Kávézaccból bögre? Miért ne!

A környezettudatos dizájn egyre nagyobb teret nyer: nemrég megmutattuk, hogyan lesz kávéspohárból fa, most pedig egy olyan bögrére bukkantunk a Fast Company oldalán, amelyet kávézaccból készítenek.

Évente 500 milliárd bögre kávét fogyasztunk el világszerte – érdemes belegondolni, ez mekkora mennyiségű őrleményt igényel és abba is, hogy ennek nagy része a szemétdombon végzi. Hasonló dolog inspirálhatta a német tervezőt, Julan Lechnert is, aki az elmúlt 5 évet azzal töltötte, hogy megalkosson egy olyan "képletet", amely az őrleményt szilárd anyaggá alakítja, amiből aztán bögre készülhet – amely segítségével pedig több kávét ihatunk.

Kaffeeform
kaffeeform.com

A találmány Kaffeeform névre hallgat, Lechner az alapanyagot pedig berlini kávézókból gyűjti be. Ezeket aztán természetes ragasztóanyaggal és fenntartható forrásból származó faforgáccsal vegyíti. A végeredmény pedig ugyanúgy használható, mint egy teljesen átlagos kerámia- vagy üvegcsésze: Lechner szerint még a mosogatógépet is kibírják úgy, hogy a kávé illatát is megtartják. Ha beleszeretett a termékbe, itt megveheti online: egy darab 27,5 dollárba (7 500 forintba) kerül – erre még rájön nagyjából kétezer forintnyi szállítás.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek