no

A bicikliülés, amit sose fognak ellopni

A bicajlopások megakadályozása legalább annyira mozgatja a biciklis társadalom fantáziáját, mint az autósok esetében. Csakhogy míg utóbbiak biztosítására rengeteg módszer született már, a jóval védtelenebb biciklikhez nehezebb biztonságos megoldást találni. De van itt valami, ami ígéretes: a biciklizár, ami egyben nyereg is.

kickstarter 4

Ez szerencsére erősen inspirálja a tervezőket abban, hogy egyre-másra álljanak elő olyan ötletekkel, melyekkel elérhető, hogy külön zár, vagyis extra teher nélkül is biztonságban lehessen tudni a biciklit. A beépített zárakkal készülő bringáknak viszont van egy nagy hátránya: új bicajt kell vennie a régi helyett.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

Egy négyfős baráti társaság azonban most megalkotta a Seatylock-ot, amivel biztosítani lehetne, hogy soha ne maradjon otthon a biciklizár. Egy olyan nyeregről van szó, mely könnyedén leszerelhető a nyeregcsőről, majd ügyesen kihajtogatható alóla egy több tagból álló, fém zárszerkeszet, amivel akárhová lezárhatja a kerékpárt – miközben a nehéz U-lakatok vagy láncos zárak helyett mindössze egy könnyű kis kulcsot kell magával hordania.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

A nyerget úgy alkották meg, hogy az kompatibilis legyen minden biciklivel, így a kiadás is jelentősen kevesebb lesz. Ráadásul két kivitelben – comfort és trekking –, és meglepően sok színben lesz majd elérhető. Egyelőre még nincs meg a kellő tőke ahhoz, hogy a sorozatgyártást megoldják, de elég jól állnak: a 40 ezer dolláros célösszegből (ez kicsit kevesebb, mint 10 millió forint) már összejött nekik több mint 38 ezer. Ha Önt is érdekli ez a nyereg, akkor a Kickstarter oldalukon hozzájárulhat a gyártáshoz azzal, hogy elkötelezi magát egy darab megvásárlása mellett – de a honlapon lehetőség van már kedvezményes csomagok foglalására is.

Kép: kickstarter.com
Kép: kickstarter.com

Maga a nyereg 129$-os áron, vagyis 32250 forint körül kerülhet majd a boltokba, természetesen kiviteltől függően. A támogatáshoz, vagyis a tulajdonképpeni előrendeléshez is ezt az összeget kell utalnia.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek