LÁJFHEKK

Építészetről filmet nézni nagyon is izgalmas program

2016. március 3., csütörtök 10:25

A szervezők szerint ezúttal is óriási az érdeklődés a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) szervezésében megrendezésre kerülő 8. Budapesti Építészeti Filmnapokra, amit idén március 3-6. között tartanak meg a Toldi moziban. Európa második legnagyobb építészeti filmes fesztiváljára, mely a régió első építészettel foglalkozó filmes eseménye is egyben, számos izgalmas alkotás érkezett, melyek közül harminc filmet válogattak be a programba a rendezők.

12063845 10153936666078967 3417255099705217925 n.png
Fotó: filmnapok.kek.org.hu

Az idei alkotások elsősorban az átalakulóban lévő városi terekre, valamint a beruházások rövid és hosszú távú következményeire fókuszálnak, így a Kádár Bálint (KÉK elnöke) vezetésével tartott pesti séta mellett látható lesz többek között a holland Rijksmuseum újjáépítése, a berlini Alexanderplatz átalakítása, Donald Trump környezetvédelmi szempontból érzékeny helyre tervezett skót luxus-golfpályája és japán építészeti portrék is.

„Küldetésünk mindig is az volt, hogy olyan, a várossal és a benne élő közösségekkel kapcsolatos történeteket mutassunk be, melyek Budapesten is relevánsak. Ez a cél most minden eddiginél erősebben szerepel a programban. Az utóbbi években minden budapesti testközelből tapasztalhatta a város rohamos metamorfózisát; szimbolikus történelmi tereink alakulnak át, köztereink válnak csatatérré, közlekedési csomópontjaink átváltozása sodorja veszélybe a bóklászókat, legjelentősebb közparkunkat sztárépítészek gondolják újra, épül a múzeumi negyed, nyakunkon az olimpia. A változástól nincsen menekvés, de a lehetőség mindig adott a példákból való tanulásra, a tanulságok megvitatására.”

„Számos filmünk foglalkozik a kulturális óriás-beruházások, múzeumok, koncerttermek építésének hosszú távú városi hatásaival. Az idei válogatás filmjei közül többet mintegy 10 éven keresztül forgattak, lehetőséget adva a változások tűpontos dokumentálásához. Filmjeink szereplői több esetben mániákus alakok, akik pénzt, időt, emberi méltóságot nem kímélve viszik keresztül megalomán városterveiket szó szerint tűzön-vízen keresztül” – olvasható a Kortárs Építészeti Központ ajánlójában. A részletes programot ide kattintva találja meg.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta