LÁJFHEKK

Alternatív vízgyűjtőt díjaztak a Nemzetközi Design Gálán

2016. március 25., péntek 16:15

Dubai után ezúttal Taipeiben rendezték meg a Nemzetközi Design Gálát, melyen az ipari formatervezők nemzetközi tanácsa (ICSID) is benevezte három finalistáját a 2016-os World Design Impact díjra.Az 500 vendéget fogadó rendezvénynek a Mandarin Oriental Hotel adott otthont, az eseményen pedig ott volt többek között a 2,6 millió fős város polgármestere, Wen-Ji Ko, a Kulturális Minisztérium biztosa, a város kormányzója valamint Eindhoven polgármestere, Rob van Gijzel is.

A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
A Warka Watert is díjazták a Nemzetközi Design Gálán.
Fotó: facebook.com/WarkaWater

Az ICSID még Kanadában az év elején jelezte, hogy a menekülthelyzetre megoldást kereső RE:BUILD jordániai projektjét, a fertőző betegségek ellen küzdő HappyTapot, illetve az alternatív vízforrást kínáló Warka Watert indítja el a versenyen, melyen elsősorban az életminőség javítására és a komplex társadalmi problémákra kívántak fókuszálni. A szervezet oldalán olvasható hírek szerint a döntősök közül a Warka Water, azaz Arturo Vittori és csapata lett a befutó, akik éppen az etiópiai Dorzében tesztelik bambuszból készült szerkezetüket, melynek segítségével naponta akár 25-100 liter ivóvízet is összegyűjthetnek párából, esőből és ködből.

WW IM PH V3.2 150526 Dorze Inauguration Assembly 3 IMG 4391 1200
Fotó: warkawater.org

“Egy jobb világ megtervezése csak akkor lehetséges, ha kihasználjuk a lehetőségeinket, közösségként együtt dolgozunk az olyan közös kihívásokon, amelyek hatással vannak mindannyiunkra“ – mondta dr. Mugendi M'Rithaa, az ICSID elnöke a rendezvényen, ahol bejelentették a Nemzetközi Design Gála következő, 2018-as fővárosát, Mexikóvárost is.

A videóra kattintva megnézheti, hogy mivel nyerte el a zsűri tetszését a közösségi és oktatási műhelyben is gondolkodó Warka Water!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta