LÁJFHEKK

Költöztesse macskáját a Fehér Házba!

2016. április 29., péntek 15:35

A Kickstarter oldalán futottunk bele ebbe a projektbe, ahol kartonból hajtogatható macskaházakra gyűjtenek pénzt. A terv szerint 30 ezer euróra, azaz kicsivel több mint 900 ezer forintra van szükségük a tulajdonosoknak, hogy ötletükből valóság legyen. És hogy mégis miről van szó? Ha összejön nekik a biznisz, bármelyik macskatulajdonos klasszikus, világszerte ismert épületek mását rakhatná össze macskaház formájában.

Bár a fenti ötlet is elég menő (és úgy tűnik, a pénz is nemsokára összegyűlik rá), nem tudunk elmenni a Poopy Cat (ebben a formájában Kakáló Macska, ami egy szójátékot is rejt egy kedves angol rajzfilmkarakter nevével) nevű cég már létező projektjei mellett sem. Az egyik a Blocks nevet kapta, és attól nagyszerű, hogy a tetszőlegesen kombinálható elemeiből egy igazán kreatív gazdi menőbb játszóházat, kuckót és alagútrendszert hajtogathat a macskájának, mint amiről ön egész életében csak álmodhat. Az elemek ráadásul akárhogyan kombinálhatók, így - amint az alábbi videó is mutatja - a macskavártól az életnagyságú robotemberig bármilyen alakzatot összerakhat belőlük, és ha megunta, tetszés szerint újravariálhatja.

A kartonlapok nemcsak végtelenségig kombinálhatóak egymással, de az oldalukon található lyukak be is nyomhatóak, így akármilyen feliratot is kiírhat a házikóra, ha elkészül. Nézze csak:

A cég kicsivel kevesebb mint 20 ezer forintért árulja a Blocks készletét, ami egy karton játszóházhoz képest kicsit erősnek tűnik, ha viszont belegondol, mennyibe kerülne egy nem kartonból készült verzió (valamint abba is, hogy a reklámfilmben látott statisztamacskáktól eltérően egy valódi házimacska demonstratívan nem hajlandó használni semmit, amit a gazdája csakis az ő kedvéért vásárolt), máris megéri, hogy csak ennyit dobott ki rá feleslegesen! Szerencsére magyar macskatulajdonosok számára még csak ez a veszély sem áll fenn, mert ide nem szállítanak, de legalább jó tudni, mennyit spórolt mindezzel!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta