SZÜLŐSÉG

Babacipő: olcsó vagy menő?

2007. április 14., szombat 09:27

Minden rendes nőnek könnybe lábad a száma, ha meglát egy olyan falat kis cukimukiságot, amit babacipőnek hívnak. De hamar felszáradnak a könnycsatornák, amikor kiderül, hogy egy rendes darab legalább tízezer, ráadásul azt se tudjuk pontosan, milyet kell venni. Sportosat? Bakancsot? Magasszárút? Flipfloppot? Heti kérdés.


Az RTL Klubon például egy kedves hölgy ellentmondást nem tűrően jelentette ki, hogy az első cipők feltétlenül legyenek magasszárúak, hogy tartsák a bokát. Ezt amúgy többen is hirdetik. Dr. Spock ellenben azt állítja, tökmindegy, ha már cipő, jó az olcsó is, olyan hamar kinövik, és úgyis mezítláb az egészséges. Dr. Sears sajnos sunyít, nála semmi a témában. Aztán meg az áruk. Első gyereknek még valószínűleg megveszed az Elefantent, két hónapra, amíg ki nem növi. A második megkapja használtan, de a harmadik? Ő már a turkiból kap, nem? Vagy a cipő tényleg olyan fontos? Jó hír gyermekes kreatívigazgatóknak: a Camper kijött gyerekcipőkkel is, éljen! Szóval milyen legyen a cipő?

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.15 12:05:47Supa Momma

  Hát én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem kb. 2 hete vérzett a szívem egy Lelli Kelly cipő után. Gyöngyök, flitterek, jó kiképzés és amit akarsz 23-as méretben, alig 12ezerért. Nem vettük meg. Pedig milyen édes lett volna rajta.

 • 2007.04.15 17:05:16p.eszter

  A 2 és fél éves Petimet én is berakom néha a kocsiba, mert ha úgy adódik, h gyalog kell boltba menni, nem bírnék cipekedni, meg még őt is kordában tartani. Persze mindig röhögök, mert úgy néz ki benne, mint tata a motoron, meg ki is tudja csatolni magát, ha úgy tetszik, de amíg még belefér, tutira beleül néhanapján.

 • 2007.04.15 17:16:58Csöre

  Azt szeretném kérdezni, hogy vásárolt-e már valamelyikőtök strandszandált, és aki igen, az hol? Babaúszás miatt vennék egyet, hogy letehessem a saját lábikójára az úszóbajnokot (és nem kéne cipelnem). És mennyire nehéz beletömködni a lábikót? (Még emlékszem a magam küzdelmeire a vizes láb - gumiszandál viszonylatában.)

 • 2007.04.15 17:46:15Mille38

  TORI!!

  A metrós történetedre: én egyszer hallottam a metróban egy kutyát, akinek beszorult a lába a mozgólépcsőn a "fésűbe"... Azt a hangot sose felejtem el és sose szeretném hallani, hogy a gyerekem ÚGY üvöltsön. Lehet, hogy messzemenő túlzás, de én még a tízévesemnek is megfogom a kezét a leszálláskor a mozgólépcsőn.

  Nagyon édes lehetett a gyereked a maga kis önállóságával, de ha épp én vagyok az a "csúnya" néni, aki megpróbálja óvni a csemetédet, biztos legkevesebb felelőtlennek neveztelek volna, hogy hagyod elkacsázni magadtól.  Mindamellett egyetértek azzal, hogy nagyon kellene a megoldás a metrón a babakocsik fel- és leszállítására. Prágában már megoldották, nekik honnan volt pénzük?...?

 • 2007.04.15 17:57:29Csöre

  Sister38: a Nagyvárad téren sajnos nincsen mozgólépcső...

 • 2007.04.15 18:17:08Mille38

  Hm... ritkán járok arra, de... igazad lehet. Nagyon parázok a mozgólépcsőtől, talán azért nem is gondoltam erre. Metró=mozgólépcső=AZ a visítás...

 • 2007.04.15 18:21:30katjana

  Supa Momma, tetszik a neved. és megértem, milye az otthagyni vmit, ami tetszik.

  lehet, h ez ott kezdődött, mikor kislányként az új cipőmmel a párnámon aludtam.

 • 2007.04.15 18:44:36kaposztalepke

  Csöre: én is babauszi miatt vettem anno először..de sztem velem sokra nem mész, nekünk itt az Ecseri útnál (Üllői/Ecseri kereszteződésnél bent a templom/benzinkút mögött) van vmi olasz nevű cipőbolt, sajna még a nevére sem emlékszem, itt sikerült..de sok nagy cipőboltban van. A mienk mintkettő olyan volt, hogy hátul tépőzáras bokát is fogó pánt, elöl meg egy szélesebb szintén tépőzáras, így ráadni is könnyű, mert max kicsatolod az elsőt is, ha nagyon feszegeti a lábát, akkor csak a talpra ráteszed és betépőzárazod. sztem nem rosszak, persze amíg picike nagyon rohangászni csúszós helyen úgysem szabad hagyni, de szépen eltipegnek benne.

 • 2007.04.15 19:33:04Alvomacko

  A mozgólépcsőn mi is kézenfogva közlekedtünk. Volt, hogy az utolsó pillanatban a kezénél fogva rántottam fel a gyereket, mert úgy döntött, hogy ő kiviteti magát a szilárd részre magát a lépcsővel. Én meg nem mertem megkockáztatni, hogy beszoriljon a lába vagy csak lazán eltaknyoljon.

  De én még a metrókocsiba beszálláskor is aggódtam. Mindig attól féltem, hogy beszorulnak a kocsi és a peron közötti részbe. A metró aluljáróba mind a mai napig szorongatjuk egymás kezét és a Kicsivel pl. a peron széléhez közel sem lehet állni.  Na, mindegy. Azért nem ennyire gáz a metrózás, tudom. Autóbaleset sokkal, de sokkal gyakrabban történik... :-(

 • 2007.04.15 20:53:25darjeeling

  Kicsit csalodott vagyok, mennyire egyhangu a véleménye itt mindenkinek, hogy "igen, milyen rettento fontos a jo (dràga) cipo", rerpezentàlja gondolom az olvasokozonség anyagi-szociàlis hàtterét. Pedig szakvéleményként is elhangzott, hogy olyan gyorsan kinovik, hogy felesleges vagyonokat kiadni cipokre. Biztos demagogia, de sztem a vilàg nagy része nem jàr màrkàs (dràga) cipoben, tobb milliàrd embernek ortopéd làba van vajon emiatt?? En biztosan nem olyanban nottem fel, semmi baja nincs a làbamnak, pedig rengeteg km van benne.. Biztos alkat kérdése is.. De nàlam ez elvi kérdés inkàbb, megengedhetnénk magunkak a dràga cipoket, de egyszeruen agyrém, hogy 5-10 (15?) ezer ft-kat fél (negyed?) évente kiadjunk erre, annyira irracionàlis.. A gyàrtok mindenesetre nagyon jol jàrnak ezzel a trenddel, én egyelore ellenàllok.. Az se logikus, hogy ha a 2. gyereknek jo az 1. cipoje (mint itt tobbeteknél elhangzott), akkor mért zàrja ki mindenki a hasznàlt cipo vàsàrlàsàt? Mind a 2 hasznàlt nemde? A màs gyereke màshogy koptatja el a cipoket, mint a nagyteso?? Szàmomra elég valosàgtol elrugaszkodott vélemények ezek.. persze mindenki ugy kolti el a pénzét, ahogy akarja.

  Kétségtelen, hogy jobb a màrkàs, dràga cipo, igy vettem màr hasznàltan màrkàs cipoket (vatera.hu), kinai àron, kifogàstalan minoséguek.

 • 2007.04.15 21:03:17a:a

  darjeeling: a jó sztem nem egyenlő a drágával, én már megtapasztaltam. És igen, több milliárd ember van, aki használt cipőben éli le az életét. De mivel én azt is látom, milyen kín fenőttként a lúdtalp, ha van, ezért megpróbálok megtenni mindent az ellen, hogy kialakuljon. És őszintén szólva magasról ejtek a trendekre, rohadtul nem érdekel, hogy mit szajkóz a tévé, meg a reklámok, azért veszek jó cipőt, mert a lúdtalpam miatt 34 évesen szívok, mint állat. És ettől megkímélném a gyerekem.

  És nem adok rá használt cipőt, és amit kinőtt, azt mindig odaadom az üdvhasdseregnek, a tesó(k) nem is fogják látni.

  Sztem nem nagyon volt itt valóságtól elrugaszkodott vélemény, csak mindenkinek magvan a maga valósága, amiben él. Egyébiránt kétlem, hogy épeszű ember csak azért csak vesz drága cipőt, mert futja rá.

 • 2007.04.15 21:04:07atha

  Én a metrót saját magam miatt is utálom, a falhoz lapulva várom amíg megáll, mert azon is parázok, hogy véletlenül valaki meglök. Hogy babakocsival nekimenjek, azt egy jó ideig még kizártnak tartom. Mozgólépcsőt a mom-ban szoktunk néha "gyakorolni", mert sajnos nagyon bírja, már egész ügyesen tudja is hogy ugrani kell, de azért én nem szeretem.  Sister38, ez a kutya sztori borzalmas, én egyszer vittem le a kutyámat, de nekem is ilyen rémképeim voltak, pedig fel is emeltem.  Alvomacko, köszi, azért nem akarnék nagyon offolni itt. Az a bajom, hogy se kutyám se macskám gyerek téren, ezért a Porontyon kívül nemigen tudok senkivel értekezni. Pechemre a játszótéren is mindig az "én gyerekem a legokosabb" típusú anyukákat fogom ki. Néha jól esne vmi értelmes élő diskurzus, és nem csak gyerek témában.

  Testvérek kapcsán az egyik dilemmám nekem is a logisztika kérdése. Most még nagyon macerás a fiamat egyedül is kordában tartani, mert arra sosem akarna menni, amerre én. Ezért bármilyen szimpi is a jó kis széles ülő résszel is ellátott tesófellépő, félek ez még nem menne. Egyelőre én is csak egy 5 kg-s kocsira cseréltem a régit, mert itt a hegyoldalt már egyedül a hasammal is nehezen veszem, nemhogy feltolni a gyereket. Egyelőre nem tudom elképzelni mi fog beválni.  Mi is lakás-felújítunk és az idén tuti nem marad a kertre, ami momentán elég kavicsos, de ki fogom próbálni hogy tud rajta közlekedni, remélem nem sérti föl a kis talpát. Szóval reflexológia-hívő anyukák hozzám is jöhetnek kertezni :)

 • 2007.04.15 21:04:17Alvomacko

  darjeeling: én idegenkedem az idegen cipőktől, de ez inkább csak fóbia. Nálunk hordta a Kicsi a Nagy cipőjét, ha az nem volt nagyon leharcolva. De az első cipők azok vadiújak voltak a Kicsi esetében.  Nemtom. Biztos sznob vagyok, meg bedőltem a marketingnek, de nekem így volt jó. Nem költöttem vadiúj ruhákra a pénzt, használt ruhákat vettem, de volt használt pelenkázós szekrényünk is, nem dohányzom, nem iszunk Colat, nem eszünk csokit, csak ha kapunk. De nem járok biopicra sem és csak 1,5%-os tejet iszunk.

  Én cipőre költöttem a pénzem. Mert nekem ez volt a fontos.

 • 2007.04.15 21:13:23Alvomacko

  atha: szerintem élvezni fogja a kavicsokat a talpa alatt.  Én mostanában valahogy azt tapasztalom, hogy a mai kisgyerekek nem szeretik a babakocsit. Az enyémek 3 éves korukig élvezték és szívesen is ültek benne.

  Valaki tudja, hogy mi változott meg a mai gyerekekben? Sokkal, de sokkal nyughatatlanabbak, mint a 15 évvel ezelőttiek.

  Szóval nem tudok okosságot a logisztikára egyelőre. :-(

 • 2007.04.15 21:15:17atha

  darjeeling, sztem a használt cipő kérdés inkább higiénia, mint anyagi helyzet függő. A tesó az más, ő meg fogja kapni ami olyan állapotban marad.

  Persze a kisgyerekeknek mondjuk biztos ritkán gombás a lába, de ez jogos beidegződés, szimplán kényesebbek rá az emberek.

  Szerencsére mi is megvehetnénk sok mindent, de ruhákat mégis nagyrészt a vaerán veszek, mert arcátlanok az árak. De a cipő az más.

  Szerintem.

 • 2007.04.15 21:19:33atha

  A szülők nyughatatlanabbak :(

 • 2007.04.15 21:47:44Alvomacko

  atha: de miért? :-( Jó, tudom. Felgyorsult a világ.  A Vaterán jó vásárolni? Én még sosem vettem ott semmit. Mit veszel ott?

 • 2007.04.15 22:28:11katjana

  de ti hogy tudtok gyerek, azaz próba nélkül cipőt venni? én eddig minden alkalommal megszívtam. hiába a körberajzolt taplacska, kiderült, h magas a rüsztje, vagy a cipőnek alacsony, nemtom,de szűk, pedig végig se ér a lába.

  a vaterán még a rajzot se lehet bepróbálni.

  hogy csináljátok??

 • 2007.04.15 22:30:48Memme

  Huh, atha, mintha magamat látnám az utolsó két pesti évemben a metróban. Voltam otthon húsvét környékén, mertróznom is kellett (majd hülye leszek autózni Pesten), előjöttek a régi érzések... Valahogy jó volt visszautani ide és biciklivel menni munkába.  Cipő ügyben nálunk apukám volt az ész, mindig nagyon kényelmes és szép cipőt válaszott nekem, a baj akkor volt amikor kinőttem és másik kellett. A ragaszkodásom nagyon erős volt :-) Nálunk a következő szempontok voltak fontosak:

  - kényelmes

  - kézzel hajlítható talp

  - szellőző felsőrész, ez lehet bőr, textil...

  - pénztárcabarát

  - KicsiMemme ízlése :-)

  Apukám nem volt rest akár egy egész napot cipőkeresésre szánni anno.  Babakocsi témában azt tapasztalom itt északon, hogy inkább a szülők ragaszkodnak a kocsihoz, semmint a kölkök, bár kényelmesen elücsörögnek benne. Ma pont annak voltam szemtanúja, hogy a kis V. a rózsaszín háromkerekű helyett a kocsiba kéreckedett "séta" címén. (kicsi V. 3,5 éves) Ez egy kivétel :-)  Mihez nem szóltam hozzá még? :-))))

 • 2007.04.16 00:07:31bonyolult

  az első cipőcskét én is sokáig halogattam, már sokan szóvá tették, hogy nincs neki?/nem fázik?/stb...

  itthon, hacsak nincs épp nagyon hűvös évszak, akkor mezítláb vagy zokniban... illetve mióta önkiszolgáló, néha van kedve mamuszt húzni, néha meg hetekig érintetlen.  mi sok cipőt örököltünk, köztük nagyon jó minőségűeket, szinte új állapotban is. újban nem tudtam volna ilyen minőségűeket megvenni, szóval különösebb kétely nélkül használtuk őket.

  természetesen a sok öröklött cucc között volt agyonhasznált, kopott is, de ezekre szerencsére nem is nagyon volt szükségünk, inkább vettünk 1-1 tesco gazdaságos, vagy kínai cipőt. vagy kaptunk ajándékba drágább újat.  voltak annyira rossz állapotú cipők, hogy mikor minden kinőtt cuccot továbbajándékoztam egy alapítványnak (LEA), akkor pironkodva kérdeztem, azok kellenek-e, mert hát nem akarom őket szemetesnek nézni... de mindenre rávágták, hogy kell, arra is, amit még én sem adtam volna a fiam lábára soha (pedig itt sokakkal ellentétben nincs használtcipő-parám). szóval mindenben vannak fokozatok, és a mi legnagyobb problémánk más legnagyobb álma!  tapasztalatom szerint: minden méretből kell egy kinti jóidős és egy rosszidős cipő (mázlis évszakban ez bontható szép és praktikus cipőre); és egy benti cipő a bölcsibe/oviba. További opcionális cipők: bölcsis/ovis kinticipő játszani és agyonmotorozni; otthoni benticipő.  Ha a játszócipő mellett nincs "szépcipő", akkor vagy azt kell tudomásulvenni, hogy bizonyos elhasználtsági fok már látszani fog, vagy azt, hogy a gyereknek minden "nemszabad", vagy azt, hogy igen hamar vehetjük a következőt...  naposoldal,

  szép időben a homokozóba mindig levesszük a cipőt, zoknit, és mezítlábazunk (ha elkerített). Most még kicsit hűvös hozzá a homok.

  Mikor még kizárólag mászott, nem nagyon vittem, de mikor már kapaszkodva járt, akkor igen. hadd tapasztalja a homokban taposás-matatás életérzését.

  szerencsére 1-2 hónap alatt felfogta, hogy a homok nem egy élmény a szájban, és így a többi izét sem akarta mindenáron megenni, de azért minden vackot megtalált Bence is.

  Még él... ;-))

 • 2007.04.16 00:10:24bonyolult

  jahh, ez az "elhasználtsági fok" ez szerintem is kb. 3 napi játszóterezés után jelentkezik, majd egy hónap után ismeretlen dimenziókba csap át...

 • 2007.04.16 00:12:03bonyolult

  ja, még beugrott a nonplusultra: 1 hét alatt a szép használt cipő státusból a kukáig... 1 gyönyörű, velúr bakancs - és a motorozás. gyilkos kombináció, lábujjig lyukadt.

 • 2007.04.16 07:19:37nyomorult

  én úgy tanultam, hogy az ágy és cipő megválasztása a legfontosabb. Mert ha nem az egyikben vagy, akkor a másikban vagy éppen. / eltekintve a mezitlábtól/

  Az első cipőt 19-es méretben aranyáron vettem. Ma is a dobozában áll, mintha új volna. 3 hónapig használtuk, de legtöbbet ülve. Nem volt túl jó befektetés, de azóta is ügyelek a jó cipőre, mert a használt cipők deformálhatják a lábat. Ez kicsi korban könnyen megy. Szerintem is a ruha lehet használt, de a cipő ne. És én az olcsót is megnézném, bár nem vet fel a pénz. De úgy gondolom itt ténylegt fontos a minőség.

 • 2007.04.16 09:11:18manci

  Őszintén szólva mi szerencsére megvehetjük a gyereknek a jó minőségű, adott esetben egy kicsit drágább cipőket, de amikor a ciciban (vagy milyen) cipő árát megláttam, dobtam egy hátast! Mi a f...om kerül 19.900 ft-ba egy babacipőn?! Mivel tud többet, mint a szieszta?

  Ami pedig a "szép cipőt" illeti, az enyémnek olyan nemigen lesz. Úgyis két perc alatt leamortizálja! Most tényleg azért vegyek még egy cipőt és tartsam otthon dobozban, hogyha vendégségbe megyünk, akkor makulátlan legyen? Szép kényelmes ruha + kopott orrú, fűfoltos cipő - nálunk ez a kimenő szerkó :)

 • 2007.04.16 09:12:25napos oldal

  na, tegnap kitettük lillát terepre, egyelőre 1. fokozat: kert. mászott a fűben, nemigen akart ott semmit megkóstolni. elmászott a kavicsokig, azokat rendezte. itt már gyakori volt a kóstolási kísérlet. nagyon jól érezte magát, egyáltalán semmi más nem érdekelte, ha leléptem 30 percre, fel se tűnt, pedig 1-2 hete nem tűri, ha nem vagyok mellette. így is leköt egy embert, de legalább nem bőg.  szóval teljesen le volt nyűgözve, rendezkedett és dumált.  jövő héten nyaralunk, ha visszajöttünk, cipő után nézek, aztán mehet a homokozóba.  bonyolult, akkor reménykedhetek :)

 • 2007.04.16 09:22:46bonyolult

  :)  egynémely méretben annyi cipőnk volt (öröklött+ajándékba kapott+vett), hogy mi is adtunk tovább olyat, ami már a megkapása pillanatában ki volt nőve, vagy csak 2x volt a lábán... nem gondolom, hogy amiken egyszerűen látszik, hogy ennyire jó állapoban vannak, azokat káros lenne viselni.  a reklámpszichológia egyik legjobban működő trükkje az anyák lelkiismeretére hatni, hogy ha eztmegezt nem adod meg a gyerekednek, nem vagy jó anya... a bűntudat-kapcsoló nyomkodásától csilingel ám a kassza...  igen, a gyerek járjon sokat mezítláb + a vett cipő legyen jó minőgésű, amennyire lehet: lehetőleg természetes anyagból, lehetőleg hajlékony talppal, könnyen belebújós, megfelelő méretű, magasabb szárú, évszaknak megfelelő... de ezek úgyis látszanak ránézésre, tapogatásra - nem az árcédula, az életkora, vagy a vásárlás helye dönt!

  amúgy eszembe ötlött a 70's egyik slágere: "Pikler Emmi és még valaki: Anyák könyve" - van benne egy szabásminta és el is magyarázza, hogy egy ár és bőrvarrótű segítségével hogyan fabrikálhatunk sarut a dednek bőrdarabból. Elmondja, miért fontos, hogy a lábujjak között legyen a tartója, és ne máshol, és miért fontos, hogy tök sima, egyenes legyen a talpa (a legjobban szimulálja a mezítlábat), meg, hogy milyen olcsó és praktikus, mert így több méreten keresztül viselheti a gyerek ugyanazt, sehol nem nyom, stb...

  Csak az a kár, hogy ilyen cipőt nem is lehet kapni gyereknek, csak felnőttnek. :( Speciel bőrvarrásra meg nem vagyok berendezkedve. ;)

 • 2007.04.16 09:36:36gyöngy1

  Ami a az aktuàlisan igénybe vett cipök szàmàt illeti, nàlunk 3 van:

  - 1 a bölcsibe (szandàl, Falcon, kb 6000 Ft),

  - 1 utcàra (aktuàlis idöjàràsnak megfelelö, most pl félcipö, jó minöségü, kb 6000 Ft Falcon),

  - 1 itthonra (textil, közepes minöség, 2250 FT).

  Nàlunk még nincs olyan, hogy "szép cipö", meg utcai. A vételnél mindig ott vannak a lànyok, bàr csak a huginak maceràs venni, mert bàr a làba kb 22-es, a büsztje miatt volt olyan félcipö amelyböl csak a 23-as ment rà; csizmàt nem is tudtam rà venni, csak füzös bundacipöt (àtaludta a próbàt).

  Nàlunk a kinti cipöket a kisebbik nem tudta örökölni mert méretben akkor lett volna jó a pl csizma amikor még 20 fok volt. Most meg màr néha 1-2 méret a különbség vagy ha olyan a modell akkor semmi(pl mind a kettönek 23-as szandàlja van az oviban).

  www.gyongy.skyblog.com

 • 2007.04.16 09:48:27Brose

  Direkt figyeltem a hetvegen, es maradok az 1 nagyon jo cipo formulanal. Nalunk az "elhasznaltsagi fok" nem igazan lathato, pedig kenyes vagyok a kinezetre elhihetitek (es nem tiltok semmit csak azert mert "koszos lesz a ruhad-cipod fiam). A gyerkoc kemenyen megdolgozta a cipojet, saros arokban bandukolt, soderen, minenen at. A cipon a sar megszaradt, leporolas, oblites es olyan mint uj koraban. Mi sem vagyunk "allandoan" a homokozoban, ugy ertettem, hogy a cipo hasznalata mondjuk 85%-ban kinti jatekban merul ki. Ezert nem tartom ertelmesnek mondjuk egy kevesbe jo kikepzesu cipot 85%-ban hasznalni es egy szepcipot (jobb minosegu, jobb kikepzesu) 15%-ban hasznalni. Vagyis legyen mar az elso a gyerek labanak a vedelme es nem az, hogy hogy nez ki. Hasznalt cipo kerdesben nalam is megvan a borzongas, de ha ez valakiben nem alakult ki, miert ne. Kisteso termeszetesen megkapja nagyteso cipoit, mar amelyiket mar esszel valasztottunk es nem mentek tonkre. Egyebkent a Magyarorszagot a markas cipogyartok is rosszabb minoseggel arasztjak el temaban hajlok az egyetertesre: amit Mo-n vettem cipot, nemtom markasak-e, de bor, mind szetesett, az emlegetett egy szezonra egy jo cipo tipusokbol meg kopas is alig latszik, pedig pl. a legutobbi oszi felcipot meg egy honapig most is hordta a fiam.

  Memme: hol eszakon? Mi szinten eszakon, igazi kuriozumkent, mert itt a 4-5 eves gyerek siman babakocsiban nyomul, az enyem meg 2 eves kora utan mar vegkepp nem volt hajlando, de ez gyerekfuggo, bar sok olyan velemenyt hallottam mar, hogy itt lustak a szulok rohangaszni es inkabb toljak amig lehet. A jo hir, ha eppen az a jo megoldas, hogy a nagy is a kocsiba uljon (en nagyon elveznem ezt 9 honapos terhesen) senki nem szol meg az biztos.

 • 2007.04.16 09:50:55napos oldal

  nem az én érdemem, mert volt idő, amikor nem így volt, és meglehet, egyszer megint nem így lesz, de én jól érzem magam a bőrömben, és értelmezni sem tudom azt a kérdést, hogy jó anya vagyok-e vagy nem. én én vagyok, olyan vagyok, amilyen vagyok, rossz és jó tulajdonságokkal, teszem a dolgom az élet minden terén igyekezettel de gyakran buktákkal.  ennyi erővel azt is kérdezhetném, hogy jó ember vagyok-e. vagy a szüleim. nagyon szeretem őket, de egyszer apuval meg is állapítottuk, hogy ilyenekről nem beszél az ember, mert felesleges, megéljük a hétköznapokban, hogy szeretjük egymást. (itt hívom fel a figyelmet, hogy FÉRJEKRE ez egyáltalán nem vonatkozik, ők igenis beszéljenek róla, hogy mennyire szeretnek minket. nna.)  a hülye dolgaimon úgyse tudok változtatni (többnyire), minek gyötörjem magam.  szóval nem ezért veszek vagy nem veszek meg egy cipőt. a kereteinken belül szeretnék neki jó cipőt venni. mert csak :)

 • 2007.04.16 09:54:19napos oldal

  attól meg előre parázom, hogy honnan fogom tudni, hogy kényelmes-e neki. de itt kaptam pár tippet, köszi.

 • 2007.04.16 11:13:10hamsa

  JAjj, ha egy gyereknek azért kell korlátozni a mizgását, mert elkopik a cipője!!! Az én kisfiamnak egy nap alatt lett olyan az egyiknek az orra, amilyen most is - azaz tovább már nem kophat.:)) De egy nem elég - mert mi van ha tócsába, tavacskába, vizes fűbe lép? VAgy bepisil és odáig folyik? volt ilyen, bámilyen viccesen hangzik...

  Amúgy meg áprilisi, így a második nyarát (15-18 hó)már rengeteget mezítlábazott az ismerős játszótéren. Homok, fű és aprókavics - legalább megismerte a különböző talajokat a talpacskájával. HA cipőben lett volna, akkor a beleszurpét 1-2 kavics és 3-4 homoszem bizotan váéresre törte volna, bár ilyen kényelmes cipellőben. Hm?

 • 2007.04.16 11:21:31hamsa

  NA elég értelmetlent írtam - de remélem a lényeg azért kiderül. Amúgy: a kipróbáltan nagyon kényelmes szandicskából a nyár végi leértékelésnél vettünk pár évre előre: számonként 1 párat. Ott csücsülnek a szekrény aljában, csak ki kell válogatni az éppen aktuális méretet.

 • 2007.04.16 11:42:00babesz

  Sziasztok!  Én is annak vagyok híve, hgoy legalább a cipő legyen minőség, ha már más nem az... Mindegy, hogy milyen ruhában kúszik a homokban, de a lábára igyekszem figyelni.

  És akkor most jön a reklám:

  Van egy tuti üzlet, ahol Asso, Siesta és még sok egyéb cipőt lehet elfogadható áron kapni. Akinek segít: a XVI. kerületben a Veres Péter úton a rendőrség mellett van egy lepukkant régi "szolgáltató ház", ott van egy kis üzlet, ahol nagy választékban lehet több ezer forinttal olcsóbban kapni ezeket a cipőket, mint a bababoltokban.

 • 2007.04.16 11:50:06Tori

  Mi például Székesfehérváron a Skálában vettünk többször is féláron Siesta cipőt, fogalmam sincs, miért volt leárazva. Ha még működik az az áruház (rég jártunk arra), ott is érdemes megnézni környékbelieknek.

 • 2007.04.16 14:12:36zsebi

  Sziasztok!  Babeszhez még annyit tennék hozzá, hogy a Skálában is nyílt egy olyan bolt, mint a szolgáltató házban, az talán könnyebben megközelíthető.  És hogy témához is szóljak: nálunk nagy esély van arra, hogy lúdtalpas legyen a lány (21 hónapos), apja talpa is gágog meg az enyém is. Anno voltunk vele konduktornál, mert befelé dőlt a bokája, amikor elkezdett lépegetni, ő azt mondta, hogy akinek jók a génjei, annak a kínai cipő sem árt, aki meg hajlamos a lúdtalpra, annak a Siesta és társai sem garancia arra, hogy "egészséges" lesz a lába.

 • 2007.04.16 14:34:03Hicudzsi

  Zsebi!

  Tényleg ezt én is hallottam ortopéddokitól :)Mikor a gyereklábakkal kapcsolatban kérdeztem orvost, az agyik azt mondta, hogy Siesta meg ilyesmik, a másik meg azt, hogy sok mezitláb és nem kell a drága cipő.  Jó lenne ha a poszthoz kapcsolódva megjelenne több ortopédorvos szakvéleménye. :)  Darjeeling!

  Szeritnem olvasd végig figyelmesen ki mit írt, szeritenm egyáltalán nem egyhangú a vélemény a drága cipők javára. :)

  Tegnap egy nagyon kavicsos-köves helyen piknikeltünk. A gyerekeim persze mint mindig levették a cipőjüket, tudtam örülni neki, hogy most nem tudtak belátható távolságon kívülre szaladni :) :) :) :) :)

 • 2007.04.16 14:57:17zsebi

  Hicudzsi, szerintem az én lányom képtelen mezítlábazni, ha 2 szem homok kerül a kezére, máris jön panaszkodni, hogy koszos és menni kell kezet mosni...  Nem emlékszem, volt-e most téma, de cipővásárlás előtt állunk, mit vegyek? Szandit zárt orral? Esetleg vékonyabb zárt cipőt? Vagy simán csak szandit? A téli Siestánk enyhén bundás, valahogy huszonfokokban nem szivesen adnám a lányra :S

 • 2007.04.16 15:00:52babó

  sziasztok!

  csak mazsoláztam a hozzászólások közül, ennyire futotta az időmből, de nagyon érdekel a téma!  mi pár hete vettük az első cipőt, de rögtön egy zártabb szandállal kezdtünk, mert már jó idő van, esőben meg még úgysem fog rohangálni (tekintve, hogy most tanulgatja az önálló járást) Siestát néztünk, de volt a boltban valami kínai "másolat" és nagyon megtetszett, a színétől, a bokafogásáig, talpáig minden, úgyohogy az lett. picivel olcsóbb volt.  itthon zokni vagy mezitláb (anyósoméknál egy vékony bőr topán, mert ott hidegebb van)  én úgy érzem, hogy ez a kérdés is túl van paráztatva kicsit. nem mondom, hogy nem fontos, mert az. de köztetek hány lúdtalpas van? és a szüleitek közt? nálunk pl apukámnak van, aki gyerekkorában rengeteget volt mezitláb és tizenéves kora óta intenzíven táncolt, gyönyörű tartása van, stb. és olyan lúdtalpas, hogy csak na. hiába, nem volt drága cipője...

  anyu meg én nem sportoltunk, nekünk sem volt drága cipőnk, és sehol egy lúdtalp.

  olvastam olyan orvosi vélemyént is, hogy a lúdtalp genetikai okokra vezethető vissza.  jó lenne, ha legalább az orvosok ugyan azt mondanák... :))

 • 2007.04.16 15:42:29zsebi

  Babóka, ha a lányomnak meg tudok spórolni pár év térd- és derékfájást, akkor szivesen megveszem neki a drágább cipőt. Hálistennek, hogy megengedhetjük magunknak. 28 éves vagyok, akkor lúdtalppal, hogy 24 hetes terhesen alig bírtam vonszolni magam, annyira fájt mindenem (pedig nem híztam sokat), évek óta fáj és recseg a térdem és 2 napja alig bírok lehajolni a derekam miatt. Szerintem cipőnként +2-3000 Ft megéri, ha ezzel el lehet kerülni...

 • 2007.04.16 18:45:16atha

  Én nem tudom nekem milyen cipőim voltak és sajna már nem is tudom megkérdezni. Az én lábam ugya teljesen rendben van, de rajtam ne múljon. Az én fiamnak olyan széles és magas a lábfeje, hogy amúgy sem válogathatok túl széles skálán.

  Babóka, tényleg így ennyit elolvasva biztos túl van lihegve, de legalább sok véleményt olvashatunk együtt. Van akinek ez segít, szűrd ki amire szükséged van :)  Alvomacko, bocs, egész nap rohangálok, amíg bírok, meg mert szeretnék szülés előtt beköltözni, így csak estére férek porontyhoz.

  Hát igen, felgyorsult a világ, türelmetlenebbek vagyunk, mi már részben abban nőttünk fel, hogy aki nem hajt, az éhen hal. Talán nem véletlen hogy mostanában már inkább 30 felé szülnek a nők. Legalábbis az én "köreimben". Ez szerintem csak rosszabb lesz. Én még két éve nem tudtam elképzelni hogy hagyhatnék ki 2-3 évet a karrieremből gyerek miatt, nemhogy még többet ha kettő lesz. Szerencsére ezt mostanra már másképp látom. De pont ma volt egy rossz élményem. Siettetni akartam a gyerekemet és úgy orra esett, hogy bevágta a fejét-orrát a járdába. Nem akarom mondani minek éreztem magam ezek után.  Vatera: én ruhákat szoktam venni, eddig kevés negatív tapasztalatom volt, szerencsére. Amiről nem látszik jól a fényképen, hogy milyen minőségű, állapotú, azt inkább hagyom. Én itt is a márkás dolgokat szoktam figyelni, nem annyira sznobizmusból, de használtból azért kiszámíthatóbb, hogy mondjuk az anyaga, varrása, zipzárja nem ment tönkre, ruhák terén azért a márkás tényleg jobb is, ilyen szempontból. Sok nadrágot, felsőt vettem már neki, eddig bejött. Amit tudok átveszem Bp.en személyesen, vagy utalok és postázzák, eddig mindenki megbízhatónak bizonyult.

 • 2007.04.16 18:48:20atha

  Ebben a pillanatban kezdett kisérletezni a cipőfelvétellel. Azért tudok poronytozni, mert teljesen rágyógyult a témára. Mindjárt megzabálom!

 • 2007.04.16 18:58:12Memme

  Brose:

  "Memme: hol eszakon?" Norvégiában, hát ti?  Cipőügyben nézelődtem kicsit errefelé, gagyi itt is van, kínai nincs. De ebben a jóléti társadalomban sem az a jellemző, hogy a 1-2-3-4-5 éves mikiegerekre Nike vagy Adidast adnának, inkább az a szempont, hogy a gyerek jól érezze magát benne és szellőzzön.

 • 2007.04.16 20:54:22Brose

  Finnorszag, de laktunk mar Svedorszagban is 1,5 evet (amugy a babakocsiztatas 5 eves korban inkabb ott jellemzo) Finnorszagban is van gagyi, de eleg nehez ratalalni, es markamania egyaltalan nem letezik, vagyis en nem talalkoztam vele. Erdekes meg hogy a valasztek annyira nem nagy mint mondjuk Magyarorszagon (ez minden babas termekre ervenyes) de ami van az nagyon jo minoseg es altalaban az orszagban gyartjak.

 • 2007.04.16 21:19:40voroske

  En eddig ugy tudom, hogy termeszetes talajon: homok, fu, fold stb mehet a mezitlabazas, mert nem lesz baja a labnak, hiszen arra lett kitalalva. Viszont kemeny embergyartotta "talajon", mint beton, aszfalt, mupadlo, keramia lap stb kell a cipo, mert ezek merev feluletek. Ja es nem az esetleges ludtalp hanem az izuletek tonkretetele a legnagyobb problema.

  Persze egy olyan gyereknek amelyik nem rohangaszik allandoan, hanem nyugodtan setalgat csak -van ilyen? :-)) -annak valoszinu mindegy.

  Mikor futocipot vesz az ember erre szakosodott boltban, a hozzaertobb eladok mind azt kerdezik elosszor, hogy milyen feluleten fut az ember. Ugyanis ha betonon fut az ember akkor kell a legtobb rugozas a cipo talpaba hogy tompitsa az utodest az izeuletek.

  Ha jobban belegondol az ember egy orokke rohangaszo kismano pont ugyanugy igenybeveszi a bokajat minden egy hosszutavfuto.

  Szoval pont a jatszos es az otthoni cipok , amiben legtobbet rohangal a gyerek, fontos hogy jo minosegu legyen. Az unneplo amiben csak szepen setalgat az kevesbe lenyeges.

 • 2007.04.17 14:49:40pat

  sziasztok,

  ez a cipő téma nálunk is nagyon aktuális, mert a kislányom pár napja kezdett el úgy igazán kétlábon járni, azóta lényegéban abbahagyta a négykézláb mászást. eddig nem nagyon adtunk rá cipőt, otthon gumitalpú zokniban volt, vagy mezítláb, de most néhány hozzászóló elbizonytalanított, hogy ez jót tesz-e a lábának... van erről valami megalapozott szakmai vélemény, hogy otthon parkettán, illetve vastagabb gyapjúszőnyegen jó-e, ha mezítláb van, vagy adjunk rá bentre is cipőt? alkérdés: a szandál alá mindig - még a legnagyobb kánikulában is - kell a zokni, vagy mehet mezítlábra is? (mondjuk felnőttnél kevés dologtól ráz ki jobban hideg, mint a szandál zoknival verziótól:)  a másik, hogy mi eddig 2-3-szor próbáltunk neki venni cipőt (gagyi kategória, csak arra, hogy ne fázzon a lába, mivel még úgysem járt) az elmúlt hónapokban, de egyik se ment rá a lábára, annyira magas a rüsztje, meg olyan széles a tappancsa a lábujjainál. ment mindegyik a továbbadandó csomagba rögtön. szóval asszem marad az a verzió, hogy őt is el kell rángatni a boltba...  felnőtt cipő téma: én is inkább annak vagyok a híve, ogy ritkán, de akkor jó minőségűt. nyáron Teva szandál, Birkenstock papucs, de zárt cipőben sokkal nehezebb kényelmeset találni. legalábbis nekem is magas a rüsztöm, és széles a lábam, úghogy a legtöbb cipő nyomja a lábujjaimat oldalról, azt meg rühellem. most pár hónapja rátaláltam a neten, hogy a Birkenstock gyárt zárt cipőket is Footprints márkanéven, ugyanolyan talpbetéttel, mint a papucsai - nem olcsó (29ezer), de baromi kényelmes, tudom ajánlani azoknak, akiknek hasonlóan nehéz dolog a cipővásárlás. sajnos nem sok helyen lehet kapni, Bp-en pl. Kávai munkaruházati bolt forgalmazza, a Pozsonyi út külső végén vannak, nagyon rendesek.

 • 2007.04.18 13:57:37Lilabogar

  Mezitláb a legjobb? Jártam a kislányommal a Dévény Anna Alapítványhoz, mert kicsit csámpásnak született Hanna. Ott azt mondta a lányomat kezelő hölgy, hogy 2 éves korig kötelező a lakásban szandálban járni (a teljesen egészséges lábú gyereknek is!), mert a padló, illetve járólap túl egyenletes, semleges, nem segíti elő a boltozat kialakulását, nem "masszírozza", edzi úgy a talpat, mint pl. fű, föld, kavics, homok, stb., tehát a természetes talajok. Ezen segít az a szandál és cipő, aminek a talpa belül megformált (kis párna van a boltozati részen), magas a bokánál és elég puha talpú (vissza lehet az orrészt hajlítani). Viszont a természetes talajokon, ha vidéken van a gyerek és jó meleg van, akkor tényleg legjobb a mezitláb!

 • 2007.11.13 00:13:40gabmam

  Kedves wish!  Úgy vettem ki a szavaidból, hoyg te szakmabeli vagy - orvos - úghoyg tőled kérdezném, hogy szerinted az baj e ha használtan veszek mondjuk egy dr leot. 23-asat 2 éves gyereknek. Ilyenkor még csak nem tudják annyira kitaposni 11 kilóval nem, hoyg az ártson?  Többeiek véleménye?

 • 2008.01.03 14:00:10KisGomba

  Használtan sose vegyél cipőt, mert egy cipő hozzá formálódik viselője lábához, és egy esetleges következő viselő lába erősen megsínyli azt. Legjobb természetesen mezítláb, az emberiség az elmúlt jópár millió évben így járt (sok helyen még ma is így jár), és teste még nem alkalmazkodott az elmúlt pár évtized keménytalpú cipő viseletéhez. Ha babacipő, akkor szerintem csakis puhatalpú. Ez áll legközelebb a mezítlábas viselethez. Magyarországon még nem túl elterjedt, viszont tőlünk nyugatabbra már igencsak. Nálunk még aktívan kísért az a hiedelem, miszerint akkor egészséges egy babacipő, ha az "tartja a lábat" Ajánlom figyelmetekbe: www.babacipo.liliputi.hu

 • 2008.09.22 00:28:50biopapucs

  A lúdtalp megelőzésének egyik legfontosabb eleme az egészségügyileg helyesen szerkesztett gyerekcipő :  1 Sokk-elnyelő a sarokcsontot terhelő extrém külső hatások enyhítésére  2 Megerősített kéreg, a sarok védelmét és a láb anatómiailag helyes helyes helyzetben tartását biztosítja. Fontos, hogy a gyerekcipő hátsó része függőleges helyzetben tartsa a kisgyerek sarkát. Megfelelően erős kérge legyen, hogy ne engedje a sarkat befelé fordulni, mert akkor lúdtalp alakulhat ki.  3 Siesta betét mely lúdtalp kialakulását előzi meg. Siesta betét nem azonos a lúdtalpbetéttel.  4 Könnyített, csúszásmentes kiemelkedően hajlékony talp a biztonság és a kényelem együttes biztosítására  5 Természetes bőrből, vagy nedvszívó szőrméből készült (fedő) talpbélés, a kiemelkedő komfortérzet érdekében  6 Különleges minőségű orrmerevítő a lábujjak védelmében  7 Valódi bőrből készült felsőrész az esztétikum mellett a megfelelő tartósságot biztosít  8 Magas minőségű, természetes bőrből vagy szőrméből készült nedvszívó bélés, a komfortérzet és a maximális higiénia érdekében  9 Rugalmas habbal ellátott szártető, a kényelem fokozására és a láb védelme érdekében.

 • 2008.09.22 00:29:44biopapucs

  www.siestacipo.hu/blog/

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta