A festmények, amiken múlik az idő

Egy mozdulat különböző időpillanatai egyetlen képen – láttunk már ilyet, de jellemzően inkább fényképeken használták ezt a technikát a múló idő bemutatására. Adam Lupton ugyanezt olajfestményein teszi. "A modern társadalom pszichológiai és szociológiai problémáit illetve küzdelmeit vizsgálja és mutatja be,  többirányú elbeszéléseivel, homályos vonalvezetésével gyakran összemossa a realizmus és az expresszionizmus határait" –írja a valóságot különböző szinteken kutató kanadai művészről a hifructose.com.

„Sokat foglalkoztat a kvantummechanika, a párhuzamos univerzumok, a megfestett alakok különböző szintű kapcsolata a valósággal. De folyamatosan mozgat a szabad akarat, a tér, az idő, a sors fogalma, valamint az is, hogy mit szabad, vagy hogy miért vagyunk ezen a földön” – mondja a művész, aki munkáiban gyakran ötvözi szenvedélyévé vált témáit, a populáris kultúrát a tipográfiával, vagy a filozófiát a vallás- és társadalomtudományokkal.

A következő szezonban a művész képei poszter formájában is megvásárolhatóak lesznek a Saatchi Művészeti Galéria oldalán átlagosan 45 dollárért (10.620 forint), jellegzetesen nyomasztó festményeinek ára pedig 1500 dollárról (353.700 forint) indul az oldalon. Nézze meg a galériában, hogyan látja saját generációját a neurotikus világképét művészettel és dizájnnal kombináló Lupton!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek