LÁJFHEKK

Nagyjából 3 milliárd forintot kell összespórolnia, hogy királyként élhessen

2016. május 6., péntek 12:41

Ha nem akar holmi négymillió forintos cseh kastélyokkal olcsójánoskodni, itt az év üzlete: eladó egy 930 éves királyi vadászlak Angliában, méghozzá királyi "vérvonallal". Az építmény egész pontosan inkább vadászkastély, hiszen a több mint 10 hektáros  birtok 1858 négyzetméter lakóterületű épületét sok mindennek lehet hívni, csak éppen laknak nem. Nagyjából 3 milliárd forintért kapja meg a jelenlegi tulajdonostól a birtokot, amit még állítólag Hódító Vilmos, Anglia első normann királya kezdett el építeni magának 1079-ben, és a brit uralkodói család és arisztokrácia használta évszázadokon át. 

A birtok egészen 1971-ig volt a királyi család tulajdonában. 1869-ig szolgált vadászházként, az azt követő száz évben arisztokrata családoknak adták ki. A feljegyzések szerint VIII. Henrik is szívesen időzött itt, most pedig fűtött medence, billiárdszoba, edzőterem, jakuzzi és teniszpálya is várja az új tulajdonost. Az új tulaj 13 évvel ezelőtt az egészet felújította, és néhány eredeti részletet is helyreállíttatott. Tíz hálószoba található benne, külön fürdőszobákkal, és ebédlővel. Négy melléképület is szerepel az árban, ezért nemcsak azoknak ideális, akik a nagyobb családot szeretnék elhelyezni, de akik azoknak is, akik azon törik a fejüket, hogy nyitnának egy királyi fogadót. És ha ez mind nem győzte meg, akkor az ingatlanos szerint nem csak birtokot vesz, hanem egy darabka történelmet is. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta