SZÜLŐSÉG

Plüssállatevő zsákfotel gyerekeknek

2007. február 25., vasárnap 09:59

A gyerekszoba padlóját fél méter vastagon, egyenletes rétegben takaró plüssállatok tárolására kínál elegáns megoldást a Boon vállalat Állatzsákja A plüssből szabott, hatalmas tárolózsákba nagyméretű, cipzáros, hálós anyaggal fedett nyílásokon át lehet beszórni az állatkertet. A plüssállatok egyben a zsák töltelékét is képezik, így optimális töltöttség esetén a zsák babzsákfotelhez hasonlóan ülő-fekvőalkalmatosságként funkcionál. Nagy előnye, hogy rendrakásra neveli a csemetét: ha ugyanis nem a zsákban vannak az állatok, hanem szanaszét hevernek, akkor a lelappadt zsákot nem lehet fotelnek használni.


Létezik két gömbből álló és három gömbből álló, lóhere formájú változata is. Az egygömbös alaptípust a kép alapján a jobb kézügyességű anyukák maguk is elkészíthetik, kevésbé ügyesek vagy nagyon elfoglaltak a neten rendelhetnek 60 fontért (23 ezer forint).

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.02.25 15:11:09cozumel

  Ha a gyerek nem is, en ertekelnem. Rengeteg sok sz.r elferne kis helyen....

 • 2007.02.25 18:47:29Szilvesszter

  A kék sárga bútoráruház 5-6000 ft-ért árul olyan párnát, amit egy levegős betéttel kell használni. Erre a célra ugyanúgy megfelel. Ha jól emlékszem, süni formájú.

 • 2007.02.25 19:02:20Bojso

  ok, de 23000-ért?  Kék-sárga áruház 249Ft-os háló gyerekszoba sarkában "kifeszít" kb 1m3 plüssel kevesebb van szét :)))))

 • 2007.02.25 21:50:48Tori

  Kék-sárga áruház fellógatható, henger alakú hálós játéktartója még jobb, ha van hova lógatni. Egyébként meg a tévé kartondoboza is jó játéktárnak. Avval van a baj, ha valaki a tárolótól várja, hogy "rendrakásra nevelje a gyereket" ahelyett, hogy szülőként ő maga tenné meg.

 • 2007.02.26 09:56:32Szilvesszter

  Ezzel egyetértek. Kicsit fáj, mikor anyu bezavarja a gyerekeket, hogy márpedig addig nem jössz ki a szobádból, amig el nem teszed a játékaidat. De az idő neki adott igazat.

 • 2007.02.26 13:05:56mamaja

  Aplüssökről csak annyit, hogy én
  pár darabnál többet /Max.5-8/ látni sem bírok. Ha felgyűlnek én egy szürke-fekete nejlonzsákot használok és vagy elviszem olyan helyre ahol "hasznát" veszik, vagy kuka. A rendre én kell, hogy szoktassam a gyereket, ezt a plüss fotel nem teszi meg. Kevesebb játék elrakásával a gyerek is könnyebben bírkózik meg és nem áll ott szerencsétlenül, hogy a feladattal nem bír megbírkózni. Éppen ezért én rendszeresen elpakolok más nemű játékokat is dobozba, zsákba. Az átláthatóság miatt. Amikor előkerülnek a "vetésforgóban" újra örülnek a réglátott daraboknak.

 • 2007.02.26 13:11:28mamaja

  Még valamit. Elpakolni a gyerekszobában valóban könnyebb egy dobozba,vagy plüss fotelba, de ha újra játszani akar a gyerkőc, akkor az egészet kirámolja. Ha egy polcon vagy szekrényen van a cucc átláthatóbb és már onnan kitudja választani, hogy mivel akar játszani. Akkor nem fogja az egészet újra a szoba közepére halmozni. Vagy?

 • 2007.02.26 13:29:29Leona

  Nálunk is ez van: elérhető helyekre kerülnek a kedvencek, és azokat el is tudják pakolni. Ha mégse boldogulnak, mi szivesen segítünk. Nem helyettük csináljuk meg, tényleg csak segítünk!

  Viszont melyik plüsstől szabaduljunk: amit a nagyi hozott, vagy amit a keresztszülő? Ez már kicsit nehezebb kérdés. Bár szivem szerint szelektálnék, de az ajándékozóval szemben nem tisztességes. (Igaz, az se tisztességes, hogy újabb és újabb plüssökkel árasztanak el.) Segítsetek, ti hogy szelektáltok?

 • 2007.02.26 14:07:29Tori

  Például annak alapján, hogy a gyerek melyiket preferálja? Nálunk egyébként a játékok kb egyharmada a kamrában van elcsomagolva. Túl sok a holmi ahhoz, hogy mindennel játsszon. Néhány havonta összepakolunk egy adag játékot amit már megunt, elrakjuk, és megkapja azokat, amik eddig voltak eldugva. Így vetésforgóban vannak a játékok, és Lucának mindig van valami újdonság, mert már el is felejtette, mi mindent rejtettünk el. Máshogy egyébiránt el sem férnénk.

 • 2007.02.26 14:22:31subidubidu

  Nálunk nagy, átlátszó dobozokban van tematikusan a játéközön (azaz azok vannak együtt, amikkel egyszerre szoktak játszani). És természetesen nekik kell elpakolni, ugyanis ami elöl marad, azt elviszik a manócskák, akik a szekrény mögött laknak. Először egy napra, másodszor kettőre, harmadszor egy hétre, utána örökre. Én is szívesen alkalmaznék vetésforgót, de két felnőtt és három ygerek ruháit, könyveit mindenképp tárolni kell, nincs külön hely még az "eldugott" játékoknak.  A végképp fölösleget elviszem a védőnőhöz, ő pedig apránként kiosztja a kis látogatóknak. MI is hoztunk már onnan könyvet, ami másutt volt útban. És legalább a vizsgálat alatt egyben maad nagyjából a berendezés. :-)

 • 2007.02.26 15:31:16mamaja

  Leona! Szerintem a szelektálásra nincsen trükk. Vagyis mindenkinek meg kell találni. Én azt nézem mivel játszik a legtöbbet. Azután azt, hogy milyen minőség? Mosható? stb.
  Nálunk is elvitte az angyalka egy ideig ami elől maradt, hasonló módon mint subidubidu-nál, de egy idő után a fiam félni kezdett, és gyorsan megbeszéltük a dolgott, mert nem akartuk, hogy szorongani kezdjen.
  Ettől függetlenül már okleveles pakoló, mert valóban rendben tartja a játékait. A legnagyobb dicséret illeti, mert a lánytestvére hiolmijait is elrakja, azért, hogy én ne rakjam őket parkoló pályára.

 • 2007.02.26 15:43:17jidele

  nálunk a plüssöknél az volt, hogy x darabot elöl lehet hagyni, a többi megy anyu ágyának ágyneműtartójába. Aztán havonta-kéthavonta lehetett cserélni: ahány darabot elrakunk, annyit vehetünk elő.

 • 2007.02.26 15:46:07B-

  Miért kell azt mondani, hogy a manó viszi el vagy a tündérke? Sose értettem, miért kell a gyerekeket "füllentésekkel" manipulálni. Főleg, ha az ő kis hálószobácskájába "telepítünk" ilyen ijesztő lényeket...

 • 2007.02.26 16:40:04Tori

  B- megint egyetértünk! Én kerek-perec megmondtam a lányomnak, hogy segítek neki összepakolni, de egyedül nem csinálom meg, és amit én rakok össze egyedül, azt el is teszem úgy, hogy hetekig nem látja! Tudtam, hogy elsőre csak üres fenyegetésnek veszi majd, ezért azzal a játékkal demonstráltam, ami a legjobban idegesített. ;) Érdekes, egyetlen egyszer kellett tüntetőleg elraknom egy kartondobozt, azóta nemhogy segít nekem elpakolni, de egyre gyakrabban rak rendet egyedül.  Hálószobába telepített lényecskékről a Hogfather jut eszembe Terry Pratchett Korongvilág-sorozatából. Nem tudom megjelent-e magyarul. Olvasta valaki?

 • 2007.02.26 17:02:04babó

  Tori!  előbb Miyasaki filmjei, most meg Prattchett! keblemre!!!  sajnos nem jelent még meg, évek óta nem adtak ki újabbakat magyarul számomra érthetetlen okból. :((

  így azt sem tudom, mire célzol.  viszont eszembe jut Ogg ángyi: szerinte a gyerekkorhoz hozzá tartozik egy csipetnyi rettegés. bár én sem "telepítenék" gonosz lényeket a gyerkőcöm szobájába.

 • 2007.02.26 17:09:06Tori

  babóka, a Halál unokája abban a könyvben bentlakásos bébiszitterként dolgozik, és nagyon ideges, mert tudja, hogy amiben elég sokan és elég erősen hisznek, az valóra válik. Ezért ha a felügyeletére bízott gyerek azzal kopog rá éjjel, hogy szörny van az ágya alatt, nem hülyézi le a kicsit, hanem fogja a piszkavasat és elkalapálja azt a szerencsétlen szörnyet, amelyik nem tudta, hogy milyen házban húzta meg magát. :) Közben igazából a régi cselédeket szidja, akik hülyeségekkel rakták tele a gyerekek fejét.  Tényleg, kinek igértem a Nausicaat? Próbáltam elküldeni, de a gmail nem hagyta. Talán majd feltöltöm valahova...

 • 2007.02.26 17:41:04babó

  :)) pratchett a király!  ha jól tudom a halál unokája a soul music c. könyvben jelenik meg először, nem? na, még azt sem adták ki magyarul :((  nekem ígérted, de nem akartam erőltetni, mert egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a hotmailes címem tudja-e fogadni :))  elvileg 1G tárhely van, csk nem tudom mennyit lehet fogadni egyszerre.

  még utánajárok...

 • 2007.02.26 17:48:21Tori

  babóka, ha megmondod, melyik topicban adtad meg a mailcímed, megpróbálom újra!

  Egyébként igen, a Soul Musicban van először, de azt még nem olvastam, sehol sem találom. Gondolom azért nem jelennek meg manapság magyarul, mert cudar nehéz lehet fordítani. Elég összetett a nyelvezete és sok a nyelvi humor.

 • 2007.02.26 18:11:03babó

  egyszerűbb, ha megadom újra:

  kisbuta kukac hotmail pont com  most mennem kell, ha nem sikerül, holnapra kitalálok valamit...

 • 2007.02.26 23:01:38bonyolult

  igenigenigen, Pratchett rulez! :))))
  perverz elhajlóknak germán nyelven van meg néhány kötet... :PPPP

 • 2007.02.27 11:20:09babó

  bonyolult:  hehe, én is ilyen perverz vagyok, mivel sokkal jobban tudok németül, mint angolul. hiába eredeti nyelven legjobbak a poénok, ha nem értem, akkor tipikusan gyöngyöket a disznó elé...  azért is jó úgy, mert tovább tart, magyarul nem tudom letenni, rámegy a napom, gyerek kiakad, apa kiakad, viszont rögtön vége is. idegen nyelven akár egy hétig is el tudom húzni az élvezetet ;))

 • 2007.02.27 11:45:44Tori

  babóka, a gmail azt mondta, hogy 10 Mega fölött nem küld file-t, úgyhogy majd felteszem valahova és letöltöd. Majd férjecském adja a technikai szupportot. :)  A német még mindig jobb, mint a magyar, mert az angol is germán nyelv, és ugyanúgy nem ragokkal dolgozik, hanem elfelejtettem-hogyishíjják külön szavakkal :DDD és a mondatszerkesztése is hasonló, ami Pratchettnél tényleg fontos.

 • 2007.02.27 13:40:10babó

  Tori!  szuper, ha fel tudod tenni valahová, mert mi is gondolkodtunk itt rajta, de a szóbajöhető szerverek mind olyan haverok tulajdonában vannak, akik nem elég közeilek a szivesség kérésre :(( jól megaszondtam. szóval, ha sikerül, küldj egy mailt, kérlek... :))  Pratchettnek szerintem a magyar fordításai is elég jók,legalábbis én jól szórakoztam rajtuk. érdekes, a német és magyar verzióban is vannak olyan fordulatok, amikre kiváncsi lettem volna eredetiben, mert igazából az adott nyelven "ülnek". persze máshol meg érezni, hogy valami elsikkad...  ennyit a plüssállatok tárolásáról :)))

 • 2007.02.27 16:11:05moon

  Kedves Tori, baboka,  lecci a szerzoi jogsertest ne a porontyon tervezgessetek :)  kosz  a szerk.

 • 2007.02.27 16:16:03babó

  sorry, moon, igazad van! • 2007.02.27 18:20:25Tori

  bocsi moon, én úgy tudtam, hogy azokat az animéket, amelyeket nem forgalmaznak nálunk, tehát az itteni terjesztésének jogáért senki sem fizet, azt ingyenesen továbbadni szabad, hiszen így senkinek az érdekeit nem sértjük, őket egy fillértől nem fosztjuk meg, legalábbis néhány éve ez még szabad volt. Főleg a fansub animéket, amiket nem is adtak ki Japánon kívül, és rajongók a saját idejüket és energiájukat feláldozva a saját eszközeikkel láttak el feliratozással. Ezt valahány éve a Magyar Anime Útmutató honlapján olvastam, akiket a Japán követség és a kultúrattasé is támogat. Jogdíjas animét sose ajánlgatnék. Főleg nyilvánosan. "Mert hülye azért nem vagyok."

 • 2007.02.27 18:51:25Nyuli

  Csatlakozom, a mindig beszéljünk a gyerekhez őszintén táborhoz.

  Nálunk nincs se manócska, aki elviszi a dolgokat, csak a "gonosz", következetes anya, na me nincs dolgok letagadása, pl: nem adok valamit, mert lefogyott, miközben van, csak így egyszerűbbne tűnik.

  Minden füllentés kiderülhet. Én nem szeretném, hogy hiteletelenné váljak valaha is.

 • 2007.02.27 20:52:08tapir

  Az ára nem 60 font, hanem $59.99, ami kb 12.000 Ft

  (www.booninc.com/retailers_online.html)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta