Trash-komédia transzprostikkal iPhone-ra

Idén decemberben egy bevállalós amerikai rendezőnek – és nem utolsó sorban a magyar forgalmazásért felelős Magyarhangyának, valamint a sajtóvetítésnek helyet biztosító Átriumnak – hála transznemű Los Angeles-i prostituáltak mutatják meg nekünk a moziban, hogyan élnek, szeretnek, gyűlölnek ők, és hogyan teszik mindezt szent karácsony napján és éjjelén. Az iPhone5S-sel forgatott film szabadszájú, merész, bevállalós és zavarbaejtő, tehát minden olyasmi, ami egy Reszkessetek, betörők!-ön vagy Igazából szerelem-en szocializálódott ártatlan magyar átlagpolgárnál simán kiveri a biztosítékot. A száncsengő itt felejtős, van viszont orális szex, drog és parókatépés rogyásig.

"Punci, meg minden"

Ha Örkény szerint nincsenek buta emberek, csak rossz egypercesek, akkor szeretném azt hinni, én sem vagyok végzetesen elcseszett néző, amiért nem röhögtem magam szanaszét a Tangerine-en. Miközben azt remélem, hogy velem nincs probléma, azt mégis pontosan tudom, hogy a filmmel sincs. Csak éppen korántsem olyan vicces és cuki, mint azt a szinopszist elolvasva elsőre gondoltam volna, pedig Kovács M. Dávid indexes kolléga szerint is a film “kábé az egyik legviccesebb dolog, amit ember láthat idén a mozikban”. Sin-Dee és Alexandra egy napos odüsszeiája nagyon pörgős, odamondós és bevállalós, viszont még a kifejezetten vicces és a közönséget orkánszerűen megnevettető részeknél is izzad kicsit az az ökölbe szorított tenyér. Talán azért, mert valahogy tényleg pont ilyen lehet olcsó transzvesztita fekete prostinak lenni Los Angeles lepattant kerületében. Nem vidám.

Filmszakadás Semjén Zsolttal

Az Átrium stábja mindent megtett, hogy megfelelő hangulatba hozza a nézőközönséget. Az előtérben profi sminkesek vállalták, hogy kifestik azt, aki szeretné, és erre több férfi jelentkező is akadt. A vetítés előtt zongorakísérettel hangzott el egy dal az Őrült nők ketrecéből, amivel nem is lett volna baj, ha nem bruttó öt perc alatt akarták volna Parti Nóráék mintegy finálészerűen megénekeltetni a kínosan feszengő közönséget. Egyszer sajnos valamilyen technikai hiba folytán a vetítés megszakadt, és miután Semjén Zsolt állítólag éppen akkor sétált el a színház előtt, az est házigazdájának könnyű volt ezt is rákenni. Jó, oké, ezen a poénon tényleg mindenki röhögött.

A Tangerine szinopszisa

Felvirrad Karácsony napja Tinseltownban, és Sin-Dee újra ringbe száll, miután kiengedték a sittről. Amikor megtudja, hogy barátja és stricije, Chester képtelen volt hű maradni hozzá a bent töltött 28 nap alatt, legjobb barátnőjével, Alexandrával útra kel, hogy végére járjanak a pletykának. Izgalmas odüsszeiájuk során bejárják Hollywood külkerületeit, ahol kiderül, hogy más is küzd a hűtlenség problémájával. Sean Baker Sundance Filmfesztiválon debütált, energikus komédiája váratlan fordulatokban gazdag, tudatosan modern karácsonyi mese L.A. utcáiról - iPhone 5S-sel forgatva!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek