LÁJFHEKK

Könyveken ilyen jól még nem szórakoztak gyerekek!

2016. december 26., hétfő 09:37

A dánok ismét nagyot alkottak: a Gladsaxe-i Könyvtárnak olyan irodalmi játszóteret rendeztek be, ahol a hatalmas színes könyvek között játszhatnak a gyerekek. Ráadásul játék közben tanulnak, miközben nemcsak szellemileg, de fizikailag is kellemesen kifáradnak. Ennél látványosabb kültéri reklámmal ritkán büszkélkedhet egy könyvtár.

A 2016 augusztusában megnyílt, Bibliotekshaven (kb. könyv(tár)kert) nevű játszótér lényegében egy óriási könyvespolc, amin a leghíresebb északi gyerekkönyvek sorakoznak. A több méter magas könyvóriások között az irodalom ilyen módon szó szerint kézzelfoghatóvá válik, az alkotók pedig abban bíznak, hogy aki a játszótéren megkedveli a könyveket, az otthon is szívesen kézbe veszi majd őket.

A kezdeményezés másik célja, hogy segítse a gyerekek nyelvi fejlődését. A játszótéri eszközök nemcsak azoknak hasznosak, akik már tudnak olvasni, de azok számára is, akik még csak most ismerkednek a betűkkel, ráadásul a szülőknek is kellemes perceket szerezhetnek a gyermekkori kedvenc olvasmányaikat felidéző kötetek. A játszótér emellett színházi előadásoknak, koncerteknek és egyéb foglalkozásoknak is helyszínül szolgál. További látványos fotók itt találhatóak a projektről.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta