LÁJFHEKK

Alternatív vízgyűjtőt díjaztak a Nemzetközi Design Gálán

2016. március 25., péntek 16:15

Dubai után ezúttal Taipeiben rendezték meg a Nemzetközi Design Gálát, melyen az ipari formatervezők nemzetközi tanácsa (ICSID) is benevezte három finalistáját a 2016-os World Design Impact díjra.Az 500 vendéget fogadó rendezvénynek a Mandarin Oriental Hotel adott otthont, az eseményen pedig ott volt többek között a 2,6 millió fős város polgármestere, Wen-Ji Ko, a Kulturális Minisztérium biztosa, a város kormányzója valamint Eindhoven polgármestere, Rob van Gijzel is.

A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
Fotó: facebook.com/WarkaWater

Az ICSID még Kanadában az év elején jelezte, hogy a menekülthelyzetre megoldást kereső RE:BUILD jordániai projektjét, a fertőző betegségek ellen küzdő HappyTapot, illetve az alternatív vízforrást kínáló Warka Watert indítja el a versenyen, melyen elsősorban az életminőség javítására és a komplex társadalmi problémákra kívántak fókuszálni. A szervezet oldalán olvasható hírek szerint a döntősök közül a Warka Water, azaz Arturo Vittori és csapata lett a befutó, akik éppen az etiópiai Dorzében tesztelik bambuszból készült szerkezetüket, melynek segítségével naponta akár 25-100 liter ivóvízet is összegyűjthetnek párából, esőből és ködből.

WW IM PH V3.2 150526 Dorze Inauguration Assembly 3 IMG 4391 1200
Fotó: warkawater.org

“Egy jobb világ megtervezése csak akkor lehetséges, ha kihasználjuk a lehetőségeinket, közösségként együtt dolgozunk az olyan közös kihívásokon, amelyek hatással vannak mindannyiunkra“ – mondta dr. Mugendi M'Rithaa, az ICSID elnöke a rendezvényen, ahol bejelentették a Nemzetközi Design Gála következő, 2018-as fővárosát, Mexikóvárost is.

A videóra kattintva megnézheti, hogy mivel nyerte el a zsűri tetszését a közösségi és oktatási műhelyben is gondolkodó Warka Water!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta