SZÜLŐSÉG

Miért jó terhesnek lenni?

2006. november 20., hétfő 12:12

Nem, nem arra gondolunk, hogy azért, mert nem vág orrba a lengőajtó, és arra sem, hogy azért, mert átadják a helyet a buszon. Mert ez utóbbi nem is mindig jön be, szóval a kényelmesebb utazásért nem éri meg teherbe esni. Lesz viszont kikerekedett cici, ragyogó hajkorona és jobb esetben kisimult bőr. És egy szexuálisan erősen túlfűtött rövidebb-hosszabb időszak.A hatalmasra duzzadó melleknek persze csak az amúgy kis méretekkel rendelkezők örülnek. És a pasik. Aztán jön a terhesség klasszikus „földiepret, de rögtön” szakasza, ilyenkor életed párja, akkor is, ha tél van, ezerrel lohol akár éjfélkor az éjjel-nappaliba, hogy mire visszaér, fintorogj egyet a méregdrága gyümölcsre és ártatlan hangon közöld vele, hogy már inkább fokhagymakrémes pirítóst kívánsz.

Bori szerint a hányingerkorszak múltával hirtelen a legtöbb étel vonzónak és kívánatosnak tűnik. Igaz, az utolsó harmadban már sajnos csak egérkének való porciók férnek beléd, így érdemes mikroadagokat felszolgáló helyekre járni, vagy becsomagoltatni mindent.
Terhesen lelkiismeretfurdalás nélkül passzolhatod a mosogatást, a főzést, a bevásárlást, vagy bármilyen egyéb, rád tartozó tevékenységet. A férjed pedig nem neheztel, ha egy magvas eszmefuttatása közepén elalszol este nyolckor.

Szilvi azért szeretett pocakos lenni, mert mikor kisfia rugdosott belül, benne olyan boldogsághormonok szabadultak fel, amelyek egész testét bizsergették. Azt is megállapította, hogy ha sikerül kölcsönkérned 2 terhesnadrágot, akkor a 9 hónap alatt szinte nem is kell ruhára költened.

Viki úgy gondolja, ha terhes vagy, feltételezik rólad, hogy van pasid, barátnőid pedig, akik még férjhez sem mentek, biztosan irigykednek rád. Ezen kívül a falánkságot ráfoghatod a gyerekre, és a hűtő kizabálása után sem kell behúznod a hasad. És a férjed is kiszolgál végre.

Az is igazán szórakoztató, legalábbis a családodnak, mikor a Barátok közt egyetlen epizódja alatt kétszer bőgöd el magad. Az amúgy nem túl érzelgős kismamák is ösztönből simogatják meg pocakjukat, ha a bébi mocorogni kezd. Terhesnek lenni jó.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2006.11.21 16:50:12manci

  Gyöngy! Ez annyira jó lehetett:)))))

 • 2006.11.21 17:14:27gyöngy

  Manci! Tudod, amikor kicsik voltak nagyon sokat foglalkoztam Velük, amíg csak igényelték. Pl. minden este meseolvasást, ringatást, altatódalt egész iskoláskorukig kérték. A fiam az altatódalt, és masszázst egész 11 éves koráig. Amikor az volt az igényük, hogy együtt bicajozzunk, meg focizzunk stb... akkor azt kapták. Most, hogy kamaszodnak, lazább figyelést igényelnek. Úgy érzem már nem most kell őket megnevelni, kaptak egy értékrendet, és mintát. Most az a dolgom, hogy segítsem Őket a magukra találásban, és támogassam hogy megtalálják a helyüket az életben. Ezt nagyon értékelik a gyerekeim. Hálás vagyok a Nekik, hogy engem választottak anyukájuknak!

 • 2006.11.21 17:14:57Daem00n

  ehhez a szüleim példáját tudnám felhozni. Mai szemmel nézve gyerekfejjel házasodtak (20 és 21 év), ráadásul én nászéjszakai gyerek vagyok. Az esküvő előtt egy évvel ismerkedtek meg. Ha nem az anyámról lenne szó, biztos meg mertem volna mondani neki, hogy ne rajtam vezesse le, hogy netán túl gyorsan kipipálta a papírformát. Van, akinek ez bejön, de ő nem az a típus. Nem volt önmegvalósítás, nem élte ki a vágyait, és nem volt felkészülve az anyaságra sem (És most cca 30 év házasság után mint kutya és macska, de együtt vannak. De hogy boldogok-e?). Nyilván, ha helyesebben döntött volna és vár és él, akkor én most nem lennék, de eltávolodva az Éntől...nos, jobb lett volna neki is, apámnak is.

  De mivel így történt, már kamaszkorom óta azt hallgatom, hogy soha nem bízzak meg egy férfiban sem, és ne legyek naiv, ne higgyek el mindent, és mind csak "azt" akarja, és névről sem ismerik a hűséget, stb. Ez azért elég jól rányomta a bélyegét az életemre, de vigyázok --> élem az életem, ahogy helyesnek látom, nem vagyok hajlandó anyu keresztjét az én hátizsákomba tenni. Sem másét, van nekem sajátom.

  Most pedig anya követeli rajtam a "papírformát": miért élek vadházasságban, miért nincsen még gyerekem, miért így, miért úgy csinálom, amit csinálok. De én még nem vagyok kész ekkora önfeláldozásra, egyelőre csak barátkozom a gondolattal, hogy igen, szeretnék majd anya lenni; azért, mert így akarom, és nem azért, mert más akarja, vagy mert ez a szokás.

  úgyhogy vagyok inkább feketebárány, de azt legalább a saját életemben teszem :)

 • 2006.11.21 20:39:52melin

  Helló, Gabi, én sem tudok sok mindent hozzáfűzni a dolgokhoz, max. annyit, h eltervezitek, h jó, vártok még... és aztán néhány év múlva amikor már Te is rábólintasz, nem jön a baba... és kiderül, h mondjuk vmi (hónapokig/évekig kezelendő) hormonproblémád van, vagy mittudomén, nem tudsz spontánul terhes lenni stb. A korral csökken a termékenység is, sajnos, bár Te még tényleg nem vagy lekésve semmiről!! Nekem van néhány ismerősöm, akik hozzád hasonlóan halasztották, féltek stb. és amikor 35 évesen odajutottak, h gyerekproject, akkor a baba nem jött... azóta sem, és ennek már több éve:( Mindegyik megbánta már a halogatást, sajnos. Nem azt mondom, h Te is feltétlenül erre a "sorsra" jutsz, de sztem nem érdemes túl sokáig halogatni ezt a dolgot. Vagy egyértelműsíteni kell a férjedben, h Te soha gyereket ( a hitegetés, "talán, meggondolom" sztem nem megoldás), vagy beadni a derekad rövidesen... sztem a szerelmetek ellenére ez a "probléma" megölheti a kapcsolatotokat... Nem biztos, h ez a válást jelenti, csak épp a befásulást, az elhidegülést stb. Én mondjuk elfogult vagyok, mert már el sem tudom képzelni, h mit is csináltunk a házasságunk elején abban a 2 évben amig az 1eske megszületett... persze, hirtelen felindulásból elszaladtunk a közeli moziba, színházba, buliztunk elég sokat is... és most, ha néha leadom a gyerekeket a nagyszülőknek, és hazajövünk este.. húú, azt az ürességet... ilyenkor bemegyek a szobájukba, beleszagolok a párnájukba, elmorzsolok néhány könnycseppet is... hát, én még mindig úgy érzem, h valahogy a testem részei,akik nélkül nagyon, de nagyonnagyon nehéz lenne élnem:)
  Ja, a terhességeim eddig tök különbözőek... most a 3.-kal elég rosszul vagyok, de tudom, nemsokára vége, jön a 2. trimeszter:)
  Thais, minden tiszteletem!!!! Végighányni a terhességet... cudar lehetett!! FIgy, nekem is császárjaim voltak, és lesz(nek is).. de a 4-et vállalják a dokik?? Nekem a doki nénim azt mondta, ha 4-et akarok, a 4eskét már néhány héttel előbb ki kell vennie... hogy van ez?? Most várom a 3askát egyébként, de már erre gondolok:)

 • 2006.11.21 20:46:43Gabi

  Kedves Thais és Mindenki!
  Igenis elolvasom a véleményeket... :D Hiszen azért kértem pont Tőletek tanácsot, mert Ti aztán tudjátok, mi a helyzet ebben a témában.
  Mindent kinyomtattam és többször átolvastam. A férjemnek is megmutatom és átbeszéljük a dolgot - újra és újra.
  Nagyon hálás vagyok mindenkinek, nem gondoltam volna, hogy ennyire segítőkészek és összetartóak vagytok. Azt hittem, megvettek azért, mert nem szeretnék babát. De most már máshogy lesz, küzdök magam ellen. :D
  Nagyon rendesek vagytok! Köszönöm!

 • 2006.11.21 20:48:13thais

  A 18 éves lányom nem ugrált a plafonig örömében, hogy lesz még egy testvére. Ismerjük a szempontjait. Hiába magyaráztam neki, hogy az ő "szempontjai" ideiglenesek, s fog ő még nemsokára másként gondolkozni. Majd megőrült a türelmetlenségtől, mikor a kórházban nem a kellően gyors sebességgel mutatták meg neki a kishúgát. Azt a jelnetet sem felejtem el soha, mikor megkérdezte, mikor veheti egy kicsit a kezébe. Szóval elég gyorsan megváltozott az anyaságról a véleménye a kész kisbaba láttán.
  Az az igazán szomorú eset, mikor az elvált vagy válófélben lévő urak nem akarnak gyereket, mivel nekik már egy (vagy több) van, s nem kell még egy. Aki ilyen férfiúval találkozna össze, az gyorsan szedje a sátorfáját, mielőtt baj lesz belőle. Az ilyenektől kell menekülni, mint egy leprástól. Az ilyen típusú urak a már megfogant gyermek elől is gyorsan elmenekülnek. Szóval, örülni kell, ha valamely férfiú gyermek után vágyakozik, sajnos, ők vannak kevesebben. A gyerek után való vonzalmuk úgyis egyértelműen megnyílvánul az utcán is. Remekül lemérhető. Csak objektíven, nem elfogultan kell őket figyelni, ami nagyon nehéz feladat.

 • 2006.11.21 21:02:45Csiperke

  Gabi: Van olyan barátnőm, aki nem akar gyereket. 34 éves, évek óta együtt él a pasijával, van 2 kutyájuk és jól vannak, köszönik szépen. Eleinte én is mondogattam neki, hogy majd úgyis rákapsz, aztán már békén hagyom,tiszteletben tartom, ez az ő döntése. Attól egy nő még lehet EMBER, hogy nem akar/mer vállalni gyereket. Én jobban elítélem azokat a nőket, akik azért szülnek, mert "kötelező". Szerintem az anyaságra meg kell érni. Előfordulhat, hogy valaki 30 évesen még nem érett meg rá, van aki később sem. Úgy érzem neked még csak nem jött el az időd, illetve félsz az egészségügyi problémáid miatt. Beszéljétek meg a férjeddel a dolgot, ez nagyon okos gondolat. Ne hirtelenkedjetek el semmit.

 • 2006.11.21 21:05:17thais

  Kedves Melin! A 4. császár nem olyan veszélyes, mint ahogy állítják. A dokim úgy magyarázta el, hogy nem a műtét veszélyes, hanem csak a terhesség. Az állandó nyomás miatt a hasfal felszakadásától tartanak. Emiatt többet vizsgálták a varrat mélységét, mint magát a babát. Persze ehhez a kalandhoz egy lelkiismeretes, kitűnő orvos kell. Az utolsó időben emiatt kórházban is tartott, nehogy otthon következzen be valami előre nem látható rossz. Minden egyes császárom egyre fájdalmasabb volt, a harmadik után sokáig gyógyultam. Mint kiderült, nem az volt a probléma, hogy a harmadik volt, hanem nem szakszerűen varrtak össze. A negyedik császárom megsem éreztem. Többet szenvedtek a kismamák a kicsi gátmetszésükkel, mint én a hosszú hassebemmel. Arra viszont számítani lehet, hogy a méh elveszíti a rugalmasságát, s nem nőhet a gyerek 3,5 kilósra. Kicsi babám a 35 és fél hétre született emiatt, de nem volt semmi baja. Igazi kicsi filigrán "lánka" lett, most bezzeg alíg bírom el. Pillanatok alatt behozta a lemaradást, heti 40-45 dkg-ot hízott. Ennyi hátrányom származott az egészből. Szóval olyan orvost kell keresned, aki álmában is jól varr össze.
  Kennedy anyjának 11 császárja volt, én még kezdő vagyok hozzá képest. Gondolom, se te, sem én nem akarjuk lekörözni.

 • 2006.11.21 21:06:27Csiperke

  Ja, és a szülés utáni időszakkal kapcsolatban: változó, hogyan bírják a pasik. A kisfiam koraszülöttsége miatt 6 hetet töltöttünk kórházban. Volt olyan szintén korás kismamatársam, akinek a pasija már azt a 2 hónapot nem bírta ki, amit ők bent töltöttek. Az én pasim megértő és türelmes volt, a túlsúlyomra azt mondta, hogy ezzel jár, majd leadom (igaza lett). A gyerekkel imádják egymást. Tehát ki így, ki úgy, Te ismered a pasidat, szerintem érzed, hogy milyen lesz.

 • 2006.11.21 21:19:47melin

  Köszi a leírást! nekem szerencsém van, már kis sebem van, és hasfalat nem vágtak, csak széthúzták az izmokat! A 2. csaszim nekem jobb volt, hamarabb is gyógyultam, és igazad van, ez a dokitól függött!!! Más volt természetesen.
  Nem, nem akarok 11 gyereket... de... a 4 pl. olyan szép kis szám:o))
  Jaj, még annyit akartam írni, h a bnőm (30 ő is, mint én), most "akar" gyereket... namost ezt azért raktam idézőjelbe,mert sztem igazán nem is akar. vagyis, sztemmagasem tudja. Ők is kb 6-7 éve házasok, jól elvannak,mint befőtt, de vmi hiányzik.. de persze a ő is egyelőre csak a problémákat látja a várandóssággal, gyerekvállalással kapcs. 3 évvel ezelőtt volt egy spontán vetélése, azóta jegelték a projectet... Neki (is) van hormonproblémája, már volt dokinál is, de pl. az egészet nem erőlteti.. de ugyanakkor elkezdett megfogalmazódni benne egy érzés, h ő még semmit nem ért el az életében... fura. Szóval, aki igazán vágyik babra, az mindent megmozgat ezért. Aki meg nem akar, az meg azért.. és sztem ez a mentális állapot kihat a baba jövetelére (is)...

 • 2006.11.21 23:21:59gyöngy

  Melin! Miért törvényszerű, hogy ha 4 babát szeretnél, az mind császáros lesz? Itt a porontyon is ajánlottak egy könyvet: Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez. Egy bába írta, és sok olyan születéstörténet van benne, ahol császár után simán szültek hüvelyi úton. A szüléstörténetek után pedig nagyon sok hasznos dolgot ír még, ajánlom fegyelmedbe! Ha Bp-en élsz, akkor ott van bába. Van honlapja is: www.nandu.hu Itt is sok jót olvashatsz, vagy kérdezhetsz is Tőle.

 • 2006.11.21 23:24:15gyöngy

  Gabi! Azt javaslom, ne magad ellen küzdj, hanem a boldogságotokért! Így más a cél, és sokkal élvezetesebb az út. Drukkolunk Nektek!

 • 2006.11.22 08:16:26thais

  A császárt nem azért végzik, mert a nő nem akar más módon szülni. Második császár után nagy a veszély, hogy a hasfal nem bírja ki a szüléssel járó nyomást. Ezért elővigyázatosságból teszik. Sokaknál egyéb orvosi indokok támasztják alá. Pl. bizonyos szembetegségek s egyéb belgyógyászati problémák. (szív, érrendszeri pl.) A második császár után esetleg még meg lehet próbálni, de orvosfüggő is a kérdés. Ezt alaposan meg kell beszélni az orvossal. Én biztos megvakultam volna az erőlködéstől, s vakon nem szerencsés gyerekeket nevelni. Örüljön az, aki megteheti, hogy nem kell őt megcsászározni.
  A koraszülött gyerekeket a legritkább esetben kell sokáig benntartani. 2 kg felett max 2 hét, persze lehetnek eltérések. Ha már tud rendesen enni, nincsenel lélegzési nehézségei, elengedik. Nekem 2, 2 kilóval 9. napon kiadták. Életem párja így is 3 hétig bírta, nem panaszkodott. Pedig két ördögfióka is "boldogította" a munka mellett nagyszülői segítség nélkül.

 • 2006.11.22 12:13:34gyöngy1

  Gabi!
  Én sem akartam annyira (koràn) a gyereket, hasonló okokból. Aztàn, mivel férjemhez is ragaszkodtam beadtam a derekam.
  -Az elsö terhességnél alig volt pocakom. A szülés elötti napon azt hitték még 3 hónapom van hàtra.
  -A szülésnél kértem az érzéstelenítöt és nagyon jó volt (a korhàz is: Margit)
  -Amùgy nem volt hànyingerem és még a fejfàjàsom is eltünt.
  -Ugy idözítettük a baba sületését, hogy a pàrom az elsô hónapokban otthon legyen velem (tanàr, tehàt tavasszal szültem, és egy-két hónapra rà jött a nyàri szünet)
  -En koràbban mindig emberek közt voltam és az, hogy otthon legyek 3 évig babàval nagyon elrettentett, ezért eljàrtam suliba (pàrom vigyàzott babàra, órarendjét ùgy àllitotta össze)
  - Most itt van a màsodik kis baba (19 hónap van köztük)
  Ha kipróbàlod, hamar ràkapsz az anyasàgra ;-))

  ui: az apàt ne szégyeld bevonni és ezt megmondani neki elöre: pl a gyereket ràbízni míg te elmész fodràszhoz stb... hisz ö akarta a gyereket, és te leszel vele egész nap beàrva!!!

 • 2006.11.22 15:59:25Tekla

  Sziasztok :)

  Uj vagyok meg ezen az oldalon. Dec 31.-re vagyok kiirva elso babammal. Kisfiu lesz Danikanak hivjuk.

  Terhesnek lenni nagyon jo erzes, meg akkor is ha kinoz eleg gyakran a derekfajas es a sav :)

  A derekfajast tudja enyhiteni a parom egy kis maszirozassal. A gyomorsavval viszont nemsok mindent tudok kezdeni.

  Ami meg fura picit ,hogy tisztara olyan mintha allergias lennek. Minden reggel legalabb 10x hapcizok, szipogok stb. Hozzateszem terhesseg elott nem voltam allergias. Ez a terhessegel jarhat egyutt ? Majd ha tudtok valaszoljatok. :)

  Elore is koszi.

 • 2006.11.22 16:13:09Daem00n

  Akkor boldog új évet :))

 • 2006.11.22 16:21:48nona

  Majd utólag kiderül :) Jó várakozást!

 • 2006.11.22 19:35:08marcangoló

  Tekla, nekem nagyon bevált gyomorsav ellen a Nux vomica nevű homeopátiás szer. Nekem kis dózisú volt (D6-os, azt hiszem), ebből tíz bogyót vettem be, és elszopogattam. Nagyobb dózisból (pl. ch 15) elég 5 bogyó is.

 • 2006.11.22 20:23:57manci

  Tekla, én a Rennie-re esküszöm. Enélkül a végén nem is tudtam volna aludni.

 • 2006.11.22 20:33:00eve

  Sziasztok! Mi most kezdjük a 8. hónapot, első baba lesz. Imádom!!! De kb ugyanannyit képes vagyok pánikolni is,szinte mindenen. A sírásról annyit, hogy nekem most a kommenteken is ment:-))

 • 2006.11.22 20:56:58nona

  Nekem a sírás maradt is, most 9 hónapos a fiam, de még mindig képes vagyok meghatódni apróságokon. Aztán röhögök magamon :)

 • 2006.11.23 07:17:03Tekla

  Koszi a segitseget mindenkepp megprobalok valami csodabogyo utan nezni :)

  Mert egyre rosszabb. Parom meg javaban alszik mikor en mar itt potyogom ezeket a sorokat nektek.

 • 2006.11.23 10:34:40Tori

  Mi a savat parasztmód, szódabikarbónával orvosoltuk, de olyanokat böfögtem, hogy a férjem egy idő után pontozta. :)

 • 2006.11.23 11:11:10napalm

  Csiperke : "Volt olyan szintén korás kismamatársam, akinek a pasija már azt a 2 hónapot nem bírta ki"
  mit csinált a pasi, lelépett?

 • 2006.11.23 13:02:35Tori

  100! :)))))))

 • 2006.11.23 13:10:31Csiperke

  napalm: ahhoz nem volt bátorsága, csak félred*gott, persze kiderült.

 • 2006.11.23 14:45:34ana

  Sziasztok! Én dec 13.-ra vagyok kiírva, és most éppen nem olyan jó terhesnek lenni. :) Mostanáig nem fájt semmim, nem voltam kívános, csak boldog és sugárzóan egészséges. Most 1-2 napja, már nem annyira jó. Fáj a derekam, a hasam (jóslófájások), a csípőm és még s szeméremcsontom is. Mivel most 3. baba jön már, abban bízom talán nem tart már 3 hétig. Eddig csak az utolsó héten voltam ilyen kellemetlenül. Drukkoljatok nekem. Amikor éppen nem ebben állapotban vagyok, akkor én is nagyon szeretek terhesnek lenni.

 • 2006.11.23 15:23:15nona

  Kitartás Ana!! Már nincs sok hátra!

 • 2006.11.23 15:34:45ana

  Kedves Nona! Aranyos vagy, és igazad is van, én is tudom...

 • 2006.11.24 10:39:50szanna

  Azonkívül, hogy rengeteg embert tettünk boldoggá a pocaklakóval, egy különleges szerencsében is részesültem. Moletten fogant az én Annácskám, mostanra viszont már karcsúbb vagyok, mint akkor. Amikor hazajöttünk a kórházból, még volt rajtam egy kiló "túlsúly", azóta viszont minden nap egy-egy kilóval könnyebbnek mutat a mérleg. Nem diétázom, annyit eszek amennyit megkívánok, viszont nem nyitogatom a hűtőt feleslegesen. Így tettem a várandósságom alatt is, mert tartottam a diabétesztől.

 • 2006.11.26 18:49:21Alice

  Sziasztok!
  Én itt valószínüleg kakukktojás vagyok, mert nekem még nincs gyermekem, és még várandós sem vagyok. Sajnos.
  Viszont renderesen, és élvezettel olvasom a hozzászólásokat, és általában szétröhögöm magam rajtuk!
  Ezek a dolgok sajna nálam még nem aktuálisak, de szeretek babákkal-mamákkal-terhességgel-szüléssel kapcsolatos dolgokat olvasgatni. Alig várom már, hogy én is babát várjak! Ez kb. 1-1,5 év múlva lesz, addigra lesz a párommal normális lakásunk.
  Viszont én már most elkezdtem az aggódást, mert 7 éve volt egy abortuszom, a 12. héten, tehát az utolsó pillanatban, és nagyon félek, hogy emiatt esetleg nehezen, vagy egyáltalán nem fogok tudni teherbe esni.
  Van esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalatotok (remélem, minnél kevesebb lesz...)?

 • 2006.11.26 19:03:50gyöngy

  Alice! A sógornőmnek 4 abortusza volt, és utána nagyon gyorsan fogant meg az a fia, akit meg is szült. Gyönyörű, égészséges lett, és már kamaszodik. Másnak meg soha nem volt abortusza, és mégis évekig nem jött a várva várt bébi. Szerintem az agódással semmiképp nem teszel magadnak jót. Ha pozitív gondolatokkal vagy tele, és nem előre programozod a gondokat, sokkal jobban jársz! Minden jót Nektek!

 • 2006.11.26 19:34:19melcsi

  Sziasztok! Az első babámat várom a 33. héten vagyok, szerencsére hányás nem volt viszont gyomorsav az igen :), de csak addig amíg ki nem derült a t.cukor :( amit most kemény diétával fogok. Érzelmi ingadozás az van. Voltam szülésfelk. most kb. két hete minden éjjel szülök :)

 • 2006.11.26 22:36:33nick

  Alice!
  A 12. hét sztem legalább annyira etikai kérdés, mint eü-i. Ha indokolt, akár 18. hétig elvégzik az ab-t, úgyhogy ilyen szempontból mindegy, h 10. v. 12. hét. Ha szövődmény nélkül gyógyultál a műtét után, a ciklusod is helyreállt, nem hinném, h bármiylen hatással lenne a teherbeesésre ez a beav.
  Amúgy, ha elmész egy hasi+hüvelyi uh-ra, rögtön kiderül, h anatómiailag rendben vagy-e. Hormonális szempontból pedig -azon túl, h sok eltérésnek kézzel fogható tünetei vannak,- egy vérkép mindent kiderít. Lehet, h idén még egyszerűbb és olcsóbb ezeket elvégeztetni, mint a "reformok" után. Amíg nincs konkrét jel, tünet, lelet, ami arra utalna, h gond lehet, minek idegesíted magad ilyesmin?

 • 2006.11.27 09:03:05Alice

  Péntekre akarok is kérni időpontot a nődokimhoz, aztán majd vele is megbeszélem ezekez a dolgokat.
  Az a baj, hogy hajlamos vagyok túlparázni mindent, ezt is.
  Hallottam arról, hogyha az ember nagyon rá van görcsölve a "gyerekcsinálásra", annál nehezebben jön össze. Majd megpróbálom ezt szem előtt tartani, és lazán teherbe esni. :)

 • 2006.11.27 15:11:05Nyuli

  Kedves Alice! Mikor elhatároztuk a férjemmel, hogy belevágunk a gyerekvállalásba elmentem a nődoktorhoz. Megvizsgált és azt monta, hogy nagyon nehezen fogok teherbe esni (hátrahajló a méhem, meg még van valami gond), semmi ok az aggodalomra, próbálkozni kell és ha 1-1,5 év! alatt sem sikerül akkor keressem meg.

  Nos. A férjemmel megbeszéltük, hogy összeházasodunk és jöhet a gyerekproject. Lesz még egy kis időnk is előkészülni, de legalább védekezés nélkül lehetünk egymáséi.

  Na, ehhez képest a gyermekünk a "nászéjszakán" fogant.  Szerintem a tervezgetés időszaka is már isteni!

 • 2006.11.27 15:43:14bagya

  Sziasztok! A másodikat várom, tehát tudom, mit beszélek! A tervezgetés jó, de ez semmi ahhoz az élvezethez képest, amit a gyártási folyamat jelent :) Én azt nagyon szeretem... mi a férjemmel két gyerek között is szoktunk gyakorolni, nehogy berozsdásodjon valamelyik szerkezet... :))

 • 2006.11.27 15:45:55szeszter

  nyuli: teljesen igazad van. Pozitívan kell a dolog elébe nézni, és nem arra gondolni, hogy nekem aztán nem fog menni, mert ....

  Mi most tervezzük a másodikat. Igaz, hogy még szoptatok, de vhogy úgy vagyok, ahogy te lehettél a nődoik után. Ilyenkor nehezebb a fogamzás, de ha a bébi jönni akar, mi nem akadályzzuk, addig pedi marad a kellemes védekezés nélküli házasélet :) (Azért remélem a kistesó nem akar nagy korkülönbséget :)

 • 2006.11.27 20:28:25Alice

  Köszönöm a megnyugtató szavakat, máris jobban érzem magam! :)
  Tegnap este, miután az első hozzászólásomat megírtam, hazajött a párom, és megint megemlítettem neki, hogy engem már erősen foglalkoztat a baba-projekt. És nagyon meglepődtem, mert nem a szokásos választ kaptam, hogy "jólvan Kicsim, de azért arréb van az még", hanem azt mondta, hogy már ő is úgy érzi, hogy gyereket szeretne!! Nagyon boldog vagyok, és már arról beszéltünk, hogy a jövő júniusi esküvőnk után abbahagyom a bogyó szedését, aztán hajrá. :)

 • 2006.11.27 20:42:31gyöngy

  Alice! Drukkolok Nektek! Egy ismerősömék 7 évig akartak nagyon gyereket, és egyre görcsösebben. Ekkor azt tanácsolta nekik a doki, hogy függesszék fel a projektet fél évre. NE AKARJANAK GYEREKET! Menjenek nyaralni, pihenjenek, és élvezzék az életet. A pár megfogadta a tanácsot, és 1 hónap múlva elmentek nyaralni, és nem AKARTAK gyereket. Még a nyaraláson összejött a bébi. Én másfél évet vártam rá, hogy megfoganjon a babám, mert nagyon vágytam rá. Nem akartam visszamenni dolgozni, úgy terveztük, hogy 2-3 év korkülönbség legyen a két gyerek közt. Ezért, ahogy betöltötte a lányom az 1 évet, abbahagytam a gyógyszert, hogy 3 hónap tisztulás után jöhessen a kistesó. Ha akár 1 évet kell rá várni, akkor is jó legyen. A fiam a 3 hónap pihit sem várta ki, megfogant. Így 2 év különbséggel 1 napon születtek a gyerekeim.

 • 2006.11.27 21:31:14nona

  Melcsi! Hogy megy a diéta? Én szörnyen utáltam időnként, főleg karácsonykor. Nincs szaloncukor, nincs beigli... Ez volt hál' Istennek a legnagyobb bajom. :)

  Alice! Én is drukkolok :) Ne félj semmitől!

 • 2006.11.28 20:45:32Alice

  Már most nagyon kíváncsi vagyok, hogy nálam hogyan fognak alakulni a dolgok.
  Kicsit utánanéztem ma a kórháznak, ahol valószínüleg majd egyszer szülni fogok (Szent István), volt a honlapon egy csomó kép, közöttük néhány olyan, amin egy kisbaba éppen megszületett. És nem volt kikockázva.. :) Ugye sokkal rosszabbul néz ki, mint amilyen érzés?? Megláttam, és éreztem, ahogy lesápadok...

 • 2006.11.28 22:37:36mulan

  Engem a születés.hu képei sokkoltak anno. Nins mitől félned, Ott semmi ijesztő nem lesz benne, amikor meglátod kint a babát, az egyértelműen jó érzés lesz. (Még ha kis megkönnyebbülés is lesz benne esetleg. ;))

 • 2006.11.28 23:26:21kovvacs

  A címhez folytatólagosan: hááát, jó lenne....  Csajok, mit gondoltok, jó jel, ha a nőgyógyászommal véletlenül összetalálkoztam az ikeában,

  vagy szerintetek se ettől lesz a gyerek?  (Igen, férfi, de amúgy nem jön be. Asszem nem tárgyalnék vele férfiként. A férjem minden szempontból jobb fickó. Csak hát nem orvos. :P)

 • 2006.11.29 07:58:45Alice

  kovvacs, szerintem inkább szexelj a férjeddel, én úgy hallottam, abból lesz a gyerek. :)
  Én sose tudnék úgy nézni a nődokimra, mint egy férfira...brrrr! :)
  Anyámmal beszélgettem a szülésről, és ő azt mondta, nagyon örül neki, hogy nem látta, ahogyan megszületek... És nem, nem azért, mert annyira ronda voltam! :))

 • 2006.11.29 08:17:30Nyuli

  Én meg a női nőorvosokra esküszöm.

  Mit tudhatja egy férfi, hogy miről beszéle, mikor azt mondom, hogy fáj a petefészkem, vagy hogy milyen lehet terhesnek lenni. Valahogy egy női orvos nekem empatikusabb, és tudhatja, hogy miről beszélek.

 • 2006.11.29 09:52:22mulan

  Az első két hetem (a fogantatástól számítva) csodálatos volt. Testileg-lelkileg soha olyan jól nem éreztem magam se azelőtt, se azután. :)

  (Aztán jött a hányós korszak, és maradt kemény 3 hónapig, éjjel-nappal. :( )

 • 2007.01.08 23:20:45kovvacs

  Azért jó, mert ha

  - nem tudok dönteni valamiről

  - nem jut eszembe egy szó

  - elbőgöm magam

  - lassú vagyok mint a tetű és romlik a lakás állapota

  elég arra hivatkoznom, hogy terhes vagyok. Mert tényleg ezért vannak ezek a dolgok:)))

 • 2007.01.09 08:58:43hanna

  szia alica, úgy hallottam, nem muszáj a férjeddel, ha mással csinálod, abból is lesz. bocs:)

 • 2007.06.14 21:24:04kovvacs

  Jesszusom, le akartam írni, hogy miért jó terhesnek lenni, erre már leírtam szinte szó szerint egyszer, amit most akartam.

  Na akkor egy bővítést gyorsan:

  - ha agersszív és meggondolatlan vagyok

  akkor is foghatom az állapotomra :))))

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta