Hétvége Almával, vágtával, nádihegedűvel

Igazán meg vagyok zavarodva, mert tegnap még mindenkit ki akartam zavarni a strandra, ma viszont kapucnis felsőben ülök a frissen felfújt kismedence mellett a nappaliban. Szóval inkább mégse menjetek, lesz még elég kánikula-hétvége, addig programozzatok, amíg lehet! S ez nem fenyegetés, heteken belül kitör a szünidő, a város lassan kiürül, a pedagógus is elmegy a telekre füvet nyírni, meggyet szedni ahelyett, hogy kézműves sátorban fárasztaná le a gyerekeinket, amit amúgy hobbiból szokott. Ne feledjétek, kézműves szónál koccanhat a monitor és a bögre, teremtsünk ebből cinkos hagyományt, mi fakezű felnőttek! Év végén majd kisorsolunk a károsultak között egy… helyes bögrét. Addig is ajánlunk ma is.


A programajánlót bocsánatkéréssel kell kezdenem, mert egy családot biztosan kiküldtem szombaton a Kossuth térre, nagyon sajnálom a felesleges utat, ezúton is elnézést kérek! Remélem nem volt gyülekezet a téren, talán még lemondanék…

Gyereksziget A Hajógyári szigeten, mielőtt ellepné Európa fesztiválkedvelő fiatalsága, a gyerekek amortizálhatják le a füvet, egészen július 6-ig, azaz hat hétvégén keresztül. Az első szombaton (máj. 31. 11:00) Bon-bon matiné: Brémai rézfúvósok előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A BA-LU EUfórikusok zenekarát vezető szimfonikus zenekarok művészei alkotják, akik hitvallásuknak tekintik a legifjabbak zenei nevelését, ugyanakkor szórakoztatását. 16:00 órakor Gágogó koncert lesz, valamint 14:20-kor Agostones - DudaPest Cirkus szórakoztatja a kicsiket és a nagyokat is. Vasárnap pedig (jún. 1. 16:00) Halász Judit (aki nem pihen) lép fel a Szeresd a testvéred című koncertjével. A koncertek mellett rengeteg egyéb szórakoztató program lesz, ugrálóvár, játéksátor és igen, kézműveskedés (kocc) is.

Millenáris A múlt hétvégén ott voltunk, s megdöbbentem, hogy tényleg lebontották a régi játszóteret. Szerencsére két óra ténfergés után megtaláltuk a helyette épített alkalmatosságot, rugós terepjáróval, a homokozóban játékokkal zsonglőreszközökkel, csúszdával, jobb, mint a régi, ami egy kicsit talán elvont volt a kölköknek. S ha szeretnétek érdekes és okos programra is menni, akkor menjetek be a Csodák palotájába, ahol a legújabb csoda (nekem, de én nem vagyok valami nagy tudomány–zseni), a folyékony mágnes . Vasárnap délután mindenki a szabadban van, így nincs tülekedés a tudományos eszközök körül. Megéri!

Szabadság tér Alma fanok, figyelem! Szombaton (máj. 31. 10:00) ismét koncertezik az együttes, aki teheti menjen el, mert szenzációs zenét játszanak. Még szombaton, 15:20-kor a Ghymes: Csak a világ végire című koncertje lesz látható.

TE IS fesztivál A Kéthly Anna téren szombaton és vasárnap is remek gyerekprogramok lesznek, a gyerekeknek a vasárnapot ajánljuk inkább. Akkor ugyanis (júni. 1. ) 11:30-kor Halász Judit koncertezik, 16:00 Zamatőrök, 18:00 órakor pedig az Alma Együttes látható. 14:30-kor Micimackó meséinek( mesemusical) örülhetnek, 16:30 kor pedig Óriásbábos előadást is megcsodálhatnak a lelkes nézők. Szombaton egy okos és igen hasznos programot is szerveztek még a gyerekeknek, Erzsébetvárosi Balesetvédelmi Bizottság - Kerékpáros ügyességi verseny, tesztekkel, rajzversennyel és kézműves foglalkozással (kocc).

urbitális! Az URBITÁLIS Budapesti Urbanisztikai Majális egy hat héten át tartó, egész Budapestet felölelő eseménysorozat. A rendezvény a város gazdagságát, sokarcú kultúráját, ezerszínű társadalmát mutatja be. Az Urbanisztikai Majális témája a főváros, melybe bevonják a város kerületeit, főbb tereit, parkjait, intézményeit.

Gödör klub: Afrika feketén-fehéren. Június elsején egész napos rendezvény keretében ismerkedhetünk Afrika nem csak szép, hanem kemény és kegyetlen világával. A nap során megismerhetjük a kontinens kultúráit, zenei világát, előadásokkal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal.

VIDÉK

Szentendre Hetedhét Játékhét lesz, vagyis volt május 27-31-ig, a végét még elcsípheti mindenki. A hét minden napján újabb és újabb, régi és megújuló, szabadban játszható egyéni vagy csapatjátékba hívnak mindenkit. Lesz megint méta, a teke, a bige, a dólé, a triccs, a guja, a curka és társaik.

Debrecen Tímárház - Kézművesek Háza, (máj. 31. 10:00). Szombaton egy igazi lokálpatrióta programon vehetnek a helyiek részt, a Wesselényi lakótelepi családi délelőttön, mézeskalács készítéssel, néptáncbemutatóval és diákműsorral.

A Dombostanyai gyermeknapi családi délután (máj. 31. 14:00), a Dombosi Óvoda (volt iskola) udvarán lesz mazsorett bemutató, ügyességi játékok, kézműves játszóház (kocc), sőt uzsonnaosztás is a gyerekeknek.

Gyál Közösségi Ház és Városi Könyvtár (máj. 31) Egész napos gyerekprogramokkal várják a látogatókat egy utó-gyereknapi rendezvényre az Ady Endre utcai sportpályára.

Ópusztaszer Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark – Vasárnap (jún. 1. 15:00) a Kaláka együttes, A három székláb című gyerekműsorát adja elő.

GYEREKMENTES ÖVEZET

Nem is tudom, hogy ez a Nemzeti vágta felnőtt mulatság-e, meg hogy egyáltalán mulatságnak nevezhető történet, mindenesetre inkább ide tartozik, mint a gyerekprogramhoz. Ha van kedvünk, vegyük elő ősmagyar mivoltunkat, s menjünk, nézzük meg, hátha valami új kezdete, ott lesz Lovasi András, meg Ferenczy György, Szalóki Ági és a Ghymes is, szóval valahogy csak eltelik az a szombat délután (máj. 31. 18:00).
Ha a gyerek miatt kimentünk a Szabadság térre, vagy menjünk vissza este is (máj. 31. 20:30) és hallgassuk meg Kiss Tibort a Quimbyvel, vagy haza se menjünk, húzzuk ki a sarjjal együtt. Ugyanez érvényes a Kéthy Anna téren zenélő Kiscsillag zenekarra is, nem is tudom, hogy Lovasi hogy jut át oda 20:15-re, talán vágtázva?

De ha különlegességre vágyunk, menjünk le a Gödörbe már pénteken (máj. 30. 19:00) és hallgassuk meg az Úzgin Űver nevű zenekart, nagyon jó zenét játszanak, a kimondhatatlan és megjegyezhetetlen mongol nevük ellenére.
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek