STÍLFŰRÉSZ, A DÍVÁNY KULTÚRBLOGJA

Egy hónapig ingyen nézhető a David Bowie dokumentumfilm

2017. január 9., hétfő 19:21

A BBC oldalán még szűk egy hónapig, egészen pontosan február 6-ig nézhető meg az a dokumentumfilm, amiben a tavaly januárban elhunyt David Bowie-ra emlékeznek zenésztársai, ismerősei, barátai. 

A filmben Bowie legutóbbi albumai, a Blackstar és a Next Day elkészítésének körülményeiről, vagyis Bowie életének utolsó öt évéről szólnak. Bowie ebben az időszakában a zenélés mellett visszatért a karrierét meghatározó témákhoz. A filmből kiderül, hogy Bowie még annál is sokkal következetesebb ember és művész volt, mint azt sokan hinnék. Az utolsó munkáinak témáját veti össze korábbi munkáival, választ keres arra, hogy miért tartotta fontosnak az 1960-as évektől a mai napig, hogy spiritualitásról vagy elidegenedésről meséljen a zenén keresztül.

A film nem egy összefoglaló Bowie teljes karrierjéről, de felidézi azokat a döntő pillanatokat és mérföldköveket, amiken keresztül többet tudhat meg az énekes legfőbb témáiról. megszólalnak benne a Next Day zenekar tagjai, a Blackstar zenészei, akikkel együtt dolgozott a Lazarus elkészítése során, de régi barátok, kollégák és ismerősök is segítenek felfedezni Bowie életének utolsó öt évét. A film ugyan egyelőre csak Angliából érhető el, de a proxy szerverek korában ez sem lehet probléma. 

Blogok, amiket olvasunk

FAPADOS Új menetrend és a legjobb jegyek

Tippek a jó előre tervezőknek, mi az, amire most kell lecsapni, és mi az, amit egyelőre bottal sem piszkálunk, mert annyira drága még. Fapados tippek a profiktól.

FILMVILÁG Csapatjátékos, Robinson, filmes hős

"Most már megpihenhetsz, hiszen filmértékek sokaságát hagytad magad után." A népszerű-tudományos dokumentumfilmek csodálatos egyéniségétől búcsúzunk.

KETTŐS MÉRCE Gyerekek a rácsok mögött a határon

A menedékjogi törvény módosítása embertelen. Európa álszent, helyettük végeztük el a piszkos munkát. Bonyolult kérdés, sok erkölcsi buktatóval.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés