Ma már inkább ne főzzön, ha Bosch vagy Siemens gáztűzhelye van

A napokban derült ki, hogy 170 000 darab, 2009. január és 2011. október közötti időszakban gyártott, zömmel Európában eladott Bosch és Siemens gáztűzhely lehet robbanásveszélyes egy sérült gázcsatlakozási szerelvény miatt. A témával még a CNN Money is foglalkozott, ahol azt írják, a hiba főként a német, holland és belga háztartásokban lévő tűzhelyeket érintheti.

Nincs azonban kizárva, hogy néhány magyar háztartásba is került a robbanásveszélyes gáztűzhelyből, ezért akinek 2009 és 2011 között vásárolt Bosch vagy Siemens tűzhelye van, érdemes ellenőriznie a modellszámot (E-Nr.) és a négyjegyű gyártási számot (FD) a Gascookingsafety.com magyar nyelvű aloldalán, ahol egy telefonszámot is megadtak.

GettyImages-598044442
Bloomberg / Getty Images Hungary

Amennyiben valakinek a tűzhelye a robbanásveszélyes modellek között van, az érintett készülék tulajdonosa azonnal zárja el a készülék gázellátását, és ne használja addig, amíg a csatlakozási szerelvény cseréje meg nem történt.

A honlap szerint érintett készülék csatlakozási szerelvényét egy szakember ingyenesen kicseréli. A csere a tulajdonos otthonában elvégezhető, és teljes körű megoldást nyújt a problémára, ezen kívül ingyenes, és a tulajdonos részéről semmilyen további költséggel vagy utánajárással nem jár.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek