Utazás, konyha, Afrika, cseh filmek és Lamb a héten

Ezen a héten nem győzi kapkodni a fejét: lesz mindenfajta kiállítás, utazás, konyha, sőt még biciklik között is válogathat vagy Afrikát is megismerheti jobban. A cseh és szlovák filmnapok mellet frankofón filmhét is lesz, meg egy csomó koncert: jön a Lamb, Jarboe, a Bad Manners, és játszik még egy rakat magyar zenekar. A filmekről vagy éppen Mundruczó Kornél színdarabjáról nem is beszélve. Na meg eljött a dömtő ideje, kiderül ki nyeri az Index dalversenyét. 

Február 26.

Csütörtökön és pénteken tartják a Test Víziók című két napos konferenciát az Átrium Fim-Színházban. A Nemzeti Táncszínház szervezésében tartott rendezvényen elméleti előadásokat is meg lehet hallgatni, de persze látni is lehet azt, amiről szó van, lesznek performanszok is. Ne felejtse el azt sem, hogy tart még a cseh és szlovák filmek karneválja a Toldi Moziban, de jön a hétvége, indulnak az expók: lesz Utazás Kiállítás a Hungexpón, ugyanott bicikliket is nézhet a Bringaexpón, sőt még külön Afriakexpót is tartanak.

Február 27.

A péntek egy mozgalmas nap lehet, ugyanis egy csomó minden történik a városban. Mehet a Kolorba, ahol Saiid és Gerisson fog R&B és hiphop zenét keverni, míg a Gozsdu Manó Klubban Necc Party lesz a 90-es és 2000-es évek legneccesebb dalaival. A Központban is buli lesz, ők a két éves szülinapjukat tartják, a Barba Negrában Junkies és Grenma-koncert lesz, míg a Dürerben 30Y farsangi buli. Az A38 hajón pedig a Subscribe tartja a búcsúbuliját, ők 15 év után fejezik be, és ha erre most nem jut el, nyár végére ígérnek a Parkba egy valódi búcsúkoncertet.

  

Február 28.

Szombaton mehet moziba rogyásig, mert a Sugárban Moziünnep lesz, vagyis 590 forintos jegyáron nézhet filmeket, ha időben kapcsol és talál még olcsó jegyet. Ha nem, akkor reménykedhet, hogy a Frankofón filmnapokra esetleg még tud szerezni valamelyik vetítésre, ezzel egészen március 8-ig próbálkozhat. De elmehet a Budapest Sportarénába is, ahol Konyhakiállítást tartanak, itt megtudhatja, milyen a legmodernebb konyha, sőt receptötleteket is gyűjthet. Ha bulizni menne és szereit a Specials vagy a Madness-féle ska műfajt, akkor ajánljuk az Akváriumot, ahol a Bad Manners lép fel. A Dürer nagytermében a brit Cookie Monster fog durva dubstepet játszani, míg a kisteremben például a Kill With Hate vagy a Scars Left Behing játszik metált. A Hunnia Art Bisztróbán pedig az Isten Háta Mögöttből vagy a Tejből ismert Pálinkás Tamás tart akusztikus estet. 

Március 1.

Vasárnap egy kicsit visszavehet a bulizásból, bár a Művészetek Palotájában Söndörgő-koncert lesz. Aki kihagyta, vagy lemaradt a pénteki A38-as Subscribe-koncertről, annak még itt az utolsó lehetőség, hogy a bizonytalan ideig szünetet tartó zenekart még lássa klubban. A Kuplungban pedig az Index dalversenyének, a Számnak a döntőjét tartják, ha eddig szorgosan nyomkodta a gombot kedvenc zenekaránál, most menjen és nézze meg, mit csinált! 

a szam 2015
Index

Március 2.

Hétfőn ellátogathat a Bajor Gizi színészmúzeumba, ahol március 29-ig nézheti meg a közelmúltban elhunyt Sztankay István életpályájáról készült emlékkiállítást. Vagy ha már kiállítás, akkor látogasson el a Fugába, ahol M. Nagy Szilvia Képzelt Lények című illusztrációit lehet megnézni. 

Képzelt lények
Képzelt lényekFuga / M. Nagy Szilvia

Március 3.

Kedden, ha menő underground buliban szeretne villogni, akkor a Dürerbe látogasson el, ahol az egykori Swans egyik fele, Jarboe lép fel Helen Money-val. Mehet mozibais, mert bemutatnak egy csomó jó filmet a héten, úgy mint a Csodák című filmdrámát, amiben egy olasz kisfalu nem túl átlagos családjának életébe nézhet bele. Esetleg a nagyon cuki tévésorozat, a Shaun, a bárány első egész estés mozifilmjét is megnézheti. Nick Park és az Aardman Stúdió gyurmasorozata tipikusan az a szórakozás, amin a szülő is a gyerekkel együtt röhög majd, sőt esetenként ott is, ahol a gyerek még nem. Vagy éppen a Trafóban a Wim Wenders rendezte dokumentumfilmet, A föld sóját választhatja esti programnak: ebben "a fotóművész Sebastiao Salgado életét és munkásságát az őt utolsó útjain kísérő fia Juliano, Wim Wenders és a fotós maga tárja fel előttünk".

Március 4.

Szerdán Lamb-koncert lesz az Akváriumban, ami azoknak lesz jó szórakozás, akik szeretik a downbeat, jazz és drum n bass stílusokat és azok egyvelegét. A Trafóban pedig Mundruczó Kornél és  Wéber Kata közös színdarabkát, a Demenciát nézheti meg. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek