SZÜLŐSÉG

Hogyan legyünk "Bezzeg Anyák"?

2007. március 30., péntek 09:49

Bezzeg Anyának lenni nagy teljesítmény és igazság szerint közelről még nem szagoltam olyat. Írásban, messziről, összefutván az utcán, hallgatózva a játszótéren azonban rengeteg csodanőről, eredendő ősanyáról vettem mintát, bár a dolgok valós állását tulajdonképpen mindig balladai homály fedi.


Pedig, kedves nőtársaim, bízvást állíthatjuk, hogy gyermekeink csak és kizárólag Bezzeg Anyát választanának maguknak, ha tehetnék. Asszem. Egy keményvonalas Bezzeg Anya már jóval a szent pillanat előtt tudatos B.A. lesz. Természetesen abból a fajtából való asszony ő, aki soha nem szívott egyetlen megveszekedett cigit sem, még vad kamaszkorában sem, arról pedig gyalázat beszélni is, hogy esetleg az egyetemen becsusszanhatott-é egy füves cigi, néhány keményebb vizsgaidőszak után áttintázott éjszakával, áááá, soha. Tehát biológiailag egészen biztosan tökéletes Bezzeg testbe ágyazódik be a gyermeke.

De persze semmit sem bíz a véletlenre, egy alapos nőgyógyászati vizsgálatot mindenképpen ejt a város legjobb nőgyógyászánál, akit kemény, több havi kutatás után talált, több megbízható, magas helyről ajánlott személytől. Így időben elvégezhették a fontos genetikai, pszichológiai és egyéb vizsgálatokat is.

Neki természetesen külön összeállított kismamavitaminja van. Már terhességének a 12. hetében felkutatta a legjobb kismama torna helyet, a legkorrektebb jóga tanfolyamot és szülésfelkészítőt, ami ár és haszon arányában a legzsírabb. Időben összeismerkedett az interneten a hasonló idős anyukákkal, akikkel szoros kapcsolatot tart majd egészen a gyerekei érettségiéig. Ja, és rendszeresen taliznak, ahol természetesen Bezzeg Anyánk vezéregyéniséggé növi ki magát. Hiszen mindenkinek tanácsot tud adni a korai rosszullétekre, az erős gyomorsavasodásra, a fáradtságra, az alacsony szénhidrát tartalmú ételek beszerzésére, a házasság mélypontjainak kielemzésére és visszabillentésére, egyszóval mindenre.

Ő persze soha nem vesz fel hasnál kitoldott farmert, vagy kinyúlt pólót, ő csak és kizárólag kismamaruhát hord. Ő az, akit a munkahelye is alig tud pótolni, nélküle a feje tetejére áll az iroda, a cég, az egész iparág. Nagy szívfájdalmára majdnem a 8. hónapig be kell járnia, de a figyelmes kollégáinak köszönhetően mindenki őt kíméli.

A szülés közeledtével ő az, akinek már a 30. héten van fogadott szülésznője, dúlája, segítője, köldökvérbankja, egy felkapott, öreg, mindenhez értő, de nagyon elfoglalt professzora. És természetesen pontosan összeállított szülésterve van, mindemellett nekünk halandóknak úgy tűnik, hogy az egész szülése spontán volt és szervezetlen, de mégis tökéletes.

A gyermekágy neki különösen nehéz időszak. Sokkal borzasztóbb dolgokat kell átélnie, mint az ismeretségében létező összes nőnek együttvéve, de ő szerzetesi alázattal tűri a megpróbáltatásokat. Amiről természetesen még az ötvenedik születésnapján is mesél majd az egybegyűlteknek.

Neki van a világon a legkevesebb teje, de ő speciális odafigyeléssel, speciális szerkezetekkel és szerekkel addig szoptatja a gyerekét,ameddig csak akarja. Ettől kezdve lelkes látogatója és tanácsadója lesz az összes gyerekekkel és szoptatással foglalkozó fórumnak.

Ő az, akinek van bébiőrrel kombinált légzésfigyelője, sterilizálója, pépesítője, párásítója, kókuszmatraca, színben és anyagban harmonizáló, vadiúj gyermekbútor garnitúrája, baldachinja, pelenkagépe. Időben.

A Bezzeg Anya már elég korán megtalálta a kerület, a város, sőt, az is lehet, hogy az egész Univerzum egyetlen hiteles biopiacát. Csak oda jár, krumplit, répát, céklát venni máshol olyan proli dolog. Csodálatos ebédeket és vacsorákat készít, melyekről természetesen fotót is küld a kevésbé ügyes, pór asszonyoknak a neten.

Gyermeke már korán speciális figyelmet kap, lelkesen hordja Tücsökzenére, Babamama úszásra, Tipegő Topogó énekre, Manó táncra. Ruhát csak Bécsben vásárol neki, mert ott jön ki arányaiban a legjobban. Játékai a gyermeknek csak Playmobil, Haba, Gowi és egyéb körökből tevődnek össze.

A család minden évben elmegy nyaralni egyszer egyet Kolpingba, mert megérdemlik, majd csak a párjával kettesben ellátogat egy nagyon egzotikus tájra.

Bezzeg Anyánk úgy dönt, hogy csak és kizárólag Waldorf oviba járhat gyermeke. Iskolába is csak speciális, két tannyelvű suliba járatja. Persze Bezzeg Anyának lenni is kemény feladat, hiszen nehéz összeegyeztetni ezt a tudatos életet azzal, hogy a legjobb fodrászt és kozmetikust is felkeresse rendszeresen. Mert azt eddig elfelejtettem, hogy ő nemcsak H.A., hanem T.F. és B. N. is. Azaz Tökéletes Feleség és Bombasztik Nő. Mindezek után ki mondja azt, hogy nem szeretne ilyen lenni.? Vagy legalább is csak valamelyik nick-je lehetne legalább ilyen.

Mindenesetre én maradok továbbra is, aki néha leugrik az SZTK-ba, betol a gyerekbe egy rudit és terhesen továbbra is a régi rongyaiban él, szóval tisztelettel,
S.A. azaz Simán csak Anya

win

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.04.01 08:38:01Memme

  Lányok, nektek elmentek otthonról :-)))))

  Mit mentegetőztök, hogy most BA vagy nem BA? A lényeg, hogy megtesztek a miniért mindent, amit tudtok, és szeretitek. Kell ennél szuperebb?

  ha csak fele annyira lennék felkészült, mint ti szülés előtt, akkor én lennék a világ legszupibb anyukája :-))))

  Tudjátok, ki volt igazi bezzeganya? Bree VanDeCamp, a Született Feleségek c. sorozatban. A 4 gyerekes Lynette mindig irigyelte, hogy Bree-nek nincs szakadt, kinyúlt, hányásfoltos pólója és mindig van frizurája, smink és manikür...Mi jutott Bree-nek a végére? Egy halott férj, egy homokos tinifiú, aki még gyilkos is, és egy rémes kamaszlány, aki a történelemtanárával kefél. Jó az a szottyad póló meg a használt gyerekruha :-))))  (Bár itt Norvégiában is csak bezzeganyákat látok az utcán és ez előre frusztrál, hogy én nem leszek sosem olyan... mert bezzegnő sem vagyok)

 • 2007.04.01 09:04:54p.eszter

  Bocs,h ideírom, de erre talán még jár vki, akit érdekel a téma:  "Demcsák Zsuzsa hetek óta a sajtó figyelmének középpontjában áll, miután visszalépett a kormányszóvivői poszttól. Fotóival, egy általa is "menthetetlenül rossznak" nevezett mondatával, férje és saját üzleti kapcsolataival már a London Times is foglalkozott.  Hogyan nem lett kormányszóvivő Demcsák Zsuzsából, avagy az elmúlt hetek kálváriája, ahogy ő látta - exkluzív interjú a Naplóban!" (tv2.hu) • 2007.04.01 19:20:24Alvomacko

  p.eszter: Köszi. Én megnéztem. :-)

 • 2007.04.01 20:20:24Szilvesszter

  Tényleg minden norvég nő bezzeganya? Vagy csak jól öltözködik a magas életszínvonalnak köszönhetően?  Én is szeretnék egy B.A.-t feleségnek, bár nekem úgy tűnik, hogy az én nejem. legalábbis nekem az!

  Én pedig simán csak férj, aki többet olvas porontyot mint tékozló homárt.

 • 2007.04.01 20:31:22druantia

  Szilvesszter, ez nagyon kedves volt :-). Szerencsés a feleséged :-).

 • 2007.04.01 21:42:36Juci

  Jézusom. Vettünk bébimonitort (nem használtuk) vettünk légzésfigyelőt (2x elfelejtettem kikapcsolni, soha többet nem használtuk) volt választott szülésznőm (de minek) volt tuti nőgyógyászom (mégis császár) sőt még terhes ruháim is (hát nem lettem szebb bennük). Főztem is a bébinek (ugyanúgy imádta az üveges kaját is. 8. hónapig dolgoztam (a férjem nem tudott nélkülözni a cégéből :)). Írjam még?? Szóval bezzeg anyás vonásokkal rendelkező SIMÁN ANYA vagyok aki csodálja a gyönyörű kisimult simán szülő mindent tudó és elintéző szupi anyákat. Viszont bezzeg gyerek helyett is csak simán az én lányom a legédibb a világon. Egy terrorista gengszter lányom...

 • 2007.04.01 22:21:59Tori

  Nekem aaaannyira nem tetszik ennek a cikknek a hangneme... olyan fura a virtuális fülemnek, mintha szatírikusnak szánták volna, de nekem kicsit "savanyú a szőlő" mellékíze volt. Persze lehet, hogy én szeretnék tudat alatt BA lenni és odaképzelem, de akkor is... nekem ezt rossz volt olvasni.

 • 2007.04.02 07:20:45jidele

  tényleg kicsit ambivalens. Bár ismerek - a netről - ilyen nőket, és tényleg idegesítőek. Azzal együtt, hogy a legjobbat akarják a gyereküknek, olyan érzése van az embernek, hogy a baba is egy teljesítendő projekt az életükben. Ok, 32 éves vagyok, elértem xy pozíciót, tovább kell lépnem, eljött az ideje a gyereknek. Méregtelenítés, ovulációs teszt, 3. hónapra berendezve a gyerekszoba. De talán csak azért érzem idegesítőnek, mert mi annyira másként csináltuk:D Én nem akarok ilyen lenni. Jött a baba, amikor jött, be akarom fejezni a a tanulmányaimat, dolgozni akarok, stb. de soha semmi nem lehet fontosabb a gyereknél. Ő az alfa és az omega...

 • 2007.04.02 10:22:36Tjuca

  Lányok!  Én valamennyire agromókus vagyok. Nagy tételben NINCS BIO KAJA. Egyszerűbb lenne azt ráírni, ellenőrzött :-( Lehet otthon szülő, anyós nem permetez, és bevállalja, hogy nem lesz termés, vagy kukacos, de egy termelő nem!!! Sajna mindenre rávésik, hogy bio, de ha valaki elkérné a vegyszerkönyvet, mert megteheted, akkor lenne sápadás!!! Igen a néni, aki termel 30 tököt, amiből a nyúl megrág ötöt, meg szétrohad megint 5 de 20-at elad, az igen elképzelhető, de nagy tételben nem tudom elhinni. Sztem a bio cuccoknál talán betartják jobban az előírásokat, de nincsenek kétségeim, hogy nem termesztett katicabogárállománnyal etetik fel a levéltetveket. Bocsesz, de a látottak, és a gyakorlat azt mondatják, hogy jobb ezt tudni.

  Viszont a tejben nincs vegyszer a tévhittel ellentétben, azért nincs íze, mert nagyon lefölözik, és azért áll el, mert a tégladobozban nincs oxidatív folyamat, meg nagyon magas fokon pasztörözik, szóval kicsit megégetik (ezt még érezni is). A termelői tej azért tej ízű, mert egyrészt nem fölözték le (nem annyira) és nem pasztörözték, és nem tették tégladobozba. Csak, hogy valami jó hírt is mondjak :-)  Alvómackó!  Szavadon fogunk!

 • 2007.04.02 10:30:03p.eszter

  Tjuca! Valahogy én is így gondoltam. Ezért aztán nem is izetek 3x annyit vmiért, amire ráírják, h "bio". Szerinem sokkal több baja lehet egy gyerknek a szmog káros hatásaitól, mint attól, ha megeszik néha egy-egy banánt. Persze, aki csak ezekben a "bio-cuccokban" hisz és meg tudja finanszírozni, természetesen vegye meg.  Nekem most sem tökéletes a "frisskomment" rész. :S

 • 2007.04.02 10:44:42melin

  Én akartam volna bezzeg anya lenni, de ahogy látom, ha sikerült volna is, rögtön az első feltételt ezexerint elbuktam, mert 17 évesen már bagóztam...

  De azért bezzeg anyának nem olyan nehéz lenni (én az anyagiakat nem sorolnám ide, mert sztem az nem feltétele a BA-ságnak), amíg 1 gyerek van. A ketteske várása közben egyszerűen nem jut rá idő.  Én inkább azt mondanám, olyan anya szerettem volna lenni, aki sosem kiabál rá a gyerkére, végtelen türelme, a gyerekei mindig úgy viselkednek, ahogy illendő (nincs hiszti, nincs balhé), mindig van türelmem elmesélni uazt a mesét ezermilliomodszor és nem mondom azt, h most inkább máááásikat, mert kiugrom az ablakon. Hogy tényleg tudnék magamra fordítani annyi időt, h mindig ápoltan nézzek ki (természetesen minden nap fürdöm, csak pl. a 2 centis lenövés hajnál... ááá, mind1), mindig lenne türelmem és időbeosztásom ahhoz, h játszóházba, mittomén hova vigyem a porontyaimat... nekem inkább itt kezdődik a bezzeganyaság.:o))  A biókajáról ugyanazt gondolom én is, mint TJuca!! Amit én itthon magamnak megtermelek, az bió lesz, de lehet, h megrágja a lótücsök, meg a csiga, mert nem vegyszerezem (monnyuk a lótücsköt igen, mert eleve gusztustalan dög). És a gyümölcsfákról még nem is beszélve... persze vannak ellenálló (gombának, kártevőknek) fajták, de azok is kaptak már vmilyen "kezelést", szóval már nem bio:o)))

 • 2007.04.02 11:52:40Tori

  (cinizmus ON) Egyik ismerősömnek mezőgazdasági végzettsége van, ő mondta, hogy neki egyetemen azt tanították, biokertész az, aki sötétedés után permetez. (cinizmus OFF)

 • 2007.04.02 14:29:24Alvomacko

  Tori: ez jóóóóó! :-)

 • 2007.04.02 15:02:33Borcsika

  Hát én az ilyeneket Öntudat Anyukáknak hívom, és csendesen húzódnak az idegeimre. Régen, amíg tanítottam azért, most meg azért, mert naponta szembesülök a jelenlétükkel a játszótéren, bölcsiben, vagy bárhol. Az írás egyébként tökéletes, a kollegámmal remekül szórakoztunk.

 • 2007.04.02 17:06:15piroskaesfarkas

  Babóka!

  Köszönöm a bíztatást! Anyukám is azt mondta, hogy neki is megszűntek a fejfájásai, miután terhes lett....Akkor van remény!

  Azért keresem a megfelelő homeopatás:-) készítményt, mégiscsak jobb lenne, mint a sok fehér bogyó (pl. tegnap három fejfájásölősgyógyszert kellett bevennem két óránként....)

  A biokajás dolgot én is így tudtam: Mi a különbség a bio- és a normál kertészet között? Hogy a bio kertészetben éjjel permeteznek!:-))) reméljük azért nem!

 • 2007.04.02 20:45:36Alvomacko

  piroskaesfarkas: rejtett kancsalságod nincs? Az is okoz állandó migrénes fejfájást. Nagyon komolyan mondom!

 • 2007.04.03 09:00:42erősbors

  valahogy nekem nem ilyen a bezzeganya

  bezzeganya, aki mindig megfőzi azt, amit szeretek, aki minden bajomra odafigyel és ha nem is tud mindenre válaszolni, gyógymódot ajánlani, akkor is meghallgat, velem szenved és szeret-szeret-szeret.

  És leginkább nem osztogat kéretlen tanácsokat másoknak, hanem csak meghallgat és rámondja, hogy igen, ez is egy vélemény.:-D

  Más. Pelenkadzsinnünk nekünk is van és nem került semmibe, mert a "sajnos muszáj volt megvenni légzésfigyelő"-höz adták ajándékba, akció volt.

  Erre jó az ember férje, hogy mindennek utánajár, kifigyeli az akciókat és lecsap rá.:-D Ami azt is jelenti, ha nincs akció, akkor várunk, míg lesz.

  :-)))

 • 2007.04.03 10:43:09piroskaesfarkas

  Alvómackó!

  Voltam én már fejfájás ambulancián és szemésznél is, nem mondták, hogy lenne bármilyen kancsalságom (a hölgy azt mondta, hogy majd 50 évesen jöjjek, mert nincs semmi baja a szememnek). 6 éves korom óta van migrénem...Na de ez már tényleg OFF!:-)))

  És a BezzegAnyának tuti nem fáj a feje:-)

 • 2007.04.03 11:22:48Kékfelhő

  Érdekes, nekem az utóbbi időben lett migrénes a fejfájásom, régebben és a terhesség alatt nem voltak ilyen problémáim.

  Kivizsgáltak, voltam CT-n, szemésznél, de a mai napig nem tudják, mi bajom. Viszont a Solpaflexből két darab nagyon hatásos tud lenni, de csak ha az elején veszem be.

 • 2007.04.03 11:39:17Alvomacko

  piroskaesfarkas: a rejtett kancsalságot nem túl egyszerű megállapítani. A legtöbb helyen nincs eszköz hozzá. Én is több év küszködés után jutottam el egy specialistához, aki megállapította, hogy nem is kisfokú rejtett kancsalságom van. Speciális szemüveget hordtam egy évig. Az első két hétben állandóan hánytam tőle... és irtó vastag volt, ráadásul még csíkosnak is látszott kívülről, majd jött a műtét. Most is van speckó szemüvegem, de mára már kívülről ez a dolog nem látszik. És a fejem is csak a naormális mértékben féj. Hidegfront érzékeny vagyok, de ezt már ki lehet bírni.

  Amúgy a végére fejfájással feküdtem, fejfájással ébredtem. Cataflamot szedtem állandóan, de már nem használt. MR-en is voltam, agydaganatot kerestek,de szerncsére nem találtak. Az orvosok csak széttárták a kezüket, hogy akkor én mostmár így fogok meghalni. Ekkor jutott eszébe páromnak az exbarátnője, hogy ő is fejfájósakat kezel, akiknek a rejtett kancsalság okozza a problémát.  Nekem megérte végiszenvednem azt az egy évet!

 • 2007.04.03 11:42:21Kékfelhő

  Hümm... MR a mágneses bigyó, ami olyan hülyén kattog? Akkor MR-en voltam.

 • 2007.04.03 11:44:05Alvomacko

  Kékfelhő: igen, az az a kattogós izé. Utálom!

 • 2007.04.03 11:45:19babó

  ha nem a szemmel van a baj, én valamiért a hormonokra tippelnék. gondolom ezért múlik el terhesség alatt.  ráadásul múltkor beszéltem az apai nagymamámmal, és kiderült, hogy ő is fejfájós volt, pont mint én, néha annyira rosszul volt, hogy hányt is. aztán a klimax után mintha elvágták volna.  van jó is az öregedésben! :)))

 • 2007.04.03 12:17:28piroskaesfarkas

  Ahogy írtam, nálunk az anyukám is erős fejfájással küszködött, de szülés után többnyire elmúlt, mindig ezzel vígasztal. De mostmár befejezem, mert kapok a fejemre, itt már úgyis leírtam:-)))

  http://piroskaesfarkas.blog.hu/2007/01/10/komisz

 • 2007.04.03 12:21:23piroskaesfarkas

  Még egy kérdés!!! A BezzegAnyáknak mindig szép a gyerekük? Meg egyébként is izgat, hogy igaz -e a mondás, hogy minden szülő gyönyörűnek látja -e a gyerekét???? Mert így, hogy még nekünk nincs, azt gondolom, hogy azért meglátnám, ha pl. eláll a füle (remélem, hogy a legegészségesebb és legszebb lesz, persze - már előre izgulok!!!):-)))

  Nagyon jó barátnőm, mikor terhes volt, azt akarta, hogy megesküdjek, hogy ha megszületik a gyereke, mondjam meg, ha egyáltalán nem helyes, és ne hagyjam, hogy áradozzon és képekkel üldözze a barátokat és a családját....:-))) Még szerencse, hogy gyönyörű gyereke lett:-)

 • 2007.04.03 12:52:09Alvomacko

  piroskaesfarkas: hülyeség, tudom, de én sokszor nem láttam a Kicsit szépnek. :-(

  Helyes, aranyos, értelmes, de nem kifejezetten szép. Csinos kis pofija van, de hatalmas krumpli orra. :-( Én leszek a legelső, aki támogatni fogja az orrplasztikáját... Csak ne fájna annyira...  Viszont azt sosem mondtam neki, hogy csúnya (mert nem is igazán csúnya!). Ha tükörbe néz és elszonytolodik, akkor mindig mondom neki, hogy szép nagy szeme van, meg szép szemöldöke és csodaszép hosszú szempillája. De azzal sem álltathatom, hogy ő a legszebb... Sajnos a Nagynak szebb arca van, de neki meg széles a csípője és görbe a lába...  De én így is imádom őket! Fene a hülye objektivitásomat...

 • 2007.04.03 13:15:27Conodonta

  Nálunk a két nagy hozta a családi formát, barna bőr, sötét szemek, némi göndörésg, nagyon hasonlítanak egymásra. Aztán megszületett a kicsi, és nem ismertem rá a saját gyerekemre, mostmár ő is beleillik a családi trenbe, de eleinte még az elfogult anyuka szemem sem látta szépnek. Nagyon jó étvágyú kicsi bab volt, és az arcocskája úgy lógott két oldalt mint egy bulldognak, a haja vörös, és az is maradt. Nem láttam szépnek. Volt is miatta lelkiismeretfurdalásom, mert bizots vagyok benne hogy érezte, hogy nem tudok benne úgy gyönyörködni mint a másik kettőben. Nagyon vacak anyának éreztem magam tőle.

  Mostmár gyönyörű, és ő lett a legsimulósabb, legkedvesebb és legszebb két éves kislány akit ismerek. tudnék írni a legszebb három éves kislányról, és a világ legszebb kisfiáról is, de ilyen poszt már volt valahol... :))))

 • 2007.04.03 13:22:01szeszter

  csajok, ha már nyaralás: nem tud vki Dunántúlon bababarát panziót, szállodát? Pl. kiságyat tudjanak biztosítani.

  (ja és ne a Kolping legyen, mert akkor gyűjtést kellene még szerveznem!)

 • 2007.04.03 13:40:06Alvomacko

  szeszter: http://www.korteporta.hu/

 • 2007.04.03 13:44:35szeszter

  köszi Alvomacko, de ez nagyon közel van hozzánk :) Itt lakunk a Bakony tetején mi is :) Amúgy nagyon barátságosan néz ki a ház, és a környék.  esetleg még vmi más?

 • 2007.04.03 13:54:35Alvomacko

  Nem panzió, hanem egész ház?

  De nagyon édes nyugdíjas néni lakik még a telken (teljesen külön épületben, még kerítés is van), aki néha főz a vendégeinek zalai ételeket is. Zala megyében van. Ha kell telefonszámom is van, csak nem tudom, hogy kiadja-e még a néni a házat.

 • 2007.04.03 14:06:59szeszter

  Alvomacko: Ganna az Vp. megye. Én a honlapot néztem. Rossz helyen járok? (de bababarát meg minden.)

 • 2007.04.03 14:11:49Alvomacko

  szeszter: Ja, bocs. Én már azon továbbléptem, csak nem fogalmaztam egyértelműen. Egy Zala megyei lehetőséget ajánlgatok immár. :-)

 • 2007.04.03 14:15:58szeszter

  Alvomacko: ja bocsi :) csak közben én meg dolgozom is, úh. kétfelé jár az agyam :) Telszám kell, ha van, megkérdezem, hátha.

 • 2007.04.03 14:18:07Alvomacko

  szeszter: amúgy van még. :-) Itt is jártunk, nagyon jó kis hely. Bajánsenye - Malom panzió - www.malompanzio.hu

 • 2007.04.03 14:23:40Alvomacko

  szeszter: és van még egy. Lentiben van. Nagyon jó ott a strand, sokat jártunk oda is. Termál vizes, meg gyerekmedencés, meg modern és nem olyan drága. A panzióról csak hallottam.

  http://www.hubertusfogado.hu  Na, mostmár asszem kifogytam.

  Taliándörögd gondolom szintén nem érdekel. Már csak oda tudnék ajánlani egy lovakkal teli fogadót (mármint nem a fogadóban vannak a lovak...)  Na, mára ennyi. :-)

 • 2007.04.03 14:24:38szeszter

  Alvomacko: ez a malompanzio nagyon szimpi, főleg a baloldali menüsorban a "van kivel, de nincs hol...?" ajánlat. Diszkréció miegymás :D Sirály :)

  Ha van még tapasztalatod, várom!

 • 2007.04.03 14:25:16Alvomacko

  szeszter: Soós Sándorné: 92/355 053

 • 2007.04.03 14:27:45Alvomacko

  szeszter: ezt nem is vettem észre! :-) Azóta itt röhögök hangosan. :-) Bocs.  Majd megkérdem a páromat, hogy honnan is kapta ezt a remek ötletet annak idején? :-)))

 • 2007.04.03 14:29:58Alvomacko

  szeszter: megnéztem a honlapon. Most még hangosabban röhögök! Már könnyezik a szemem is! Ezt nem hiszem el! Ilyet! Hát, nem semmi....

 • 2007.04.03 14:37:02katampusz

  alvómackó te egy kincsesbánya vagy!

 • 2007.04.03 14:46:20szeszter

  Alvomacko: sztem este kérdezd meg tényleg a párodat, honnan is jött az idea ? ... :))) Ha oda megyünk, majd forgatom a szemeimet, hátha lebuktatok egy-két ismerőst :)

 • 2007.04.03 14:49:31EsTeh

  Alvómackó,

  engem érdekelne a lovasfogadö! Köszi.

 • 2007.04.03 14:51:21Hicudzsi

  http://tarkabociporta.fw.hu/

  A barátaink voltak ott többször és ajánlgatták nekünk.  Mi egyébként Hunguest hotelekbe szoktunk menni, néha nagyon jó akcióik vannak, Gyulán, Sopronban.

  Bababarát abból a szempontból, hogy van etetőszék meg kiságy :)

  Nagyon szerettük mindkét helyet :) Érdemes a www.hunguest.hu oldalra is felnézni.

 • 2007.04.03 14:51:23Alvomacko

  katampusz: :-)  Több mint 10 éve az ország különböző térségeibe járunk kirándulni, a falusi turizmus jegyében. A szállásokat mindig nagyon olcsón megússzuk és a többi pénz megy éttermi kajára, belépőkre, szórakozásra. Nagyon élvezzük. Tavaly 40e Ft-ot fizettünk 4-en egy hétre a szállásért, egy kb. 100 fős településen. :-)

  Voltunk már Pécs környékén, Eger környékén, az ország legkeletibb végében, a Bakonyban, az Alföldön, Zalában, Kaposvár környékén.

 • 2007.04.03 14:57:15Alvomacko

  EsTeh: Taliándörögd, Pegazus Fogadó és Lovarda

  06-87-437-052  Ez is egy régi malomépület, kb. méter vastag falakkal. A lovak csodaszépek, imádom őket. Csak épp lovagolni nem tudok. :-)

 • 2007.04.03 15:00:59szeszter

  Hicudzsi: hogy mi minden van a szomszédunkban! Németbánya tőlünk kb. 8 km :)

  Alvomacko: köszi-köszi, már nagyon sokat segítettél.

 • 2007.04.03 16:45:19Hicudzsi

  Sz.Eszter!

  Gondoltam :)

  Csak hirtelen nem esett le, hogy nektek kellenek a címek :) Na mindegy hátha valaki még szívesen veszi :)

  vannak egyébként ott pogramok is néha! Érdemes szerintem megkérdeznetek szerveznek-e lovaglást a gyerkőcöknek vagy ilyesmi :)

 • 2007.04.03 18:13:25csutkababa

  Nahálistenek, meg sem közelítem a Bezzeganyaságot.

  De marhajó sztorikat olvasok itten:-))

 • 2007.04.10 14:38:21Memme

  "Tényleg minden norvég nő bezzeganya? Vagy csak jól öltözködik a magas életszínvonalnak köszönhetően?"

  Egy eléggé szembeötlő nevelési módszert már megfigyeltem: Ha a gyerek ordít a csokiért (babárt, izéért, stb) akkor a gyereket otthagyja az anyja, ahol az a földhöz vágta magát és megy tovább a dolgára. Engem és másokat is marhára zavar, hogy nem tudok -tudunk egy doboz margarint leemelni a polcról mert egy üvöltő kölök vergődik a földön, de senki nem szól egy szót sem. A kölkök jó cuccokban járnak, az anyák is, de ez nagyon kevés a bezzegséghez. Dolgoztam oviban 2 napot... egyáltalán nem tartom őket jó anyának, tisztelet néhány értelmes kivételnek.

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta