Apu, áprilistól nagymamával bújsz ágyba!

A Poronty-olvasók igen változatos módokat eszeltek ki, hogyan hozzák a család tudomására a Nagy Hírt: gyermeket várnak. Muffinba sütött versike, kiscipő a karácsonyfa alatt, üzenet sms-ben és egyéb ötletek.


Fruzs nevű olvasónk így emlékezik: „Mi is nagy gondolkodásban voltunk a férjemmel, hogyan mondjuk el a családnak. Mivel első baba, különlegessé szerettük volna tenni a hír bejelentését. Ezért úgy döntöttünk, hogy írunk egy kis versikét a baba nevében, és azt belesütöttük egy pár muffinba. A kupacot úgy rendeztük el, hogy a nagyszülő-jelöltek csak azt tudják kivenni, amiben ott lapul a titok. Hát volt meglepetés!”

„Nekünk autót kell cserélni a 4. gyereknél, mikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk, a férjem megnézett néhány oldalt a neten, és mondta, hogy majd Caddy vagy Zafira.” – írja Eszter. - ”Nem tudta, hogy vettem tesztet, én már éreztem, hogy van valami, amikor pedig pozitív lett, írtam egy sms-t: Caddy vagy Zafira? Este édesen bárgyú vigyorral a fején (azt volt rá írva: Igen, megint csináltam egyet!) nézegette az autókat a neten. Azért a gyereknek is örült…”

Koftilla, az apuka a legszebb karácsonyi ajándékáról számol be:”Nálunk csodálatosan történt. A baba valamikor november végén foganhatott (meggyőződésem, hogy a születésnapomon). A nejem rá pár napra rossz közérzetre panaszkodott, de csak nagyon óvatosan, hogy ne keltse fel a gyanúmat. Nem is gyanakodtam: teljesen el voltam havazva munkával és OKJ-s vizsgákkal, semmi időm nem volt. Utólagos elmondása szerint december elején vett tesztet, ami pozitív lett, aztán rá pár napra a nőgyógyászaton is megerősítették. Az anyósom sejtette (akkor még vele laktunk), aztán ő be is lett avatva, így is csodálom, hogy bírta ki addig a nejem, hogy másnak ne mondja el. Az összes többi közeli rokon (testvérek, a szüleim és én) karácsonyra kaptuk. Én konkrétan egy kicipős doboz előlapjára írt üzenet formájában.”

„Be kell, hogy valljam, amikor megláttam a kis piros pöttyöt a teszten, nekem a legelső gondolatom az volt, hogy "hát ez gáz" – úgy, ahogy a pingvinek mondták a Madagaszkárban” – meséli Zorgi. „De ez csak egy pillanatig tartott. Aztán találtam a neten egy olyan naptárat, amelyben napról napra le van írva, hogy mi történik éppen a pocaklakóval. Az apja sms-ben kapott egy olyan üzenetet, hogy "A szíve bár még kezdetleges, de már elkezdett dobogni." Vette az adást egyből.

Kedvencünk szeszter története: „Mi a nagyszülőknek úgy mondtuk meg, hogy hazavittem a kocsit a szervizből (előtte voltunk dokinál is), aztán mivel úgy spontán összegyűlt a család a teraszon, mondtam, hogy van egy kis gáz. Mindenki azt hitte, a kocsival. Mire mondtam apukámnak, hogy tudom, hogy ciki, de áprilistól kezdve nagymamával kell ágyba bújnia. Aztán 5 perc múlva már pezsgőztek.”
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek