SZÜLŐSÉG

Hétvégi programok: Balaton a Poronttyal

2007. augusztus 17., péntek 08:26

A hétvégét a Balaton partján érdemes tölteni, mert elérték a bor- és sportfesztiválok a tavat, már pedig nincs jobb gyerekprogram, mint spicces apával egy jó kis strandröplabdázás. A három fő helyszín pedig Balatonfüred, Keszthely, Balatonboglár.

Kiemelten ajánljuk minden porontyozónak a füredi Citroën Családi Napot, ugyanis akár szerkesztőtársakkal és gyermekeikkel is összefuthatunk, ugyanis a gyerekprogramok egyik közreműködője maga a Poronty. A sportos-rohangálós programok földön, vízen, levegőben egész szombaton zajlanak az Anagora parkban. Lesz kötélhúzás, zsákban futás – végre a gyerekek is egy jót röhöghetnek bénázó szüleiken. A növendék matrózok csomókötéseket tanulhatnak – ez nekem nagyon bejött kiskoromban, meg aztán lehet vele majd vagizni az iskolában. Akik a levegőt kedvelik, eregethetnek papírsárkányt és kergethetnek lepkehálóval hablabdákat.

Keszthelyen vasárnap és hétfőn paprikáskrumpli-főző verseny lesz. Ezt azért ajánlom, mert szerintem az egyik legjobb egyszerű kaja, és igazán szép, hogy ennek a parasztos ételnek két napos fesztivált szentelnek. Az evidens főzésen és kóstoláson kívül lesz tűzoltó bemutató, meseház, népdaltanulás és táncház. Ezen kívül Keszthely szép város, lehet benne sétálni meg fagyizni a gyerekkel. No meg ott a Balaton is, ha nagyon nem tudunk jobbat kitalálni.

Balatonbogláron a borfesztivál amolyan igazi hagymáshúsos, részegemberes, lángosozós, bömbölő technós-vurstlis kultúrsokk. Csak annyit mondok, ott lesz Lajcsi, Demjén és a Neoton is, valamint a Megasztár történetének legfahangúbb döntőse, Pflum Orsi, és ezzel mindent el is mondtam. Akkor mégis miért ajánlom? Hát mert valahogy ennek ellenére kipróbáltan jó a dolog – lehet fürödni, lazulni, jó borokat venni, igénytelenül punnyadni csládostul. Vasárnap tűzijáték, közvetlen közelről a strandon, ha nem félünk, hogy pernye szál a gyerek szemébe, kivételes élmény. Ha egy porontyos arra sandít, akkor a blobg.hu teljes legénységét meglesheti (élükön Lea apjával).

Akik mégis Budapesten maradtak, illetve a tűzijáték kedvéért idelátogattak, azoknak a Mesterségek Ünnepét ajánljuk a Várban (Vigyázat, van beugró, még hozzá egy ezres). Négy napon keresztül kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatában. A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi énekesek, táncosok és zenekarok lépnek fel. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget. Augusztus 20-án délután a mesterek felvonulásával és a Mátyás templom előtti ünnepélyes kenyérszenteléssel köszöntjük Szent István Ünnepét. Este a szokásos állami tűzijáték, idén a fő produkció, a hurrikán állítólag elmarad.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.08.17 18:14:00simamama

  sziasztok

  a

  budavári Mesterségek Ünnepét csak a nagyon elszántaknak ajánlom, ma délután két ovissal próbáltunk a hőségben és tömegben a kihívásnak eleget tenni, hogy végignézegessünk mindent, közben itt- ott kézműveskedjünk, együnk, pisiljünk...persze ha MINDENKÉPP KELL plusz egy nemezlabda, csuhécsacsi, rongybaba, vagy háncsvirág akkor csak bátran! Egyébként felnőttjegy 1000, gyerekjegy 400Ft.

 • 2007.08.17 18:56:30Memme

  CSuhécsacsi nekem kell! :-)))) egyébként én még sosem voltam a mesterséges ünnepen, egyszerűen képtelen vagyok tömegben 3 percnél tovább tartózkodni... simamama, szerintem te hős vagy, komolyan :)

 • 2007.08.17 20:15:14Memme

  www.metnet.hu/?q=f2

 • 2007.08.17 20:31:17kovvacs

  Izé, mink nagyon elszántak vagyunk, nyitásra megyünk a húgommal, 26, 19, 6 hónapossal és 39 hetes pocakkal. Csakazértis:))))

  A meleget nem biztos, hogy megússzuk, plusznak kilátásban van némi eső. A tömeg későn kel, ezért megyünk korán. Hát majd meglátjuk. Lányom egyik legszebb babája tavalyról onnét van.

 • 2007.08.17 22:09:54peppermint

  Igaz, kicsit odébb van, de szept. 2-án megint lesz WAMP az Erzsébet téren. Én még nem voltam, de nagyon vágyakozom oda. Állítólag van gyereksarok is meg mindenféle jópofa holmi és látványosság.

  www.wamp.hu/

 • 2007.08.17 22:11:50peppermint

  És most az Ünnepet megszentelendő jól itthonmaradunk és saját kenyeret sütünk. Fűszereset, fokhagymásat...

 • 2007.08.18 15:28:18Memme

  Én az ünnepet munkával töltöm, ráadásul duplával :-(

 • 2007.08.18 15:49:30Alvomacko

  A Mesterségek Ünnepét én is imádom, csak a tömeget és a meleget nem. Mi idén kihagyjuk. De tavaly nagyon jókat ettünk a vásáron. És klassz dolgokat láttunk, meg vettünk egy jó kis szőtt tarisznyát.

  Olyan jó annyi szép, kézműves portékát egy helyen látni.

 • 2007.08.18 22:15:02kovvacs

  Voltunk:) Szuper volt!

  Bár az egész úgy indult, hogy a bkv-tól eldurrant az agyam. Direkt megnéztük a honlapjukon, hogy jár-e a 16-os busz, amivel meg akartuk közelíteni a mesterségek ünnepét. Írva volt, hogy természetesen igen, csak módosított útvonalon. Ehhez képest kb 30 perc várakozás után (kb 10.55-11.25) adtuk fel a Deák téren - ami a végállomás és nem volt oka, hogy módosítsák -, hogy mi még aznap lássunk 16-os buszt. Hát nem lányálom lsd 5 hozzászólással feljebb létszámú és korú gyermekkel mindez a tűző napsütésben.

  Akkor fogtunk magunkat, átmentünk a Ferenciek terére, 78-as busz, majd lifttel fel a Várba.

  Aztán mászkáltunk, sokat pihentünk, sokat ettünk-ittunk, időnként gyerek után rohangáltunk, valamint beszereztünk néhány jópofa holmit. Örömmel tapasztalom, hogy mintha évről évre több lenne a játékkészítő, babakészítő, állatfigurakészítő. Bár van rá esély, hogy mindig ennyi volt, csak korábban más érdekelt jobban :)

  Visszafele már kihagytuk a bkv-t és hívtunk egy méretes taxit.

  Örülök, hogy nem hagytuk ki ezt a bulit. Persze sokan voltak, persze az árusok felét nem bogarásztam át, persze nem olyan egyszerű a kockakövön se gyereklábbal se babakocsival, de ha valaki bírja idegekkel a gyerekek létéből fakadó szokásos gyűrődést az összes lehetségesen felmerülő problémával megspékelve és egy kicsit több energiát érez magában a szokásosnál, csak rábeszélni tudom a vásározásra :)

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta