SPIRIT

Kiderült, Bolond vagyok

2010. július 31., szombat 18:58

Mint megtudtam, a huszonkettő mesterszám, és ebből kifolyólag a legnehezebb út az, amin járok – meséli Lulu, aki utolsó jövőkereső kalandján egy karmaasztrológushoz ment.

Miután elmélyültem a tarot kártyák világában is, éreztem, hogy kezdek egyre tisztábban látni. Sosem voltam ellendrukker, de korábban fenntartással kezeltem a jóslásokat. Az azonban a napnál is világosabb volt - bármi is a magyarázat rá -, hogy három jósból hárman nagyon hasonlókat jövendöltek. Barátnőimnek is leesett az álluk. Egyikük azt javasolta, hogy egy elismert karmaasztrológussal tegyem fel a pontot az i-re.

Hallgattam rá, és bejelentkeztem Ildikóhoz, akit első látásra a szívembe zártam. Az a típus, akivel azonnal megtalálja az ember a közös hangot. Sugárzott belőle a jóság, a pozitív energia, s miután beszélgettünk egy keveset, kiderült, ő abszolút ért engem, és a velem előforduló képtelen történeteket is.

Ildikó azzal kezdte, hogy elmesélte: egyedülálló módszert dolgozott ki, az asztrológiát ötvözte a numerológiával, és a tarot kártyák üzeneteivel. Ő így ad komplex képet egy-egy ember sorsáról.

Mosolyogva tette hozzá, hogy két leszületés között a köztes létben ücsörögve ezt az életet én választottam magamnak minden nehézségével, feladatával, örömével és bánatával. Mekkora bolond vagyok – gondoltam.

És milyen igaz. Huszonkettedikén születtem, ami a tarotban a bolond, a vándor kártyája – világosított fel gyorsan. Mint megtudtam, a huszonkettő mesterszám, és ebből kifolyólag a legnehezebb út az, amin járok.

Ildikó tovább sokkolt: a feltétel nélküli szeretet elsajátítása és átadása a feladatom ebben az életben. Csak pislogtam. Az együtt töltött két óra végképp elevenembe vágott, hisz nem maradtak ki a korábbi jóslatok megerősítései sem. Mint kiderült, születési képletemben két gyenge pont van, amelyeket nem élek meg, és fejlesztésre szorulnak. A Vénusz, a nőiesség bolygója, és a Mars, a harc planétája. Ildikó kifejtette, hogy mindez azt jelenti, hogy dolgoznom kell a nőiességemen, a saját magam korlátainak feloldásán, a határaim kijelölésén.

Azt tanácsolta, hogy lépésről lépésre tanuljak meg nemet mondani, hagyjam abba a bizonytalanságot, higgyem el, hogy szerethető vagyok, és vegyem észre az igazi férfit. Rezzenéstelen arccal fogadtam mondatait, és csak bólogatni tudtam. Hihetetlennek és mégis csodálatosnak éreztem, hogy tőle is ugyanazokat a jövendöléseket hallottam. Figyeltem hát tovább, ő pedig szórta rám az információkat. A napjegyemből következnek a bizonytalanságaim, az aszcendensemből pedig az, hogy a család és kommunikáció rendkívül fontos az életemben.

Jó ápolónő vagy pszichiáter válhatna belőlem – tette hozzá, majd rátért a következő egy évem elemzésére. Meg sem lepődtem, hogy új kihívást lát a munka területén, és egy új párkapcsolat lehetőségével is kecsegtet. Olyan nyugalom lett úrrá rajtam, ami leírhatatlan. Közben cikáztak a gondolataim, és azon tűnődtem, hogy ezek az emberek – a négy spirituális jövendőmondó, akikkel találkoztam - semmi mást nem tettek, csak tudásukkal erősítettek meg abban, amit eddig is tudtam. És mégis. Azt éreztem, hogy sokat segítettek, és csak megköszönni tudom ezt nekik. Miután mindent átrágtunk, Ildikótól búcsút vettem, és summáztam magamban a jóslatokat: Nyitva áll előttem a sorsom, tudom, mit kell tennem, minden csak rajtam múlik, kezdődjön hát az igazi játék!

www.lifedrive.hu

Ildikó: info@lifedrive.hu

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2010.07.31 21:28:54CukorFalatka

  Valaki lőjön főbe.
  Van ennél még lejjebb?

 • 2010.07.31 22:07:21jacobsson

  Ezt a négy analízist valamelyik újság fizette ?
  Mennyibe kerültek ?
  Számlát kaptál ?

 • 2010.07.31 22:51:37flugi_

  "Meg sem lepődtem, hogy új kihívást lát a munka területén, és egy új párkapcsolat lehetőségével is kecsegtet."

  Lehet, hogy a többiek ezen meg szoktak lepődni.

 • 2010.07.31 23:36:11stefan75

  Karmaasztrológus, persze. Jóhogy nem karatekutya!

  Mellesleg a Tarot-ban a bolond száma szigorúan nulla, és a mellékelt kártyán majdnem az összes szimbólum rosszul van rajzolva. Ez így bizonyára nagyon művészi, de nem Tarot.

  A négy szélhámos egybehangzó véleménye meg sejthető, hogy honnan származik: a nőiesség hiányát és a pasihiányt ránézésre le lehet olvasni, a többi meg a szokásos töltelékszöveg.

 • 2010.07.31 23:39:41thews

  muszáj ezeket a sarlatánságokat népszerűsíteni?

 • 2010.08.01 00:20:11Golyóstroll

  "asztrológiát ötvözte a numerológival"
  Lehet, hogy hasznosabb lett volna ötvözni egy pszichiátriai kezelést némi önkritikával?

  Lulu, nem akarlak kiábrándítani, de az asztrológiáról annyit, hogy a születésed és életed bármely pillanatában a legközelebbi égitest is kisebb erővel hat rád, mint a szülészorvos (még ha utóbbinak csak a gravitációját nézzük, akkor is).
  A numerológiárol meg annyit, hogy HÁÁHÁÁÁÁÁHÁÁÁÁ!

 • 2010.08.01 00:41:08erti54

  Kétségtelen, hogy az asztrológusok és kuncsaftjaik között egyaránt gyakori a neurotikus, akár a bolond. Ezt közelről megtapasztaltam...

 • 2010.08.01 01:11:55kIára

  »Sugárzott belőle a jóság, a pozitív energia…

  Akkor télen jól jöhet a radiáror helyett.

 • 2010.08.01 01:48:36sunwind

  Ez a Dívány régen egész színvonalas volt (a mostani állapotokhoz képest legalábbis).
  Az utóbbi pár pár hónapban átszerződött a Velvettől az összes 40-es IQ-jú diszgráfiás?

  Szánalmas.

 • 2010.08.01 08:23:59Patrick Bateman

  sunwind: A Dívány sohasem volt szívonalas, a Lulu-saga pedig az eddigi mélypont.
  Nem a családon belüli erőszak ellen kellene tüntetnie a NANE-nek, hanem a nők iparszerű hülyítése ellen, egy "női lap" ma gyakorlatilag az instant középszerű glossy idiotizmus, termékmintákkal. Sztárpletyus, fogyitippek, hároméves konzervált "csaksemmiijesztőt" hírek, babvárás trimeszterről trimeszterre, "milyen cipőt vagyek föl a táskámhoz", "a hogyan láncolhatom magam mellé és hogyan rúghatom ki, ha már nem táncolnak tőle a lepkék a hasamban", és a hab a mesére, az ezotéria. Mit mondanak a csillagok, a számok, a kávézacc, a madarak röpte, a kutyaszar a játszótéren. Tényleg ez kell? Erre volt jó a felvilágosodás, az ipari forradalom, a nők emancipációja?

 • 2010.08.01 11:35:36sunwind

  Patrick: Tökéletesen egyetértek. Mondjuk én, nőként sosem értettem, hogy miért van szükség ún. női és férfi magazinokra (az ún. férfi magazinok is legalább ilyen szánalmasak, egyébként, csak másként). Nincs ma Mo-on színvonalas újságírás (az online, a vizuális és a papíralapú médiában sincs) - én ezt látom a fő gondnak.

  Gründolni kellene egy csapatot és csinálni valami jót - tényfeltáró újságírást, ami valódi problémákkal, ügyekkel foglalkozik, nem szánalmas ál-hírekkel, celebként aposztrofált senkikkel és nulla energia- és időráfordításokkal összedobható életvezetési baromságokkal.

 • 2010.08.01 12:59:36CukorFalatka

  sunwind,
  ne legyünk naivak.
  A nép, az istenadta nép nem a színvonalra kíváncsi. Ha van munkája, akkor kizsigerelve, felcukkolva hazaesik - és laza, könnyen emészthető habot akar fogyasztani, mert az élete fáj, és szeretne kicsit nem-fájni. Ha nincs munkája, akkor folyamatosan szorong, és egy idő után már a fekete felhőket sincs ereje hessegetni - ilyenkor kell valami egyszerű, valami nyálas, valami felfújt semmiség, amivel elterelheti a figyelmét a szenvedéséről.
  Nem, nem akarunk mi igazi, ütős, tényfeltárós újságírást. Nekünk a lapos, szopogatnivaló cukorsüveg kell. Néha persze fel-felvonyítunk, hogy tessenek már emberszámba venni minket - de talán még mi sem gondoljuk ezt komolyan...

 • 2010.08.01 14:09:43sunwind

  Nem azt mondom, hogy ne legyen az effajta szemét is - nyilván erre is van igény.
  Azt mondom, hogy jó volna igényes sajtó is (írott, vagy vizuális, vagy online - mindegy). De nem nagyon van.
  Hiába lenne rá fizetőképes kereselet - mert biztos vagyok benne, hogy van.
  Nincs olyan, hogy istenáldotta nép. :-)
  Emberek vannak - ilyenek, meg olyanok.
  Meg aztán az is kérdés, hogy mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás.
  Igény az igénytelenségre, vagy az igénytelenség, ami szép lassan kitermelte a maga közönségét.

 • 2010.08.01 16:55:30CukorFalatka

  Istenáldotta nincs.
  Istenadta van.
  Arany óta legalábbis. :)

 • 2010.08.01 16:56:16CukorFalatka

  Jut eszembe.
  Idiocracy című filmet láttad?
  Á, nem is tudom, miért jutott eszembe. :)

 • 2010.08.01 20:25:24sunwind

  Hú, de überművelt vagy. Gratulálok, hogy sikerült még általános iskolába is járnod, ahol kötelező tananyag a Walesi bárdok. :-)
  Szó nem volt Aranyról. Egy jelző volt egy fogalom előtt. Én ezt használtam - Arany meg azt. Ismereteim szerint nem törvényi előírás, hogy a nép szó csak az aranyi jelzővel használható.

  Na, további jó mulatást - remekül eldumáltunk. :-)

  (Nem, asszem nem láttam. Jó?)

 • 2010.08.01 20:29:38CukorFalatka

  De, szó volt. Én idéztem. :)

  Igen, jó, nézd meg, ha teheted.

 • 2010.08.01 23:19:16huss

  Hát ezt én sem értem. A kliséhalom egymás hátán. Ezzel mi a cél?? Ha bizonytalan valaki BÁRMIT mondanak, ha elég általános, elhiszi. A többiek meg bután néznek, hogy most mitől van így kiájulva, a nagyszerű léleklátótól???

  Nos, amikor egy asztrológus megnézi a születési képleted, olyasmit tud mondani, hogy: "Nem születtél könnyen, valaki majdnem belehalt." A válasz: igen, a harmadik orvos vállalta a szülést, mert úgy volt, hogy az édesanyám és én is valószínűleg belehalunk. Innen kezdődik a nem sarlatán. Elég nyilvánvaló ki sarlatán és ki nem, független attól, hogy hiszel e benne vagy nem. Asztrológus tud tényszerű dolgokat mondani. Egészségi állapotról például, és az könnyen ellenőrizhető. Ha nem sarlatán, eleve ezekből is indul ki. De azt a beszélgetést nem fogod blogolni.

 • 2010.08.01 23:38:26John Doe3

  A zsidó naptárban az adott születésnap nem 22-e. Tehát, ha a jósnő más naptárt nézett volna meg, a csaj sorsa retrospektive(!) megváltozik. Nem semmi!

 • 2010.08.02 00:40:50Rainmaker

  Mi ez a sz***? Őszintén örülök, hogy van kikapcsológomb a tévén, a számítógépen és nem kötelező megvenni papíron sem ezt a sok szemetet. Ha mégis olvasnék valami jót és színvonalasat amikor elunom az afölött érzett diszkrét felsőbbrendűségi gondolataimat, hogy nincs tévém és a legismertebb műsztár nevét sem ismerem, akkor pedig keletkezik egy komoly hiányérzet. Megnézem a felhozatalt és rátalálok erre itt... Már tudom, hogy nem kellett volna elolvasni, de talán sokkal inkább nem is kellett volna megírni...

 • 2010.08.02 01:21:57Patrick Bateman

  huss: "Elég nyilvánvaló ki sarlatán és ki nem, független attól, hogy hiszel e benne vagy nem."

  Ez abszolút igaz, ugyanis minden asztrológus sarlatán (függetlenül attól, hogy hiszek-e benne, vagy sem), tehát aki nyilvánvalóan asztrológus, az nyilvánvalóan egyben sarlatán is.

  Egy elemi dolgot gondoljatok már végig, az ég szerelmére: az emberiség minden hibája ellenére egy dologban igen jól teljesít, és ez a használható effektusok iparszerű kiaknázása. Kevés használhatóbb, hasznosabb dolog van a tökéletes személyiségrajznál és pláne a jövőbelátásnál, teljesen kizárt, hogyha ebben lenne bármi valóságtartalom, ne hasznánánk már az élet minden területén. Azonban ez többezer éves múltja ellenére még mindig az idióta magazinok huszonharmadik oldalán tenyészik, a kétfejű borjú mellett. Mire lehet ebből következtetni?

  És ez nem a tudomány hitetlensége, az elfogadás hiánya miatt van így. A kvantumelmélet pl. számos olyan megállapítást tartalmaz, ami abszolút ellentmond a józan észnek ls minden korábbi ismeretünknek (sokkal inkább, mint az asztrológia), még vidáman használjuk. Miért? Mert működik. Megbízhatóan. Függetlenül attól, hogy hiszek-e benne, vagy sem. Az ezoizék viszont nem működnek. Sokat és sokan vizsgálták őket, egyszerűen mind hazugságnak bizonyult. Hidd el, én is örülnék, ha működnének, megkönnyítenék mindenki dolgát, de sajnos nem ez a helyzet.

 • 2010.08.05 11:28:32jaffandi

  Úgy látom az ezotériának is ugyanaz a sorsa, mint a focinak és a politikának, mindenki marhára ért hozzá. Az is aki még életében nem olvasott el egy ezotériával, spiritualitással foglalkozó könyvet, vagy nem vett részt előadáson vagy nem szerezett saját tapasztalatot.
  A lényeg: a spirituális tanácsadást is lehet jól vagy rosszul csinálni, mint bármi mást az életben.
  A világon a legegyszerűbb dolog rámondani valamire, hogy szar és nem működik, csak azért mert nekem nem tetszik és nem hiszek benne, mert ÉN aztán tudom :)Nyilván sokkal nehezebb lenne és több energiát igényelne megérteni, hogy mi is az egész igazi lényege.

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta