LÁJFHEKK

Ma szavazhat utoljára a tavalyi év legkreatívabb magyar ötleteire!

2016. február 10., szerda 10:46

A tavalyi évben is folyamatosan figyelemmel kísértük és megírtuk a hazai (és sok esetben nemzetközi szintű) kezdeményezéseket, és örömmel vettük észre, hogy ezek közül jópár bekerült a Highlights of Hungary gyűjtésébe. A Highlights of Hungary tíz kurátora az ország általuk legkiemelkedőnek, legötletesebbnek tartott kreatív kezdeményezéseit/fejlesztéseit gyűjtötte össze az építészettől a grafikán át a különféle művészeti vagy akár társadalmi hasznú projektekig. Ma lehet utoljára szavazni rájuk, nem kell regisztrálni, nem kell hozzá megosztani, elég csak klikkelni. Szavazzon!

Az idei válogatásba bekerült a mi kedvenceink közül is jópár. Többek között a Technika műhely, amit a szerkesztőségünkből többen is kipróbáltak és nagyon bírták: ez egy budapesti közösségi műhely, ahol bárki kedvére barkácsolgathat (persze segítséggel), és tematikus kurzusaik is vannak.

Download Design is bekerült, ami szintén közel áll a szívünkhöz, és nemcsak azért, mert törekszünk arra, hogy ne dobjunk ki fölöslegesen pénzt az ablakon, hanem, mert eszméletlen jó kezdeményezés, hogy ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz/kiviteli tervekhez lehet jutni rajtuk keresztül, amelyek a magyar asztalosipari körülmények között is simán megvalósíthatók, így bárki halandónak is megfizethető áron lehet dizájnbútora.

Talán hallott már az EggMap-ről, híre a tavalyi évben bejárta az egész világsajtót, a boredpandán, a citylabon és a designboom-on is cikkeztek róla. Az egész nem más, mint egy térkép – egy kis labdán. Elfér egy kézben vagy a zsebben, és manuálisan zoomolható – ami azt jelenti, hogy csak össze kell nyomnia a markában, a kidagadó részen megjelenítve ezzel a részletesebb információkat. Jó, mert elpusztíthatatlan, le lehet ejteni, rá lehet ülni, semmi baja nem lesz, sőt, ha megunta a városnézést, még labdázhat is vele, vagy csak simán szorongathatja stresszlabdaként.

Szintén jelölt Codie, akiről szintén írtunk tavaly, mert zseniálisnak gondoljuk ezt a kis robotot, amiért a gyerekeket a programozás alapjaira tanítja meg játékos formában.

Szintén a legjobbak között Martin Wanda Lovers című sorozata, amit a képre kattintva nézhet meg!
Szintén a legjobbak között Martin Wanda Lovers című sorozata, amit a képre kattintva nézhet meg!

A Super Channel kreatív társulás által létrehozott kezdeményezés kurátorai Unger András (Urbanplayer.hu főszerkesztő), Nádudvari Noémi (a wndrlnd és a Színes Város projektek létrehozója), Liptay Gabriella (közgazdász-szociológus, kommunikációs szakértő), Juhász Anna (irodalmár és kulturális menedzser), Csete Gábor 'Manek' (a Toldi Klub és a Lärm vezetője), Bodnár Bence (kreatív szakember), Finta Sándor (Budapest főépítésze), Cosovan Attila (tervezőművész, dizájnszakértő és egyetemi docens) valamint Böszörményi Nagy Gergely (a Design Terminál igazgatója).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta