SZÜLŐSÉG

Hétvége Almával, vágtával, nádihegedűvel

2008. május 30., péntek 08:00

Igazán meg vagyok zavarodva, mert tegnap még mindenkit ki akartam zavarni a strandra, ma viszont kapucnis felsőben ülök a frissen felfújt kismedence mellett a nappaliban. Szóval inkább mégse menjetek, lesz még elég kánikula-hétvége, addig programozzatok, amíg lehet! S ez nem fenyegetés, heteken belül kitör a szünidő, a város lassan kiürül, a pedagógus is elmegy a telekre füvet nyírni, meggyet szedni ahelyett, hogy kézműves sátorban fárasztaná le a gyerekeinket, amit amúgy hobbiból szokott. Ne feledjétek, kézműves szónál koccanhat a monitor és a bögre, teremtsünk ebből cinkos hagyományt, mi fakezű felnőttek! Év végén majd kisorsolunk a károsultak között egy… helyes bögrét. Addig is ajánlunk ma is.


A programajánlót bocsánatkéréssel kell kezdenem, mert egy családot biztosan kiküldtem szombaton a Kossuth térre, nagyon sajnálom a felesleges utat, ezúton is elnézést kérek! Remélem nem volt gyülekezet a téren, talán még lemondanék…

Gyereksziget A Hajógyári szigeten, mielőtt ellepné Európa fesztiválkedvelő fiatalsága, a gyerekek amortizálhatják le a füvet, egészen július 6-ig, azaz hat hétvégén keresztül. Az első szombaton (máj. 31. 11:00) Bon-bon matiné: Brémai rézfúvósok előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A BA-LU EUfórikusok zenekarát vezető szimfonikus zenekarok művészei alkotják, akik hitvallásuknak tekintik a legifjabbak zenei nevelését, ugyanakkor szórakoztatását. 16:00 órakor Gágogó koncert lesz, valamint 14:20-kor Agostones - DudaPest Cirkus szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat is. Vasárnap pedig (jún. 1. 16:00) Halász Judit (aki nem pihen) lép fel a Szeresd a testvéred című koncertjével. A koncertek mellett rengeteg egyéb szórakoztató program lesz, ugrálóvár, játéksátor és igen, kézműveskedés (kocc) is.

Millenáris A múlt hétvégén ott voltunk, s megdöbbentem, hogy tényleg lebontották a régi játszóteret. Szerencsére két óra ténfergés után megtaláltuk a helyette épített alkalmatosságot, rugós terepjáróval, a homokozóban játékokkal zsonglőreszközökkel, csúszdával, jobb, mint a régi, ami egy kicsit talán elvont volt a kölköknek. S ha szeretnétek érdekes és okos programra is menni, akkor menjetek be a Csodák palotájába, ahol a legújabb csoda (nekem, de én nem vagyok valami nagy tudomány–zseni), a folyékony mágnes . Vasárnap délután mindenki a szabadban van, így nincs tülekedés a tudományos eszközök körül. Megéri!

Szabadság tér Alma fanok, figyelem! Szombaton (máj. 31. 10:00) ismét koncertezik az együttes, aki teheti menjen el, mert szenzációs zenét játszanak. Még szombaton, 15:20-kor a Ghymes: Csak a világ végire című koncertje lesz látható.

TE IS fesztivál A Kéthly Anna téren szombaton és vasárnap is remek gyerekprogramok lesznek, a gyerekeknek a vasárnapot ajánljuk inkább. Akkor ugyanis (júni. 1. ) 11:30-kor Halász Judit koncertezik, 16:00 Zamatőrök, 18:00 órakor pedig az Alma Együttes látható. 14:30-kor Micimackó meséinek( mesemusical) örülhetnek, 16:30 kor pedig Óriásbábos előadást is megcsodálhatnak a lelkes nézők. Szombaton egy okos és igen hasznos programot is szerveztek még a gyerekeknek, Erzsébetvárosi Balesetvédelmi Bizottság - Kerékpáros ügyességi verseny, tesztekkel, rajzversennyel és kézműves foglalkozással (kocc).

urbitális! Az URBITÁLIS Budapesti Urbanisztikai Majális egy hat héten át tartó, egész Budapestet felölelő eseménysorozat. A rendezvény a város gazdagságát, sokarcú kultúráját, ezerszínű társadalmát mutatja be. Az Urbanisztikai Majális témája a főváros, melybe bevonják a város kerületeit, főbb tereit, parkjait, intézményeit.

Gödör klub: Afrika feketén-fehéren. Június elsején egész napos rendezvény keretében ismerkedhetünk Afrika nem csak szép, hanem kemény és kegyetlen világával. A nap során megismerhetjük a kontinens kultúráit, zenei világát, előadásokkal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal.

VIDÉK

Szentendre Hetedhét Játékhét lesz, vagyis volt május 27-31-ig, a végét még elcsípheti mindenki. A hét minden napján újabb és újabb, régi és megújuló, szabadban játszható egyéni vagy csapatjátékba hívnak mindenkit. Lesz megint méta, a teke, a bige, a dólé, a triccs, a guja, a curka és társaik.

Debrecen Tímárház - Kézművesek Háza, (máj. 31. 10:00). Szombaton egy igazi lokálpatrióta programon vehetnek a helyiek részt, a Wesselényi lakótelepi családi délelőttön, mézeskalács készítéssel, néptáncbemutatóval és diákműsorral.

A Dombostanyai gyermeknapi családi délután (máj. 31. 14:00), a Dombosi Óvoda (volt iskola) udvarán lesz mazsorett bemutató, ügyességi játékok, kézműves játszóház (kocc), sőt uzsonnaosztás is a gyerekeknek.

Gyál Közösségi Ház és Városi Könyvtár (máj. 31) Egész napos gyerekprogramokkal várják a látogatókat egy utó-gyereknapi rendezvényre az Ady Endre utcai sportpályára.

Ópusztaszer Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – Vasárnap (jún. 1. 15:00) a Kaláka együttes, A három székláb című gyerekműsorát adja elő.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Nem is tudom, hogy ez a Nemzeti vágta felnőtt mulatság-e, meg hogy egyáltalán mulatságnak nevezhető történet, mindenesetre inkább ide tartozik, mint a gyerekprogramhoz. Ha van kedvünk, vegyük elő ősmagyar mivoltunkat, s menjünk, nézzük meg, hátha valami új kezdete, ott lesz Lovasi András, meg Ferenczy György, Szalóki Ági és a Ghymes is, szóval valahogy csak eltelik az a szombat délután (máj. 31. 18:00).
Ha a gyerek miatt kimentünk a Szabadság térre, vagy menjünk vissza este is (máj. 31. 20:30) és hallgassuk meg Kiss Tibort a Quimbyvel, vagy haza se menjünk, húzzuk ki a sarjjal együtt. Ugyanez érvényes a Kéthy Anna téren zenélő Kiscsillag zenekarra is, nem is tudom, hogy Lovasi hogy jut át oda 20:15-re, talán vágtázva?

De ha különlegességre vágyunk, menjünk le a Gödörbe már pénteken (máj. 30. 19:00) és hallgassuk meg az Úzgin Űver nevű zenekart, nagyon jó zenét játszanak, a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen mongol nevük ellenére.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.05.30 11:49:03cseresznye

  Nem értem, nem értem, az Alma együttes frontembere azonnal kihozza belőlem a Vitéz Lászlót egy hatalmas palacsintasütővel!  De mivel a béke barátja vagyok, inkább igyekszem elkerülni.  Hogy mi szükség bolt ez leírnom? -Semmi. Csak olyan fura, hogy másnak bejön. Olyan irracionális feldúltság ez, mikor a férjemnek egy olyan nő tetszik, aki...te jó ég, az a nő!

 • 2008.05.30 11:58:21monsterwoman1

  Én meg annyira szeretem őket! Igazi örömzenélést csinálnak!Soha nem bírom vigyorgás nélkül nézni, vagy hallgatni. Lehet, kretén vagyok....

 • 2008.05.30 12:22:31cseresznye

  Á, nem, a világért se kreténeznék le senkit, sőt, van egy számuk az egyszervolton, ahol nincs szöveg, és kép sem csak állathangok, és rajzfilm, és az nekem is nagyon tetszik!

  Bennem az énekes fickó vált ki allergiás reakciókat.  Elnézést mindenkitől a negatív hozzászólásomért, csak egy rossz élményemet dolgozom fel a névtelen nyilvánosság segítségével. Ráadásul már egy másik poszton is kibeszéltem egyszer. Eldugultam.

 • 2008.05.30 12:23:17monsterwoman1

  nem vettem magamra, néha tényleg kretén vagyok:-)

 • 2008.06.01 12:41:19darvasa

  tegnap késő délután a minimax csatornán volt „szerencsém” hallani az alma együttes valami szülinapos dalát. a dallam rendben is volt, kislányom szemkerekedveszájtátva néztehallgatta őket. a zagyva plusz agilisabb-szenilisebb, hangulatom-szülinapom, szemüveget-szövegemet szintű rímekre épülő szöveg miatt énis…

  d.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta