SZÜLŐSÉG

Unalmasak a pasztell gyerekszobafalak

2008. február 25., hétfő 14:32

Még nincs is a kezünkben a pozitív teszt, de már gondolatban tapétázunk, macikat nyalunk a falra, tündi-bündi figurákat és pasztell színeket variálunk akár egy öt négyzetméteres szobában is.Persze nyilván nem életbevágó pontja a gyerek egészséges fejlődésének egy saját szoba, mégis, sokan a föld túloldaláról is megrendelik a számukra ideálisnak tűnő bútorokat és kiegészítőket. És akkor még nem is beszéltünk a csíről, amit a feng shui szerint távol tudunk tartani a porontytól, vagy bemérjük két bottal a vízeret, hogy békében aludjon a szent gyerek.


A legtöbben persze megelégednek egy ággyal (persze a kókuszmatracról bizonyára nekik is nehéz lemondani)és egy bármilyen szekrénnyel. Ha azonban lehetőségünk van az ízlésünknek is és nem csak a pénztárcánknak kedvezni, bátran körülnézhetünk és kiélhetjük kislányos babázhatnékunkat, elrejtett lakberendezői tehetségünket.

Ha nem akarunk nagyot tévedni és nem zavar bennünket, hogy Európa háromnegyede skandináv stílusban nő föl és a játékdobozok mindenkinél egyformák, akkor irány az Ikea. Ahol azért is jó vásárolni, mert a lehető legkisebb kiságyat és pelenkázó szekrényt itt kaphatjuk meg, ráadásul olcsón.

Ha kicsit jobban állunk, bemerészkedhetünk nyugodtan olyan boltokba, ahol levegőt sem merünk venni a bútorok (és az árak) láttán, nem hogy később hagyjuk, hogy a kölök berottyantson a plafonig pasztellben. A gyerekszobák színeinek uralkodó trendje ugyanis a pasztell. Lányoknál a klasszikus, ám kissé cukros rózsaszín, fiúknál a kék, valamint a kávészín a domináns, a hezitálók pedig a sárga és fehér szín mellett döntenek. Ha eléggé elszántak és felkészültek vagyunk, akkor a tapétacsík is felnyalódik valahogy a falra. Ha figyelünk, rájövünk, hogy a legtöbbet nem is kell tapétaragasztóval bekenni, csak le kell húzni a hátulját. (Sajnos nekem egy napos munka után mutatta csak meg a Remek Ember.)

A gyermek fejlődésének érdekében azonban nem árt, ha szem előtt tartjuk, hogy az élénk színek jobban elősegítik a picik szellemi kibontakozását. Dobjuk hát sutba az aktuális divatot és pingáltassuk kékre, narancsra, sárgára a szobát! Ha ügyesek vagyunk, és van elég időnk, szép képeket is rittyenthetünk a falra, gyönyörű mintákat lehet azonban már rendelni is.

Lehetőség szerint legyen a szobában egy szabadon hagyott, levegős terület, ahol a tulajdonos kedvére randalírozhat, szakértők szerint a legjobb, ha a szoba a közepén szellősebb. Ugyan kevés gyerek játszik egyedül a saját kis birodalmában hosszú távon, mert a mamival a konyhában valahogy mégis jobb, azért adjuk meg az esélyt, hogy birtokba veszi egyszer a játszószőnyegét és annak rendje és módja szerint, atomjaira is szedi a dolgait. De hát minden 5 perc nyugalomnak ára van, mint tudjuk.

Ha már megemlítettük a feng shuit, nem árt, ha tudjuk, hogy a bútorokat jobb, ha lekerekítjük. Ehhez persze nem kell rajongónak lenni, csak aggódó anyának, de azt már bizonyára kevesen tudják, hogy az ágyat közvetlenül az ablak alá és az ajtóval szemben sem javasolt helyezni. Sőt, ha tetőtérben van a gyerekszoba, véletlenül se tegyük a megtört vonalú plafon alá. Ha máris tele vagyunk kétellyel, hogy akkor hová tegyük azt a nyomorult ágyat, még mindig nem vagyunk egyenesben, mert az ajtó sem nyílhat a fekhelyre. Tegyük hát középre? Természetesen ott sem jó a hiányzó biztonságérzet miatt, a legegyszerűbb, ha nem is teszünk bele ágyat, úgyis átmászkál hozzánk éjjelente Pityu.

Ha tovább szeretnénk fájdítani a szívünket, tévelyedjünk el egy kicsit a Dioné világában, ahol egy sima szekrény akár öt havi minimálbért kóstál. Esetleg rendelhetünk bútort a Treehoustól, bár csak halvány elképzeléseink vannak, hogy mennyiért is.

Ha normál áron szeretnénk vásárolni, a Kindermobelnél már határozottan barátiabb összegeket hagyhatunk ott, igazán szép és praktikus bútorokért.  Ötletes játszóbútorokat tehetünk a kicsivel nagyobbak szobájába is, a megszokottól eltérő, hagyományos és színes fából, csipke, hab és extra design nélkül. Elbarangolhatunk a Faktum bútorboltba végül, ahol igazán széles választékból kell kimazsolázni azt, ami a legjobban megfelel az ízlésünknek és a pénztárcánknak.

Körutunkat a gyerekszobák világában végül zárjuk le azzal a gondolattal, miszerint igazán nem az a lényeg, hogy mely árnyalatát vásároljuk meg a bézsnek, hanem egy nyugodt kuckó megléte a babának, amit nyugodtanberendezhetünk akár használt bútorokkal is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2008.02.25 18:17:23Atina

  Engem sem irritál Micimackó.

  Különben is, egy újszülöttnek lehet új, nem?

  Ő még nem tudja, hogy a csapból is ez folyik, mert neki az lesz A Micimackó, ami az Ő szobájában van.  Gyerekkoromban meg mindenhol 101 kiskutyát láttam.  Én meg Vukkos faliszőnyeget akarok venni, de ha nem találok, jó lesz a Micimackós is.

 • 2008.02.25 18:19:05Brumibaby

  Bemcsi, az már volt más poszton is, meg kari aji, meg vki, aki depi volt, s attól öngyi lett. Nem baj, viszik a temcsibe, elásikálják, aztán viszünk neki vircsit.  De én nem cikizek senkit, különösen, mert az én lányom ellenemre rózsaszín és diznikirálylány, attól még nem verem el őt se a háztól.

 • 2008.02.25 18:25:24egyanyuka

  Nekem a bemcsi nem a babával jött. Nem vagyok egy édi-bédi gügyögő anyuka, mi mindig így használtuk a családban a felnőtt bemelegítőre is. Szóval akit sértett elnézést.

  Egyébként nekem sincs gondom a Disney figurákkal, de a gyerekszobába nem akarok ilyen motívumokat.

 • 2008.02.25 18:29:31Atina

  Nekem muszáj valami faliszőnyeg, mert 2 bazi nagy lyuk van a falon. Thomas vonatosat meg nem akarok.

  Ráadásul elég magasra kell tenni, mert a konyhába polc lett felfúrva az asztal fölé, s nem gondoltuk, hogy csak 6 cm vastag a vasbetonfal.

 • 2008.02.25 18:46:17Pandi

  Mi egy szabálytalan kockás, a kék különböző árnyalataiból álló vastag faliszőnyeget tettünk fel, ami egyébiránt egy kisméretű "rendes" szőnyeg és a Diego honlapján találtam.  Mintás is, szép is és mivel "nonfiguratív":))) sokáig jó lesz (ha meg nem unjuk).  Ja, és a fiamnak is tetszik, mert szívesen markolássza.:)

 • 2008.02.25 18:53:33Atina

  Mivel sokat varrok, s rengeteg maradék anyagom van, én is gondoltam valami patchwork dologra, de arra sincs energiám.

  Még lehet, hogy megerőltetem magam, nem tudom.

 • 2008.02.25 18:59:13Nilüfer

  Bocsánat, ha beleszólok, OFF..de mi értelme van a bemelegítőnek?? Az egyszerűen melegítő.Ezer bocsánat, de ha valamitől. hát ettől a falra mászok..engem nem bemelegít, hanem melegít.Mondjuk, más falra mászatni való dolog is előfordul itt, de a bemcsi, na az nekem "sokk".Mondjuk inkább, hogy mackó.Esküszöm, az is jobb.

 • 2008.02.25 19:11:52cantaloupe

  Nilufer. :))))  Atina, mekkorak azok a lukak? Ha nem talalsz szep falvedot, nem tudnatok valahogy betomni?

 • 2008.02.25 19:12:10Atina

  Köszi Nilüfer, mert a bemcsi után már nem mertem megkérdezni, hogy mi az a bemelegítő, de így már tudom.

  Tehát melegítő!  (én csak egyetlen becézést ismertem eddig rá, de az komcsi: mackó)

 • 2008.02.25 19:15:29Atina

  cantaloupe  Le lett javítva, de nincs pénzünk újra festetni, de legfőképp energiám a festés utáni takarításra, mivel a konyhai fúrás előtt 2 héttel festettük ki a leendő gyerekszobát.

  2 db tenyérnyi lyuk lett, az egyik kb. 160 cm magasan, a másik meg attól távolabb, és 20 cm-rel lejjebb.

  Úgyhogy arra semmi esély, hogy faliképet akasszunk oda.  Eggyszer később majd lefestetjük, de az csak pár év múlva lesz. Addig valami drapéria, textil. De posztert sem akarok, mert az nekem nem tetszik.

 • 2008.02.25 19:18:45martine

  nekem meg olyan érdekes gyerekeim vannak, hogy a sivár pasztellszoba is elég nekik :)))  vagyis hogy nem uncsik így sem :)))) ezt külön brumcsibabcsynek írtam ajcsiba, mer' jót nevettem, mikor a brittudósokra hivatkozott :)))

 • 2008.02.25 19:29:26cantaloupe

  Atina,

  abban tokeletesen egyetertek, hogy valami textilkep sokkal szebb, mint a poszter.  De ha nem talalsz, meg ket otletem van:

  1) faliujsag-gyerekrajzokkal, fotokkal, kepeslapokkal nagyon egyedi lehet egy ilyesmi is felakasztva  2) toljatok oda a szekrenyt! :)  Kar, hogy nem vagyok ott, mert no letemre szivesen es alaposan festek, mar 2 szobat es vagy 20 ablakkeretet festettem es egesz jol belejottem a techinkajaba. ;)

 • 2008.02.25 19:34:09Pussycat Doll

  Nilüfer, íme a bemelegítő szó magyarázata: tréningruha, ergo sportoláshoz használják alapvetően, méghozzá bemelegítéshez. Ha láttál már valaha sportközvetítést, pl atletikait, de akár focit, láthatod, hogy a versenyzők a saját számuk / pályára kerülésük előtt ebben ugrabugrálnak. Bemelegítenek. Innen a bemcsi (bemelegítő, mint ruha) fogalom.

 • 2008.02.25 19:35:11Pussycat Doll

  Ja, ehhez kapcsolódóan:

  Egyanyuka, ne érezd magad sz@rul és pláne ne kérj elnézést, amiért ezt a szót használtad. Én pl. tudtam, miről van szó. Ez olyan, mint amikor a szolnokiak makukának hívják a szotyit. Semmi gond ezzel!

 • 2008.02.25 19:38:05Pandi

  Nilüfer, Atina:)))  Én is leragadtam a melegítő/mackó megnevezéseknél. Azt hittem, a bemelegítő valami továbbfejlesztett, modern változat.:)  Atina, ha most nincs igazán kedved varrogatni, hagyd a francba, de azért én jónak találom, ha van valami a kiságy mellett a falon, ha van lyuk, ha nincs, legfeljebb vesztek egyet.:)))

 • 2008.02.25 19:39:09cantaloupe

  Pussycat Doll: a makuka az siman tajnyelv, olyan, mint hogy en, gyori, a napolyit specialnak hivom. :)  Ez nem egyenlo azzal, hogy egy szot valaki rosszul hasznal.  Az ige valoban bemelegiteni, de a ruhazat siman melegito. Hegyeshalomtol Zankaig. :)

 • 2008.02.25 19:41:29Pussycat Doll

  Nagy tévedés, Cantaloupe! Mi arrafelé, ahonnan én is jövök, csakis így használtuk. Most akkor bunkók vagyunk, mindannyian, vagy "modern tájnyelv"?

 • 2008.02.25 19:44:08Pussycat Doll

  Nem érdemes ezen veszekedni. Őszintén szólva kicsit meg is vagyok lepődve, hogy képesek vagytok egymást így "kipellengérezni" egy ilyen abszolúte jelentéktelen kérdésben, pláne, hogy magyarázat is jött a "furcsa" szóra. Ez komolyan ilyen bántó lett volna? Vagy ezen élitek ki a fölösleges feszkót? Hihetetlen, hogy van egy klassz blog jó kis posztokkal és nem kevés torkollik veszekedésbe, szivatásba...

 • 2008.02.25 19:49:04Pandi

  P. Doll  Részemről egészen egyszerűen viccről volt szó.:) Mindig is melegítőről hallottam. A sportközvetítésekben is, pedig igencsak sokat nézek(néztem) sportot. Merthogy nálunk én vagyok a sportleszbikus.  A bemcsiről pedig valóban halvány lila f.ngom sem volt, hogy micsoda.:)

 • 2008.02.25 19:52:05cantaloupe

  Pussycat doll: utana neztem, valoban tajnyelv.  Megkovetlek. Elnezest kerek.  Viszont nem bunkoztam le senkit. :/

 • 2008.02.25 19:53:17Pussycat Doll

  Igazából azt tartom viccesnek, hogy Cantaloupe dönti el, mi a tájnyelv és mi a rossz használat és teszi mindezt úgy, hogy az USA-ban él...  Na, szép jóccakát (= jó éjszakát) mindenkinek, ez itt így nem élmény...

 • 2008.02.25 19:54:21Pussycat Doll

  Jól van. Nemtom, hogy tájnyelv-e vagy sem. Ami a lényeg: ne bántsuk egymást, csak mert a másik más, mint mi. Nem akar ős e rosszat, csak tájékozódni-tájékoztatni! Mint ahogy mindannyian. Kell ehhez kigúnyolnunk a másikat és élcelődni kifejezéseken???

 • 2008.02.25 20:07:15cantaloupe

  Pussycat Doll, azert maradjunk annyiban, hogy te is kicsit sokat kepzeltel bele. Senki nem bunkozott, en meg tevedtem es bocsanatot kertem.  Mellesleg attol, hogy az USA-ban lakom, meg magyar az anyanyelvem es ezen a tajon jobb, ha nem piszkalsz vagy sertegetsz.  Ahhoz kepest, hogy toleranciat kovetelsz, mar a 3. hsz-odat irtad meg abszolute de nem bekes hangnemben, ez igy nem fog menni.  Peace! :)

 • 2008.02.25 20:11:29Pussycat Doll

  Cantaloupe:

  "Ez nem egyenlo azzal, hogy egy szot valaki rosszul hasznal. Az ige valoban bemelegiteni, de a ruhazat siman melegito. Hegyeshalomtol Zankaig. :)" Lehet, hogy mégsem vágod a nüanszokat? Ez olyan, mintha kérdőre vontad volna, amit írtam. És ettől nincs az embernek jókedve, smiley ide vagy oda.  Mellesleg mikor elkuldtem a neked szólót, akkor láttam, hogy közben te is írtál. Előtte nem. Úgyhogy - így tisztességes - megkövetlek.  Peace! :)

 • 2008.02.25 20:20:10cantaloupe

  Orulok, hogy meg tudtuk beszelni! ;)

 • 2008.02.25 20:26:47Pussycat Doll

  Nem kenyerem se a veszekedés, se a szurkapiszka. De az igazságérzetem fenenagy :D És érdekelnek az itteni cikkek, kommentek. Kezdő anyuci vagyok még, nekem minden tanács hasznos, de ezekkel a piszkálódásokkal nemtokk mit kezdeni. Igyekszem csak akkor közbeszólni, ha valami nagyon kikívánkozik (pl. most), vagy ha valami hasznosat tudok mondani. (Pl. hogy mi az a bemcsi :o)) De inkább csak olvasok...

 • 2008.02.25 20:58:30vikimanka

  Szeretném néha ilyen rendben látni a gyerekszobákat.Volt már, hogy kb.2 óra hosszat pakoltam benne össze.Nem takarítottam, hanem csak pakoltam és nem tagadom közben mondtam a magamét./egyedül voltam otthon, nem hallotta senki/

  Én nagyon szeretem a szép, finom pasztell színeket. Az ősszel lett/majdnem/ kész nálunk a lakásbővítés és felújítás.Az új nagy gyerekszoba lazac és gyöngy színű lett és hercegnős függönyt kapott a csajos.Ha fújoltok ha nem, ez volt a vágya és mi teljesítettük.Igazán szép lett. Fenyőből csinált neki apósom galériás, csúzdás ágyat amit cseresznye színű lazúrral kentünk le.Hiába nézegettük mi a fenyő bútorokat, annyira ingatag volt mindegyik amit láttunk, hogy úgy döntöttünk rábeszéljük az öreget csinálja meg és nagyon szupi lett.Azóta a bútoraink zömét vele készíttetjük. Ja és ami a legjobban tetszik így a lakásunkban az az új gyerekszoba mérete, kb.35 nm.Ez ami számunkra csudajó.

 • 2008.02.25 21:09:20Pussycat Doll

  Vikimanka! A mi gyerekszobánk is kb 35 nm, szép tágas. És nálunk is van mit pakolni - néha egész fura dolgok kerülnek be a szobába: papucsok, műanyag dolgok (ma a vajkrém kis átlátszó fedele!!!!!!!), ilyesmik. De hát ez már gondolom ilyen lesz egy darabig... Nálunk is fenyő az összes bútor, mi anno a FAKTUM Gabi ágyát választottuk.

 • 2008.02.25 21:21:30vikimanka

  Ez a hosszan tartó pakolás még a kisebb gyerekszobában történt.Most, hogy lett ez a nagy gyerekszobánk már nem tűnik olyan nagynak a rumli.Az a baj, hogy a lányom már a nyáron 7 éves lesz, de még mindig nem igazán pakol össze.Akkor érek el nála vmit, ha együtt csináljuk.Amúgy ebbe a tágas szobába nekem is jó érzés belépni, jó a fekvése is, tiszta napsütés a szoba.A picúrunk ágya fölé pedig egy bohóc-falvédőt tettünk, nagyon szereti nézegetni, mert szép színes és a zsebeiből plüss állatkák lógnak ki.a lámpára meg még régebben felakasztottunk egy szélcsenőt, ami kerámia csillagokból van, az a másik kedvence.még csak 10 hetes, de nagyon tündéri ahogy dumál a csillagoknak vagy a bohócnak.

 • 2008.02.25 21:53:37eino.

  ,,Ja, hogy pozitiv is legyek, szerintem kar tul nagy let fektetni gyerekfalfestesbe, a kolykot ugyis az a diszites teszi boldogga, amit o helyezett el a falon, lehet az falfirka, kozonseges disney-matrica fal kozepen, vagy sajat rajzok bekeretezve."

  Szöcske, a lányom, amikor olyan 5-6 éves volt, grafittal rajzolt egy fát meg egy királylányt a falvédő mögé. Nem toltam le, amikor észrevettem, de megbeszéltük, hogy ennél több ne legyen. Vagyis én vigyorogva megkértem, ő meg szintén vigyorogva beleegyezett. Aztán lőn - kb. 1 évvel később - lakásfelújítás, leszedtem a faliszőnyeget, és mögötte egy egész mesevilág tárult a szemem elé, belevonva a már említett fát és királylányt is. Valójában rém büszke voltam rá, mert annyira leleményes és fantáziadús rajz volt a csodamadaraival, unikornisokkal, vízesésekkel, hegyekkel, tündérekkel stb., hogy sajnáltam is lefestetni. Szóval megint csak nem tudtam haragudni, viszont mondtam neki, hogy akkor festem pasztellsárgára (kedvenc színe), ha most már tényleg felhagy a falra rajzolással, rengeteg minőségi ceruzája és lapja van.  Azóta minden rendben, a szépséges rajzok lapokon vagy a vázlatfüzeteiben vannak. :)  A cikk témájához: nem unalmas a pasztellszín. Az erősebb színek hosszú távon nyugtalanítóak, és jobban meg is lehet unni. Azaz feltűnőbb, ha unja őket az ember. Nálam legalábbis így van.

 • 2008.02.25 21:53:43marywolf

  fülemüle, asztalossal nem beszéltek ezzel kapcsolatba, csak mert mi is néha küzdünk ilyenekkel, panel révén ugye rendesen végig kell gondolni, hogy mit hova és milyen méreztbe, ezért sok bútort csináltattunk, meg mos is rendeltünk párat.

  Szóval én tuti asztaloshoz mennék ilyennek, ha nem találok sehol.

 • 2008.02.25 22:21:26Cyr

  fülemüle, magam is asztalost javasolnék. Olyan lesz, amilyet szeretne, megtervezheti (az a legjobb buli az egészben - hű, összefutott a gondolattól a fejemben a nyál (vagymi:)) és még olcsóbban is kijöhet a történetből, mint ha megalkuvással venne valami "nemazigazidemajdcsakmegszokjuk"-ot.

 • 2008.02.25 22:28:15hamsa

  Mi van ha csokistenyér cuppan a pezsgő és lazacszínű gyerekszobafalra? Csak kérdezem - felújításkor mindig nagyon optimista az ember, aztán jönnek elő a praktikusabb ötletek, amikor már késő.

 • 2008.02.25 22:29:23hamsa

  Ja, és nálunk szabad a falra rajzolni. Nem mindenhova, de vannak felületek.

 • 2008.02.25 22:33:20Cyr

  Esküszöm, csokistányért olvastam.... szóval tányér és tenyér ellen lemosható falfesték. De ha már gyerekszoba. Valahol láttam régebben öntapadós tábla(fóliát? matricát?) miacsudát. Rajzol, töröl, rajzol, töröl. Változó dekoráció, színes és még a falat sem sajnálod...

 • 2008.02.25 22:42:09eino.

  #

  2008.02.25 22:29:23 hamsa  Ja, és nálunk szabad a falra rajzolni. Nem mindenhova, de vannak felületek.  ---------------  Nálunk a konyhában, a tűtzhely és a hűtő közt volt egy ilyen kis rész. Oda cicák meg virágok kerültek. De azt is lefestettük, és át is rendeztük a konyhát teljesen, így eszébe sem jut már falra rajzolni, talán kiélte magát a faliszőnyeges képpel. Meg hát vannak szokások, amiket elhagynak a gyerekek - hogy aztán újakat szerezzenek :)

 • 2008.02.25 22:43:30eino.

  Cyr, a lemosható falfesték nem is annyira lemosható, ezt sajnos tapasztaltam. Kivéve, ha amolyan kórházi jellegű fényes, vastagon kent valami.

 • 2008.02.25 22:48:18Cyr

  eino, nálunk az étkezőben van olyan, volt már azon minden (mi szem-szájnak ingere), lejött. Pici apránként biztos jön a festékből is - nem észrevehető - , no de jobb így, mint ha kakaóval lenne fröccsöntve :)

 • 2008.02.25 22:48:44Cyr

  ja, a mienk nem kórházi tipikus.

 • 2008.02.25 22:49:49hamsa

  Hát persze eino. Ráadásul amit szabad, azt sokkal kevésbé érdekes. Azért ez a faliszőnyegmögé mesevilág, ez nagyon szép, szimbolikus tratalmakat is beleláthatunk - nem biztos, hogy képes lettem volna lefesteni! Legalább fénykép van róla?

 • 2008.02.25 22:54:56Dexter68

  Az tuti, hogyha költözünk, az új lakásba minden szobába veszek egy fengsuit. ;o)

 • 2008.02.25 23:47:29cantaloupe

  Dexter. :))))  Hamsa: a falfesteshez eleve tojashejszeru feluletet ado festeket kell venni. Nekem a lepcsofelmenom halvany pasztellsarga, es mikor a furdoszobankat ujitottak, egyketszer vegigkarcoltak a munkasok letraval, meg gondoloma bakancs is hozzaert.

  Dorzsi szivaccsal es melegvizzel siman lejott (persze legyen uj a szivacs!!!!).  A pasztell szinek azert is jok, mert

  1) mindenfele butor jobban megy hozzajuk-egy tuzpiros vagy a fenti kepen lathato puspoklila falba peldaul beleolvadna a szep cseresznye butor

  2)tagasabbnak tunnek tole a terek

 • 2008.02.26 08:46:55Atina

  Én sem szeretem hálószobában az élénk színeket. Ha a gyereknek van külön játszószoba, oda jó az élénk.

  De hálószobában jobban lehet pihenni, ha halványabb színek vannak.

  S mint elöttem már írták, élénk kiegészítőkkel fel lehet dobni a gyerekszobát.

  Mert az is igaz, hogy jobban elősegítik a gyerek "szellemi kibontakozását".  Én azonban az élénk színeket nappaliban, vagy konyhában bírom elviselni.

 • 2008.02.26 09:18:04mazsola84

  Most látom, hogy mekkora seggfej vagyok, hogy én szeretem a Micimackót. (Szerintem tüneményes figurák). Majd biztos habos-babos cuccba öltöztetem a gyerekem és a menő anyukák majd jól kiközösítenek a játszótéren. De szar lesz nekem.

 • 2008.02.26 09:37:26vikimanka

  Hamsa!A csokistenyér az csokistenyér lesz a kék, zöld, lila stb. színű falon is.Csak ezért nem fogjuk csokibarnára festeni a falat.amúgy nálunk az a tapasztalat, hogy a gyerekszoba fala már nem csokis, mert mire odaér addigra a konyha és az előszoba falán elkopott a csoki a kézről.

 • 2008.02.26 10:08:25fülemüle

  Az asztalos egy nagyon kézenfekvő válsztás ilyen speciális bútorokhoz, csak sajnos nem ismerünk egyetlen megbízhatót sem. Nemrégen szerettünk volna két kisebb bútordarabot csináltatni méretre. Legalább hat környékbeli asztalossal beszéltem. A többség el sem jött a megbeszélt időpontban. Aki eljött közölte, hogy utánanéz az anyagáraknak és jelenkezik árajánlattal. Mind eltünt valahogy, valaki még halogat ha felhívom, hogy most mi van, valaki már fel sem veszi a telefont.

  Szóval, ha valaki megbízható asztalost tud Észak-Pesten kérem jelentkezzen!

 • 2008.02.26 10:08:28Cyr

  Egyébként is. Tessen csak annak a gyeröknek otthon fehércsokit adni! (házon kívül kaphat mezei barnát) :)))))))))))))

 • 2008.02.26 19:54:58Kicsi Mini

  nálunk 3 gyerek van.A nagyfiúnak van külön szobája,meg a két lányzónak együtt.A fal mind a két szobában halvány lila(az ő kérésükre),a díszítést meg ők csinálták.A 2 lány 9 és 3 évesek,itt poszterek vannak fent,high school musicalos,Avril....stb.Mondjuk ez javarészt a nagylány műve,de a kicsi is oda van érte.Nálunk valahogy nem jött be a macis képek,cicás poszterek meg ilyen tipikusan babás dolgok.Még a fiamat sem érdekelte soha ,hogy mi van a falon,annál inkább a földön.Neki autós szőnyeg volt a vágya,megkapta.A kicsi néha rajzol a falra,én meg néha mászom rá!A múltkor filccel sikerült Malackát rajzolnia,de ez sajnos ott marad a következő festésig!Igazából szerintem kár ezen vitatkozni,hogy vagány legyen a szoba vagy inkább aranyos,mert hát izlések és pofonok!Szerencsére nem vagyunk egyformák!

 • 2008.02.26 20:49:10vikimanka

  Valószínűleg ha megnéznénk egymás ötleteit a gyerekszobákban, a nagy része tetszene, mindegy milyen színű.Egy a lényeg: praktikus és barátságos legyen, ja és a kis gazdája szeresse.

 • 2010.02.16 21:26:45o.t

  dfhhhhh

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta