SZÜLŐSÉG

Babanapló: Amikor apa beteg

2007. október 1., hétfő 10:29

Kedden a papával szörnyű dolog történt: benáthásodott. Előtte már a mamának is fájt a torka, és én is kicsit szörcsögtem. A papa síri képet vágott, hazajött a dolgozóból, becsavarta magát a piros paplanba, leült a tévé elé, forró teát és kakaót rendelt, és egész nap csak ült, irtó hangosan köhögött, teleszórta zsepivel a nappalit és szomorkodott.

#Katt!#

Ettől úgy megijedtünk a mamával, hogy rögtön meggyógyultunk, mert ilyen jól betegek lenni mi úgyse tudunk. Igyekeztem szórakoztatni a papát, ha már szobafogságra kényszerült. Összetörtem egy poharat, megmutattam, hogy borítok le egy csomó kaját, hogy százszor végig tudom futni a lakást, és képes vagyok folyton visítozni.


Ezenkívül elkápráztattam a Lea hazaér a sétából című számommal. Mama felemel, megnyomom a kódot, bejövünk, hívom a liftet, kinyitom az ajtót, benyomom a megfelelő emeletet, megnézem a frizurámat a tükörben, kérem a mamától a kulcsot, kiválasztom a megfelelőt, odaviszem a zárhoz, a mama beteszi, kinyitja, én meg lenyomom a kilincset. A papa párás szemüveggel állapította meg, hogy mennyivel okosabb vagyok, mint bármelyik másik egy év körüli kisgyerek. Jegyzem meg, egyet sem ismer rajtam kívül.

Vasárnap voltam a dédi szülinapján. Tavaly még nem tudtam menni, mert a mama bezárt a hasába. Ettem egy csomó krumplit savanyú ubival, próbáltam kávét szerezni, de a mama résen volt, és folyton valami vacak tejszínes csokis piskótát akart inkább a számba tenni. Egyszer sikerült neki, de kiköptem. Végre rájött, hogy nem mindenki eszi a cukrot is cukorral, és citromot csavart kábé mindenbe, így az evés is jobban ment. Voltunk a doktor bácsinál is, ő is mondta a mamának, hogy nem vagyok sovány, és ne aggódjon, csak szoptasson meg mindig, ha akarom. Már pedig akarom, ha eszembe jut, mindig mondom, hogy cicicici. De a mama csak bölcsen bólogat, ha nincs kedve hozzá. Autokrácia, ez van. A papa meg én vagyunk a mama alattvalói.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.10.01 12:17:30Zsubi

  Eszméletlen milyen viccesen áll a szája Leának! :D

 • 2007.10.01 13:22:16peppermint

  Igen, ennivaló huncut kicsi gyönyörűség!

  Nekem nagyon tetszik a csíkos kezeslábasod is, Lea. Ha beszélsz a mamával kérlek említsd meg neki, hogy nagyon ácsingózom ilyesmire és érdekelne, hol bukkant ilyen aranyos cuccra.

  Köszi!

 • 2007.10.01 13:34:20manci

  Tényleg zabálnivaló ez a kiscsajszi! És tényleg nagyon okos! :)

 • 2007.10.01 14:06:55hanna

  Az unokatesónktól örököltük. Sanetta márkajelzést találtam benne. De majd igyekszem utánajárni, de már vagy 2 éves darab, mint az unokatesó:)

  H

 • 2007.10.01 14:15:26Pelikan

  Hanna,

  Figyelj, Te hogy tudsz karkotot hordani Lea mellett, legyszi, aruld el a technikadat...

  Nekem ez volt az egyik "legnagyobb" eletmodbeli valtas :-). A lanyom valahogy mindig ugy helyezkedett, hogy a karkotot bilincs gyanant belevesse a csuklomba, ugyhogy feladtam, ott figyelnek a szep szines karkotok a polcon es varjak, hogy felvegyem oket...

 • 2007.10.01 15:29:52gida

  „Ettől úgy megijedtünk a mamával, hogy rögtön meggyógyultunk, mert ilyen jól betegek lenni mi úgyse tudunk.”

  Ez nem volt szép. Leköptem kávéval a billenytűzetet a röhögéstől. :) Ezt a betegség-dolgot a férjem és az öcséim is ugyanígy csinálják. :)

 • 2007.10.01 15:36:16marywolf

  hanna, neked egyre pazarabb a stílusod, eddig is jó volt, de olyan szépen csiszolódott, hogy öröm nézni.

  A lányod pedig hihetetlen, annyira szeretem nézni a képeit. Sokat tanulok tőletek.

  Írj minél többet!

 • 2007.10.01 16:00:35peppermint

  Az unokatesó az egy klassz bolt! :-))

  Nálunk sajnos teljes az önellátás, senkinek sincs gyermeke a családban. Ezért aztán herdálunk...:-(

 • 2007.10.01 20:03:16Paramami

  Szia Lea!  Hadd köszöntselek (itt legalábbis) elsőnek Téged szülinapod alkalmából: boldog szülinapot!  Ha jól vettem ki, Nálatok még nem kezdődött a nagy szülinapozás. Bár nálunk is felütötte a fejét a betegség, anyu és apu nem hátrált meg, és bőszen elkezdték az ünnepségsorozatot (tudod, első gyerek első szülinapja).  Tegnap a haverokkal buliztam, két tortám volt, egyiken tüzijáték, másikon gyertya. Volt jó sok baba, akik eljöttek köszönteni, leültünk a kertben nagy pokrócokra, mi igyekeztünk belemászni a felnőttek kajáiba, körben pedig kaptam egy csomó aranyos ajándékot.  Apa mára meg holnapra szabit vett ki, hogy teljesen Nekem tudja ő is szentelni magát. Holnap irány az állatkert, mert az nagyon tetszett, bár nem a teve meg az elefánt, ami anyunak, hanem a kecskék meg a ludak. Úgyhogy holnap azokat fogjuk nézni meg simogatni.  A hétvégén pedig a családi ünnepség lesz, az összes nagyszülő-nagybácsi-nagynéni részvételével.  Holnapra Neked is a lehjobbakat! Remélem, jövő héten a szülinapodról is beszámolsz! Egy másik holnap-már-egy-éves:  Blanka

 • 2007.10.01 23:04:52szanna

  A múlt hét nálunk is betegség jegyében telt. Mi is megállapítottuk, hogy a férfiaknál mi úgyse lehetünk betegebbek. :)

 • 2007.10.02 09:51:04hanna

  1. Kezeslábos németországi sajna:(

  2. Nem tudok. Ezt vettem, mert azt hittem, tetszeni fog Leának. Tetszik is, rögtön elveszi és megpróbálja eltépni.

  Egyébként nyakláncot hordok, mert Lea szereti a gyönygöket forgdosni meg rángatni a hordozóból. Én vagyok az ő babakocsija, és a nyakláncom az a csörgős színes izé, amit a babakocsira szokás kötni.

  3. Hát nálunk ez a szülinap most kicsit eltolódik, mivel vasárnap költözünk az új lakásba, ezért csak október közepén-végén fogjuk megünnepelni. De az anyósommal már ma, mert hozzá (még egy hétig) csak át kell menni a szomszéd lakásba.

  Ráéadásul ma, pont a szülinapján, elpasszoltam Leát, hogy tudjak mosakodni, takarítani, főzni meg posztot irogatni:). De ő úgyse tudja, hogy ma van. Ezzel vigasztalom magam. Én már kaptam tőle szülinapi ajándékot, mert csak egyszer ébredt fel héjszaka, olyan 2 körül, és utána csak fél hatkor, és ráadásul nyolctól nyolcig aludt. Ilyet még sose nem csinált:)

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta