Takarítónőt, bébiszittert és szakácsot is rendelhet már neten

Felmerült a kérdés, hogy melyek azok az online rendelhető szolgáltatások, amelyek megkönnyíthetik az ember életét. Sokan azonnal rávágták, hogy az interneten intézető nagybevásárlásnál semmi sem lehet csodálatosabb, aztán előkerültek olyanok is, akik nem tudnának élni a mobil ruhatisztító nélkül, de akár az otthon megrendezett hepajhoz is online rendelnek szakácsot a netről, aki házhoz jön és levezényli a főzést-sütést, ezzel megkönnyítve a házigazda dolgát. Na meg a vendégek életét, mert lehet, hogy az étel is sokkal ehetőbb lesz ezzel a megoldással...

Nos, megpróbáltuk felderíteni, az élet milyen területeit lehet neten rendelhető szolgáltatásokkal lefedni, és persze az árakat is szemléztük. Ha kihagytunk volna valamit, csak kommentelje a cikk alá Facebook oldalunkon, vagy írja meg levélben!

Ruhatisztítás és -vasalás

Komplett szolgáltatás van ruha tisztítására: eljönnek a szennyesért, kimossák, kivasalják, amit kell, majd ismét házhoz szállítják, frissen, gyönyörűen összehajtva és/vagy vállfára akasztva. Jó, persze meg is kérik az árát, átlagosan egy inget 700-800 forint között tisztítanak, amire általában még rájön a vasalás ára, ami 400-500 forint, tehát a legolcsóbban számítva is egy ingért 1100 forintot kell kiperkálni, hogy ropogósan és illatosan kerüljön vissza gazdájához. Aztán persze simán elképzelhető, hogy egyes cégek adnak mennyiségi kedvezményt is, erre azonban nem találtunk példát sehol a honlapokon. Amit szerintünk érdemes tisztítóba küldeni:

  • olyan textilek amik nem férnek be a mosógépbe (egyébként erre célszerűbb az önkiszolgáló mosodákat használni – jóval olcsóbb, mint a „vidd-hozd” szolgáltatások)
  • kényes anyagú ruhák
  • a „sehogy se jön ki” foltos ruhák.

Szőnyeg- és kárpittisztítás

Az egyik legmacerásabb dolog szőnyeget és kárpitot tisztítani. Oké, az előbbi még csak-csak megoldható otthon, főleg, ha nem a gyerek rajzaival/hányásával van tele, de a kárpit, az már egy nagyon kényes téma. Ugyanis lehetetlenség anélkül tisztává varázsolni, hogy ne legyen vizes. Persze, nincs probléma, ha a kárpit levehető és bedobható a mosógépbe, mert akkor nagy valószínűség szerint fel is lehet lógatni a szárítóra, esetleg a szárítógépben megszárítható. Más a helyzet viszont, ha fixen van a bútoron, ugye. Szóval nagyon koszos bútoroknál a legjobb, ha kivezényel egy céget, amelyik pár óra alatt újjá varázsolja a szövetet, és talán a szárításra is van valami praktikájuk. Szerencsére nem kell nagyra nyitni a pénztárcát egy ilyen akcióhoz: egy normál, 4-5 ülőhelyes sarokgarnitúra, 10-20 ezer forint. Ha nagyon bio életet él, és ódzkodik mindenfajta vegyszertől, már van lehetőség biotisztításra is, ennek árait itt találja. Ha meg a szőnyegét hozná újszerű állapotba, az árak 940 Ft/m-nél kezdődnek, de ebben már benne van a szállítási díj is – ha ön viszi be a szőnyeget, akkor 690 Ft/m2-t kell fizetnie. 

Étel-, szakácsrendelés

Ez az egyik legextrémebb dolog, amit az ember neten rendelhet – aztán második nekifutásra már talán nem is olyan bizarr. Mert hát ugye, nem mindenki akkora spíler a konyhában, hogy a rántottán kívül mást is elő tudjon állítani (főleg egy családnál több számú vendégre), és nem is mindenki lakik óriási lakásban, ahol kellő nagyságú és felszereltségű konyhájában eltudná látni a meghívottakat. Rendkívüli partikat lehet adni ennek segítségével, az tuti. Ráadásul amiért teljesen odáig vagyunk: rendet raknak maguk után. Legalábbis ez a pécsi cég, amelyik alkalmazottjai igen, Budapestre is szívesen felkocsikáznak, ha arról van szó. Íme a lista, amit vállalnak ezért a pénzért: szolgáltatás díja 800 Ft/óra + áfa, kiszállási díj 2000 Ft + áfa (Pécs és vonzáskörzete; Budapestre és vidékre megegyezés szerint). És akkor a lista, hogy az ár mit foglal magában:

  • Alapanyagok beszerzése
  • Menü összeállítása
  • Ételek elkészítése 
  • Tálalás 
  • Takarítás

Tulajdonképpen nem hatalmas költség ez, sőt, egész elgondolkodtató, hogy a gyerek zsúrját a játszóház helyett inkább otthon tartsa, nem?! Persze, találtunk párbudapesti székhelyű céget is, amelyek ezzel foglalkoznak, de a honlapjuk leginkább átláthatatlan volt és sajnos, alig volt rajtuk információ. Kár. 

Bevásárlás (élelmiszer, ruha, bútor)

Igen, már régóta lehet házhoz rendelni élelmiszert, a bútort és a lakáskiegészítőket is, és jópár hónapja már ruhát is pakolgathat a virtuális kosarába. Ennél kényelmesebben nem is lehetne megoldani az életet. Komolyan. Apropó, elkezdte már a karácsonyi bevásárlást?! Mert itt lenne az ideje. És ne feledje, online is elintézheti. 

Takarítás

Sarkalatos pont a takarítónő kérdése, ugyanis az ember nem szívesen enged be idegent az otthonába, így leginkább ismerőse nagynénjének az unokahúgának a takarítónőjét célszerű elcsábítani egy kis plusz munkára. Viszont már vannak olyan cégek, amelyek felelősséget vállalnak a kiküldött alkalmazottaikért. És ami még klassz, ha valaki airbnb-zik, azokkal külön szerződést köthet a cég takarításra. 

Házszitter

Az egyik legeslegjobb dolog, amit valaha feltalálhattak, a házszittelés. Ez az abszolút win-win szituáció, hiszen a ház tulaja és a „beköltöző” is nyer az ügyön. Ez arról szól, hogy valakinek valahol van egy háza, amit nem szívesen hagy magára – vagy a háziállatok miatt, vagy csak mert nem jó, ha látszik, hogy sokáig üresen áll a ház, ezért feltesz egy hirdetést az internetre, és kiválasztja, hogy ki lesz az az ideiglenes beköltöző, aki a lakhatásért cserébe, ellátja a ház körüli teendőket, megeteti a tyúkokat meg a lovakat, és/vagy elviszi a kutyát sétálni. Ha utazást tervez, de nincs túl sok pénze, feltétlenül kutasson ilyen házak után, mert mindenképpen megéri az a csekélyke fáradozás, amit akár egy medencés andalúziai ház kínálhat cserébe. 

Kutyasétáltató, macskaetető

Sajnos előfordul, amikor a háziállatot nincs kire bízni, és az állatpanzió sem tűnik a legjobb megoldásnak. Ilyenkor  merül fel a kérdés, hogy kire bízza az ember szeretett jószágát. Szerencsére már kutya-/macsakszittert is találni a neten megbízható forrásból, tehát többet azon sem kell aggódnia, hogy mi van a házi kedvenccel, amíg ön nem ér rá. Ráadásul az állat saját környezetében lehet, ami nagyon nagy szó. Általában 6500 forint az egész napos csőszködés, ebben az árban 3 séta is benne van. Van persze lehetőség egy és két órás felvigyázásra is. Nézze meg az árjegyzékeket a linkek alatt. 

Bébiszitter

És, ha már kutyaszitterről szó esett, nyilván gyerekmegőrzőket is lehet szerválni a netről. Óriási a skála, ezért nem is emelnénk ki egyet sem közülük. Amire jó, ha odafigyel: leinformálható legyen a weboldal, ahol a bébiszitterek/családok regisztrálják magukat, és az sem árt, ha fizetni kell mind a két félnek az adatokért. Így elég csekély az esélye, hogy olyan menjen csőszködni a gyerekeire, akiben nem lehet megbízni. Ha nagyon nincs elképzelése, hol találhatna jó gyerekmegőrzőt, esetleg családot keres, írjon nekünk levelet, szívesen segítünk.

Masszőr, személyi edző

Igazán klassz oldalt találtunk a neten, ahol nem csak masszőrt, személyi edzőt, de dadát, dédiszittert (sic!), fodrászt, kertészt és még rengeteg szolgáltatást lehet találni. És, ha otthonába nem akar beengedni idegent, már online is vehet nyelvórákat, kondizhat, de még pszichológussal is konzultálhat. A masszázs/személyi edző árait rendkívül sok minden befolyásolja, például, hogy mennyi ideig tart, milyen fajta a masszázs/edzés, és hogy milyen messzire kell utaznia a masszőrnek. Átlagban egy egyórás foglalkozás ára körülbelül 5 ezer forint, és erre még plusz rá kell számolni a kiszállási díjat. 

Abszolút bónusz: SMSinas

Az SMSinasnál már csak a „Csengetett M'lord?” lenne viccesebb elnevezés, főleg, hogy - a fentiekkel ellentétben itt nem netes, hanem mobilos szolgáltatásról van szó. Az smsinas egy olyan szolgáltatás, ami mindent meg tud oldani, állítólag. Igyekeztünk mi is kipróbálni, de sajnos várólistára került a regisztrációnk, így ez most kimaradt. Viszont, aki már tagja a „csoportnak”, az elküldheti szöveges üzenetben a kérését az smsinasnak, aki azonnal elintéz mindent, ráadásul ingyen, merthogy az inas a cégektől zsebeli be a szolgáltatásért a honoráriumát. Elvileg az üzeneteket ügyfélszolgálati asszisasszisztens olvassa, majd szépen el is intézi a kért utasításokat. A szerencsések, akik az első 1000-ben benne vannak, egyelőre kreditkártyával és PayPallal tudják kifizetni a rendelt dolgokat. Izgulunk, hogy mikor kerülünk be a tagok közé, mert ezt mindenképpen szeretnénk tesztelni. Esetleg ha ön tag, örülnénk ha megírná levélben tapasztalatait nekünk.

Úgy tűnik, már kevés olyan szolgáltatás létezik, amelyet ne lehetne házhoz rendelni. Ön melyiket választaná? Kommentelje Facebook posztunk alá, vagy írja meg levélben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek