SZÜLŐSÉG

Bébitrend: az anyatejsajttól a bébidiszkóig

2008. július 22., kedd 08:30

Mivel a csecsemő a világ legjövedelmezőbb üzlete, természetes, hogy állandó újdonságok jelennek meg a piacon. A Trendhunter magazin összegyűjtötte 2008 legmenőbb bébitrendjeit, ezekből szemezgetünk.

Csodapelenkázó

Zseniális és csodaszép. Az Ubi pelenkázót egy mérnök anyuka fejlesztette ki, akinek elege lett félkezes idétlenkedésből. A pelenkázó első ránézésre egy mini vasalódeszkához hasonlít, a közepében van egy bemélyedés, ode kell feltölteni a pelenkákat. Egyszerre tíz pelenka fér be, és pelenkázáskor csak fel kell hajtani a fölsőt, rögzíteni a pelenka szárnyait az erre szolgáló ragasztófelületre, és aztán csak rá kell tenni a gyereket. Nagy mértékben megkönnyíti a pelenkázást, az ára 120 dollár.Anyatejből készült sajt

Az anyatejből készült szappanról már mi is írtunk itt a Porontyon, pontosabban én, úgy emlékszem senki sem lelkesedett az ötletért. Pedig azt csak kenni kell, nem enni. A Le Petit Singly nevű francia farm kifejezetten női tejből készült sajtok gyártására specializálódott, szerintük ez a legegészségesebb, amivel egy nő táplálhatja családját. Elmondásuk szerint tisztában vannak vele, hogy az anyatej fogyasztása sokaknak gusztustalannak tűnik, de azok gondolkodjanak el rajta, hogy mennyivel gusztusosabb vajon egy koszos tehén. Ráadásul a teheneket telenyomják hormonokkal, meg rovarirtókkal. Ez mondjuk sajnos az anyatejre is igaz, legalábbis nálunk, ahogyan az az anyatejről készült legutóbbi kutatásból is kiderül. 

Terhes pasi

Hát nem tudom, mennyire trend, de ez van. Thomas Beatie úgy döntött, ő horja ki magzatukat felesége helyett, aki nem eshet teherbe, és a gyermek már meg is született. Ennek ellenére hagyományos párként kívánják nevelni lányukat, ő lesz az apa, a feleség meg az anya. Fontos megjegyezni, hogy Beatie eredetileg nőnek született és nemi átalakító műtéten esett át, - amikor is méhét nem távolították el, így eshetett meg ez az úgy nevezet csoda, aki eredetileg is pasi, annak nem érdemes próbálkozni.

Szívhang otthon

Ez még hasznos is: már nálunk is kapható az a készülék, amivel otthon is meghallgatható a hasunkban lakó babánk szívhangja. Igaz, csak a 12. héttől használható a készülék, az ember lánya meg pont addig izgul a legjobban, de tény, hogy később is jól jön egy kis szívhanghallgatás. Ráadásul a szívhang rögzíthető, így el is lehet e-mailezni nagypapának, de a készülékkel hallható a kisbaba mozgása és csuklása is.

Bébidiszkó

Ez még nincs nálunk, de simán lehet, hogy az év végére ideér. Amerikában és Angliában már diszkózhatnak a szoptatós mamák is, kifejezetten nekik készült mulatóhelyen, ami délutáni táncos szórakozást kínál anyukáknak. Megvan minden, ami egy diszkóba kell, fények, forgó gömbök, pultosfiúk, alkoholmentes koktélok, klasszikus slágerek és hatalmas hempergő a babáknak. Az anyák állítólag imádják.

Hőmérsékletszabályozós babakocsi

A 685 dolláros, Combi LX 720- as babakocsi legnagyobb újdonsága, hogy a szülő állítani tudja a babakocsi belső terének hőmérsékletét, sőt, még a páratartalmát is. Ez hülyén hangzik, de szerintem jól jöhet, én emlékszem mennyit szenvedtem decemberben, mire az újszülött gyerekemre rágyömöszöltem az overállt, miközben egyfolytában attól rettegtem, hogy letörik a feje. Egyszerűbb egy kicsit befűteni, és kész. Ehhez persze nyilván zárt terű kocsi kell, és kérdés, hogy nem jobb- e a gyereknek a friss levegő. Az idei év másik nagy babakocsis újdonságáról már beszámoltunk itt a Porontyon, ez pedig nem más, mint a rolleres babakocsi.

Egykezes cumisüveg

Most dobták piacra a rendkívül dizájnos, Adiri Natural Nurser cumisüvegeket, amelyek minden biztonsági előírásnak megfelelnek, mosogatógépben tisztíthatók, és ezen kívül úgy tervezték őket, hogy egy kézzel is összerakható legyen, amíg a gyereket a másik kezünkben rázogatjuk. És a cumija állítólag tényleg olyan, mint a cici. Az Adiri mindenféle dizájdíjat begyűjtött, és semmiféle káros, vagy vitatott anyagot nem tartalmaz, így a mostanában sokat emlegetett ftalátot és biszfenolt sem.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.07.22 08:47:29Magenta

  Nem is értem, eddig hogy lehettem meg ezek nélkül! :)

 • 2008.07.22 08:50:35eino.

  A pelenkázó meg a cumisüveg nem rossz ötlet. A terhes férfi-nő meg fura ugyan, de ha nem fotóztatta volna magát , akkor azt mondom, magánügy, amennyiben ilyen szépen elosztották a nemi szerepeket. A kicsiről viszont mindenki tudni fogja, hogy ki szülte, és biztos lesz is 1-2 kedves ember, aki az orra alá dörgöli majd.  A fűthető babakocsi nem nyerő. Épp amiért írtad: a kinti levegő miatt visszük a gyereket sétálni. Különben akár bent is maradhatna.  Anyatejből sajt: boa. Lehet, hogy egészséges meg minden, de nem kellene. A tehén nem koszos amúgy, ha tisztán tartják. És nem muszáj hormonkezeltnek v. antibiotikumosnak lennie, persze nem nagyüzemre gondolok. Ahonnan mi hozzuk a házitejet, ott még vegyszermentes tehén van. A nők zöme meg sokkal több vegyszert eszik, mint egy tehén. Kiskortól kezdve tele vagyunk gyógyszerekkel. • 2008.07.22 09:08:49plussbirka

  a cumisuveg szerintem klassz, átszámolva az ára 2 rugo korul van. Ha valami zseni behozna (nem a bebimulti mondjuk)es nem sokezerert adna, hogy egybol meggazdagodjon rajta, nagyon nepszeru lenne szerintem.

 • 2008.07.22 09:12:50Starlark

  Plussbirka: cca 6 fontért ebay-en hozzájuthatsz.

 • 2008.07.22 09:15:58zelzele

  szivhang monitort en is vettem, mert imadtam a kicsi szivvereset hallgatni. Annyira nem vert vissza az ara, asszem 20-25 font korul volt. Sokak hulyesegnek hiszik, de nekem tetszett...

  a babadizsi szerintem meg tok jo. Az elso idokben annyira be voltunk zarva, hogy jo lett volna kimozdulni.

 • 2008.07.22 09:41:35szövetszöcske

  Hmmm, anyatejből készült sajt... Bár anyatejet már kóstoltam, sőt el is meséltem bő lére eresztve a sztorit ebéd közben pár indián kollégának, had örüljenek (meg azt is, hogy itt Mo-on nem férfi aki nem kóstol egy kis anyatejet, szóval mondtam, hogy nekik is kell előbbb-utóbb:)), de azér ez az anyatejes sajt dolog... De legalább látszik, hogy van a világon fejlődés. Lehet hogy pár év múlva a férfitársakkal majd nyomhatom itt a vitát, hogy vajon jó-e hogy ha bolti anyatejsajtot eszik a család, vagy ha valaki kicsit is ért hozzá, az reggel kiköti az asszonyt a kerti biofű elé legelni (biztos jó az, meg benne van a vitamin, hiszen a tehén is füvet eszik, és milyen szép nagyra nő tőle), aztán este beengedi a házba és megfeji, hiszen csakis otthon fejt friss habos anyatejből készült sajtot ad a felelőségteljes családapa a gyerkőcöknek...

 • 2008.07.22 09:45:22bohar

  engem a kovetkezo termek lepett meg Angliaban:

  gyakori buntetesi-fegyelmezesi mod (mashol is), hogy x percig valahol kell ulnie a gyereknek-szoval letezik egy kutyu, egy pad, amire ulteted a gyereked valaholva, beallitod rajta a percet es az jelzi, hogy mikor kelhet fel

 • 2008.07.22 09:47:07scsaba1

  Nekünk a gyerek napközben nagyon sokáig csak kint tudott jól aludni. Télen is mindíg kint aludt, kivéve, ha erős szél fújt.

  Feltöltöttem két nagy üvegpalackot melegvízzel, betekertem 1-1 textilpelenkába, és ezt raktuk be a baba mellé a kocsiba "fűtésnek". 2-3 órákat is tudott aludni a friss levegőn.

 • 2008.07.22 10:05:46Subbantósdi

  Nekem ebből a listából az otthon használható szívhang készülék és az egykezes cumi tetszik.

 • 2008.07.22 10:19:57Anura

  Hm, én megnéztem a videót, és nem igazán jöttem rá, mitől egykezes az a cumi.

 • 2008.07.22 10:31:50Anura

  Viszont a pelenkázó ötletes. Nem kell a gyerek sejhaját emelgetni, amitől kibluggyan belőle a kaja. Mondjuk ha az én fiam pisil egyet viccből, akkor az jut alá bőven, azt nem tudom, eza szerkenytyű hogy védi ki, mi törülközővel alatta, amit cserélgetünk.

 • 2008.07.22 10:40:45nele

  most küldtem vissza a szívhang-készüléket, ugyanis némi sistergésen és zúgáson kívül semmit nem lehetett hallani.

 • 2008.07.22 10:52:33Borcsika

  az jutott eszembe, hogyan tudtam ezek nélkül élni, és gyereket nevelni. nem hiányoztak. a terhes pasi sztori viszont undorít. nem vagyok prűd, de ami sok, az sokkkkk.

  a pelenkázóról eszembe jutott gyermekem áztató törpe vízmű üzemmódja. kizártnak tartom, hogy az alsóbb rétegekbe ne jutna a pisiből. lehet, hogy kényelmes, és praktikus, de nem túl takarékos.

 • 2008.07.22 10:59:13Borcsika

  ezt a cumisüveg sztorit nem értem. ez most mitől is egykezes? a hagyományosat is lehet egy kézben fogni, én is hasonlóan etettem a gyereket. értetlenül állok a cikk előtt. lehet, hogy bennem van a hiba.

 • 2008.07.22 11:26:02boszorsi

  Megnéztem a videót, és a cumisüveg majdnem olyan "rettentő bonyolult", mint a többi. Rátekerős, csak nem a teteje, hanem az alja. No jó, nem 4, henem csupáncsak 3 darabból áll, a kupkot is beleszámítva. Gumikezű kell legyen az ember, hogy egy kézzel megoldja...

  (A többiről nem tudok véleményt alkotni, mert még egyiket sem próbáltam se így, se úgy.)

 • 2008.07.22 11:41:24Laluna

  Nehát ez a terhes férfi egy vicc. Mennyire férfi az akinek méhe van és női neme szerve? Ja, lehet hogy kapott egy kis hormonkezelést amitől szőrös lett és eltűnt a melle. Ez sok sportolóval megesett a cocializmusban és női bodisokkal ma is megesik. Ez csak egy hülye bulvárszenzáció ill. a tag okosan kitalálta hogy hogyan keressen sok pénzt kis energiabefektetéssel röhögve.

  Én ezt az otthoni szívhang hallgatót sem értem. Minek? Én a szívhang hallgatástól sohasem lágyultam el különösebben, amúgy sem jó szerintem állandóan csesztetni szegény gyereket.

  Amit még a fenti listában összefoglalt nagy újításoknál is nagyobb átverésnek tartok, az a magzat okosító készülék. Odateszed a hasadra és már az anyaméhben elkezd okosodni a gyereked. hehehe

 • 2008.07.22 12:01:24MsDoki

  Laluna: "Amit még a fenti listában összefoglalt nagy újításoknál is nagyobb átverésnek tartok, az a magzat okosító készülék. Odateszed a hasadra és már az anyaméhben elkezd okosodni a gyereked. hehehe"

  Na igen, szerintem is ez a legnagyobb LOL.

 • 2008.07.22 12:16:08Krisz mami

  Én speciel stetoszkópot akartam venni terhességem alatt, különböző gyógyászati boltokban lehet is kapni. Szerintem éppen elég az, hogy hallgasd meg a babád szívverését.

  Persze nem vettünk, mert mire olyan nagyobb városban jártunk, ahol lett volna, akkor vagy kiment a fejünkből, vagy már késő volt ahhoz, hogy 1-2 hét erejéig megvegyük.  A cumisüveg nem nagy szám, már tetszik, hogy olyan kis egyszerű. Ki kell egyszerűen kisérletezni, hogy a gyerek melyik fajta cumit fogadja el (már ha a cumiztatásra vagyunk kényszerülve), Nekünk a 3.-ik cumi forma jött be, ehhez pedig pár ezrest ki kellett adni.  Pelenkázó: már ez fentebb el is hangzott, hogy mi történik akkor, amikor a kisded éppen akkor üríti ki a pisit, amikor éppen pelenkáznád újra... Befolyik a többi tiszta pelus közé? Nem éppen gazdaságos...  Anyatejsajt... Furi és egyenlőre bizarrnak is tűnik, de ki tudja, lehet, hogy 10 év múlva ez is természetes lesz a bioboltokban. Ismertem nem egy olyan anyukát, akik megitták a tejüket, amikor nem volt a gyerek ciciközelben. Kiönteni nem akarták, mert hát minden csepp aranyat ér, viszont fejni csak kellett.

 • 2008.07.22 13:26:53B-

  Én sem étem, mitől egykezes az a cumi :-(

 • 2008.07.22 13:30:50B-

  Megnéztem a prospektust, és ott sem említik egy szóval sem, hogy egykezes lenn.

 • 2008.07.22 13:53:30babó

  nálam az anyatejsajt verte ki a biztosítékot...  egyrészt pont franciaországban, ahol egyáltalán nem általános a szoptatás, rengetegen tápszereznek (nem is maradhatnak sokáig otthon)  másrészt basszus nem jobb helye lenne annak az anyatejnek egy gyerekben? olyan sok a fölösleg? miért nem adják tisztítva koraszülötteknek, vagy akármilyen babáknak akinek szüksége van rá ? (és ne mondjátok, hogy azt nem lehet, mert a Schöpf-Méreiben is meg tudták csinálni)  szerintem ez rémes!

 • 2008.07.22 14:06:17borsts

  Tudom megragadtam a lényeget :) De messze van ez a cumisüveg attól, hogy megelőzze a cumizavart. A női mell használat közben leginkább a big classic kórházi bocicumira hajaz, és a legnagyobb különbség, hogy nem szívni, hanem nyelvvel préselni kell.

  Viszont annyiból tuti optimális, hogy apa szívesebben elmosogatja, mint a hagyományosat.

 • 2008.07.22 14:34:57kisbalas

  :DDD Szerintem ctrl+alt+del-en kívül már mindent megtanultam fél kézzel csinálni.....

 • 2008.07.22 15:05:35kisbalas

  Amúgy én nem értem,mitől jobb ez a pelenkázó.... a sz*ros pelust itt is ki kell venni a kölök alól, a tisztát meg meddig tart odacsúsztatni? De oda lehet tenni kinyitva egy sima pelenkázóra is 1 db-ot amúgy.... Na, mindegy, már megint kötekszem...

 • 2008.07.22 16:53:29plussbirka

  valoszinuleg a kupakjat konnyen leveszed egy kezzel. van egy cumisuveg, mugy altalanosan hasznalt es nalink otthon is bevalt, no konkretan ennek kabe foggal lehet csak a kupakjat leszedni.

 • 2008.07.22 18:19:45hallohallo

  laluna, a terhes férfi nem vicc, hanem transzszexuális.

  szerintem nézd meg a transamerica c. filmet legalább.

 • 2008.07.22 19:33:28Laluna

  sorry, amíg méhe van nem tekintem férfinak

 • 2008.07.22 20:03:31hallohallo

  még szerencse, hogy a környezete annak tekinti, aminek ő is látja saját magát.

  amúgy mindig irigyeltem az olyan embereket, akiknek soha nem jut eszükbe, hogy az ő gyerekükkel is megtörténhet bármi.

 • 2008.07.22 20:44:12Laluna

  biológiai értelemben nem férfi, és innentől kezdve nem nagy ügy hogy gyereket szült

 • 2008.07.22 22:04:48hallohallo

  a nem nagy ügy már jobban hangzik ;)

 • 2008.07.23 01:18:45Vierre_

  én vennék olyat amin bohar kiakadt :DDD mert nálunk semmi de semmi nem hatja meg még csöppet sem a nagyobbat, csak ha egy helyen kell maradnia. Nah akkor elagyal a dolgokon, amúgy megy mindig neki van igaza- ő mondta, és nem kér bocsánatot soha- ő mondta.

  Viszont 10 perc az ágyában és utána másképp látja a világot. Nem azért mert kijöhet, nem így megy ez nálunk, hanem mert lenyugszik. Olyan okosakat mond már és olyan értelmes, hogy hál istennek nyugodtabb pillanataiban azért képes a belátásra úgy hogy még meg is magyarázza a logikai lépcsőt odáig :DDDDD  Amúgy nincs ezekkel bajom, a sajton kívül, egye az,akinek van rá gusztusa, mondjuk hiányolom innen a nagy bionyanyákat meg az öt végi szoptatunk nyanyákat, nekik ezért elvileg lelkesedni kéne :DDDDDDDD  A faszi meg akkor faszi ha annak gondolja magát ha pedig ehhez még farka is van, külön öröm. :DDDD

 • 2008.07.23 13:40:22Dini97

  Az anyatejet a babák egyék és ha rendben van minden kialakul az egyensúly a kereslet-kínálat között. Sztem elvetemültnek kell lenni, hogy vki direkt fejőstehenet csináljon magából.  A szívhanghallgató milyen hullámokat bocsájt ki és ezt a magzat érzékeli??????  A disco tetszik nekem is, de gondolom az alkoholmentes koktélok és a többi nem kevésbe kerül.Ezen kívül, milyen engedély kell ahhoz, hogy egy csomó gyerek együtt hemperegjen?

  A többi cucc nekem bevétel hajhászásnak tűnik. Az anya melléhez nem hasonlíthat egy cumi sem, mert alig van 2 egyforma mell. És eygébként is a gyakoral teszi a mestert, én még nem találkoztam anyukával, aki arra panaszkodott volna, hogy nem tudja a gyereket bepelenkázni vagy megcumiztatni.  A "pasi" meg XY volt, a mikor megszületett és nem orvosi csodáról, hanem emberi túlkapásról van szó. Nem vagyunk Istenek.

 • 2008.07.23 14:06:48B-

  Már XX, gondolom :-)

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta