Hogyan tartsuk frissen a töklámpást?

A fehérítős oldatba mártott, a naponta lefújt vagy a vazelines töklámpás marad a legtovább friss és ropogós?

A Mental Floss töklámpás tesztje azokat a halloweenre kifaragott tökköltemények frissen tartását szolgáló módszereket veszi sorra, amelyekkel bárki megpróbálkozhat otthon, hogy a lehető legtovább büszkélkedhessen a fáradtságos munkával kifaragott töklámpásaival. 

A fehérítőbe áztatott töklámpások jobban teljesítenek

A (nem túl) nagy töklámásteszt során egy fehérítős oldatba áztatott, egy fehérítős oldattal naponta lespriccelt, egy vazelinnel bekent, és egy nyitott szilikagéles zacskóval (a pici papírzacskókban érkező, a ruhadarabokat és az elektromos eszközöket a szállítás során szárazon tartó anyag) szárazon tartott tökön vizsgálták meg, kiállják-e az idő próbáját. A vazelines megoldás során egyébként csupán a kifaragott tökök által elszenvedett sebek mentén krémezték be a töküket a léha „kutatók”.

hat napos tesztet szemlátomást a fehérítőbe áztatott és a szilikagéllel szárazon tartott töklámpások vészelték át a legjobb állapotban, nem sokkal maradt le azonban az egyszemélyes kontrollcsoport, azaz kontrolltök sem. A teljesen összeomló vazelines töknél és a legnagyobb munkaigényű, naponta permetezett társánál tehát úgy tűnik, még az érintetlen és prezerválatlan magányos hős is jobban bírja a strapát. Íme a végeredmény: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek