SZÜLŐSÉG

Kreatív gyerekek: a Mester alkot

2007. január 21., vasárnap 11:05

Megnyugtató, hogy nem csak velem fordul elő, hogy amíg nem figyelek/elalszom, a gyerkőc válogatott gaztetteket hajt végre. A falra rajzolósdi nyomába sem érhet a most következő csínyeknek. Test- és lakásfestés.


Az első képpel tulajdonképpen semmi probléma nincs, ha jól látom, a kicsinek a helyén van a szeme, és nem is sír. Lesz üvöltés, ha anya nekiáll lesúrolni az arcáról az indiánfestést! A nagy testvér elvetemült, büszke tekintete önmagáért beszél.Elképzelem, hogy öt percre magukra hagyom a gyerekeket a nappaliban, amíg felteszek egy kávét, és mire visszaérek, ez a kép fogad. Azt hiszem, hamarabb kapnék szívinfarktust, mint hogy le tudnám fotózni a látványt.Tanulság: a szülő sosem lehet elég óvatos. Megyek is, elpakolom gyorsan a nemrég kapott gyereknyomda-készletet, mielőtt a lányaim eszébe jut, hogy a sárkány és a kockásfülű nyúl jól mutatna a halványsárga ülőgarnitúrán is.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.01.22 12:50:03p.eszter

  Hát igen. A fura csend mindig azt jelenti: RIADÓ! :D

 • 2007.01.22 12:50:12Hicudzsi

  Tori! Hát nálunk már csöndben csodaszépen el tudnak játszogatni, de persze én is percenként oda-odarohanok hozzájuk :)  A minap szétszedték az apjuk pénztárcáját, bankkártyák, személyi stb... és a drága kisfiam a fali villanyradiátor rácsai közé dugdosta be... fincsi szaga volt egy idő után, még jó, hogy a füstjelző nem riasztott, még szívrohamot is kaptam volna. :)

 • 2007.01.22 13:00:29Hicudzsi

  A mindent elzárni témához:

  nálunk - mivel eléggé paramama vagyok - mindent elzárunk, magasba teszünk elve működött.

  Ám egyszer a lányzó túljárt az eszünkön.  A mosogatógépbe való tablettákat egy szürke jellegtelen, csukható tetejű mikrodobozba tettük át mindig, a hütő tetején tároltuk, hogy váletlenül se érjen fel a gyerek hozzá.

  Egyszer indultunk valahova, a nagyobbik 16-17 hónapos volt akkor. Öltöztettem a kicsit (1-2 hós volt) és Édua kilógott konyhába. Hallottam, hogy szöszmötöl valamit, rongyoltam is utána. Hát felmászott a babakocsiba, onnan felnyúlt a hűtő tetejére és csendben megkóstolt egy mosogatótablettát(ami ugye külön be van csomagolva).

  Szerencsére gyors voltam, de nem is ízlett neki, csak megnyalta és kiköpködte.

  Azért a tabletta maradékát kis zacsikba szedtem (mint ahelyszínelők a sorozatban) és azalatt a férjem már rohant is be vele a Heim Pál toxicológiájára - én meg utánuk a picivel a kezemben... Szerencsére nem történt semmi, a tabletta majd minden része megvolt. De azt nem kívánom senkinek amit átéltünk ezalatt...  Megtudtuk, hogy az öblítőgyöngy a legveszélyesebb része az ilyen tablettáknak...

  Volt ott eg ymásik gyerkőc aki sokkal rosszabbul járt, az valami építhezésen ivott meg valami záptojás szagú anyagot... :( de végül ő is felépült.

  Szóval azóta még feljebb rakunk minden vegyszert, még én is csak székről érem fel, olyan magasra :)

 • 2007.01.22 13:12:35babateve

  Első nekifutásra nagyon viccesnek tünik a kisgyerek a szétkent festékkel és a pici lábnyomokkal. Aztán lefagy az ember arcáról a mosoly, ha elképzeléi, hogy ugyanilyen erővel ( és ugyanilyen felnőtt odafigyelés mellett) nyugodtan meg is ihatták- ehették volna a festéket. Vajon akkor mekkorát kacagna mindenki, ha 2 gyereket mutatnak a Heim Pál kh mérgezési osztályán az intenziven, mert higitót- festéket ittak?????? Gyerekbaleset ügyben mérsékelten tudok humoromnál lenni...... sajnos láttam már karon varjút.

 • 2007.01.22 13:17:39p.eszter

  Háááát babateve, asszem igazad van. Vett közületek vki valaha újhullámos gyurmát? Micimackós, stb... Hát ezeknek olyan édes marcipán-illata van, szinte "eteti magát". Ha nem lennék észnél, még én is megkóstolnám, nemhogy egy kétéves gyerek. Bezzeg a mi időnben! Az a jó föld-olaj-nemistudommi szagú barna meg zöld gyurma! Na, azt tutira nem enné meg egyik gyerkőc sem!

 • 2007.01.22 13:22:38a:a

  babateve: valóban jogos a kérdés, hogy a T. Szülő(k) mit csináltak, amíg a két gyk festegetett. Ezt azért nem egy perc alatt hozták össze. Amúgy is képesek egy ezredmásodperc alatt életveszélyes helyzetbe kerülni, vagy megenni valamit, amit nem kéne (anya háta megett a gyertyáról lefolyt viaszt...), hát még ha sokáig magára hagyjuk őket. Időnként mi is meggyanúsítottuk már ezzel-azzal a szobában uralkodó nagy csönd miatt, de többnyire kiderült, hogy ugyan valóban alkotott, de az eredmény a pelenkában csúcsosodott - szó szerint - ki.

  A vegyszer egy része nálunk a wc-ben van, ami tabu terület, valamint egy olyan szekrényben, amit direkt azért nem olajoztunk meg, hogy halljuk, ha kinyitja - hátránya viszont, hogy az éktelen nyikorgás miatt este én se merem kinyitni...

 • 2007.01.22 13:28:09p.eszter

  Lehet, h a szülők direkt valami díjazásos képbeküldős versenyre akartak vmi ütős képet, és szándékosan hagyták elő a festéket, majd fényképezőgéppel a kezükben várták a hatást... Na ó, ez azért elég valószínűtlen, bocsi.:)

 • 2007.01.22 14:42:26Hicudzsi

  Babateve!

  Szerintem is igazad van, de csak bizonyos szemszögből.  Én nem ítélkezem, mióta velünk is megesett ilyen baleset, sőt egy másik is történt azóta, pedig tényleg minden gyerekbiztos és tényleg mindig szem előtt vannak a gyerkőcök.  Most Karácsonykor a kisütött sütiket a gáz tetején hagytam kihülni tepsiben, de ők szerettek volna belőle. Míg én a könyveket pakoltam (egy légtérben a konyhával) kimentek és a lányom kinyitotta a sütő ajtaját, majd fellépett rá és rájukborult az egész alkalmatosság (még nincs beépítve). Mindez kb. egy mp. alatt, mert ahogy hallottam, hogy nyitják a sütőajtót (egyáltalán, hogy kimentek a konyhába) utánukszóltam és tettem le a cuccokat a kezemből, a férjem meg a másik szobából rohant oda ugyanekkor. Mindez 40 négyzetméteren! Tehát egy szempillantás elég a balesetekhez. Szegény férjem szét is verte a sípcsontját, ahogy csúszószereléssel még pont beugrott a gáztűzhely alá, hogy felfogja az ütést!

  Mázli, hogy ez egy baromi könnyű szerkezet, alig van súlya és ez is a hibája, hisz magáraboríthatta a gyerek.

  Végül a gyerkőcöknek nem lett semmi baja.

  Baromi jó az őrangyalunk! Hála neki :)  Szóval szerintem bárkivel történhet baleset és minél nagyobb a gyerek annál valószínűbb, hogy elkövet valamit. Nálunk van mindenhol konnektordugasz, a vegyi anyagok, tisztítószerek fenn elérhetetlen távolságban, gyógyszerek detto - zárt szekrényben...

  Én tényleg mindig velük vagyok, egész nap, csak mosogatáskor meg főzéskor fordítok hátat, de volt már olyan, hogy egy csúnya fertőzés miatt egész nap a nagy fajanszedényt markolásztam és bizony örültem neki, hogy tök édesen és csendesen eljátszogattak a gyerekbiztos szobában. :)  Persze van olyan, ahol egyértelmű, hogy a szülő hibája, pl. hogy gyufásdobozt hagy a gyerekszobában, azt én is nagyon-nagyon rossz dolognak tartom...

  De nagyon rossz volt, hogy a kórházban úgy néztek ránk némelyek, mint a világszemeteire, pedig szerintem a körzetünkben nem volt olyan aki ennyire figyelt volna a vegyszerekre (mosogatótablettára) mint mi.  Na kicsit hosszú voltam bocsi :) De remélem érthető :)

 • 2007.01.22 14:52:11potyeszka

  Hicudzsi!Nálunk mostanában fedezte fel a kandallót,és hát baromira figyelni kell,tetszik neki ahogy ég,és ropog a fa.Plussz még ott a kandalló szett is,tele veszélyes dologgal,és pillanatok alatt ott terem a kis fickó.Most csináltatunk olyan keretet köré.

 • 2007.01.22 15:06:03eszter

  Az elrenttentő sztorik elég borzasztóak, de sztem lehet belőlük tanulni. Íme a mienk:  Átmeneti albérlet, amíg elkészül a ház. Benne pici konyha, nem beépített, régi típusú picinyke, háromlángos tűzhely. Hátsó lángon főtt a krumpli, mert TÉNYLEG FOSOK A FORRÁZÁSTÓL!! Még a kávét is úgy iszom, hogy magas polcra rakom, ha elfordulok. Másfél éves Hanna odaállt mellém, átfonta a lábam. És innentől 1 mp alatt: megfogta a sütő lenyitóját, ami beragadt, és nem nyílt ki a sütő, hanem az egész tűzhely kibillent a helyéről, a lábassal. Én a gyereket felfele rántottam, a lábammal löktem vissza az egész kócerájt. Letéptem róla egy mp alatt a ruhát, miközben ordítottam, hogy hideg vizet engedjen a férjem a tusolóba. Amíg hűtöttem a gyerek lábát, a férjem összekapta a család többi részét, be az autóba, én tiszta lepedőbe csavartam a gyereket, és egy flakon First-tel (Aloe spray) beszálltam. Pontosan 7 perc múlva már altatták az intenzíven. 7 napig feküdt bent, mi pedig felváltva mellette. A kötés még 1 hónapig volt a lábán.

  Ma is látszik a heg. A combja külső része egy csíkban, a lábszára néhány foltban lett leforrázva.

  A baráti körben a sztori után ismétlődööt ue meg pepitában.  Szóval NAGYON kell vigyázni!

 • 2007.01.22 15:32:25manci

  Úristen! Az ember egyszerűen nem tud eléggé vigyázni és még a leggazdagabb fantáziával sem lehet minden bajforrást kiküszöbölni!

 • 2007.01.22 16:20:29Leona

  Eszter, én is a forrázástól félek a legjobban, ha kaja fő, elbarikádozom a területet. Gondolhatod, mit éreztem, mikor disznótorban elmentem pisilni, aztán arra jövök ki, hogy a gyerek az abáló mellett rohangászik. Pedig rábíztam apára, apa mamára, mama másra, aztán valahol megszakadt a sor. Aznap már nem pisiltem. Lehet hogy túlzásba viszem, de inkább röhögjenek rajtam, mint én sírjak a kórházban. Vagy a gyerek. UFF.

 • 2007.01.22 17:04:08babateve

  Hicudzsi : én sem elitélek .( bár a fényképen lévő esemény sztem nem egy mp töredéke alatt történt, hanem hosszan tartó gyerekre nem figyelés alatt). Csak nem tudok nevetni azon, hogy kiszolgáltatott lények magukat is veszélyes helyzetbe hozhatják.Igen jó barátnőm gyekei pl az asztalon hagyott cigisdobozból cigarettát ettek. Nem volt nagy nevetés a toxikológiai osztályon, a 3 és 5 éves gyerekeknek gyomormosás közben- után.

 • 2007.01.22 17:13:48Conodonta

  A saját rémtörténetem:

  Máté 9 hónapos, éppen a négykézláb seprős időszakban volt. Anyám vasalt, én meg beszélgettem vele, szemem a gyereken. Apám világ életében mindent sufni tuningolt, azaz a villásdugó toldva volt a vasalóhoz, hogy anyám kényelmesebben vasalhasson. És amit nem láttam, hogy Máté elérte a madzagot megrántotta és kezében maradt az a vége, amelyik áram alatt volt, tehát a konnektorban végződött. Na ezt már észleltem, és magamhoz képest földöntúli módon elkezdtem üvölteni.

  A gyerek megijedt eldobta a kezéből a kábelt, amit aztán kisütött a réz küszöb, baromit szikrázott, aztán kivágta a biztosítékot. Nagy élmény volt, családilag megittuk a fél Unikomot fejenként, aztán oldódott a görcs gyomortájt. A gyereknek nem adtunk :), bár ő meg sem ijedt.

 • 2007.01.22 17:25:11jidele

  uram atyám...az olvasástól kilelt a hideg...

 • 2007.01.22 18:17:20katampusz

  hmmm...

  asszem nézek egy csinos tágas ketrecet a kisfiamnak...

  gumiból...

  még nem aktuális, de biztos ami biztos...

 • 2007.01.22 18:55:24Hicudzsi

  Hűt az az igazság, hogy a legtöbb baleset szerintem mindig akkor történik, ha ott van nagypapa, nagymama meg egy halom rokon, valahog yvégül senki nem figyel a gyerekekre...  Egyébként engem is kiráz a hideg veletek is mik történtek meg.  Katampusz!

  Nekünk otthon a konyhát egy félfal választotta el a nagyszobától, az átjáró részhez tettünk egy rácsot. A nagyszoba abszolute gyerekbiztossá lett téve (egészen addig míg kisSicsek meg nem tanult a székről felmászni az étkezőasztalra és ott átkukucskálni nekem míg főztem... Szerencsére leszokott róla...).  Babateve!

  Persze vannak nagyon felelőtlen szülők, sajna nem kell tesztet írni ahhoz, hogy valakinek gyereke lehessen. De azért vannak véletlenek meg fáradt napok amikor az ember nem valami naprakész...  Na és ott van apám akinél semmi nem gyerekbiztos - csak az árammal vigyáz - és még csak a fejüket sem ütötték be sehova... :) • 2007.01.22 19:05:39p.eszter

  Hűűűűű, mivé fajult ez a topic!!! Csak fél szemmel mertem végigolasni. De most megyek pórázt venni és kikötöm a valahova a kétévesemet...bár azzal meg megfojtja magát. :S Ha nekem előre megmondja vki, h egy gyerek mennyi aggódással jár...hááát...akkor is tuti szülök, de a gyerek kiskönyve mellé kérek egy tömbnyi nyugtató-receptet.

 • 2007.01.22 20:03:15cozumel

  Na ezekert a sztorikert vagyok en biztonsag parti.  Mert nem igaz, hogy az ember szeme 0-24ben ott van a gyereken, eleg, ha kifujod az orrod, es a kis lelemenyes tundibogar ezalatt megeszik egy cserepnyi viragfoldet. Ebben az esetben ugye maximum egeszsegere...  Volt itt egyszer egy vita az ajtokitamaszto muanyag szines Ikea teknoc kapcsan, ahol sokan ugy vallottak, hogy marpedig ok nem pakolnak semmit. A gyerek tanulja meg, mer' meg kell tanulni oszt kesz.  Ez ugye naturall, senki nem is vitatja....csak az a tanulasi folyamat bizony nagyon hosszu. Es az ordog nem alszik.

  Ugyhogy konnektor be, karamajto fel, torekeny cucc magas polcra es anya bugyis fiokjan megtanuljuk, hogy masok holmijahoz nem nyulunk, mert a tisztelet, a magantulajdon stb.  Csunyan fog hangzani, de leirom: halott gyereknek Te mar nem tanitassz semmit.

 • 2007.01.22 20:29:22p.eszter

  Az én dédikém is azt mondta mindig az túlzott engedékenységgel kacsolatban: Inkább a gyerek sírjon, mint te!:-)

 • 2007.01.22 20:34:09Brumibaby

  Futkos a hátamon a hideg.

  De azért mesélek valamit, nem velünk történt. Anya másfél évessel otthon, várja a vízvezetékszerelőt. Szerelő érkezik, anya borral kínálja. "nem, csókolom, maj'ha befejeztem". Nem baj, bor már kitöltve, majd megissza. Anya térül-fordul, szerelő szerel, anya látja, hogy a pohár üres. Nos, nyilván meggondolta magát, tölt hát még egy pohárral. Szerelő szerel tovább, anya térül-fordul, pohár újra üres. Anya furcsállja ezt, nem is tölt újabbat, végtére is érje be az a szerelő 2x2 dl borral. Szerelő végez a szereléssel, majd nagyot nyelve közli: "Na, csókolom, mos'má' meginnám azt a borocskát". Anya szája tátva marad, és így el is hagyja egy sikoly, látván, amint a másfél éves Lizi faltól-falig közlekedve sorra lefejeli a bútorokat.

  P.S. Lizi elnőtt és nem lett alkoholista.

 • 2007.01.22 20:45:49jidele

  Én is beszállok: 7éves voltam, sokszázadik arcüreggyulladás, infrázni kell. Nagymamám vigyáz rám, nehogy megégessem magam. Cseng a telefon, mama mondja: maradj nyugton, ne mozdulj, kimegyek, felveszem. Én meg utánakaptam, hogy ne menjen: a kézfejem oldalán a húsig leégettem a bőrt. Anyám egyszer ájult el életében, amikor a kötözésen meglátta a kezemet...

 • 2007.01.22 21:06:54Hicudzsi

  Aztaaa.. hát ezek nem egyszerű történetek!  Jidele...

  nekem a térdemre esett az infralámpa és a mai napig ott a nyoma.

 • 2007.01.22 21:20:40jidele

  hát, aki gyereket vállal, az ezt is vállalja. Bár, ha olyan lesz,mint a férjem volt, én veszek egy bérletet vmi idegszanatóriumba

 • 2007.01.22 22:59:15manci

  Én azt a lángelosztó vaskorongot segítettem elpakolni a tűzhelyről a nagymamámnak, közvetlenül azután, hogy befejezte a főzést... Forró volt, kicsit.

 • 2007.01.23 07:00:00babateve

  A felelőtlen szülők ( akik persze, nem mindig igazából felelőtlenek, csak fáradtak, átmenetileg figyelmetlenebbek, közbejön valami stb) végülis mindig maguknak rúgják az öngólokat. Náluk jobban nyilván senki nem lesz kiakadva, ha saját gyerekükkel történik valami. Saját bőrömön ( bőrünkön) tanultam meg ezt az alapigazságot.

 • 2007.01.23 07:57:37p.eszter

  Nekem is eszembe jutott közben kedvenc rémtörténetem. Én olyan 14 éves lehettem, a húgom 8. Áthidalós garzon bútor egyik oldalon, másikon szekrénybe épített íróasztal, akkori tipikus gyerekszoba. Állandóan ágyat-szekrényt-íróasztalt cseréltünk (nem emlékszem, de tutira az én ötletem volt :S) Egyszer lámpacserekor hugi ült az asztal alatt, én húztam előre a szekrényt, h a dugó átférjen, csak húztam húztam, míg a szekrényt magamra nem borítottam. Hatalmas robaj, szüleim a másik szobában gondolatban már a temetésünket szervezték, hát még amikor meglátták a szobát. A tesóm épp akkor állt fel, mivel ő ugye az asztal alatt ült, ledőlt róla a szekrény, én meg a másik oldlon voltam bepasszírozódva. Csodával határos módon semmi bajom nem lett egy kicsi búbon kívül í fejemen, amit az Egri csillagok okozott, mikor pár könyv a fejemre esett...

 • 2007.01.23 10:25:07jidele

  az a baj, hogy az ilyen balesetek egy része nem kivédhető-túl gyorsak a gyerekek. azaz de: gumiszoba, és onnan ki nem ereszteni a kölköt. de akkor meg sok értelme nincs...

 • 2007.01.23 10:32:15gyöngy1

  Ami a vasalàs-fözés-tisztítàst illeti megpróbàlom akkor csinàlni amikor nincs gyerek a közelemben: mert Apjuk vigyàz ràjuk v. alszik v. jàrókàban van a veszélyesebbik (kisebbik) v. a nagyobbikat a tv elé tudtam szegezni stb...

  Ezzel a taktikàval csak az a gond, hogy ahogy egy kis szabadidöm van azt egyböl hàzimunkàra kell fordítanom (és most is vasalàs helyett kommentezek).

  A nagyobbik màr nem is tudom hàny éves volt, kb 2, amikor a vasalódeszka körül rohàngàlt, és beleakadt a làba a zsinorba. A gyerek megijedt a vasalóm viszont azóta is zörög és màr nem spriccel. Anno Anyukàmnak én is besegítettem a vasalàsba: a kézfejemet égettem meg (na nem annyira mint a kanapét).

  A mùlt héten, amíg cipöt hùztam a kisebbik kivett egy bébi kajàt egy elvileg nehezen hozzàférhetö fiókból, leejtette, én rohantam, és ott talàltam amint szopogatja az ùjjàt. Kivert a veríték, remegtem. Babàt felkaptam, uzsgyi a mosogató, szàjmosàs: nem vérzett. Amíg telefonàltam az orvosnak baba mosolyogva nézett ràm, hogy most nincs is fürdetési idö. Persze a gyerek nem hülye és nem evett üveget, de piszkosul megijesztett.

  Teljesen megtelnek mostmàr a felsö polcok, és nekem is szék kell, hogy elérjem amit odateszek.

  (www.skyblog.com)

 • 2007.01.23 10:32:30a:a

  Apukám mesélte, hogy egyszer a mamáméknál a konyhában ült a kisszéken, és a két lába között álldogált az akkor két éves nővérem. Egy pillanat alatt ugrott egyet és persze elesett, és hiába volt apu keze között, nem tudta elkapni, egyszerűen túl gyorsan és váratlanul esett. Ijesztő ez az egész.

 • 2007.01.23 11:08:48jidele

  jaj az üveg evés. Húgom egy olasz étteremben harapott el egy üvegpoharat ivás közben. onnantól kezde nagyon nagyon sokáig csak mokkáspohárból ihatott.

 • 2007.01.23 12:02:32Hicudzsi

  Basszus babateve, akkor felelőtlen szülő vagyok mert történt már nálunk is baleset. Miért nem lehet elfogadni, hogy a legfigyelmesebb szülők mellett is történhet valami? Magunknak rúgtunk öngolt? Persze mert szándékosan nem figyeltünk ugye?  Én azt gondolom a felőtlen szülő az, aki otthagyja a cigit, meg eldobja a gyufát, meg a földre teszi a forraltvizet, aki nem használ konnektordugót és még sorolhatnám...  Komolyan kérdezem, nálatok még nem történt semmi kis baleset???

 • 2007.01.23 12:09:55napos oldal

  Kész csoda, ha egy gyerek egyben marad... Először csak röhögtem ezen a poszton. Hát, baromira nem vicces. De szerintem igenis hasznos mások történeteit olvasni, hiszen van, amire nem is gondolnék.

 • 2007.01.23 12:58:38Rantanplan

  Komolyan lassan címet cserélhetne ez a topic, a Miért ne vállaljak gyereket címmel. Ha eddig senki nem érzet késztetést a nők közül a petevezetékük elköttetésére, itt most megtalálja a választ a kérdésére. De nem hinném hogy ilyen borúlátóan kéne nézni ezt a dolgot. Az élet szép, csak tudnunk kell az élet napos oldalát nézni és örülni annak amink van, mert nincs nagyobb öröm annál mint, mikor a gyermeked rád mosolyog :-) A gyerek nagy felelőség persze, de nem hiszem hogy ezzel ne tudnánk megbirkózni. Gyerek ellen nincs orvosság, és nem is kell! Balesetek mindenhol előfordulnak, és nem feltétlen lesz ettől valaki rossz szülő. A népességnövekedés kishazánkban így is elég hervasztó...

 • 2007.01.23 15:00:50katampusz

  most olvastam vhol, hogy

  a gyereknevelés egyik része a hatalmas öröm, a másik pedig a folytonos gerillaháború...

 • 2007.01.23 16:20:48babateve

  Hicudzsi : higgadjál már le! Sztem tök félreértesz valamit abból , amit leirtam.Dehogynem, nálunk is történt igen- igen sok baleset ( üvegpohár szétharapás, csúszdáról és egyéb helyekről leesés, müanyag tárgy lenyelése, mentővel baleseti osztály stb.....)Ja, az agyrázkódást ki is felejtettem :-))!!!! De abszolút nem tartottam viccesnek a dolgot! És persze máig is az a véleményem ( csak magamról és nem rólad, mivel nem is ismerlek!), hogy nekem kellett volna jobban vigyáznom, mert az 1-2-3 éves kölyök nem tud magára vigyázni.
  Fogalmam sincs, min húztad fel ennyire magad, de ha megirod, és én okoztam, azonnal bocsánatot kérek, megigérem !

 • 2007.01.23 16:58:09babateve

  És még egy magyarázat hicudzsinak: magunknak rúgott öngól alatt a saját magunknak okozott kellemetlenséget, rosszabb esetben tragédiát értettem. Ami természetesen saját magamra vonatkozik elsősorban, hiszen ezek a kellemetlen tapasztalatok is saját" élményeim ".

 • 2007.01.25 15:07:19Veo

  Fontos, nem vagyok gyakoró anyuka, de szerintem a gyerek azért gyerek, hogy játsszon... tudom, nem nagy öröm a zsírkréta nyom a falon, a kiöntött festék a szőnyegen, de szerintem egyik esetben sem a gyereket kell letolni (ne adj Isten megverni). a vizfesték kimosható (ha nem mosható a folt, akkor sajnos igen, el kell nézni egy ideig), ha a poronty már kinőtt a picasso korszakból, akkor meg újra le lehet festeni a falat.
  minden ilyen "gaztett" a saját kreativitásuk, amit nem szabad elvenni tőlük... elég, ha a suliban kiirtják belőlük-szerintem.

 • 2007.01.25 15:07:23Veo

  Fontos, nem vagyok gyakoró anyuka, de szerintem a gyerek azért gyerek, hogy játsszon... tudom, nem nagy öröm a zsírkréta nyom a falon, a kiöntött festék a szőnyegen, de szerintem egyik esetben sem a gyereket kell letolni (ne adj Isten megverni). a vizfesték kimosható (ha nem mosható a folt, akkor sajnos igen, el kell nézni egy ideig), ha a poronty már kinőtt a picasso korszakból, akkor meg újra le lehet festeni a falat.
  minden ilyen "gaztett" a saját kreativitásuk, amit nem szabad elvenni tőlük... elég, ha a suliban kiirtják belőlük-szerintem.

 • 2007.01.25 15:08:16Veo

  mellesleg, a 2. kép készítőjének rá kell jönnie, hogy ő nem zárta el a festéket, tehát szegről végről ő a hibás nem a gyerek:)

 • 2007.01.25 15:38:51potyeszka

  Veo nekem úgy rémlik nincs gyereked.Hidd el mikor lesz,mindent másként fogsz látni,mint ahogyan most vélekedsz.

 • 2007.01.25 15:53:42jidele

  az én gyerekem még max. annyit "rosszalkodik", hogy befeszíti a lábát a bordám alá. De azt azért nem hinném, hogy a gyerek lelkében naaaagy sérülést okoz, ha anya-apa nem engedi, hogy a falat, stb-t kidekorálja.

 • 2007.01.25 16:42:55Veo

  potyeszka: igazad van:) még idealista vagyok, 26 év alatt sem sikerült a naivitásom elveszteni, remélem a poronty sem tudja majd elvenni:)

 • 2007.01.25 16:45:28Veo

  jidele: én kicsit a liberálisabb nevelés híve vagyok, persze a puding próbája ha megeszik:)

 • 2007.01.25 16:47:39Veo

  lehet, hogy a végén nem jön be, de adok ennek is egy esélyt.
  örök életemre előttem van a kép, amikor kedves anyuka a közértben mindenki előtt leüvölti a gyerek fejét, csak azért mert leejtette a sálát és az koszos lett... na én ilyen nem akarok lenni:(

 • 2007.01.25 16:51:26potyeszka

  Bocsánat,de egy tapló lehetett az a nő.

 • 2007.01.25 16:59:27Kékfelhő

  Szerintem mindenkinek eljön az életében az a pillanat, amikor rádöbben, hogy mások előtt kiabál a gyerekkel. Ez jó esetben előfordul egyszer, nem többször. Rosszabb esetben ez állandó jelenség, ezt én is nehezen tolerálom.

 • 2007.01.25 17:46:08a:a

  Kékfelhő: ez így van. És az ember már akkor tudja, hogy rossz megoldást választott a probléma kezelésére, amikor a levegőt veszi a kiabáláshoz. Én még nem vetkőztem ki önmagamból mások előtt a gyerekkel szemben, de kettesben volt már, hogy elüvöltöttem magam - én, aki eddig soha, de soha senkivel szemben még a hangom sem emeltem fel.
  Veo: igazad lehet, az ember legyen toleráns és megértő a gyerekével szemben, hiszen nem a gyerek akat megszületni, mi akartuk, hogy legyen, Csak amikor pl. ott állsz az utca kellős közepén, sietnél vele valahova, és torka szakadtából üvölt, mert csak az útinyulát hoztad el, az útitigrist nem, és persze előtte otthon megkérdezted tőle, mit vigyetek magatokkal, és percek alatt majdnem az önkívületig túrázza fel magát, és tehetetlenül állsz, felemelni sem tudod, hogy hazavidd, mert ruhástól majd' 20 kiló, és üvölt, üvölt, üvölt... Hát volt jobb napom is...

 • 2007.01.25 17:47:12a:a

  Ui.: és mindezt úgy, hogy addig azt hitted, hogy erre csak a mások gyerekei képesek, a te alapvetően békés, kezelhető gyereked soha nem fog ilyen helyzetbe hozni.

 • 2007.01.25 18:05:09jidele

  Veo: az ordít, mert leejtette a sálat, és a nem engedi meg, hogy a frissen festett falon élje ki művészi hajlamait között sztem van pár lépcsőfok...és ezt az összes naivitásommal, végtelen liberalizmusommal és idealizmusommal együtt gondolom. Meg a majd 10 év babysitteri gyakorlatommal. Aki olvasta a hozzászólásaimat, az sztem nem gondolja rólam, hogy kérke-zöldre vernék egy gyereket, mert összekente a falat.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta