SZÜLŐSÉG

Családi egérkeresés a meggyfán

2007. szeptember 2., vasárnap 09:35

Amikor kicsi voltam, sokat nézegettem a megunhatatlan Tesz-vesz könyveket. Hasonló könyvre bukkantam a minap, hatalmas, keménylapos, fényes és színes rajzok találhatók benne. Még én is képes vagyok hosszú percekig nézegetni, hát még a gyerekek, akikkel el is meséltetem, mit látnak a képeken.

Összebújós, közös meséléshez is ideális, a részletgazdag rajzokat nézegetve meglódul az ember fantáziája és olyan történeteket kanyarít melléjük, hogy maga is meglepődik. Az első duplaoldalas rajz központi témája például egy nagy ház, természetesen félbevágott állapotban, így látható, hogy melyik szobában épp mit csinálnak az emberek. Ha alaposan szemügyre vesszük a látnivalókat, megtaláljuk a tetőtérben épp dolgát végző kislányt, a ház előtt békésen szoptató anyukát és az integető Réz András hasonmást is.


A Nyári böngésző hat duplaoldalas rajzai mindegyikén új helyszín tárul szemünk elé, a társasháztól a falusi környezeten át egy város főteréig többféle környezetben játszódhat mesénk, sőt, állandó karakterek is megtalálhatók az oldalakon. A könyvben az évszaknak megfelelő jeleneteket nézegethetünk: meggyfát, strandon pancsoló, fagyizó gyerekeket, nyári esőben nejlonzacskóval a fejükön szaladó embereket.

A szerző az összes rajzon elrejtett egy kisegeret, amelynek megkeresése izgalmas játék egy kisgyereknek, és a könyv hátoldalán található figurák levadászása is érdekes feladat.

Rotraut Susanne Berner: Nyári böngésző
Naphegy Kiadó, 2007.
2490 Ft

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.02 10:40:19Sorsha

  Van tavaszi, téli és szeptemberben jön az őszi böngésző is. Már én is megvettem a télit karácsonyi ajándéknak, titokban nézegetem.

 • 2007.09.02 11:19:38druantia

  Tünde, felnyitottad a szemem! A gyerekemmel olvastuk a múltkor ezt a könyvet, és egyszercsak elkezdte mondogatni, hogy cincin, cincin. Én meg elnézően megsimogattam a buksiját, hogy dehogy, Petike, itt nincs kisegér, az a másik könyved :). Ennyivel tud többet a gyerekem nálam! Most komolyan lehidaltam egy kicsit :).  Nekünk a Tavaszi böngésző van meg, a nyárit csak a könyvtárból vettem ki, de most (ha megjön a gyesem) meg is rendelem. Sorsha, annyira jó, hogy mondod, lesz őszi is. Azt is beszerzem, mert mind a száztíz könyvéből a Peti ezeket a böngészőket szereti a legjobban.  Meg az az igazság, hogy engem is leköt, szóval szerintem még évekig jó szórakozás lesz a gyereknek is :). Ahogy nyílik az értelme, úgy lehet újabb és újabb meséket mesélni, témákat megbeszélni a képek alapján. Az meg külön nagyon tetszik, hogy a könyv minden lapja ugyanazokról a szereplőkről szól, mintha egy történet állóképei lennének, de az még jobb, hogy az egyes részek egymás folytatásai.  Szerintem az egész sorozat zseniális.

 • 2007.09.02 13:45:31manci

  Tünde: régebben már ajánlottátok ezt a könyvet. Illetve a Naphegy kiadó vezetőjével beszélgettetek és ő ajánlotta ezt a böngésző sorozatot. Azóta több anyuka is propagálta már a porontyon, ennek hatására vettem meg én is. És nagyon jól tettem, mert imádja a lányom! :)

 • 2007.09.02 21:11:55babó

  az én lányom is kezd lassan rákapni, aminek nagyon örülök.

  viszont a grafikájától (felnőtt szemmel) nem vagyok elájulva, pl, a félbevágott házak kifejezetten ügyetlenül vannak megrajzolva. ez a kisgyerekeknek biztos mindegy, ők úgyis a figurákra mennek (lányom az autókra bukik), engem sajna zavar. agyébként a Naphegy kiadónál elképesztően szép könyvek jelennek meg!

 • 2007.09.03 09:59:39kiseszter

  A dupla oldalak helyszínei nagyon is összefüggenek. A "félbevágott ház" almafája a következő oldalra "átlóg" a farmhoz, a benzinkút kerítése egyben a vasútállomásé is, aminek a jobb oldalán már az ovi udvarának játékai vannak és így tovább egészen a parkig, ahol a cseresznyefa másik fele a félbevágott ház kertjébe lóg. Így szépen körbesétáljuk a kisvárost.  Szerintem nagyon profi könyv/sorozat, és nem csak az egérkét lehet keresni minden oldalon, hanem az összes szereplő csinál valamit itt-ott, amik aztán történetté állnak össze a végén. Az én kedvencem a Tavaszi Böngészőben, mikor a három apáca az áruházban bevásárol színes sportcipőből, aztán azokban kávézgatnak a parkban :o)  Ajánlom mindenkinek, már csak azért is, mert nagyon strapabíróra csinálták, az én fiam ugrál is rajta rendszeresen. És kiváló várat lehet belőle néhány lapozó segítségével építeni, aztán beül és nézegeti jó sokáig.

 • 2007.09.03 14:49:38hanna

  imádo, meg az összes részletes rajzos böngészős magadnak történet kitalálóst. a legjobb ilyenem egy brightoni ócskapiacról származik, címe: puzzle town, usborne young puzzle books sorozat, dru és Hicudzsi biztos . De az nagyobbaknak való. Remélem, Lea is szeretni fogja, ert akkor majd együtt játszhatunk:)

 • 2007.09.03 15:05:10druantia

  Hanna, a Puzzle Town-t én nem ismerem, de ha ezt a kommentet begépeltem, már megyek is körülnézni a neten :). Cserébe én is mondok egyet :). Ez tulajdonképpen egy kisgyerekeknek való angol szótárféle, de böngészőkönyv variációban, úgyhogy nem unalmas, sőt. Van belőle városos és vidékes, hogy Poronty-vitát generáljon.  Igaz, hogy nem keménylapos, de 32 oldal, úgyhogy hülyén is nézne ki kemény lapokkal. Na, mondom a lényeget: a szerző Benedict Blathwayt, a címe meg In the Town és In the Country. Ebben a variációban elég drágán (2.000-2.500 Ft körül) lehet megkapni a Bookline-nál vagy a Bnb-nél, de az Animare webáruházban szemtelenül olcsó, 396 Ft.  Az Animare-nál egyébként A vidéki élet angol-magyar képes szótár néven fut (illetve A városi élet...), és mint a címből is kiderül, nemcsak angolul, de magyarul is megnevezi, mi látható a képeken. Van német változat is, szintén az Animare-nál láttam.

 • 2007.09.03 16:57:58rnagy8

  Itteni behatásra nálunk is Böngésző lesz a karácsonyi ajándék, majd "belenő" a gyerek.

  És közi az angolos tippeket is, a sógornőm egy hónap múlva jön haza látogatóba, naná, hogy könyvet kérek tőle.

 • 2007.09.03 17:27:33rnagy8

  Az Animare-t nem ismertem eddig, de a Böngésző is olcsóbb nálunk!!

  Druantia! Már kapható az ŐSZI 1992-ért!!!

 • 2007.09.03 18:11:07druantia

  Rnagy8, tudom, ma délelőtt rendeltem meg :))).

 • 2007.09.03 18:23:45druantia

  Egyébként én a sima "felolvasós" képes mesekönyvekből is fejből szoktam mesélni, sokszor saját történetet. A három kismalacra eddig már legalább öt variáció született, ha fel vagyok dobva, nagyon elszállt meséket tudok a képekből kanyarítani. Én nagyon jól szórakozom rajtuk, a Péter meg legalábbis türelmesen végighallgat, de szerintem neki is tetszenek :). Csak arra kell figyelni, hogy ház-elfújós rész mindegyikben legyen :).

 • 2007.09.05 12:03:38Csöre

  Most hívtam a kiadót: tegnap jelent meg az Őszi böngésző! Juhé!  Más: egyéb bogarászós kedves könyveink:

  Keress, találj, mesélj! (Scolar Kiadó 2007) - különböző helyszínekre kalauzolja az "olvasót": pályaudvar, vonat, építkezés (2 fázisban), tűzoltók (tűzoltás és árvízi mentés), orvosi rendelő, falusi udvar

  Forgasd a korongot! - sorozat (Pestalozzi Kiadó 2005) kötetei pl. Tanyán, Állatkertben, Erdőn, mezőn. Élethűek a képei, a "bonyolultabb" állatokat gy. k. megnevezték (pl. nyest, menyét, jégmadár), s még azt is megbocsájtjuk, hogy a szalamandrát szalamandernek írták.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta