SHOPAHOLIC

Véletlenül visszaszivárogtak az ikeás párnahuzatok a JYSK-be

2016. január 28., csütörtök 16:05

Hogyan kerül egy ikeás ágynemű a JYSK-be? - tettem fel a kérdést közel fél évvel ezelőtt. Történt ugyanis, hogy egy olyan párnahuzatba futottam bele az egyik JYSK üzletben, amit korábban a svéd bútoráruháznál láttam. Megkeresésemre - egyedi ikeás dizájn lévén - az áruház polcokról visszavonást és bezúzást ígért - ezért is lepődtem meg, amikor pár héttel ezelőtt újra megláttam őket az üzletben. Utánajártam, mi is történt: kiderült, zúztak is be és nem is.

Kérdéseimet a JYSK-nek küldtem el, tőlük három dologra voltam kíváncsi:

  • Mégsem semmisítette meg a cég a huzatokat akkor, amikor ígérte?
  • Ha igen, hogy kerülhetett fél évvel később sokkal több belőle az üzletbe?
  • Vannak-e a JYSK-nek tervei a jövőre vonatkozóan az ikeás textilből készült párnahuzattal? (Most tényleg bezúzzák vagy folytatják az értékesítését).

 A cég válaszából kiderült, hogy ígéretükhöz híven, 2015 augusztusában valóban megsemmisítették az összes érintett, vegyes mintázatú, 70x80 centiméteres párnahuzatot. Egyúttal felszólították a beszállítójukat, hogy ne küldjön a JYSK üzleteibe ebből a bizonyos IKEA design méteráru maradványanyagokból készült lakástextileket.

Akkor mit láttam pár hete?

Tényleg ugyanazt, csak más méretben, véletlenül. „Sajnálatos módon a beszállítónk 2016 januárjában egy másik, 40x60cm méretű termék esetében figyelmen kívül hagyta 2015 augusztusi felszólításunkat. Ezen a másik cikkszámon kerülhetett újra IKEA design párnahuzat a JYSK üzletekbe" - derítette ki az áruház. Mivel nekik sem érdekük a fenti helyzet, így nemcsak a most érintett párnahuzatokat, de az összes vegyes mintázatú textilterméküket végignéztek minden üzletben és megsemmisítették az összes érintettet. Természetesen felszólították a beszállítójukat is a megállapodásuk fokozott betartására, valamint arra, hogy fokozottan ellenőrizze, hogy a JYSK üzletekbe semmilyen méretben ne szállítson az érintett IKEA design maradék anyagokból készült párnahuzatot. Egyben arra is felkérték a beszállítót, hogy vegye fel a kapcsolatot az IKEA beszállítójával - azzal, aki olyan IKEA design maradék anyagokat adott el a JYSK beszállítónak, amelyek jogvédelem alatt álltak –, és nyomatékosítsa, hogy a jövőben ne értékesítsen olyan IKEA design maradék anyagokat, amiket csak az IKEA-nak gyárthatna.

Ne maradj le semmiről!

Bookline

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA A cukormentes sütik jolly jokere

Nem csak cukor nincs benne, de tej és tojás sem. Édesség, bűntudat nélkül.

OTTHONTÉRKÉP Nincs éjjeliszekrényed? Nézz körül, és lesz!

Nem kell erre feltétlenül sokat költeni, egy mutatós polc, szék, utazóláda, régi komód mind-mind alkalmas lehet arra, hogy végre legyen egy praktikus és stílusos pakolóhely az ágy mellett.

HATÁRÁTKELŐ Néhány napon belül indul az új-zélandi vízumosztás

Minden évben száz magyar kaphat egy éves utazó-dolgozó vízumot, április 27 a dátum, és legyetek gyorsak, mert nagyjából 10 perc alatt elfogy. Tudnivalók
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés