LÁJFHEKK

A vízöblítéses vécé feltalálása óta vártunk a nem csöpögős vécékefére, de itt van!

2016. december 20., kedd 09:41

A LooBlade nevű újragondolt vécékefe új dimenziókat nyit meg a vécétakarításban, és ennek már épp ideje volt, mert az erre szolgáló eszköz a vízöblítéses vécék feltalálása óta semmit sem változott. Úgy tűnik, feltalálója valódi piaci rést talált meg: egy sikeres közösségi finanszírozási kampány után épp most postázzák az újfajta vécékefék első példányait, amikkel úgy takaríthatják a csészét az első megrendelők, ahogy eddig sose tudták. És amit még csak vécékefének se nevezhetünk, mert keféje az pont nincs neki egyáltalán. Vannak helyette viszont puha, gumiszerű műanyagból készült lapjai/lapátjai/pengéi, melyek spirális alakban tekeredve vécékefe fejet formáznak, csak épp a sörték nélkül.

Bár ez nem tűnik olyan lényegi változtatásnak, a fejlesztő, Gerry Stewart, díjnyertes skót tervező több érvvel is alá tudja támasztani, miért olyan forradalmi az ő verziója. Elsősorban azért, mert a hagyományos vécékefe sörtéi nem elég hatékonyak a tisztításban, ugyanis többnyire csak a felület csekély részével képesek érintkezni, és ahhoz is alapos súrolásra van szükség; cserébe viszont legalább a sörték közt ott is maradnak az igazán makacs szennyeződések. Ezzel szemben a LooBlade sokkal hatékonyabb tisztítást tesz lehetővé azáltal, hogy a szilárd, mégis rugalmas tisztítólapátok a tisztítandó terület teljes felületét végig tudják borotválni. Igen, még a perem alatt is. És mivel nem a legnapfényesebb helyen dolgozik, a higiéniához jól jöhet az is, hogy az eszköz antibakteriális anyaga a kórokozók 99,9 százalékát képes elpusztítani.

De még csak most jutottunk el a LooBlade valódi forradalmi és általunk igen nagyra becsült előnyéhez: ahhoz, hogy nem csöpögteti a széklettel szennyezett vizet a vécéülőkére meg a padlóra, mikor takarítás után visszateszi a helyére. A hagyományos vécékefe sörtéi közt könnyen ott marad a papír, egyéb dolgokat nem is említve, és mindezt sokszor még az intenzív öblítés sem képes maradéktalanul eltávolítani. Mindezek mellett tekintélyes mennyiségű víz is a sörték közt reked, amit rázással sem lehet eltávolítani. Ezzel szemben a LooBlade sima felületűre kiképzett, víztaszító bevonattal ellátott spirális pengéit a takarítás utáni öblítéskor a víz könnyedén megtisztítja, majd elég egyszer lerázni, és máris a helyére teheti a szinte teljesen száraz eszközt. A speciális kialakítású tárolójában ráadásul szellőzőrések biztosítják, hogy a keféről a maradék nedvesség is gyorsan elpárologjon, így elkerülendő például a penész kialakulását.

A gyártó utolsó érve terméke mellett, hogy ilyen alapos takarítási és baktériumölő képességgel felvértezve önnek kevesebb vegyszert kell használnia a vécécsésze és környéke tisztán tartására, tehát ha LooBlade-et használ, azzal a bolygót is védelmezi – és így valóban dupla megkönnyebbülést jelenthet, ha ilyen penge vécékefével takarítjuk a nyomokat magunk után. A LooBlade január közepétől kapható 18,99 font (kb. 7000 forint) körüli áron (amihez sajna még kb 9 font postaköltség is hozzászámítandó).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta