LÁJFHEKK

Gyakori hibák, amiket a lakásfelújítók elkövetnek

2017. július 21., péntek 08:27

Nehéz lenne az összeset felsorolni, de íme öt példa a sok közül.

A lakásfelújítás nem egy fáklyásmenet, ezt mindenki tudja, aki akárcsak egyszer is ilyesmibe vágta a fejszéjét. A PureWow felsorolt öt olyan tanácsot, amit érdemes fontolóra vennie annak, aki még nem esett át a tűzkeresztségen vagy nem tanult a múlt hibáiból. 

1. Utoljára hagytad a háztartási gépek kiválasztását!

Biztos, hogy simábban megy majd a konyha és a fürdőszoba megtervezése és összeszerelése, ha már jó előre tudjuk, hogy pontosan milyen háztartási gépeket szeretnénk a lakásba, és azoknak mik a paraméterei. Persze ha nem egyedi bútort akarsz, akkor lehet, hogy elég ha bemész egy bútorboltba, ahol komplett helyiségek vannak berendezve, és rámutatsz a neked szimpatikus összeállításra bútorostól, gépestől.

shutterstock 393463078

2. Nem rendeltél elég anyagot a burkoláshoz!

Érdemes minden, a közeli és távoli jövőben előforduló eshetőségre felkészülni, és ehhez a PureWow szerint elég, ha 5-10 százalékkal több burkolóanyagot rendelünk, mint amire elvileg szükségünk lenne. És valóban, jól jön a plusz parketta és padlólap vagy csempe, ha véletlenül valaki nem mért jól vagy rosszul vágott el valamit felújítás közben, esetleg a későbbiekben megsérül a fal vagy a padló egy része. 

3. Nem használsz alapozót a fehér falaknál!

Ráuntál a tojáshéj színű konyhádra, és szeretnéd, ha sokkal vadabb színben pompáznának a falak? Sokan biztosan úgy gondolják, hogy nincs szükség alapozófestékre akkor, amikor egy világos árnyalatra egy sötétebbet kennek fel. A cikk szerint viszont az igazán jó termékeknek nem (csak) az a célja, hogy elfedjék az előző, sötétebb rétegeket, hanem segítenek abban, hogy rájuk felvitt festék minél tartósabb legyen azáltal, hogy kiegyenlítik a felületet és nagyobb tapadást biztosítanak, meg persze abban is, hogy ne alakuljon ki penész, és így tovább. 

4. Nem a megfelelő alapanyagokat használod!

Az energiatakarékosság és a fenntarthatóság két komoly hívószó, és elhisszük, hogy az anyagiak (vagyis, hogy minél kevesebből megússzuk az egész hercehurcát) nagyon fontosak, de ha nincs annyira kicentizve a költségvetés, akkor megéri áldozni olyan dolgokra, amik lehet, hogy picit többe kerülnek, viszont hosszú távon visszahozzák az árukat, mert mondjuk sokkal kisebb lesz otthonunk energiaigénye. A fenntarthatóság jegyében pedig az újrahasznosított vagy hosszú élettartamú, tartós anyagokban és tárgyakban érdemes gondolkodni. 

shutterstock 53269855

5. Nem ellenőrizted le a méréseidet!

Sok múlik azon, hogy sikerült-e minden szükséges mérést a lehető legpontosabban elvégezni. És hiába gondoljuk azt, hogy mindenki számára egyértelmű az, hogy érdemes legalább kétszer megmérni ugyanazt a távolságot, sokan vannak, akik úgy gondolják, elsőre is tökéletesen megoldották a feladatot, nem kell, hogy más vagy esetleg saját maguk legalább mégegyszer elővegyék a mérőszalagot. Pedig nagyon kellemetlen meglepetések érhetik így az embert, például ha egy ajtót nem lehet rendesen kinyitni, mert beleütközik valami tereptárgyba, a konyhaszekrény és a fal között pedig több centiméteres szakadék tátong és így tovább.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta