi

  Veritas: köszi szépen! :o)

 • 2008.09.26 11:14:43Subbantósdi

  anyatájger: köszi szépen! :o)

 • 2008.09.26 11:17:33Subbantósdi

  A hétvégével még az is rossz, hogy ilyenkor még sem tudsz annyit együtt lenni a férjeddel, akár a gyerekekkel együtt, akár csak kettesben Vele, mert a családod is ilyenkor akar látni, tehát megy az idő és telik...de vendégségben, vagy vendégeket fogadva, még ha rövidebb időre is, és sokszor már sajnálja az ember azt a kis időt, amit végre négyesben lehetne a férjével és a két gyerekével, mert "ha ezek a ronda darazsak ne lennének"-érzése van. (idézet amúgy a Jiri Menzel féle Hóvirág ünnep-ből van, egyik kedvenc filmem a sok közül...)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta