SZÜLŐSÉG

Anya hadat üzen a szőrszálaknak

2007. október 11., csütörtök 08:05

Gyerekkel minden kicsit olyan, mint féllábbal a gátfutóverseny, de a szőrtelenítés egy különösen vicces terep, ahol megannyi leleményre lenne szükségünk, hogy ezt az alapvetőnek mondott női higiéniás tevékenységet el tudjuk végezni. Mert az egy dolog, hogy ha utolsó utáni napon sem sikerült időt szakítanunk a hajmosásra, akkor összefogjuk a hajunkat, de milyen szar már, amikor a lábunkon is össze lehet fogni a szőrt.


Vegyük sorba a lehetőségeket!

1. Borotva: mellette szól, hogy a leggyorsabb, de ha beleszámoljuk, hogy milyen gyakran kell, akkor már nem is biztos. Ezenkívül általában a reggeli fürdéssel (miről is beszélünk?) szoktuk összekötni. Csakhogy nálunk két eset van: vagy eltávolítom Leát a lakásból, és akkor fürdök, vagy bejön és a mellbimbómat csavargatja önkívületi állapotban, majd egy idő után sírni kezd, mert nem kapja meg a cicit. Ha nem távolítom el és kizárom, akkor oltári üvöltés következik, közben az ajtót kaparja, és benyúl a szellőzőn a kis mancsaival. Ezt nem lehet kibírni. Arról nem is beszélve, hogy mindent ki akar rángatni a kezemből, hiszen ha én annyit foglalkozom valamivel, az csak halálosan izgalmas lehet. No, pont a borotva nem gyerek kezébe való. Amikor alszik, nem merek fürödni, hátha felsír, és akkor nem tudok vizesen-habosan menni.

2. Epilátor
: este esélytelen, hiszen hangja egy ipari porszívóéval vetekszik. Amikor ébren van, el akarja venni, majd sír. Különben is, ezer évig tart, fájdalmas, közben nyúz a gyerek, tuti idegeskedés és veszekedés a vége.

3/a. Gyanta: aránylag gyors és egyszerű. Csak éppen a hideg annyira nem működik, a meleg meg a földre téve gyerekkel megoldhatatlan. Annál nincs szarabb, mint amikor rohansz üvöltő gyerekkel az ügyeletre, és megkérdezik, hogy mi ez a ragacs anyuka kérem a gyerek mancsába égve, és azt mondod, hogy doktor úr tetszik tudni a lábamat gyantáztam épp. Be lehetne tenni közben a járókába a gyereket, ha lenne járóka, és ha nem érdekelné a saját játékainál sokkal jobban a forró víz meg a gyantapatron. Nehéz aprólékosan keresgélni a szőrszálakat egy követelező egyéves hangja mellett.

3/b. Menjünk kozmetikushoz, ott nyugi van. Ha van rá pénzünk és el tudjuk passzolni a gyereket, akkor talán ez a legkényelmesebb megoldás. Nagyobb komplexumokban (kozmetika, fordrászat, szépségszalon, fitnessközpont) van gyerekmegőrző szolgáltatás is egyéves kor felett. Persze nehéz egy idegenre otthagyni a gyereket, még ha csak fél óráról is van szó.

4. Lézeres-végleges: ha egy félévig félretesszük az összes GYES-t és CSP-t, akkor lesz 220 000 forintunk. Ezzel már belekezdhetünk a prodzsektbe, jó esetben kitart a végéig, azért közben még tartalékoljunk egy százast, nehogy félig szőrösek maradjunk. Ja, hogy a kezelések idejére mit csinálunk a gyerekkel? Hát rábízzuk a nagyira! Neki úgyse kell már szőrtelenítenie.

És ti hogy oldjátok meg? Várjuk a tippeket és kalandokat!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.11 08:20:24druantia

  Nekem ebből soha nem volt gondom :). Mondjuk én az a fajta mániákus vagyok, akinek muszáj minden reggel hajat mosnia és lábat (meg egyebeket) borotválni ahhoz, hogy jól érezz magát. Ha egy nap nem moshatnék hajat, vsz. megőrülnék. Amikor kicsi volt, a bébihordozóban feltettem a mosógép tetejére amíg fürödtem. Igyekeztem lekötni, mert a látványom egy idő után már nem volt neki elég szórakoztató. Bohóckodtam, vittem be neki játékokat, ő meg azzal szórakozott, hogy dobálta be őket a kádba.  Amikor már nem fért be a bébihordozóba, igyekeztem akkor zuhanyozni, amikor még otthon volt valaki, aki odafigyelt rá. Ha nem volt senki, akkor néha beraktam a bébikompba és beköltöztettem a fürdőbe. A bébikompon lévő izékkel egész jól elvolt, és a keze sem ért bele a vécébe.  Most, hogy már nagyfiú, vagy elmegy vele a nagypapám sétálni arra a tíz percre, vagy nyitva hagyom a fürdő ajtaját ő meg játszik a szobájában. Ha nagyon unja magát, bejön, vigyorog, pakolászik, aztán újra kimegy. De volt olyan is, hogy bekéretőzőtt mellém a kádba. Ilyenkor a borotválás elmarad, de a hajmosás nem. Sőt, ez jó is abból a szempontból, hogy az ő haját is meg lehet végre mosni úgy, hogy gyakorlatilag nem is veszi észre. Úgy szoktam lemosni a fejéről a habot, hogy átcsalogatom a zuhanyból folyó víz alatt valami játékkal :). Máskor mindig üvölteni szokott, ha víz éri a fejét, ilyenkor csak kicsit prüszköl :).

 • 2007.10.11 08:32:44JulcsiMami

  En mindig akkor zuhanyzom, amikor itthon van a ferjem is, vagy este, miutan elaludt a pici, mert olyankor eleg megbizhatoan alszik. Persze a Babyphone-t viszem magammal.

  Ilyenkor törtenik a borotvalkozas is. Itt Nemetorszagban nagyon draga a kozmetikus, igy magam kell, hogy megoldjam ezt a problemat - ami sajnos nalam nagy problema :(( (sok-sok).

  De amikor hazalatogatunk, elsö utam a kozmetikushoz, a masodik a fodraszhoz vezet.  Hanna, nagyon tetszenek a cikkeid. Vegre nincsenek fölenyben a bulvar meg veszekedest szito cikkek, hanem mindnekit erintö, tenyleg anyaknak szolo, nagyon jo hangvetelü cikkek is vannak - szerintem föleg hala neked. Es a lanyod is tünderi :)

 • 2007.10.11 08:34:37andie

  Szóval azt mondjátok, hogy még gyerek előtt hozzam össze azt a fölös 2-300 ezret, és vessem magam a lézer vagy villanófény alá, és akkor legalább egy gond kilőve? Na, ez végre motiváció a végleges felé! :-D

 • 2007.10.11 08:35:11fruzsb

  Én is hasonlóan mint druanita, fürdés közben borotva egy perc alatt. Persze sokan azt mondják, hogy erősiti a szálakat, de én ezt egyáltalán nem tapasztaltam.ezt akár akkor is lehet, mikor nem alszik a 16 hónaposom.Mig picike volt szintén bébihordozó, most meg ővé az egész lakás, akadálymentesitve, nem gond ha eltűnök pár percre a nyitott fürdőbe.Ez a megoldás gyors, olcsó, biztonságos.Nekem inkább a főzés okoz bonyodalmat, mert örökké a tűzhely körül van, folyik a víz a hátamról az aggodalomtól, nehogy legyen valami baj.így aztán baromira figyelek, ami egy kicsit hosszabb főzésnél totál lefáraszt.Hiába mondom, hogy nem szabad, hiába viszem el, hiába hozok, adok izgi dolgokat a kezébe amit szabd, nem használ.Csak a tűzhely gombjai kellenek, én meg parázom.Ha meg kicsit drasztikusabban választom el onnan, na akkr jön a hihetetlen hiszti.Szóval,ha a főzést nem tudom megoldani míg alszik, akkor az sokkal bonyolultabb nekem megoldani, mint a szőrtelenítést.

 • 2007.10.11 08:35:20manci

  Hát, a hajam mennyisége és hossza miatt nekem min. 40 perc a hajmosás és -szárítás együtt, így örülök, ha 5 naponta sikerül lebonyolítanom.  Szerencsére egyéb szőreim mennyisége fordított arányban van a hajaméval, így a borotválkozást is elég kb. 4 naponta megejtenem. Meg az amúgy is 5 perc tokától bokáig :)

 • 2007.10.11 08:51:33Miss Marple

  Hanna, a "féllábbal a gátfutóverseny"-en nagyot röhögtem. Nagyon jók a cikkeid!

  Ami a szőrtelenítést illeti, mi esti fürdők vagyunk, úgyhogy békében meg lehet oldani : éjjel fél egykor borotva sitty-sutty, és még a sebkötözésre is marad idő. (Tényleg, más is össze tudja magát kaszabolni a még oly biztonságos szupernői szuprerborotvával, vagy csak nekem nem tiszta a testvázlatom?) De sok egyéb olyan tevékenység van, amit a fent írtak miatt lehetetlen/csaknem lehetetlen elvégezni (pl. értelmes e-mail megírása, nagyobb gyerek körömvágása, vasalás etc.).

 • 2007.10.11 08:59:33nyunyóka

  Amikor pici volt a manó, még simán itthon tudtam hagyni a nagyikkal 1-1 órára egy kozmetikus erejéig két szoptatás között. Most fél évesen annyira ragaszkodó, hogy képtelenség lelépni mellőle.

  Így saját magam gyantázok, ezzel kihúzom 3 hétig is, a borotvát nem szeretem, mert olyan vagyok 2 nap múlva, mint egy sündisznó.

  Rendszerint este csinálom, amikor már alszik, és apa is itthon van.  Hanna, nekem is a Te írásaid tetszenek a legjobban!! :-))

 • 2007.10.11 09:07:07papirbirka

  A lányom szereti a kozmetikusunkat, mert ott mindig vannak újságok és elég jól tűri az édibédiző néniket is. Persze jó ha 4 hetente beesek. És nem sokkal drágább, mintha én bénáznék el több csomag gyantát mire sikerül. Persze nem plázás/fitnesszes hely, "csak" a tinédzser korom óta járok oda lakótelepi.

 • 2007.10.11 09:09:59babzsák

  Én gyantázom,magamnak. Samuli még nem mászik,de így is csak akkor merek nekiállni,ha valaki még itthon van,és szóraoztatja Samut. Épp 3 hetet készültem ezért az előző gyantára,igen,3 hétig vetekedett a lábszáram egy farkaskutyáéval!!!!

 • 2007.10.11 09:10:10papirbirka

  Ja igen, még egy rajongói pont Hannának.

  Persze ha csuklasz, akkor a férjem emleget, egy-egy könyvajánló utáni könyvesbolttúra végén.

 • 2007.10.11 09:26:46boribon

  Hát lehet, hogy most népszerűtlen leszek(vagy legalábbis irigység tárgya) - úgyhogy gyorsan hozzáteszem, tudom, hogy lesz ez még rosszabb - de ez nekem nem gond.

  Borinak reggel ébredés után van egy nagyjából másfél órás rendkívül derűs időszaka, amikor minden gond nélkül eljátszogat gőgicsélve a kiságyában, úgyhogy ezalatt nyugodtan belefér akár egy félórás hajmosós-beretválós program is.(Nyitva hagyom az ajtókat, így hallom a hangját, meg én is beszélek hozzá, bár azt néha egy picit sajnálom, hogy ilyenkor lemaradok a legvidámabb reggeli mosolyairól.)  Én télen borotválok, nyáron gyantáztatok kozmetikusnál. Na, azt még nem tudom, hogy oda el fogok-e jutni jövő nyáron, ember tervez, Bori végez. :-)  Egyszer már volt, hogy rossz kedve volt reggel, és nem akart megmaradni a kiságyban, na akkor én is bevittem őt a fürdőbe bébihordozóban és énekeltem neki a zuhany alól. :-)  De ez nem dicsekvés volt, csak örömködés, és igen, tudom, hogy az én gyerekem sem lesz örökké két hónapos kis krumplicska, és jön még kutyára dér. :-)

 • 2007.10.11 09:42:06Hurrá Torpedó

  nem akarok nagyon beugatni, de ha 3/b, és 4. pontban megoldható a gyerek lepasszolása (apa, nagyi, szomszédanyuka) akkor miért nem lehet ezt az 1, 2, 3/a pontban is alakalmazni???

 • 2007.10.11 09:43:27Békanőci

  Nagyjából ugyanúgy oldjuk meg a szőrszálhasogatást mint a többség:zuhany alatt gyorsan.Hajmosás a szappanozás és a borotválás között,amíg pengézem magam,addig legalább balzsam van a hajamon.Zorka vagy apa kezéből vigyorog rám :),vagy csücsül a pihenőszékben a fürdőajtó előtt(mert addig nem fröcsögök el) és onnan.

  Ha majd nem ül sehol,még nem tudom,hogy lesz.

 • 2007.10.11 09:44:22Békanőci

  Ja,mákom van,a hajszárítóra elalszik :)))

 • 2007.10.11 10:21:53Hicudzsi

  Én vettem évekkel ezelött egy smiglire hajazó, tenyérre húzható "dörzsit", mivel szerencsére nem túl erősek a szőrszálaim ezzel simán le tudom csiszatolni a lábam.

  Általában közös mesenézés alkalmával a hátuk mögött csinálom, egy nagyobb törölköző felett. :)

 • 2007.10.11 10:22:29anyuska

  Á,de jó,hogy nem csak én vagyok ilyen hajmosó mániás!Én azthittem velelm van a baj,hogy naponta hajat mosok.Szerencsére ilyenkor berakom a lányt a kiságyba,és eljátszogat egy órácskát,amíg én lezuhizom,és hajat mosok.A borotválást választom,mert gyorsan megvan,nem szeretek pepecselni ilyenekkel.Viszont ennek mindig este állok neki,miután lerakom aludni,mert tudom hogy ilyenkor nyugalom van,8-tól reggel 7.ig.Ez idő alatt mindent be lehetne pótolni,ha én is nem korán alvó lennék.(Max 10)

 • 2007.10.11 10:27:01panka

  Zuhany közben leborotválom gyorsan, nagyjából háromnaponta kell. Ha meg már ott tart az osztályharc, hogy sűrűbben nő, akkor letraktorozom az epilátorral. Ez jól kiirtja tövestől, vagyis ritkábban kell borotválni. Az én gyerkőckém (7 hós)egy angyal, simán lehet mellette szőrteleníteni, sütit sütni, szoftvert installálni, csak énekelni kell neki sokat-sokat. Néha fél playback-ben nyomom, de úgy is élvezi :D.

  Egyébként asszem akinek Porontyozni van ideje, annak szőrtelenítésre is jut...

 • 2007.10.11 10:38:20kovvacs

  sztem pont egyévessel a legnehezebb szőrtelenítni. Amíg kisebb volt, beraktam az autósülés-hordozóba, bevonultunk a fürdőszobába, és atomönfegyelemmel népdalokat énekeltem epilálás közben. Hozzá kell tennem, hogy szülés után kezdtem epilálni, tehát rendesen fájdalmas volt és sokáig tartott.

  Egyéves korában még nem mertem a szobájában hagyni, és rohangált már, mint a csík.

  Manapság simán megvan az epilálás, kicsi az autósülés-hordozóban, nagy a szobájában, és most már nem is fáj annyira, meg gyorsabb is vagyok.

 • 2007.10.11 10:51:02-hattori-

  Úúúúgy örülök, hogy nem csak nekem vannak ilyen gondjaim :))))

  Egyébként borotva fürdés közben, amit még mindig mániákusan alvás alatt oldok meg... mióta a gyermek zajérzékenyebben alszik, ráadásul a jó kis női villanyborotvámról át kellett térni a pengés változatra, így automatice kell 2 ragtapasz is a művelethez.

  Hajmosás csak ha apája itthon van, fodrászhozmenéshez már a nagyit riasztjuk 40 vagy 160 km-ről. A fodrászomnak már csak azt mondom, úgy vágd le, hogy 6 hétig esélyem sincs jönni...  A legrosszabb, hogy imádtam a szőke tincseket, de mivel ez 2 és 3/4 óra minimum, azért szép lassan lenőttek. Hogy mégis nőnek érezzem magam, mondtam Életem párjának, hogy a napi bevásárláskor vegyen szőke hajfestéket is. Aznap a bevásárlás 1 órán át tartott, végül hazaállított egy nyírfaszőkének csúfolt valamivel. Állította, hogy már festett hajat,így amikor a manó elaludt, nekiálltunk. Már az első ecsetvonásoknál éreztem, ez nem az, mint amikor valaki tudja, mi után mi jön. Kiderült, kb. 10 évvel ezelőtt 1x festette be az akkori nője haját. Akkor elkezdtem szóban irányítani, és titokban örültem, hogy a sámli amire ültetett a művelethez, nem ér fel a tükörig, és nem látom mit alkot (viszont éreztem :)) Kész lett, lemostam, de vizesen nem volt nagy változás, szárítani meg az alvó Marci miatt nem mertem... reggel felébredvén nem mertem tükörbe nézni, csak megkérdeztem: na milyen??? válasz: vörös. És valóban, mint egy kis szőkésvörös rókica ült volna a fejemen. Nem nyírfaszőke, hanem nyírfavörös. Hihi. Pánikszerű hajmosás, telefon a fodrászatba, fogadkozás, hogy többet soha... de végülis nem lett olyan vészes, a gyermek megismert, az ismerősök közül volt, akinek fel se tűnt.  Úgyhogy lehet, hogy a szőke tincseimet felírjuk a veszteséglistára a bordás hasizom, a 36-os konfekcióméret, a mindig sima láb, és jó kondi mellé, és visszaszerzésével várok, amíg a gyerek ovis nem lesz.

 • 2007.10.11 11:11:41druantia

  Hattori, nekem is van egy jó hajfestős sztorim :). Egyetem, kollégium, sötétbarna hajfesték. A barátnőm állította, hogy ő nagyon jól fest hajat, az anyukájáét is ő festi. Oké, nekilátunk. Festék kikeverve, barátnő gumikesztyűben. Fogja a flakont és egy hirtelen mozdulattal az egészet rányomja a fejem tetejére. És akkor megkérdezi, hogy a frufrumat előre kell-e fésülni, ha befestette???  Kiderült, hogy az anyukájának jó rövid haja van, az enyém meg ugyebár hosszú volt, plusz a frufrum is megkeverte :). Az egész fülem, a nyakam sötétbarna lett a festéstől, a homlokomról a négyszög alakú hatalmas foltot pedig csak egy mosogatószivacs dörzsis felével és fél kiló szappannal tudtam lemosni :).

 • 2007.10.11 11:13:57druantia

  Én a szőke csíkjaimra akartam barnát festeni. Fekete lett, szőke foltokkal. Úgy néztem ki, mint egy kendermagos tyúk.

 • 2007.10.11 11:20:01eszter

  borotva, és úgy, mint druantia. kényszeres vagyok: hajmosás + tokától-bokáig csupaszra. Mondjuk gyakorlat teszi a mestert, iszonyú gyors vagyok. 2 perc ez a nagyrutin. És akkor, ha a férjem itthon van.  Amúgy kopik a szőröm a borotválástól, úgyhogy megszívom, ha a dzsumbuj lesz a divat. Anyukám annak idején így hagyta el a szemöldökét...Ha erősödne a szőröm, akkor asszem gyantáznám....de hogy hogyan, azt nem tudom.

 • 2007.10.11 11:41:12kovvacs

  Na igen, valahol már írtam, hogy egy gyerek mellett jóval kevesebb dolgot lehet elvégezni, mint kettő mellett. Nem írtam el! Komolyan mondom :)

  Elsőnél még a hajmosás is gondot okozott, másodiknál íme, már szőrteleníteni is tudok.

  Már csak azért is szülnöm kell még kettőt, hogy mindenre jusson időm, amire szeretném :))))) • 2007.10.11 12:51:37moszkauer

  Mindenkit óvok a végleges szőrtelenítéstől, csak rossz tapasztalatokról számolhatok be.

  a, kurva drága

  b, nnak fényében különösen retkes drága, hogy nem is szabadulunk meg a szőrszálaktól

  Én - persze lehet, hogy csak rám érvényes - már egy vagyont hagytam a végleges szőrtelenítést végző cégeknél. Egy ideje feladtam, de tényleg. Rohadtul csalódott vagyok. Kezdtem először lézerrel és a hónom alatt, öt kezelés után kicsit ritkult, de mivel eléggé fájt, IPL technikára váltottam. Abból is lenyomtam öt kezelést. És jelentem: igazából még csak meg se ritkult. Két hónapja voltam utoljára, és képzeljétek, úgy virul a bunda, mintha sose kapott volna nagy energiájú fény-gyilok módzsreket. Áhh. Nagyon dühös vagyok. Persze amilyen hülye vagyok, belekezdtem a fazon teljes eltüntetésének projektjébe is. Haha, az volt aztán a móka. Négy kezelés után - miután semmi, de semmi sem változott - befejeztem. Vége. Elegem van. Kikúrás.

 • 2007.10.11 13:04:47Guruljka

  Idén nyáron háromszor növesztettem szőrt a lábamra, hogy végre a gyanta áldozata legyen, ne a borotváé, DE a két gyerek és a kozmetikus összeegyeztethetelensége miatt vágülis mégis a borotva által végezték be sorsukat. Én kozmetikába szeretnék menni, lazulni szépülni meg minden. De majd jövőre. Egyébként nekem is borotva zuhanyozás során pikk-pakk.

 • 2007.10.11 13:32:48Alvomacko

  Én az elején a "silent" üzemmód miatt csak krémet használtam. Azt meg akkor, ha aludtak. Én sokszor jóval hamarabb keltem reggel, mint ők, így maradt egy kis időm a szőrtelenítésre, hajmosásra. Aztán meg esténként ment a dolog. Ma is minden reggel fél 6-kor kelek, egy fél órával a családom előtt, hogy maradjon idő a napi hajmosásra, heti egyszeri szőrtelenítésre.

  Én kissé lemaradtam az intim testrészeimmel és csak az elmúlt években fogtam hozzá a dzsungel irtáshoz. Mit össze aggódtam, hogy mikor fog rám nyitni valamelyik lány... Ma meg már én vettem rá a kisebbik lányomat a bozót koppasztásra, mert edzésen mindig megbámulták a dzsungelét a csajok. Nem kopasz, csak kicsit megnyírta. De közben nekem néznem kellett. :-) Marha vicces volt. Azóta már megy egyedül is megy mindenkinek.

  Amúgy a borotva tényleg koptatja a szőrt. Nekem a karomon már nagyon ritkán nő. Egy napon neki este annak is, mert gyűlöltem a két centis fekete szálakat.

  Na, most mindent tudtok rólunk. :-)

 • 2007.10.11 13:45:11Tori

  Nekem bejött a hideggyanta. Ha elburjánzik a lábszőröm, azzal kapom le, ha még időben kiszúrom a serkenő izéket, epilátorral. Van, hogy egyszerre csak az egyik láb harmadát csinálom meg, ahol a leglátványosabban szőrösödöm. Aztán két nap múlva folytatom. Egyébiránt a gyantázást a gyerek alvásideje alatt csinálom, így nem kell félnem, hogy ő is hozzáér a ragadós dzsuvához. A hónaljamat viszont borotválom, két-három naponta, zuhany alatt.

 • 2007.10.11 14:11:06kovvacs

  én most kámingáutolok egy kicsit. Nekem az epilátor amolyan megvalósult álom volt. Tök vicces, tudom:) Olyasmi volt, mint a "ha nagy leszek, rúzsozni fogom a szájamat". És borzasztómód örültem neki, mikor megkaptam a férjemtől. Ezért aztán... bár fáj, bár hangos, bár sokáig tart, de én akkor is sort kerítek rá. Azt meg nem mondom, hogy ez egyéni adottság vagy normális, de bőven elég 3-4 hetente megcsinálnom egyszer. Persze ha nejlonharisnyás munkahelyre járnék, lehet, hogy legalább 10 naponta muszáj volna.

  Na mind1.

 • 2007.10.11 14:14:32Vierre_

  ööö kozmetikus :) Nálam az vált be. :D

 • 2007.10.11 14:23:45kukk

  A végleges szőrtelenítés nálam sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de azért ritkulást nagyon lehet látni. Drága, fáj mint az állat, de eszméletlenül, nem mehetsz napra, nem gyantáztathatsz, nem lehet terhesen, nem optimális ha nem tejfehér a bőröd és szénfekete a szőröd, de nekem nagyon sokat ritkult, lassabban nő és puhább lett. Kb. olyan, mint mikor 13 évesen elkezdtem borotválni. :))

  A kozmetikusokat nagy általánosságban nem szeretem, mert mindig beszélgetni akarnak, ráadásul olyan dolgokról, amik szerintem rohadtul nem tartoznak idegenekre, pláne mikor épp nyúzza rólam a szőrt. Ha tudtok egy néma kozmetikust, szóljatok. Köszi.

  Amíg nem találok ilyet, addig meg marad az esti zuhanyozás, igény szerinti borotválással egybekötve, majd sebtapasz. A lábamon több kráter tátong, amiket a szuper-széf női borotvákkal sikerült szereznem, bibí.

 • 2007.10.11 15:17:46liva6

  kovvacs- örülj neki, én átlag 10 naponta eshetnék neki, csak épp nincs mindig kedvem, akkor jön a borotvameg a sebtapasz. Szerintem egyébként az epilátor nem is fáj annyira, hónaljban sem.

 • 2007.10.11 15:23:05-hattori-

  druantia :DDDDDDD

  (hát igen, lehet, hogy a fodrász nem véletlenül egy szakma :))))  moszkauer, köszi a tapasztalat-megosztást, már gondolkodtam az IPL-en, de akkor okosabb dolgokra költöm... • 2007.10.11 19:51:33babesz

  Lábamat én géppel szedem. Hónalj és fazon mizériára kozmetikushoz járok, én is a jó öreg helyre, ahova még tizenévesen a pattanásaimmal odaszoktam. Amíg csak a Nagylány volt, addig mentünk együtt, most hogy van Kislány is már nem megyünk. Az állapot borzalmas, de remélem eljön az idő, hogy Kislány elalszik cici nélkül, és akkor - mint húsz éve odajáró törzsvendég - mehetek este fél kilencre gyantáztatni. Jó dolog, ha az ember törzsvendég, bár időnként zavarba jövök, hogy a kozmetikus simán felállít bárkit a székből, ha én bejelentés nélkül arra tévedek, azzal, hogy van tíz perc gyerekmentes időm, intézzünk el mindent, amit csak lehet.

 • 2007.10.11 20:37:50Bürográcia

  Én ennyit még nem röhögtem poronty poszton. Mondtam a pasimnak, ha meg akarja tudni miről beszélnek a csajok az öltözőben, akkor feltétlenül olvassa ezt el.

  Végre egy téma, ahol mindenki egy oldalon (a szőrrel szemben) áll!  És akkor a hozzáadott érték:

  én az epilátor-kozemtikus-borotva kombót nyomom alkalom és aljnövényzet függvényében.

  Viszont a több éves epilátor használattól gyakorlatilag a lábam egyik oldalán kihaltak a szőrszálak. Sajnos a másikon megerősödtek, vagy csak átmenekültek a hagymák a naposról az árnyékos oldalra.  Ja és még egy, szerintem az intim rész gyantázása fájdalmasabb, mint egy szülés...

 • 2007.10.11 20:49:25babesz

  szombaton megyek kozmetikushoz!!!!!!!!  Festett szempillák, szedett szemöldök, nulla szőr, masszázs, másfél óra kikapcsolt telefon. Gyerkőcök apával sétálnak.

 • 2007.10.11 21:08:23Sibri75

  Gyanta, gyanta, gyanta!!!! Kell egy óra kikapcsolódás, már ha a gyantázást annak lehet nevezni:)

 • 2007.10.11 21:29:36Moira

  Ma végre sikerült hajat mosnom, juhéé :-)))

  Mivel ez majdnem egy órás művelet, csak apa jelenlétében mertem megtenni.De legalább végre sikerült.

 • 2007.10.11 21:31:39animani

  Nekem öreganyám, aki most 82 éves, azt mondta lánykoromban, h. a férfiak szeretik, ha a szőrös női lábat. Jól megváltozott a világ, nem? Az idősebb korosztály körében még látni magukat nem szőrtelenítőket, mer' ugye nylon harisnyát hordanak, de nemrég egy középkorú főorvosnő bozótjára rémültem el... Kamasz koromban arany életem volt: csak a lábamat kellett gyantáztatni, aztán jött a hónalj és 19 évesen csaknem zokon vettem a pasimtól, amikor keveselte, h. "lent" csak bikinivonalban szedtem ki. :-) De tényleg, annyi időt elvesz. Na jó, nem vészes, de rendszeresen, én utálok nekiállni, sokszor halogatom, ha már muszáj, este, mikor a babó durmol. A ráérős fürdőszobában szépülgetés (pakolás, egyebek) egyelőre a múlté. még jó, h. letagadhatok a koromból. :-)

 • 2007.10.11 21:49:04Vierre_

  Én a hónom alatt és a lábam borotválom fanki borotvával, elég ritka, elvagyok vele.

  Viszont nagyon jó kozmim van, eddig amúgy egy sem akart csacsogni velem hál istennek, de most egy cukipofa csajt találtam. Mindig normál és nem patronos gyantával csináltatom és teljes fazont.Két gyerek szülésénél látta a fél világ a nunám, már hozzá szoktam. Eddig egyik kozmim sem jött zavarba, nem tapiztak hanem szakszerűen pikk pakk megcsinálják. Én így szörtelenítek. :D

 • 2007.10.11 22:21:19opti

  Gyors módszer és sokáig tart az eredmény: amit a kozmetikusok is használnak gyantapatront, na azt lehet venni mindenféle drogériában, parfümériában. Kb 200 Ft, elég kétszer combtőtől bokáig. Beleállítani a forrásban lévő vízbe a tűzhelyen, kb 10 perc után lehet is kenni. De lehet kapni a tescoban is kb 5000ért melegítő bigyót hozzá. Ezzel a kis patronnal + gyantapapírral sitty-sutty le lehet húzni a szőrt, közben a gyerek elvan a hordozóban/ kalapál a fakanállal/ játszik a szobájában. De én már csináltam úgy is, hogy közben az uzsiját nyammogta. Tényleg tíz perc.

  Utána babaolajjal átdörzsölni a lábat, majd ezt ledörzsölni egy régi textilpelussal.

  Bocsi ha írta már valaki.

 • 2007.10.12 13:07:55mili73

  Lehet, hogy én igazán szerencsés vagyok, de a szőrmentesítés a gyerek mellett sem okozott gondot. Amíg pici volt, a hordozóban vittem a kozmetikushoz (a szalon vendégeinek örömére). Mikor már nem fért el a hordozóban, anyukám vigyázott rá, vagy a kedvenc szomszédunk. Nekem "kikapcsolódás" volt, és a gyereknek sem okozott traumát, hogy nem látta az anyját fél óráig. Ja, és olyan rendes kozmetikusom van, hogy dolgozik szombaton is, így ha se a szomszéd, se anyukám nem ér rá, hétvégén ott van az apja. Így végigolvasva a hozzászólásokat, nagy mázlistának érzem magam, mert mindenre, de tényleg mindenre (kozmetikus, fodrász, pedikűr-manikűr) jut időm, mert megértő és segítőkész a férjem, és közel van a segítség.

 • 2007.10.12 19:13:05Moira

  Elvileg a szokásos hétvégi Anyóslátogatáskor eljutok majd a szoliba, jelenleg ez a kitűzött szépészeti program.Azt viszont nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a szoptatást?Ez a 10 perc ugye nem okozhat problémát? Tapasztalat?

 • 2007.10.12 20:46:17gusztika

  Marha erős szőr nő a lábamon (ezt a 16 évnyi borotválás csak rontotta), viszont utálom borotválni, meg csúnya is (a benőtt szőrszálak meg fájnak és begyulladnak). Így szülés után megajándékoztattam magam egy epillátorral, mert volt rá pénzvisszafizetési garancia. Az első szőrtelenítés olyan szinten fájt, hogy közel álltam a hányáshoz, de azóta ez normalizálódott és elég kb. 10 naponta, plusz már alig van benőtt szőrszál.  A kölyök alvásidejében szoktam csúnyítkozni. Már a tusolással se kell reggel farkafelvágva sietnem, hogy még az apja vigyázzon rá, mert szépen eldolgozgatik a kiságyban vagy a szőnyegen, és csak néha törik el a mécses a végére.  A másik nagy kihívás az apja hajának levágása (már 2 hete nagyon aktuális lenne). Az is csak 10 perc meló, de annyi mindent kell még csinálni, hogy ez folyton tolódik. Szerencsére hajat csak havonta kell vágnom.

 • 2007.10.13 16:08:41kreziledi

  Hatttt, en igazabol nem panaszkodom. Labam-karom szortelenitese egyaltalan nem utkozik nehezsegbe a 8 honapos Kolok mellett. Az egyetlen szomorusagom, hogy Ott Lenn viszont nem egyszeru: a terhesseg soran odanott a pocakomban a gyerek, eretheto modon nem ment a dolog. DE: sajna miutan kibujt, a pocakom valahogy meg mindig utba esik es takar. Nagyon kell kunkorodnom, hogy vegul sikeruljon a muvelet. Egyebkent borotva es gyors, pikk-pakk, csukott szemmel is barmikor. (Kiveve Ott Lenn...)  Apa hajat nem vagom, hogy is mernem. Meg az is nehez, hogy ravegyem, hogy borotvalkozzon!

 • 2007.10.13 23:01:05poppy31

  Hát csajok régen röhögtem ennyit.

  Pedig ez nem is olyan vicces téma.

  Ahogy sokan írtátok tokától bokáig kell nekem is a szőrtelenítés + még a terhesség idején a hasam is szőrös lett. borotvát az intim helyeken használok, bár csak ki tudom tapogatni mivel szemüveges vagyok és az erősebb dioptriások táborát növelem.

  Az epilálást csak ha a férjem itthon van akkor megoldható a hangja miatt. A kozmetikust részesítem előnyben már amikor elég hosszú és időm is van rá. Mert van egy 10 hós kiscsajom.

  A jövő héten mennem kella nődokimhoz úgy hogy nagyi beriasztva örző védőnek én meg kozmetikába, bár szerintem most megizzasztom a kozmetikusomat, mert már vetekszek kinézetbe egy csimpázzal.

  Két hete már hosszú pizsibe alszom a párom nehogy megíjjedjen éjjel ha hozzám ér.

 • 2007.10.13 23:18:10kovvacs

  druantia, nekem meg életem első hajszínezése alkalmából a kékszilva nevű színező az amúgy sötétszőke hajamat befestette barnára. Csak hát ugye KÉKszilva. Képzeld el a középbarna hajat kékes fényű csillogással... durva volt:)

 • 2007.10.13 23:42:16Juckamama

  Tényleg nagyon szórakoztató ez a szőr téma!!Az epilátor nekem is a megvalósult álom.Volt.Aztán észrevettem,hogy egy idő után a szőr a bőr alatt nő és gyakran begyullad.Nektek nem??A kozmetikus anno azt mondta,hogy fürdéskor dörzsölgessem vmivel,így kisebb az esély,hogy benőjön.Nem jött be,így áttértem a patronos gyantára,de néhány mikróba melegítős bénázás után vettem hozzá melegítő készüléket.Legjobb.20 perc alatt láb-fazon-hónalj szőrnek annyi.És részletekben is lehet.Mondjuk az vicces,mikor a lábam csak félig nem szőrös,mert közbejött Franyó,aki most 5 és fél hónapos.

  Egyszerűen nem is tudom elképzelni,hogy hogy lehet eljutni a kozmetikusig.Nálam se nagyszülik,se senki,apját meg este eszi haza a fene,szóval sci-fi a program egyenlőre.Pedig a pofámra ráférne egy teljes generál.Egyébként sajnálnám is a pénzt a gyantázásra kidobni,nem volt még olyan kozmetikusom széles ez országban,aki után otthon ne kellett volna szemeznem a maradékkal:((

  Hajmosás:Franyó 1X alszik csak,dél körül, de akkor is nagyon nehezen,így a hajmosást az alváshoz vezető úton abszolválom.Épp rövid a hajam,de a lányka olyan hosszan hangolja magát az alvásra,hogy a ti hajatokat is lenne időm megmosni,mire elalszik:))

 • 2007.10.13 23:42:28Guruljka

  Ismeritek a viccet:

  Férj:Drágám a Te lábad olyan mint egy őzikéjé!

  Feleség: Olyan kecses?

  Férj: Nem, olyan szőrös...

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta