SZÜLŐSÉG

Száz gyerekre hajt a feleségvadász

2007. augusztus 22., szerda 12:59

Furcsa rekordra pályázik egy arab férfi, azt a célt tűzte ki ugyanis magának, hogy 2015-ig 100 gyermeke lesz. A rekordra évek óta tudatosan készül, az eredmény reményében eddig már 15 feleséget használt el, persze közben többször el kellett válnia, hiszen az iszlám törvények szerint egy férfinek maximum 4 felesége lehet.


A 60 éves Daad Mohammed Murad Abdul Rahman ismét válni készül, már kinézte magának ugyanis a következő két feleségét, akikkel 68 éves korára végre százszoros apuka lehet. A következő két feleségen kívül még egy hölgyet kell keresnie, összesen ugyanis még három asszony kell a tervhez. „Utána már nem nősülök többet” – nyilatkozta az Arab Emirátusokban élő férfi.

Abdul Rahman legidősebb gyermeke jelenleg 36 éves, a legfiatalabb pedig 20 napos, és jelenleg 3 felesége várandós. A férfi kiterjedt családja 15 házban él, és az apuka katonai nyugdíjából, valamit kormánysegélyből támogatja őket. Hogy miért szeretne ilyen sok gyereket, arról nem nyilatkozott.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.22 13:08:21sincity

  bulvár hír, nem ide való

 • 2007.08.22 13:37:51B-

  Én úgy emlékszem, hogy a válás gyűlöletes Allah előtt. Megengedi ugyan, de közben csúnyán néz. Biztos nem jön be neki, ha valaki sportot is űz belőle... (és a lecserélt asszonyokkal mi lesz? Őket elküldi, a gyerkőcöket megtartja? Vagy csak papíron válnak?)

 • 2007.08.22 14:20:57Bambano

  Arrafelé is van apás szülés? És kijavítja a dokit, ha valamit nem jól csinál? Mert lehet, rutinja több van :))

 • 2007.08.22 21:25:36tigrincs

  Most őszintén hogy talál még bárkit is aki hozzámegy feleségül? Hiszen előre tudható, hogy el fog válni hamarosan. Én a nőket sem értem ebben a játszmában, de nagy az isten/allah állatkertje az tuti. És a nagyim szerint így kerek a világ. (a sok hülyével együtt) :-))

 • 2007.08.22 21:54:51jidele

  arrafelé nem igen kérdezősködnek, hogy hozzá kíván-e menni...

 • 2007.08.22 22:54:09Katalma

  Jahh, Tigrincs, ott a nőnek egy szava sincs. Van, hogy esküvőn látja először a férjét, és a legtöbb szerencsétlen nő körülmetélten kénytelen házaséletet élni...

 • 2007.08.23 00:13:23Nilufar

  Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy nagyon alacsony a kerités:S

  Hihetetlen, hogy ez a sztori is hírértékű :(

 • 2007.08.23 10:47:13B-

  Nem mondom, hogy szeretnék arab nő lenni, de azért nem lehet minden arab ország és arab család közé egyenlőségjelet tenni. Jó, hogy mi A lányom nélkül sohából ismertük meg főleg ezt a kultúrát, de most már lehet külföldre utazni, megismerkedni hús-vér arabokkal, és azért ott is csak emberek élnek. És nem hiszem, hogy a nőverési statisztikájuk rosszabb lenne pl a magyarnál, csak legfeljebb ott más a hozzáállás (Mo-on hetente agyonver egy nőt a férje/élettársa). Ott is ismerik ám a szerelmi házasság fogalmát, van internet stb... Úgy tudom, van köztünk olyan, aki arab országból (Jordániából?) porontyozik, oszlasson már itt egy kis homályt, ha épp nem terrorizálja a családja :-)

 • 2007.08.23 12:52:14Meni

  B, ez az arabozás az általánositás egyik "szép" példája. Persze, hogy nem az összes arab (vagy inkább úgy mondanám 1,3 milliárdnyi muzulmán) egyforma. DE az tény, hogy a nők (és gyerekek) helyzete a muzulmán államokban nem olyan, ahogy azt mi innen, nyugatról normálisnak találjuk. Nem Jordániára, Egyiptomra kell tekinteni, ahol világi vezetés van. Hanem főleg azokra az államokra, ahol vallási-törzsi vezetés, törvények és szabályok érvényesek.

  Én nem vagyok szakértő, bár az átlagnál többet tudok, mert egy olyan izraeli kisvárosban élek, ami körül csak és kizárólag arab falvak vannak. Tudod kiket látok reggel 6-kor szamáron kilovagloni a földekre, és a rekkenő hőségben késő délutánig ott dolgozni? A nőket és a gyerekeket. A nőkkel való bánásmód valahol itt kezdődik...és sajnos itt is ér véget :(

 • 2007.08.23 14:24:15jidele

  Meni, merre laksz? És vajon én ismerlek?

 • 2007.08.23 19:21:01Meni

  Gyanitom, hogy ismerjük egymást, minimum arcról. És Givat Zeevben élünk. Tudod hol van? :)

 • 2007.08.23 23:20:17EsTeh

  B-, :-)))`

  Igen, Jordániából szoktam Porontyozni és mostanában sem azért nem jelentkezem, mert terrorizál a család, hanem mert itthon nyaralunk Mo-n és nemigen vagyok számítógép közelben.

  Szóval: biztos, hogy nem lehet minden arab országot és családot egy kalap alá venni. Tapasztalatom szerint a nöket megkérdezik a házasságkötés elött, és nem kényszeríthetik. A sógoromat (jordán) pár hónapja utasította vissza a menyasszonyjelölt (egyiptomi), pedig korábban azt mondta, hogy kész házasodni. A szülei meg széttárták a kezüket, hogy mit tehetnek, ök nem kényszeríthetik, ha nem akar.

  És van szerelmi házasság, ám ez elvileg csak plátói szerelem lehet, amíg ténylegesen össze nem házasodtak, tehát szexuálisan nem ismerhetik egymást. • 2007.08.24 10:28:52jidele

  Givat Zeev...tuti hallottam már, de nem emlékszem, ki lakik ott. No, majd megkérdem a nővéremet. Ők Micpe Jerichoban laknak, azelőtt meg Elázárban.

 • 2007.08.24 21:05:16kisziklassz

  Hát az igaz,hogy nem minden arab egyforma!

  Nekem apukám most többé-kevésbé Egyiptomban él és nagyon sok arab ismerőse van. Ott már sokkal lazábbak a dolgok..

  Viszont érdekes dolgot mesélt apukám.Van egy fiatal arab srác akivel jó barátságba került és a fiú elképzelései szerint az európai nők a szórakozásra valók, az arab lányok meg feleségnek! Persze nem mindenki gondolja így mert pl. egy másik ismerős meg magyar lányt vett feleségül!

 • 2007.08.24 22:11:13B-

  kisziklassz: rámutattál szerintem egy tök fontos dologra, vagyis hogy a kulturális különbségek miatt félreértjük egymást. Az arabok azt hiszik, hogy mert mi kivágott ruhákban járunk-kelünk és nincs felettünk erős férfiúi kontroll, mi csak olyan ribik vagyunk. Náluk így csak egy ribi viselkedik, öltözködik stb. Szóval kölcsönösen azt hisszük egymásról, hogy ők a barbárok, mi meg a civilizált, erkölcsös lények.  Szerintem jó példa erre, hogy hogyan illik reagálni a tolakodó férfiakra a két kultúrában. Nálunk nem illik a nőknek kiabálni, felcsattanni stb, általában nem illik nemet mondani. Ezért mi tartózkodónak szánt mosollyal próbáljuk a férfiak értésére adni, hogy kösz, de nem. Az araboknál megfigyelésem szerint egy tisztességes nő akkorát kiált, hogy összeszalad az utca - és állítólag tényleg összeszalad, és a tolakodó férfi elkullog. Mi történik, ha találkozik a két kultúra? Az arab pasi a nő tartózkodó mosolyát felkínálkozásként kódolja le, mivel náluk a nők nem mosolyognak tudtommal idegen férfiakra, csak ha nagyon egyértelmű a szitu. Tehát az arabok úgy érzik, hogy a fehér nők állandóan kelletik magukat, a fehér nők meg azt gondolják, hogy az arabok tolakodó barmok, akik nem értenek a szép szóból.  Szemtanúja lehettem a fordított felállásnak is, amikor egy egyetemi kollégiumban rádöbbentek a fiúk, hogy az egyik arab lány (európai szemmel nézve) szabályos hisztériás rohamot kapott, ha egy fiú véletlenül hozzáért. Meg is lett a jó szórakozás, a fiúk állandóan ezzel heccelték a lányt, aki menetrendszerűen elküldte őket melegebb éghajlatra. Eredmény: mi meg voltunk róla győződve, hogy az arab csajok hisztérikák, ő meg szerintem azt gondolta, hogy az itteni fiúk brutális állatok, akik azelőtt számára nem tapasztalt durvasággal sértették meg a személyes terét és női méltóságát, és a többiek ahelyett, hogy segítettek volna, amikor meghallották a méltatlankodását, csak röhögtek...

 • 2007.08.24 22:17:08B-

  Szóval bonyolult a téma, de az arab nők megkapnak egy olyan fajta védelmet és tiszteletet, amit nagyon sok európai nő megirigyelne. Ezért cserébe viszont nekik is meg kell adniuk egyfajta tiszteletet a párjuknak - és ebbe a legtöbb európai nő nem menne bele. Szerintem az arabokhoz feleségül menő európai nők ott rontják el, hogy meg akarják kapni az arab kultúrából adódó pluszt, tehát az udvarlást, szép szavakat, tenyeren hordozást, de meg akarják tartani azt is, ami az itteni kultúra szerint jár nekik - önállóságot, döntési lehetőségeket stb. Márpedig ez nem megy.  Persze a helyzet ennél sokkal bonyolultabb, csak oda akartam kilyukadni, hogy az arab világ azért tűnik olyan durvának és félelmetesnek, mert a mi értékeinket keressük benne. Az ő szemükkel nézve pedig a mi világunk gázos: a nők "könnyűvérűek", mindenki vallástalan, nincs az emberekben tisztelet, és ha valaki beléd köt az utcán, nem áll mögötted a klán, hogy megvédjen. Mi meg ebből a klánból csak azt látjuk, hogy rátelepszik az egyénre, de védelmet is nyújt azért elég rendesen.

 • 2007.08.24 23:52:07kisziklassz

  Hát igen,ettől a sráctól sok mindent megkérdeztünk,mert vele már kialakult egy olyan helyzet hogy nem volt ez kellemetlen!  Azt mondta,hogy azért nem engedné a feleségét dolgozni,mert asszonynak nem való a munka,mert a nehéz munkát a férfiaknak kell elvégezni.(Mondjuk azért az otthoni munka sem kevés.Persze ezt nem ő mondta.)Ja és egy arab férfi soha,de soha nem segít otthon a háztartásban. De ugyanakkor azt is mondta,hogy ha a felesége akarna dolgozni akkor engedné.

  A csador viselését sem a férfi határozza meg,hanem a nőnek kell eldönteni hogy akarja-e vagy sem.  Az arab férfiak persze megvannak áldva extra adag önbizalommal és csekély értelmi képességekkel. Legalábbis ami az önálló munkát illeti. Persze nem szeretnék általánosítani csak a mondat első felében. És legfőképpen megsérteni nem szeretnék senkit!:)

 • 2007.08.25 10:43:33EsTeh

  B-, nagyon jól elmondtad a lényeget, minden szavaddal egyetértek.  kisziklassz, az, hogy az arab férfi soha nem segít a háztartásban, ez megint általánosítás. Az én férjem pl. most is épp a konyhában serénykedik... :-))

  Ellenben sok magyar barátnöm panaszkodik a magyar férjére, hogy nem segítenek.

  Szóval van ilyen is, olyan is - itt is, ott is.

Blogok, amiket olvasunk

KAPCSOLATSULI 6 szokás, amivel villámgyorsan kinyírhatod a kapcsolatodat

Vannak szokásaink, amelyekről nem is tudjuk, hogy észrevétlenül, ám annál hatékonyabban rombolják a párkapcsolatunkat. Amikor pedig a párunk a válást, szakítást fontolgatja, nem értjük, hogy mi történt.

TÖRI MÁSKÉPP Szőrös hableány, tudós ló - mulatságok a Monarchiában

A kiegyezést követően gyors tempóban újabb és újabb létesítmények emelkedtek a Ligetben, amit a milleniumi ünnepségek még inkább felgyorsítottak. És ott aztán volt mulatság!

DICE&SORCERY A látszat sohasem csalt még ekkorát!

A Mario + Rabbids Kingdom Battle amennyire valószínűtlen, annyira zseniális. Játékosok figyelem!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta