SZÜLŐSÉG

Igazán menő csecsemők figyelmébe

2007. március 26., hétfő 11:08

Figyelj, ha tényleg te akarsz lenni a legmenőbb srác a környéken, szólj anyádnak, hogy újítson be néhány holmit, mert kezdesz cikis lenni. 
Először is, a szobád. Tuti rózsaszín vagy világoskék tapétás, egy béna kisággyal, meg egy brendonos pelenkázóval. Ha nagyon kreatívak, festettek a falra neked valami hervadt mackót is. De nem gáz, feldobhatod egy repülő szőnyeggel az egészet, ezen tök jó lesz a barátaiddal hülyéskedni. A kiságynak sajnos mennie kell, helyette jöhet a retrobútor, azért ez mégiscsak kinéz valahogy. Új szobába új játék is dukál, természetesen csak designerjátékok. Innen tudsz szemezgetni.

 

Enni meg ezentúl csak elit szintezős székben vagy hajlandó, de ezen megeszed a spenótot is, ígéred. Persze csak ha csak összerakós tálcán kapod, így a képességeidet is fejlesztheted emésztés közben.

És akkor még nem esett a szó a ruhákról, pedig az se mindegy, miben járatnak. Innen rendelj bármit, szupermenő leszel. (javaslatunk a Sid Vicious-os póló, majd apukád elmeséli, ki az a bácsi), és cipőt meg csakis Gwen Stefani bébikollekciójából válassz hozzá. És végül egypár mókás póló, de tényleg csak a vicc kedvéért. Jó menőzést!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.03.26 12:15:32druantia

  Az ötletek most nagyon kapóra jöttek! Éppen a jövő héten alakítjuk át a Peti szobáját. A régi ocsmány tapéta megy a kukába, a szőnyeget lecserélem, veszek néhány gyerekbútort, az én cuccaim közül, amit lehet, átpakolok máshova, és kifestetem a falat.  Én tematikus szobát szeretnék, nagyon sok ötletem lett volna, de még a Peti annyira kicsi, nem lehet előre tudni, hátha utálná a szobáját, ha pl. űrhajós vagy tengerészes lenne. Így a legsnasszabb, de a legvidámabb mellett döntöttem. A fal alul háromféle árnyalatú zölddel lesz festve (a legfelső inkább már sárga), mintha dombok sorakoznának egymás mögött, fölöttük, olyan egy-másfél méteres magasságtól meg kék ég.  Háromdimenziós izéket is fogok csinálni, felhőket, kisautót, vonatot, fákat, esetleg néhány állatot is. Nem akarok csicsásat, elég egyszerű lesz az egész, de nekem jobban tetszik, ha nem a falra vannak pingálva a képek, hanem kiemelkednek belőle.  A bútort is kinéztem már: az Ikeának van egy nagyon jó gyerekeknek való bútorcsaládja, de mivel hamarosan az egész házat átalakítjuk és még sok változás lesz a bútorok tekintetében is, csak asztalt meg székeket fogok egyelőre venni. Az ágyamat "fiúsítom", így legalább a kollégának lesz egy bazi nagy ágya. Később jön majd a mágnestábla, a festőállvány, íróasztal, egyelőre csak egy jól variálható, szellős polcrendszert tervezek, a rengeteg könyvnek meg a játékoknak.  Ha nem lenne ennyire drága a repülő szőnyeg, beújítanék egyet, nekem nagyon tetszik. Lehet, hogy még az én szobámba is tennék egyet :-). Az etetőszék puccos, állati jól néz ki, de Péterem nem bír ki beszíjazva, lerögzítve két percet sem, főleg, ha közben még kajálnia is kell, sajnos. Poénos feliratú polót sem fogok venni, soha nem szerettem az ilyen művidám, műjópofa dolgokat.

 • 2007.03.26 13:31:16magyaranya

  A múltkorjában a TV DEKO-n láttam egy kanadai lakberendezési műsort, ahol egy 6 évet bp-en élő házaspár lakását mutatták be. Ott láttam egy ehhez hasonló gyerekágyat, csak sokkal szebb kivitelben, tiszta fából. A poén az, hogy budapesten csináltatták a saját terveik szerint!

 • 2007.03.26 13:57:12Karbonade

  Sziasztok Porontyosok!  Bocs, hogy nem a témához szólok, de úgy gondolom nem vagyok egyedül a problémámmal. Lehetett olvasni mostanában, hogy az OEP ijjesztgetős levelet küldött kismamáknak, hogy nincsenek biztosítva. Na nálunk ilyen levelet a másfél éves gyerekünk kapott! Szépen felszólítják, hogy fizesse az egészségügyi hozzájárulást.  Természetesen a telefon vagy foglalt, vagy nem veszik fel. Mi ilyenkor a teendő? Hozzáteszem, hogy amikor a gyerek megszületett, még nem volt magyar állampolgár (de ugyanúgy biztosított volt, mint azok), jelenleg már ő is az. Ha mostantól nem eltartott, akkor milyen alapon lesz biztosított? Mert gyerek? Akkor miért kellett eltartott legyen egyáltalán?! Kell valamit tegyek ez ügyben, vagy kidobhatom a levelet?  Jó lenne ezzel a témával kapcsolatban egy cikk a Porontyon, ha már az OEP ennyire bénázik. Az oldalukon se találtam semmit.

 • 2007.03.26 14:01:45gyöngy1

  Szia!

  Ha nem veszik fel a telefont, akkor a központon keresztül kérd a fönököt!!! meglàtod egyböl kapcsolnak egy ügyintézöt.

  Nekem az Államkincstàrral van àllandóan gondom (nem akarjàk a Gyes-t megadni), ök sem veszik fel. Ilyenkor kérem a felettesüket, és làss csodàt egyböl szabaddà vàlik egy vonal...

  (www.gyongy.skyblog.com)

 • 2007.03.26 14:03:31borsika

  ennyi ocsmány übegagyi cuccot ritkán lehet együtt látni, van olyan aki ezekért a műanyag vackokért pénzt ad?

 • 2007.03.26 14:10:24druantia

  Ágy kell, etetőszék kell (általában), ruha kell. Miért baj, ha még jól is néz ki esetleg? Nekem sem tetszik mind, de pl. az ágy kimondottan szép.

 • 2007.03.26 15:13:00Bogancs

  Biomamáknak nagyon menő: www.dione.hu .

  Valami hihetetlen gyönyörű cuccok, csak ne felejtsd el rajta hagyni az árcédulát, hadd sárguljon a bölcsis-ovis csoporttárs mamája. Haladóknak: egy csomó minden házilag is kivitelezhető, Apa meg nyomtat rá árcédulát... :-))

 • 2007.03.26 15:24:45Miss Marple

  A cuccok egy része tényleg jópofa (egy más részük meg fertelem giccs), de irdatlan drágák. Igaz, a 400 dolláros szintezős székhez ingyen van az ajándékcsomagolás. Ugye hogy megéri. Az összerakós tálcácska aranyos, de olyan felesleges, nem? Valamint külön öröm a csücskökbe belekötött borsófőzeléket kipiszkálni! Mindenesetre itt is igaz lehet, hogy akinek tíz kilométer pénze van, az nem ér rá húszcentinként elkölteni, annak muszáj méteresével szórni. Akinek azonban csak néhány méter van...

 • 2007.03.26 16:26:36wadomama

  vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj, vásárolj vásárolj, vásárolj,

 • 2007.03.26 17:14:27Szilvesszter

  Tudnátok mennyibe kerül megjelentetni egy cikket mondjuk egy babapatikában?  Felajánlom töredékét, ha kapok egy vásárlós posztot azokról a dolgokról, amit tőlem lehet megvenni!

 • 2007.03.26 17:19:17emma

  Sajna erre nincs pénzem, nekem hajmeresztő az 50000 ft-os szék: Én a fiamnak most rendeltem fonott és szövött széket, asztalt, játéktartó kosarat, a www.czinegemanufaktura.hu oldalról! nekem ezek jobban bejönnek!

 • 2007.03.26 17:30:55druantia

  Emma, megnéztem a Czinegét. Biztos nagyon jók meg szépek ezek a cuccok, de nem az én ízlésemnek. Én valahogy jobban szeretem a sima, nagy felületeket, a műanyagot, fémet, üveget, még a betont is. A barátnőm szerint egy kifutópályán kellene laknom :-).

 • 2007.03.26 20:34:09napos oldal

  Szilvesszter, te mit árulsz?

 • 2007.03.26 20:54:36Szilvesszter

  Engem is tessék reklámozni! ne csak a czinegét. Amúgy nagyon szépek a cuccok.  tessék vásárolni! • 2007.03.26 21:10:07babateve

  Én alighanem hihetetlenül le vagyok maradva a mai trenditől, ezért vki árulja már el nekem: mi az a repülő szőnyeg? Olyasmi mint az 1001 éjszaka meséiben van? Vagy mint egy boing 747 es? Vagy mit tud? De komolyan....

 • 2007.03.26 21:49:59lencsilany

  Emma, megnéztem a Czinegét, árakat hogy lehet látni? Nagyon megtetszett egy szobor... Pedig még regisztráltam is, ill. csak próbáltam.

 • 2007.03.26 22:32:07emma

  Lencsilány! CSak úgy tudod megnézni ,hogy regisztráltatod magad, másképpen nem tudsz árakat nézni!!!

 • 2007.03.26 22:33:59levendul

  Nálunk a low budget dolgok működnek:  míg kisebbek voltak én pingáltam a falat. Fű, fa, virág, madár, süni tiszta magamtól (nem vagyok egy nagy rajzművész, de általában a vendégeknél is sikert arattam), később ők maguk csinálták. Voltak domborodó dolgok is: kisvonat szépen bevont kartondobozokból, egész sokáig utaztak benne a legóbabák.  Most a nagy úgy döntött nem fest, helyette kiaggatja a rajzait, térképet, bábot, mindenfélét. Persze a közepes meg utánozza.

  A kicsinek meg ők készítenek kiraknivaló ezt-azt.

 • 2007.03.26 22:37:35levendul

  Bútor! Volt klassz nagy kartondobozunk, olyan, hogy állítva én is belefértem. Együtt festettük ki, csináltunk kéznyomatokat is, amiket időről-időre meg lehetett újítani, és örülni, hogy ki mennyit nőtt.  Nagy sláger volt. Néha az udvarra is kicipelték. Meglepően sokáig bírta.

 • 2007.03.26 22:39:31emma

  Lencsilány! Megnéztem ujra a czinegét, páromat regisztáltam , ne felejtsd el aktiválni a regisztrációdat, az aktiválás szövegen, kékkel van írva , felkínálja az oldal, ha sikerült mindent kitölteni. Remélem nem túl bonyolúltan írtam le!!!

 • 2007.03.26 22:42:16lencsilany

  Köszi, Emma, így próbáltam, de valami mégsem klappolt, újra nekifutok!

 • 2007.03.26 22:52:28lencsilany

  Rájöttem, hol rontottam el, megtaláltam, amit kerestem, sajnos nagyon drága az a szobor:(

 • 2007.03.26 23:07:46laili

  Nálunk a barátnőmék festettek a gyerekszobába a beépítetszekrény ajtajára.Nem egy könnyű felület de szerintem aranyos lett.Sajnos csak egy képet engedett wiw feltenni állandóan kidob az a sz"r majd még próbálom.  Nálunk az erdő a tematika meg a manók!A fiam most kezdi felfedezni magának:)  Hajrá druantia ezt a melót negyon lehet élvezni majd kérünk képeket biztos nagyon jó lesz.

 • 2007.03.27 09:11:07titi

  Eszembe jutott egy nagyon jó kisfilm, amiben a szokásos keresztény rítusokat a jól ismert "Szeress, szeress!" felszólítások helyett "Szerezz, szerezz!" felszólításokkal játszották el. A bort a kóka-kóla helyettesítette, az ostyát pedig a csipsz.

  Ehhez igazán jól illik az az elképzelés, hogy gyereket is csak azért szüljek, hogy általa (mint holmi eszköz által) még többet költhessek.

  Szép új világ!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta