Hétvégi programok: apák napja és gyereksziget

Az Apák napja és az esélyegyenlőség témakörében rendezik meg a nyári szünet előtti, utolsó Cifra Palota elnevezésű kulturális, szórakoztató eseményt, vasárnap 10 és 15 óra között a Művészetek Palotájában. Idén nyáron harmadik alkalommal várják a családokat a hat hétvégén át tartó ingyenes programok a Hajógyári-szigeten.



A Cifra Palotára jellemző gazdag programokon túl ezen a vasárnapon (június 17.) közismert emberek, zenészek, sportolók, televíziós személyiségek énekelnek, verset- és mesét mondanak, a kézműves asztaloknál pedig a gyerekek együtt alkothatnak velük.

Mesét olvas többek között Szellő István, Pachmann Péter, Kállai Ildikó. Énekel Póka Angéla, Caramel és Bartók Eszti, továbbá a Four Fathers, a Nemadomfel! nevű együttes, Buda Gábor és Nagy Natália. A szervezők több hátrányos helyzetű gyermeket is meghívtak az eseményre. Az ingyenes rendezvényen logikai játékok, játszóház, labirintus, meseház, babajátszó, rádiós műhely és ugrálóvár is várja a látogatókat.

A Gyerek Sziget a hagyományoknak megfelelően rengeteg program közül választhatunk. Szombaton a Szülők Háza vendége lesz Nagy Judit, televíziós műsorvezető, akivel a babavárásról fognak beszélgetni. A nap folyamán lehetőség nyílik, különböző önismereti és párkapcsolati tesztek kitöltésére, és elemzésére. Így akár pár perc alatt képet kaphatnak mentális állapotukról, illetve párkapcsolatuk erősségeiről és gyengeségeiről az érdeklődők.

Vasárnap az anyaság, mint foglalkozás kerül fókuszba, az édesanyák megtudhatják, mennyire vannak kiégve, elfáradva és Orbán Dóra pszichológus segítségével megoldást találhatnak arra, hogyan legyen könnyebb és harmonikusabb az életük. Ugyanitt arcfestés, mesesarok, sok-sok játék, kalandfal és mesekönyv, gyermekfelügyelet teszi élvezetesebbé a napot.

A Gyerek Szigeten ezen kívül a Kézműves Palota, Mutatványos Tér, Társas Vár és Pihisziget és egyéb helyszíneken foglalhatják el magukat a látogatók. A Nagyszínpadon interaktív mesejáték, Gágogó koncert, Gryllus Vilmos és táncház szórakoztatja majd a családokat, de lesznek bohócok és ügyességi próbák is.

A látogatók megtekinthetik a Népszigeti Kutyasuli látványos elemeket, trükköket tartalmazó zenés bemutatóját, az Artista iskoában pedig kötéltáncot és repülő bukfencet tanulhatnak a kicsik.

A "Szedte-Vette Teremtette" műhelyben zöldségből, termésből, kavicsból és fémhulladékból készíthetnek szobrokat az apróságok, a Hajlék-Kézműves Játszóházban pedig hagyományos és modern technikákkal dolgozhatnak a gyerekek. Ezen a hétvégén is nyitva lesz az Álomvidámpark, az Állatsimogató és a Vándor Vurstli is.
A kijutáshoz érdemes a Boráros térről induló hajójáratot választani.

Szombaton délelőtt 10-től a Millenárison lengyel gyereknapot tartanak, amelyen válogatott lengyel rajzfilmeket vetítenek, köztük a kedvelt Lolka és Bolka gyerekrajzfilmmel. Lesz még lengyel gyermekkonccert, néptáncműsor és egyéb gyermekprogramok. A vetítésekre és a Fogadó programjaira a belépőjegy két éves kortól 500 Ft.

A Jó-Lét Alapítvány apák napi rendezvényt szervez vasárnap 10 és 14 óra között a Városligetben a Petőfi Csarnok előtt, ahol közismert sportolókkal, többek között Benedek Tiborral, Gyulay Zsolttal, Martinek Jánossal, Illés Bélával, Halmai Gáborral, Verrasztó Zoltánnal és Boros Zoltánnal beszélget Vujity Tvrtko a családban betöltött szerepükről, írja az MTI. Az előadások mellett más programokat is kínálnak, például a vállalkozó kedvűek nevezhetnek a pelenkázó versenyre, míg a gyerekeket kvízzel, táncbemutatóval várják.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek