Szilveszteri buli 3000 forintból? Simán!

Elmentünk az összes hiper-, és szupermarketbe, hogy felderítsük, melyik milyen áron kínálja a szilveszteri buli elmaradhatatlan kellékeit. A koncepció az volt, hogy a legolcsóbbat* vagy kicsit ismertebb márka éppen akciós termékét keressük meg az alábbiakból**:

  • ropi
  • chips
  • üdítő
  • pezsgő
  • bor
  • tömény
  • sör

A végeredményben a CBA jó árain lepődtünk meg, valamint azon, hogy az Aldit az összes bolt lenyomta. Olyannyira elgondolkoztunk ezen, hogy el is terveztük, jövőre megcsináljuk ugyanezt a körképet az alapvető élelmiszerekkel - ahogyan a drogériákkal is tettük. Vigyázat, indul a Dívány kommandó!

Aldi

Az Aldiban, a Lidlben és a Penny Marketben viszonylag könnyű dolgunk volt, mivel az üzletekben nincsen óriási választék, így hamar végezhettünk az árakkal. Ha nem biztos abban, hogy melyik termék milyen, keressen rá Alapkonyhás tesztjeinkre, a legtöbbet már kóstoltuk. Kicsit csalódottak vagyunk, hogy az Aldiban tudtuk összerakni a legdrágább kosarat, többször szerepeltek már nagyon jól a tesztjeinken a termékeik. Jó, az alkoholokat még nem próbáltuk; ha ön igen, írja meg nekünk mailben, vagy Facebook oldalunkon a tapasztalatait!

Termék Ár (forint)
Ropi
  299
Chips
  369
Üdítő (Narancs ízű szénsavas üdítőital)
  139
Sör
  159
Bor
  479
Tömény (Johnsen Gin)
  1849
Pezsgő (Don Pedro)
  399
Ár összesen   3693

Auchan

Itt elég nehéz dolgunk volt, ugyanis rengeteg akció van, és némelyik elég átverős is. Óriási táblákon hirdetik például, hogy a Walton pezsgő most akciós – azt sugallva ezzel, hogy milyen olcsó –, és mire gondol ilyenkor a vásárló? Hát arra, hogy „Remek, akkor tuti, hogy ennél nem találok itt olcsóbb pezsgőt!”, és már teszi is be a kosarába a leárazott terméket. Elsőre mi is bedőltünk ennek, de egy kis kutakodás után rájöttünk a turpisságra – még ha árengedményes is, mégsem ez a legolcsóbb pezsgő. Igaz, hogy a Walton egészen jó helyen végzett a pezsgőteszten, de ha most nem a pezsgő minőségére, hanem a szilveszteri buli olcsósításán van, miért ne vegyük az olcsóbbat? 

Szóval vásároljon körültekintően: nézzen körül, hátha talál olcsóbbat a „legolcsóbbnál”!

Termék Ár (forint)
Ropi (Croco Sticks)
  247
Chips (Auchan burgonyaszirom)
  189
Üdítő ( Fresh üdítők)
  91
Sör (Ízesített Borsodi-Kozel)
  90-99
Bor (Hilltop, Irsai Olivér)
  799
Tömény (Fogadós körte)
  1180
Pezsgő (Anno Domini 2000)
  544
Ár összesen   3140

CBA

Köztudott, hogy a CBA nem az olcsóságáról híres, ennek ellenére most sikerült kevés pénzből megúszni a bulit, pedig ropiból és chipsből inkább a változatosságra mentünk rá, és az éppen akciós termék közül is a jobbakat kerestünk.  A kommerszebb italokat, főleg a borokat egyébként csak bátraknak ajánljuk, nem biztos, hogy a legfelemelőbb érzés orbitális fejfájással kezdeni az új évet.

Termék Ár (forint)
Ropi (Chio Party Mix)
  299
Chips (Lays)
  199
Üdítő (Family Sun)
  65
Sör (Altenbrau)
  115
Bor (Egri Bikavér)
  369 
Tömény (Kaiser vodka)
  1399
Pezsgő (Madame Dubarry)
  499
Ár összesen   2945

Lidl

Mindjárt a Penny után a Lidlben érdemes körülnézni. Itt is jók az árak, nem beszélve arról, hogy a (nemcsak) reklámjairól méltán híres „Bud”-ot most 169 forintért veheti meg! Ez az akció azonban csak december 28-tól 31-ig érvényes. Ha szereti ezt a sört, még idén feltankolhat belőle pár rekesszel.

Termék Ár (forint)
Ropi
  359
Chips
  189
Üdítő (Citromízű Ice Tea)
  79
Sör (Budweiser!)
  169
Bor 
  299
Tömény (Royal Vodka)
  1399
Pezsgő (Édes pezsgő)
  549
Ár összesen   3043

Penny Market

Itt tudtuk a legolcsóbban összerakni képzeletbeli kosarunkat, legalábbis szerintünk elég jól hangzik, hogy háromezer forintból már lehet alapozni szilveszter estéjén. Ha házibulit szervez, máris kopizhatja az alábbi táblázatot a bevásárlólistájára.

Termék Ár (forint)
Ropi
  199
Chips
  249
Üdítő (Drinky)
  99
Sör (Frisch Fassl üveges, Radler citromos)
  94-99
Bor (La Fiesta)
  249
Tömény (Dry GIn)
  1499
Pezsgő (Mon Amour)
  499
Ár összesen   2888

Spar

A Spar és Interspar legolcsóbb pezsgőjére hivatalosan sem szabad a pezsgő szót használni, ezért gyöngyöző bor néven fut, ami egyrészt arisztokratikusabban hat, másrészt viszont nyilvánvaló hogy ennek csak akkor dől be bárki is, ha előtte már rájárt a szintén akciós töményre. Ez utóbbiból egyébként azt választottuk az összeállításba, ami egy literre vetítve jobban megéri, így a Royal vodka le is nyomta a Kalinkát. Ropiból extra adagot vehet olcsón, de egyébként a chipsen is spórolhat, ha helyette mondjuk sajtos tallért vesz: ez szintén akciós, és sokkal szomjasabb is lesz tőle. 

Termék Ár (forint)
Ropi (Családi ropogós)
  249
Chips (Chio Chips)
  229
Üdítő (Szentkirályi limonádé)
  169
Sör (Sárkány)
  119
Bor (Dankó)
  299
Tömény (Royal Vodka)
  1899
Pezsgő (Pompadour)
  399
Ár összesen   3363

Tesco

A Tesco gyakorlatilag teljesen a szilveszteri bulira rendezkedett be, olyan akciókkal és árukapcsolásokkal, amik pontosan arra szolgálnak, hogy az év utolsó napján minél olcsóbban a lehető legnagyobb bulit tudja magáénak. Ehhez itt partykellékeket is talál dögivel, ha valamivel fel kell dobnia a bulit,és úgy érzi. hogy ezt feltétlenül és csakis egy kék parókával vagy néhány vicces kiegészítővel lehet megtenni. A kosarat úgy válogattuk össze, hogy ezeket az árukapcsolásokat a végtelenségig kihasználtuk, ezt egyébként rögtön a rágcsálnivalóknál észre is fogja venni, ahol nem azért raktunk bele két zacskó ropit is, hogy sátáni számot kapjunk, hanem mert egyszerűen így érte meg. Egyébként a ropit helyettesítheti sósmogyoróval is, amiből 320 grammos Mogyit választhat. Azt azért el kell mondanunk, hogy pont az a Tesco buktatója, hogy minden akció akkor éri meg a legjobban, ha többet vesz, így hamar telepakolhatja a bevásárlókocsit egy üveg helyett két pezsgővel, rágcsálnivalókkal és sörökkel.

Termék Ár (forint)
Ropi (Tesco sóspálcika vagy kisperec)
  666 (amennyiben két csomagot vesz)
Chips (Chio Chips) *a ropival csomagban
  332
Üdítő (Tesco gyümölcsital)
  199
Sör (Arany Fácán)
  149
Bor (Duna Melléki Muskotály)
  299
Tömény (Kalinka vodka)
  1579
Pezsgő (Schloss Böchingen)
  499
Ár összesen   3723

* Előfordulhat, hogy cikkünk megjelenésének időpontjában valahol talál alacsonyabb árakat, ez attól is függ, hogy melyik napon/héten megy az ember a boltokba. Mi néhány nappal az év vége előtt próbáltuk a lehető legolcsóbb dolgokat összeválogatni, hogy önnek könnyebb dolga legyen bevásárlásnál. A virslik most direkt maradtak ki, mert azokról egy korábbi cikkünkben olvashat átfogóbban.

** A fenti árak egy-egy termékre vonatkoznak, tehát ha nem 2-6 fős a társaság, legalább kétszer ennyit kell költenie.

Boldogabb új évet kívánunk, jövőre újabb összehasonlításokkal jelentkezünk! Addig is megtalál minket a Díványon és a Facebookon is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek