SZÜLŐSÉG

Balaton rulez, avagy Csubakka a vízben

2008. július 29., kedd 08:00

Először utazunk négyesben nyaralni. A négy és fél éves, a huszonegy hónapos, meg a két agyonfrusztrált szülő. Persze az indulás közeledtével a hidegfront is megérkezik. Már kedvem sincs az egészhez, főleg, hogy a szállás, amit lefoglaltam, nem éppen ötcsillagos hotel csodás, gyerekeknek szóló animációs programokkal. Mit csinálok én a két izgága fiammal a 30 négyzetméteres faházba szorulva egész héten?Dél van, mire útnak indulunk. Minek sietnénk? Az eső szakad. Két és fél óra múlva Szigligeten vagyunk. Gyönyörű a hely, és a felhők ritkulnak, néha már le kell hajtanunk a napellenzőt a kocsiban. Elsőre megtaláljuk az üdülőhöz vezető utat. Szőlőskertek közt visz, fel a hegyre, a hófehér falú, árkádokkal díszített épülethez. Miért is nem a főépületben foglaltam szobát? ” Gyerekekkel szabadabb a faház!”- ajánlotta a kedves nő a telefonban a foglaláskor.Az épület mögé érve csillebérci és zánkai emlékeim rémlenek fel, amint meglátom a kis bungalókat. A panoráma azonban mindent feledtet. Jobbra lent a Balaton zöldeskék vize, balra a Badacsony magasodik fölénk. Miután megkapjuk a kulcsot, nagy levegőt veszek és benyitok. Csak emeletes ágyat ne, csak azt ne! Gondolatban megtörlöm a homlokom! Nem olyan vészes! A fürdő felújítva, hűtőt, tv-t is találunk. A két szobában hat ágy van. Kölykeim persze mindet összeugrálják két perc alatt. A délután sétával telik, bebarangoljuk a csodaszép környéket.

Másnap reggel 18 fok, eső és szél. Pakolunk, irány Kehidakustány! Fedett élményfürdő is van! Meg a bejáratnál kígyózó sorok. Nézelődés közben egyszer csak meglátom a LÁBAT! Azt , amit nem szeretnék magam mellett tudni a medencében. De még azon kívül sem igazán. Szederjes lila szín, tenyérnyi foltokban foszladozó bőrdarabkák. Szememmel intek a férjemnek, és közben kiszalad a számon egy „húzzunk innen!” felkiáltás. A gyerek üvölt, ő márpedig fürödni fog, itt és most! Nincs apelláta. Pasim a klór áldásos hatásait ecseteli, én meg elhatározom, ha 30 méteres körzetben, vagy ugyanazon medencében, amelyikben ejtőzünk, meglátom a LÁBAT, azonnal indulunk. A fürdő tervezésénél mindenre gondoltak. Van óriási élménymedence, baba-mama szoba, éttermek. Egész nap áztatjuk magunkat, a gyerekek imádnak „úszkálni” és habár a kicsinek úszógumistól is sikerül víz alá kerülni, 10 perccel később már fülig vigyorral a képén ugrál a medence széléről, kiabálva, hogy „féjjek, féjjek!” (félek, félek). Érdemes kipróbálni, igaz délutánra számomra már kicsit sok az egy négyzetméterre jutó lábak és kezek aránya.

Előre izgulunk az esti altatási ceremóniától, mert az otthon is egy tortúra. És csodák márpedig vannak! A nagy a meseolvasás után rögtön, a kicsi pedig már cicizés közben elalszik. Részletekkel nem szolgálnék az éjszaka további részét illetően!

Szerdán, reggeli után meglátogatjuk az Afrika Múzeumot Balatonedericsen. Zebrákat, tevéket etetünk és simogatunk, nagyfiunk kipróbálja a pónilovaglást. Aztán bevetjük magunkat a múzeumba, ahol különleges vadásztrófeák és gyönyörű használati tárgyak között nézelődünk, a fiúk meg a Balaton-felvidéken elejtett egyetlen farkas preparált testével fényképezkednek. A teraszra kilépve egy afrikai bennszülött szobra fogad, és elámulok, hogy, hiába hosszú a haja és szoknyaszerű a ruházata, majdnem kétévesem mutogatja: Anaaa! Bácsi! Pedig én simán nőnek néztem volna, olyan kecses volt és ráadásul mögötte álltunk. Okos ez a gyerek, tudtam eddig is, de boldogít a bizonyosság. Délre aztán verőfény és 30 fok, célba vesszük a szigligeti strandot. Gyengébb idegzetűek itt fejezzék be az olvasást. Rémes dolgot fedek fel. A férjem háta szőrös. Nem barnamedve mértékben, de éppen annyira, hogy egy esetleges gyantázást szerintem csak altatásban bírna ki.

Dilemmáztunk indulás előtt, hogy mi légyen a prémmel, aztán arra jutottunk, hogy mivel a borotválás erősítene a szálakon, inkább kihagyjuk, legfeljebb majd nem parádézik póló nélkül, csak amikor muszáj. Elfoglaljuk helyünket a gyerekeknek kialakított kis öböl partján, homokozunk, lábat áztatunk, a fiaim fürdőznek is. Nekem túl hideg a víz. Ekkortájt jelenik meg a PÁR. A hölgy Stage2 optikai tuningcsomaggal, szépen szabályos cicikkel, darázsderékkal, párja kockás hasizommal, focilabdányi muszklikkal és persze mindketten egyenletes csokiszínben pompáznak. Végigpásztázzák a strandot, mint istenek az emberi halandók tömegét, arcukon fagyos félmosoly, ami csak akkor szélesedik, mikor saját testüket simíttja végig a tekintetük. Csatlakozik hozzájuk egy barátjuk és a férfiak homokvár építésébe fognak. A zasszonyka csípőre tett kézzel figyeli ténykedésüket, majd percenként „dráágámm” kiáltásokat hallatva vonja magára a közelben napozó pasik figyelmét. Az enyémet ekkor azonban valami más ragadja meg. Velem szemben a habokból kiemelkedik valaki, akiről nem tudtam eldönteni, háttal áll-e vagy szemből közelít. Egybefüggő fekete szőrzetet látok, viszont arcot nem, csak egy fejet hátulról. Férjemnek intek a szememmel: lám, van a tiédnél szőrösebb hát! Forognak a fejek, mindenkit lenyűgöz a látvány, amikor a homokozó szupermen megnyilvánul: „nézd mááá, Csubakka, bazmeg!”. Én próbálok úrrá lenni az intenzív röhögőgörcsön, férjem, meg „hogyezekmicsodabunkók” felkiáltással már veszi is le a pólóját, szolidarítva a Star Wars-hősnek titulált emberrel. A férfi talán érez valamit a hangulatból, távolabbra úszik, mi meg lassan szedelőzködni kezdünk.

Csütörtökön a szigligeti váré a főszerep. Monumentális! Gyerekekkel több szempontból is izgalmas, főleg, hogy semmibe vesző lépcsősorokon kell felkapaszkodni. Viszont nagyon élvezik! Ágyúk vannak, középkori konyha, és millió gyík sütkérezik a köveken. A látvány pazar, főleg ha nem kell fél szemmel a csemetét lesni, hogy mikor zuhan a mélybe. Kell- e mondanom, aznap este a többi vacsorázó vendég legnagyobb derültségére fiam közli, mától szólítsuk királyfinak.

A hideg péntek megint Kehidára űz bennünket, de nem bánjuk, a meleg víz ellazít és szerencsére a LÁBBAL sem találkozunk. Szombaton Keszthelyre utazunk, ahol délelőtt a Festetics kastély termeiben futtatunk eszmét a párommal, mi szerint felül kéne bírálni a „vissza a természethez”szlogent, amit eleddig szívesen hangoztattunk, mert szó mi szó, a grófék aztán tudtak élni. Férjem nem rajong az agyondíszített kastélyokért, de megjegyezte, ilyen életteret el tudna képzelni magának, én pedig megállapítottam, előző életemben biztosan nemeskisasszony voltam, mert annyira otthon érzem magam Festeticsék lakában. Kisebb porontyunk békésen nézelődik apja karjából (letenni nem volt szabad), a nagy meg mindenhol a tróntermet keresi (gondolom, mint királyfi, valamiféle trónszékre vágyott). Ebéd után sétahajózunk, majd este újra a szigligeti várban időzünk, ahol diósdi fiatalok lovagi tornát mutatnak be. Addigra sajnos elromlott az elem-töltőnk, így nem tudtunk fényképezni, pedig azt a pofát nem felejtem, amit a gyerekeim vágtak a harci üvöltésekkel egymást csépelő, steppelt lovagancúgban feszítő férfiak láttán. Székhez szegezve, leejtett állal ülték végig a műsort. Anyjuk fejét meg majdnem levitte egy hátralendített dárda. Hiába, apa gondosan megválasztotta az ülőhelyet, aztán még megkérte a gyerekeket, hogy mindenesetre búcsúzzanak el tőlem. Eddig tartott! Másnap, hazafelé indulva a 4 és fél éves szemébe tócsa gyűlt, legörbült szájjal kérdezte: visszajövünk még? Persze, hogy bólogattunk.

monsterwoman

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.30 10:09:37másutt

  B-

  ugyanez a problemam.

  gyantaztattam, borotvaltam, epillaltam, kremet hasznaltam.

  az eredmeny: pattanasok, gombostufejtol cseresznye meretig!  lehet, hogy gaz a szor, de meg inkabb gaz egy lukteto elmergesedett cseresznyemeretu pattanas (vagy 10), ami faj is! nagyon nagyon nem szexi!!!!

  (a borom rettenetesen erzekeny, tejfeher, ha ramfujnak piros lesz)

  en nyirom szort, nagyon rovidre, kis kezi nyirogeppel, amit erre a celra arulnak. hetente levagom rovidre. nekem igy jo. ha egyszer sok penzem lesz, lelezereztetem.

  parom ugyanazt csinalja csak ritkabban, kb havonta egyszer

  egyikunk sem panaszkodott eddig!

 • 2008.07.30 10:11:09B-

  Még annyit, hogy ez is olyan, mint pl a vega-nem vega vita. Nem értem, hogy ha valaki nem vega, akkor miért fáj az neki, hogy Pistike viszont az. Neki semmi kára nem származik belőle. Miért érzi valaki szükségesnek, hogy a saját borotválkozási szokásait azzal igazolja, hogy igénytelennek vagy gusztustalannak bélyegzi meg a másikat, akinek nem is lát bele a bugyijába. Az persze más eset, amikor valaki kilógatja a szőrzetét a bikinijéből, de ez szerintem inkább azért zavaró, mert a szőr nyilvánvalóan a punci része, és mint ilyen, társadalmunkban nem kiteregetendő részlet. Ezzel együtt, ha XY hagyja burjánozni a szőrét, de ez kívüről nem látszik, a párjának megfelel, akkor miért baj? Kinek mi köze? Ettől miért lesz rosszabb a borotváltaknak? Miért kell hangoztatni, hogy az milyen gusztustalan vagy éppen perverz?  Írta itt valaki régebben, hogy a tetováltak és a nem tetováltak között az a különbség, hogy a tetováltak lesz@rják, hogy neked nincs tetkód. Szerintem ez egy nagyon jó alapelv. Ne azzal igazoljuk a saját szokásainkat, hogy leszóljuk a másikat, aki nem úgy csinálja, holott a mi életünkre SEMMILYEN hatással nincs, sokszor még csa nem is látjuk. Maximum egy hatása lehet: elbizonytalanít minket abban, hogy vajon tényleg mi csináljuk-e jól.  Csinálja mindenki, ahogy akarja. A borotváltak nem feltétlenül pedofilok, a szőrösek nem feltétlenül igénytelenek, csak így szeretik.  Ami pedig a szagokat illeti: szerintem a borotvált hónalj is büdösödik, különösen nyáron, csak máshogy. Egyáltalán nem leszel illatosabb attól, ha kiborotválod magad, ha ugyanannyit mosakodsz, mint előtte. Ugyanannyi izzadságot termelsz, az ugyanúgy eteti a bacikat. Szerintem.

 • 2008.07.30 10:12:02kriszi

  Andie, nekem alapjáraton mindentől visszafelé nő, még a gyantázástól is - kivéve a borotvát. Bikinivonalon attól is.  Anyatájger, én is kozmetikusnál kezdtem, de a rendszeresség besült, mert első alkalommal mind hónaljon, mind bikinivonalon dőlt a vér. Kozmetikus halálra rémült, ilyet még ő sem látott, pedig közel negyven éve volt már a szakmában... szóval kötözve voltam utána napokig, hát ez nem igazán az a kategória, amit éveken keresztül csinálnék, még havonta (3 hetente, úgy nőtt vissza fullra) sem.  Asszem, a lézeres kezelés is eltartana évekig, és ha jól tudom, annak a hatása sem szó szerint végleges, csak néhány évig tart... szóval passzoltam, ebben a témában csak annyit, amennyivel még jól érzem magamat. Legfeljebb nem leszek pornószínész, ezt meg már így harmincésatöbbi évesen valahogy csak megemésztem :)  Galaxya,

  azt hiszem, ott a tévedés, hogy Monsterwoman nem azt írta, "felfedezem", hanem azt, hogy "FELFEDEM". Ez jóval ritkábban használatos, cserébe viszont mást jelent. Monster TUDJA, hogy a párja szőrös, és most FELFEDI előttünk is ezt a tényt a posztban, hogy mi is tudjuk.

 • 2008.07.30 10:13:03másutt

  szerintem egyebkent az gaz, hogy a tarsadalom egy resze felkap egy szokast (pl szortelenites, tanga, stb, ami egyebkent mostansag a PORNOK miatt lett ennyire nepszeru) es elhatarozzak, hogy CSAK az a szexi, az elfogadott, es kesz.  az az igazsag, hogy nagyon sokfelek vagyunk.  es amikor latom, hogy emberek, mint pl. zskoncz ismerose mit szenvednek, hogy kovethessek a butasagot, szomoru leszek.

  miert jo az, ha valakinek FEKELYEK vannak a nemi szerven? direktbol?

  ezerszer egy kis rovid (1 mm-es szor!!!)

 • 2008.07.30 10:14:34anyatájger

  Egyszer nekem is volt ilyen kelésem vagy mim (a kedves bőrgyogyó még jól letolt, hogy minek gyantáztatok), de azóta szerencsére nem :) Befelé szokott nőni a szőröm az epilátortól a lábamon, de még nem próbáltam rá semmit.

  Sztem is tök mindegy, ki mennyire szőri-mőri, ha őt és a párját nem zavarja.

 • 2008.07.30 10:15:02kriszi

  Másutt,

  kis kézi nyírógép lelőhelyét felfednéd nekem?

 • 2008.07.30 10:17:40másutt

  B- ugyanazt irtuk! :)

 • 2008.07.30 10:24:58másutt

  kriszi  Philips Bikini Perfect

  allithato hosszusagu a szor (2-9 mm, de ha leveszed a muanyag mizet, meg rovidebb)

  feltoltheto falbol

  zuhanyban, nedvesen is hasznalhato!

  noi kezre all

  sosem vag bele a borbe, biztonsagos  www.amazon.co.uk/Philips-HP6364-Bikini-Perfect-Solution/dp/B000BQ7EPC  nagyon szeretjuk mindketten. draga, de evek ota kivaloan mukodik, ennyit mar reg elgyantaztattam volna penzben..  ha nalatok nincs, segitek szerezni...

 • 2008.07.30 10:28:49Starlark

  Andie: én pl bikinivonalnál és comb belsőoldalán szörnövekedéssel megeggyező irányban borotválok, mert másképp jön a pöttyös labda effekt durva viszketéssel. Ha jó a borotva úgyanolyan mintha ellentétesen csináltad volna.

 • 2008.07.30 10:30:02andie

  egyébként ha hiszitek, ha nem, én 20 évesen borotváltam le a lábam először. Jó ideig dacoltam ezzel a szokással, és csak nagyon-nagyon kevés szőröm volt. Igaz, ritkán vettem fel szoknyát, de amikor igen, akkor sem zavart.

  Mondjuk kicsit korábban kezdett el zavarni, de dacoltam ezerrel. Aztán csak behódoltam. :-)

 • 2008.07.30 10:33:08andie

  egy vidéki városban (szülővárosom) kb. 70ezer forintomba fájna a lézeres szőrtelenítés a hónaljra meg a bikinivonalra. asszem ez azért megérné, csak vannak fontosabb dolgok is, amire ezt az összeget elkölteném. bár nagy kísértés.

 • 2008.07.30 10:34:53másutt

  most lehet rohogni,

  de amikor a gimiben elkezdtem borotvalni a honaljamat, KICIKIZTEK es azt mondtak, hogy az amerikaiakat majmolom!

  ez vala a 80-as evek kozepen.

  ENNYIT valtozott a vilag Magyarorszagon!!! • 2008.07.30 10:38:35Starlark

  Másutt: irigylem is anyám korosztályát mikor ez nem volt téma...

  Ilyen trimmelő van nekünk is itthon :)

 • 2008.07.30 10:46:13másutt

  ah dehogy! mindig van valami baromsag amivel egymast cikizik a nok. anyamek meg hatalmas hajat csinaltak maguknak, tupiroztak, teptek naponta tobb orat. az se volt jobb!!!!

 • 2008.07.30 10:49:40B-

  másutt: én is ezért találom kicsit viccesnek vagy inkább szemforgatónak a nagy fújolást a szőr körül. Amikor én tini voltam, csak a táncosok borotválták a hónaljukat, Madonnáról is készült szőrös kép, pedig ő elég rendesen a külsejéből élt. Punci borotválásról akkor még a legtöbben nem is hallottak, most meg szinte ugyanazok igényteleneznek stb.  Biztos vagyok benne, hogy a nyolcvanas években sem volt kevésbé elterjedt a "nyalakodás", mint napjainkban, csak akkor kevesebbet beszéltek róla. Minden korosztály azt hiszi, hogy ő találta fel, hogy nem csak misszionáriusban lehet nyomni a témát, de szerintem a legtöbben meglepődnénk, ha megkérdeznénk a szüleinket (bár szerintem jobb az ilyesmit nem tudni :-))) )

 • 2008.07.30 10:53:18másutt

  egyszer olvastam egy zsenialis cikket az ilyen kulturalis szokasokrol, amik nagy marketinges huncutsagok csak.  kb 3000 evig SENKIT nem erdekelt, hogy kinek milyen a szajszaga.

  aztan valamikor a szazad elejen a mentolgyartok elkezdtek nyomni a mentolos szajszag = szexi! mizet es az egesz vilag rohant cukorkakat venni.

  elotte is voltak emberek szerelmesek, vonzodtak egymashoz, smaroltak is, sok-sok gyerekuk volt.  es a vegen az egesz csak penzre ment.  most mar elkepzelni sem lehetne a vilagot mentolos fogkrem, rago es cukorka nelkul.  es millio ilyen van meg!

 • 2008.07.30 10:56:26mazsola84

  másutt, nekem is van olyan gépem és szerintem is király. Mondjuk a pasimon még nem próbáltam ki, de neki se ártana odalent némi irtás. Itthon egyébként olyan 9-10 ezer ez a Philips gép. De csomó fajtát lehet kapni, van olcsóbb is.  Nekem nagyon hülye a bőröm, nem ott érzékeny, ahol másoknak. Epilátorral simán ki tudom szedni a hónaljamat és odalent is a szőrt, még a lábamon visítok, annyira fáj. Nekem nem túl erős a szőröm, a gyantát nem szeretem, a gép fáj, úgyhogy a virgácsokra marad a borotva. Olcsó, gyors, tökéletes eredmény 2 napig. Az epilátorral meg a gyantával az a bajom, hogy hagyni kell megnőni és nekem sajna a 4-6 hét csak álom. 2 hetente szedhetném azzal is.

 • 2008.07.30 10:59:30szövetszöcske

  B-: Én azért tennék rá tétet, hogy a szüleink korosztályának a töredéke próbálkozott csak annak idején a szopás-nyalás irányvonalon nyomulással, én úgy saccolom, hogy ez a 80-as évek végétől általános (kb. amióta a tinimagazinok a pettinget reklámozzák). Egy praktikus divat, szerintem 30-40 éve még simán perverzió-számba ment, és csak a csúnya, feslett, antiszociális emberek műveltek ilyesmit.

 • 2008.07.30 10:59:55kriszi

  Másutt, kösz, igen jónak tűnik. Mazsola, hol lehet itthon megkapni? Én csak a Philips honlapján néztem, ott azt mondják, nincs.

 • 2008.07.30 11:01:30kriszi

  Szöcske, hát nem is tudom. Én olvastam egy szocinterjú-sorozatot a témában, a hatvanas években készült. No voltak dolgok... igen erősen megragadt bennem, amikor a házmeter néni az albérlő fiúval... na hagyjuk, inkább nem részletezném.

 • 2008.07.30 11:02:07kriszi

  ...házmeSter néni.

 • 2008.07.30 11:06:51B-

  szövetszöcske: az ÉN szüleim TUTIRA men disznólkodtak, hanem szép hosszú fehér (minta nélküli! nem selyem!) hálóingben éltek házaséletet úgy, hogy az adott helyen volt egy luk, és így nem kellett egymást meztelenül sem látniuk! Egyébként is csak azért szexeltek, hogy mi megszülessünk, úgyhogy szerintem 4-5 alkalomnál többre nem is volt szükség. Utána szépen mindenki visszament a maga ágyába, zuhanyozáskor meg magára zárta a fürdőt.  Én legalábbis így képzelem, mert hogy az én szülei esetleg nyalakodhattak volna.... pfújjj!!  Még az is lehet, hogy le se feküdtek egymással, minket meg örökbe fogadtak, amilyen áldott jó emberek :-)))))))))

 • 2008.07.30 11:07:13másutt

  szovetszocske  bocsi, nagyon nagyot tevetsz most.  Dr Kinsey a NEGYVENES evekben csinalta az elso kiterjedt riportot, kutatast az emberek szexualis kulturajarol.

  en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_Reports  ez az USA-ban volt, ami meg konzervativabb, mint Magyarorszag.

  Az embereket ledobbentette, hogy zart ajtok mogott mi is tortenik (rendszeres oralis szex, analis szex, poziciok, mindenfele "perverziok" a szelid rapisilestol egesz brutalis fetisekig.

  Kiderult, hogy nagyon sok boldog csaladanyanak/apanak volt homoszexulais kalandja a multjaban.

  1945-ig SENKI nem csinalt errol nagymeretu kutatast, tobbtizezer emberrol.

  talan pont azert, mert senki nem akarta megtudni, mit csinal a postas, a takaritoneni es a sajat nagyanyja.  szoval nehogyma a mi generacionk inventalta az oralis szexet, ez nevetseges!!  EGYIPTOMI rajzok vannak errol, a romaiakrol ne is beszeljunk. a gorogok meg! hahaha!

 • 2008.07.30 11:10:29másutt

  jaj, a tobszaz eves (4. vagy 6. szazad) Kama Szutrat majdnem elfelejtettem.

  ott is vannak izgi piziciok ahol latszanak a nemi szervek! parezer belole.

 • 2008.07.30 11:18:43andie

  ó, igen, legalább a Kinsey c. ilmet nagyon ajánlanám minden prűd, homofób emberkének. Nagggyon érdekes! :-)

 • 2008.07.30 11:19:45B-

  De kezdem kapisgálni, hogy a szőrtelen punci nem a tisztaságot hivatott jelezni, hanem a fantáziadús nemi életet.  Ebben csak az a vicc, hogy 50-60 évvel ezelőtt (talán később is) még evidenciaszámba ment, hogy minél dúsabb egy nő punciján a szőr, annál éhesebb vadmacska az ágyban.  Szerintem egyébként a bajúszos mediterrán csajok is emiatt olyan népszerűek.  Szóval nekem mindegy, hogy kinek milyen a fazonja, csak ne indokolja meg, hogy miért jó és miért csak az jó, mert ugyanebben a kultúrkörben elég csak néhány évtizedet visszamenni, hogy kiderüljön, ugyanazt lehet pont ellenkezőleg is felfogni.  Egy afrikai törzsben a nőknek kicsi korukban kiverik az első alsó (állandó) fogait, mert azt gondolják, ez szexi. Ebben az anyukák tevőlegesen részt is vesznek, mert azt gondolják, ez a világ rendje. Biztos meg is tudják indokolni, és minket biztos férfiasnak, koszosnak vagy igénytelennek látnának, és meg lennének róla győződve, hogy a meghagyott fogaink miatt a szexuális életünk se olyan, amilyet ők kívánatosnak tartanának.  Minden divatirányzatot érdemes szerintem időben-térben kicsit relativizálni.

 • 2008.07.30 11:21:57B-

  Ettől függetlenül én is követem a divatot (illetve azt a részét, ami bejön és jól áll), nem tartom hülyének, aki borotválja magát, csak azt, aki elhiszi, hogy ami pedig nem más, mint múlandó divat, az igazából örök és univerzális, vitathatatlan érték.

 • 2008.07.30 11:24:41másutt

  B-

  Detto noi korulmeteles!

  Nincs annal ferfiasabb es undoritobb no, akinek nincsen kivagva borotvaval a klitorisza es nincsenek osszevarva cernaval a szemeremajkai!

  csak meg kell kerdezni kabe 300 millio afrikai ferfit!

 • 2008.07.30 11:34:57Galaxya

  kriszi: Igazad van, szeretnék elnézést kérni mindenkitől, főképp a cikk írójától, valóban félreolvastam, sokadjára is. Bocsánat!  Randall Flagg: Balatonon szoktam nyaralni, munkahelyi üdülőben, ami kulturált, illetve kibérelünk kisebb házrészt. A szoktam mondjuk kicsit erős,az utóbbi 4 évben kétszer voltam, mindkét alkalommal 3 napot, de előtte ez volt. Persze, azt nem mondja meg senki előre, hogy huzatos csótánytanya a háza, de azért az ember azt csak megkérdezi előre, hogy van-e saját hűtő, milyen ágyak vannak. Hogy meglegyen az elégtételed, igen, vezettek már meg. Minden olyan volt, ahogyan mondták, az volt a szobában, amit ígértek, kivéve, hogy minden undorító volt, mocskos, az előző vendégek után még a lepedőt sem húzták le és ami csak rozsdásodni tudott, az rozsdás volt. Ami szerencse, hogy én csak úgy megyek nyaralni, hogy akkor fizetek, ha megérkezem, vagy jobb esetben a nyaralás végén, de sosem azelőtt, hogy odaértünk volna. Az ilyen hely eleve kilőve. Így ebben az esetben is fogtuk a cuccunkat és távoztunk. 3 órával később volt szállásunk, ráadásul olcsóbban, mivel a tulajok örültek, hogy az a hét nem lesz üresjárat.

 • 2008.07.30 12:07:14mazsola84

  Kriszi!  A törökbálinti Corában szokott lenni, az enyém is onnan van. De van más márkából is ilyesmi, érdemes egy Electro Worldben vagy Media markt-ban is megnézni.

 • 2008.07.30 18:03:34Hűbele

  Monsterwoman! Örülök, hogy végül olvashattuk a beszámolód. Klassz, hogy a pocsék idő ellenére összehoztatok egy ilyen jó kis nyaralást:-)

  Mi pont tegnap jártunk a nyaralás zárásaként a Festetics kastélyban a 15 hónapossal, gondoltuk, ott legalább hűvös lesz a déli órákban. Valahogy el tudnám én is ott tengetni a napjaimat:-)

  A pasikon engem a szőrzet nem zavar, tán mert apukámat és nagyapámat is jó nagy adag hát- és mellkas-prémmel áldotta meg a sors. Ha meg valaki ilyenen röhög (most kigyúrtékra gondolok), az kb. az a szint, mint más nevén szórakozni.

 • 2008.07.30 18:19:34monsterwoman1

  Köszi Hűbele! Remélem, jól vagytok!

 • 2008.07.30 18:58:28Hűbele

  Köszi Monsterwoman!

  Tegnap jöttünk meg a 4 napos zalakarosi nyaralásból, végre 4 napig nem volt háztartás, egész pihent vagyok:-) Ráadásul a 15 hónaposom előtte elképzelhetetlen módon élvezte az egész kalandot, és életében másodszor végigaludt egy teljes éjszakát!

 • 2008.07.30 22:05:43Békanőci

  Hűbele, nem ér általánosítani! :))

  Van itthon egy kigyúrt fickó gyári bekecsben- a legjobb! XD  Ha a hátán kezd látszani az a pár szál, megcsupálom szemöldökcsipesszel, Ő meg élvezi, ahogy kurkászom...

 • 2008.07.30 22:09:43Hűbele

  Békanőci, én szigorúan csak a cikkben szereplő PÁR-ra gondoltam! Az izmokkal nincs bajom alapjáraton:-)

 • 2008.07.30 22:24:45cantaloupe

  Szor-temaban csatalkozom B- velemenyehez.

  En vilagosboru-es haju vagyok, havonta egyszer eleg a honaljamat borotvalni es babapopsi minosegu. De ezt magamert, az en esztetikai erzekemert csinalom.

  Az is zavar, ha kilog a furdorucibol a bajuszka-magamrol beszelek ismet, masnal nem erdekel.  Es igenis van ferfi boven, akik nem szeretik a csupasz puncit, max. a ritkitottat. Meg fulembe cseng az exem felhaborodasa, mikor megpenditettem nala, hogy leszedjem-e a szort...azt mondta, hogy o nem pedofil. :D  Nekem a fazonigazitas tetszik, a tul gondor dzsumbujt nem tartom szexinek, de undoritonak sem.  Summa summarum: nem szor kerdese a szexualitas, az igenyesseg. Zsak talalja meg a foltjat es kesz. :)

 • 2008.07.30 23:32:25B-

  Egyébként van egy elméletem :-)  Szóval: milyen az igazi (nem beállított, fotosoppolt) meztelenség? Tehát amit pl egy orvos lát, amikor levetkőznek előtte a betegei, igazi emberek, smink nélkül, megmutatják azt, amit másoknak nem szoktak.  1, a meztelen bőr fehér, hiszen olyan részeket is felfedünk, amiket mindig ruha takar  2, a meztelen emberen több a puha, gömbölyded rész. hagyományosan a kar-láb látszik, ezek általában hosszúkás, feszes testrészek, de meztelenül látszik a mell, a fenék, a has, ezek férfiaknál, nőknél is puhábbak, kerekdedebbek  3, a meztelen emberen több szőr látszik. Borotváltságtól függően előtűnik a fanszőrzet, a hónaljszőr, férfiaknál has vagy mellszőr, esetleg hátszőr. Ezek ruhában nem vagy csak kevésbé látszanak.  Ezzel szemben, amikor valaki "kipakolja" magát, tehát direkt mások előtt akar meztelenül vagy hiányos öltözetben megjelenni, mire törekszik:  1, napbarnított akar lenni. A lábát kötelezően önbarnítózza, vagy szolizik, napozik. Fehér virgács szóba se jöhet.  2, feszesnek próbál látszani. Karcsúnak, izmosnak akar tűnni, vagy nincs is kerek csípője-popója, vagy a "lágy részeket" szigorúan takarja ("löttyedtség")  3, szőrtelenít. SEMMILYEN szőr nem kerülhet nyilvánosságra nők esetében, férfiaknál is kínos egy bizonyos mértéken felül.  Na, és az elméletem az, hogy bár mutogatni akarjuk a testünket, az igazi meztelenség látszatát mégis kerülni akarjuk. A meztelenség atribútumait szüntetjük meg. Látszik pl a hónaljunk, de ez nem is igazi hónalj, mert nincs benne szőr. Falatnyi bikiniben illegünk, de a nuna körülötti bőr (amit normálisan szőr fedne, és így a punci részét alkotná) csupasz, így elveszíti a nunaszerűségét, és csak bőr lesz.  Szóval az igazán intim, fehér, puha, szőrös részek visszahúzódnak az egyre kevesebbet fedő ruhák mögé, vagy esetleg onnan is eltűnnek.  Egyéébként ez fontos probléma embernél-állatnál, hogy látszódjon, mikor akar valaki szexuálisan kihívó lenni, és mikor nem. A kutyáknál ugye egyértelmű, ha kijön a péló, akkor kanos, ha nem, nem. Az ember kétlábon áll, mindig látszanak a nemi szervei (illetve a nők melle), ezért bizonyos antropológusok szerint azért hordunk ruhát, hogy a szemből jól látható nemi szerveinket tajarjuk, jelezvén, hogy nem vagyunk kanosak.  Szerintem ez a szőrtelenítés-barnítás-szálkásítás is erről (is) szól(hat): bár kiteszem, amim van, igazából nem vagyok kanos, ez nem szexuális ingernek van szánva (vagy nem annyira).  Persze lehet, hogy ez hülyeség. Bocs, hogy ilyen hosszú voltam :-)

 • 2008.07.30 23:33:55B-

  Vagy pontosítok: szexuális ingernek van szánva ez az ál-meztelenség, de nem egyértelmű felkínálkozásnak.

 • 2008.07.31 00:19:28cantaloupe

  B-:  Szerintem meg valami szepsegistennoseg, tunderszeruseg van a szortelenseg mogott. A sima, szep bor az orok ifjusag jelkepe.  Es ezzel egyutt az egyfajta elerhetetlenseg, levegos, jatszi konnyedseg. tokeletsre valo torekves.

 • 2008.07.31 08:30:02kéksárga

  A szőrtelenség szerintem pont olyan múló divat, mint minden más. Most "divat" sterilnek lenni; semmi szag, semmi szőr semmi kosz. Évszázadokig tartotta magát a fehér bőr elegancája, mert csak az lehetett fehér aki megengedhette magának, hogy árnyékban legyen egész nap. Aztán a munka beszorult a négy fal közé és az lett menő, aki kint lehetett naphosszatt és napozhatott, utazhatott a tengerhez, mert tellett rá. Most, hogy fillérekért megint mindenki barnulhat, nameg rájöttünk az UV hatásaira most megint mindenki fehér akar majd lenni. Szerintem ilyesmi ez a szőrkérdés is. No meg ízlés dolga. A dzsungelt én se bírom, le is kapattatom gyantával, kozmetikussal 4 hetente. De aki a hónaljkutyát szereti: egészségére! Az a bajom ezzel is, hogy kinyilatkozzák "valakik", hogy ha nem vagy csupasz meg barna, meg nincs LV táskád akkor igénytelen vagy. Az én vesszőparipám, hogy az igényesség nem itt kezdődik, hanem, ott, hogy félévente fogorvoshoz, évente nődokihoz, általános egészségügyi szűrésre megyek én is és a family is. Jó minőségű kaját vásárolok, kozmetikus kezeli a bőrömet, az öltözködésnél jobban érdekel, hogy jó minőségű anyagból, és az alkatomnak megfelelő legyen, mint, hogy van-e rajta márkajel stb. Erről beszélgettem már egy huszonéves, szolifekete, agyonsminkelt (de ragyás), márkamániás kolleganőmmel, mert szerinte ezek azért nem olyan fontosak, mert nem látszanak. Mert szerinte azzal mutatod meg az igényességedet, ami látszik. És persze a két dolog párhuzamosan is működhet, nem mondom, hogy az ember vagy az egészségére igényes vagy a külsejére. De ki-ki igénye szerint. Én ugyan gondolhatom, hogy igénytelen aki havonta sok-sok pénzt költ a ruhatárára, ha még sose volt nőgyógyásznál, fogorvosnál. Ő is gondolhatja rólam ugyanezt. DE nem nyilatkozhatja ki egyikünk se, hogy csak egy igaz út van az igényesség felé! Ez a bajom ezzel a szőrkérdéssel is.

 • 2008.07.31 08:56:28kriszi

  Bocs, OFF leszek: én eddig - szégyen, nem szégyen - nem tudtam, hogy LV találta fel a bőröndöt! Szerencsére felhomályosított egy francia rajzfilmsorozat :)

 • 2008.07.31 09:08:35kéksárga

  kriszi :))), látod-látod, a műveltség is sokirányú! Nem elég Jelineket olvasni, a divattörténelem szintén fontos! egyébként én se tudtam, és szerintem még jó sokan nem tudtják....de azért megvagyunk:))))

 • 2008.07.31 16:30:51peppermint

  Lakótárs :-))))))))))))))))))))  Anyatájger kedves, Balatonmáriafürdőn pl. a vasútállomásnál van egy nagyon aranyos bringakölcsönző. Mi ott nyaraltunk, ezokból ott kölcsönöztük a gyerekülést (bringa az volt). Napi 300 volt az ülés (a nagyobbik fajta, igen masszív), felszerelték nekünk szépen. Így egy hétre 2100-ból megúsztuk. Viszont rettenetesen élvezte a 20 hónapos kislányom. Minden nap bringáztunk egy jót (vagy kettőt:-)).  És úgy általában egy balatonparti szülői megjegyzés: Bmáriafürdőn és környékén az üzletekben kizárólag 5-8 kg-os babákra való pelenkát lehetett kapni!!! Többnyire a márkátlan, totálműanyag változatban. Ezért javaslom, akinek pelenkás a kölke (és nem 5-8 kg-os), vigyen bőven utánpótlást, mert pórul járhat.

 • 2008.07.31 16:31:32peppermint

  Mint mi.

 • 2008.07.31 19:25:55Randall Flagg

  Békanőci, ha az én hátamat akarnád szőregyelés okán kurkászni, alighanem nagyon kéne kapaszkodnod :-)

  Galaxya, gyerekekkel nyaralva én nem biztos, hogy nekiindulnék ad hoc jelleggel szállást keresni, bár ha tényleg olyan undorító, akkor igazad van, léc.

 • 2008.08.01 04:36:24sony

  Mi is voltunk a Festetics kastélyban. :) A személyzet nagyon udvarias és kedves. Pl. nem kellett felvennünk a papucsot, nehogy elcsússzunk benne a 2,5 évessel, akit talán néha fel kell venni :) Szép hely nagyon :)  Ami a pasik szőrös hátát illeti: szőr nélkül egy férfi csak fiúka ;) Ha nincs, már sok helyen tudnak beültetni szőrtüszőket, nem is drágán, egy százasból meg van a hát, de még a kar is. :) Ha én férfi lennék, biztosan nem mernék kimenni a strandra szőrtelenül, mert egyből rámvetnék magukat a pedofil nők, akik a gyenge és védtelen férfiakra buknak :D

  Láttunk pár meztelen csigát a panzióban. ;)

 • 2008.08.01 08:28:35peppermint

  :-)))))))

 • 2008.08.01 10:54:34Békanőci

  Miért Randall, annyira urálnál? :P

  Ha nem kapaszkodnék erősen, repülnék mint műbikáról... :D

 • 2008.08.03 10:57:02kata83

  Mi is Balatonmáriafürdőn voltunk:) Tegnapelőtt értünk haza:(

  Nagyon jó volt, és jártunk Szigligeten és Keszthelyen is, no meg Badacsonyban:)

  A máriafürdői Pillangó éttermet mindenkinek ki kell próbálnia!!!!!!

 • 2008.08.12 22:35:38noémi.76

  Mi Várvölgyön voltunk nyaralni.Bár egykicsit szokatlan volt hogy az út mindig meredeken ment fölfelé vagy lefelé .Nagyon tetszett a környék mindannyiunknak,mármint a4 felnőttnek és az5 gyereknek is.Megnéztük a Rezi várat ,Szigligeti várat, a Sztupát ,az Afrika múzeumot,a Sümegi várat,a Tapolcai tavas barlangot.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta