A vízöblítéses vécé feltalálása óta vártunk a nem csöpögős vécékefére, de itt van!

A LooBlade nevű újragondolt vécékefe új dimenziókat nyit meg a vécétakarításban, és ennek már épp ideje volt, mert az erre szolgáló eszköz a vízöblítéses vécék feltalálása óta semmit sem változott. Úgy tűnik, feltalálója valódi piaci rést talált meg: egy sikeres közösségi finanszírozási kampány után épp most postázzák az újfajta vécékefék első példányait, amikkel úgy takaríthatják a csészét az első megrendelők, ahogy eddig sose tudták. És amit még csak vécékefének se nevezhetünk, mert keféje az pont nincs neki egyáltalán. Vannak helyette viszont puha, gumiszerű műanyagból készült lapjai/lapátjai/pengéi, melyek spirális alakban tekeredve vécékefe fejet formáznak, csak épp a sörték nélkül.

Bár ez nem tűnik olyan lényegi változtatásnak, a fejlesztő, Gerry Stewart, díjnyertes skót tervező több érvvel is alá tudja támasztani, miért olyan forradalmi az ő verziója. Elsősorban azért, mert a hagyományos vécékefe sörtéi nem elég hatékonyak a tisztításban, ugyanis többnyire csak a felület csekély részével képesek érintkezni, és ahhoz is alapos súrolásra van szükség; cserébe viszont legalább a sörték közt ott is maradnak az igazán makacs szennyeződések. Ezzel szemben a LooBlade sokkal hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé azáltal, hogy a szilárd, mégis rugalmas tisztítólapátok a tisztítandó terület teljes felületét végig tudják borotválni. Igen, még a perem alatt is. És mivel nem a legnapfényesebb helyen dolgozik, a higiéniához jól jöhet az is, hogy az eszköz antibakteriális anyaga a kórokozók 99,9 százalékát képes elpusztítani.

De még csak most jutottunk el a LooBlade valódi forradalmi és általunk igen nagyra becsült előnyéhez: ahhoz, hogy nem csöpögteti a széklettel szennyezett vizet a vécéülőkére meg a padlóra, mikor takarítás után visszateszi a helyére. A hagyományos vécékefe sörtéi közt könnyen ott marad a papír, egyéb dolgokat nem is említve, és mindezt sokszor még az intenzív öblítés sem képes maradéktalanul eltávolítani. Mindezek mellett tekintélyes mennyiségű víz is a sörték közt reked, amit rázással sem lehet eltávolítani. Ezzel szemben a LooBlade sima felületűre kiképzett, víztaszító bevonattal ellátott spirális pengéit a takarítás utáni öblítéskor a víz könnyedén megtisztítja, majd elég egyszer lerázni, és máris a helyére teheti a szinte teljesen száraz eszközt. A speciális kialakítású tárolójában ráadásul szellőzőrések biztosítják, hogy a keféről a maradék nedvesség is gyorsan elpárologjon, így elkerülendő például a penész kialakulását.

A gyártó utolsó érve terméke mellett, hogy ilyen alapos takarítási és baktériumölő képességgel felvértezve önnek kevesebb vegyszert kell használnia a vécécsésze és környéke tisztán tartására, tehát ha LooBlade-et használ, azzal a bolygót is védelmezi – és így valóban dupla megkönnyebbülést jelenthet, ha ilyen penge vécékefével takarítjuk a nyomokat magunk után. A LooBlade január közepétől kapható 18,99 font (kb. 7000 forint) körüli áron (amihez sajna még kb 9 font postaköltség is hozzászámítandó).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek